Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

TİKİ DİLİ ve EDEBİYATI

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Spidee, 07 Aralık 2005 22:41 tarihinde demiş ki:

Oradaki "Irkçılık" bir benzetmeydi Rew.

Ayrıca orda yazan şeyi "Vay sınıflandırma yaparsın ha pis adam" diye anlayan kişi de sensin, bence bunu oraya çekip o şekilde anlaman komik.

Her tartışmada taraflardan biri cümleyi çekip "Saldırganlaşıyorsun, bak bunu demek istedin" derse bütün tartışmalar saldırganlaşır tabi.

Birini ırkçılıkla suçlamak zaten yeterince agresif bir davranış bence?[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Mesaj tarihi:
Birini ırkçılıkla suçlamadım, yaptığı şeyi ırkçılığa benzettim.

Agresifleşmek ile tartışmada birini bir konuda suçlamak da aynı şey değil bence. Kendimi hiç "agresif" hissetmiyorum açıkçası.[signature][hline]Tomoe
Mesaj tarihi:
İnsan sınıflandırmak kötü bir şeydir arkadaşım.
Daha geçen gün topic açıldı gothic kızlar diye 3-5 kişi şöyledirler böyledirler diye post attı 5 dakika sonra tümden topic silindi. Paticik üyelerinin çoğu gothicçi metalci tipler diye çamur tikkylere atıldıkça hoşgörülecek de, gothic kızlar şöyledir böyledir dendiği anda topicler mi silinecek yani?[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Mesaj tarihi:
Aldığım kıyafetlerin güzel marka olmasına dikkat ederim, saçıma başıma kendime bakarım üstüne üstlük geceleri en kalitelisinden yerlere giderim. Bu beni tikky yapıyorsa tikky'yim. Güzel ve kaliteli bir yaşamı da kötü bir şeymiş gibi lanse edene gülerim açıkçası. Bu ortama takılmaya çalışan 3-5 idiyotun da konuşma tarzı yüzünden belli yerlere takılan insanların hepsini yargılamasına izin vermem kimsenin. Yetkililerin izin vermesine şaşırıyorum, o zaman gothic kızlar hakkında söylenenler de silinmesin edilmesin yani.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Mesaj tarihi:
Marka giyip güzel yaşayanlara değil marka giymeyenleri ayıranlara tikky diyoruz. Benim de bütün kıyafetlerim markadır nerdeyse, ama fazla umursamam. Giymeyeni de ezmem, kendimi üstün görmem. Sen de böyleysen tikky değilsin.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Mesaj tarihi:
İyi de, bütün Nişantaşı, Etiler ve Bağdat Caddesinin bu tür insanlardan ibaret olduğunu iddia etmek komik ve kendi içinizde çelişmenize sebep olmakta. Madem kaliteli yaşayan değil, parasıyla milletten üstün olduğunu kanıtlamaya çalışan insan kitlesi, neden bütün orta-yüksek gelirli insanların gittiği yerleri genelleme yaparak eziyorsunuz?[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Mesaj tarihi:
Genelde oralarda dolaşıyolar diyoruz, orada dolaşan herkes tikky demiyoruz. Ben de oralarda geziyorum, caddede oturuyorum hatta. Kendime tikky mi diycem? :-)[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Mesaj tarihi:
nileppezdel diosa dorudur..yane tabii ki oralarda gezen herkes tiki diil..ama genel olarak oralarda görülüo bu tipler onu dioz[signature][hline]I CrY wHeN AnGeLs DeSErVe To DİE and I wanT aNgelS to cry When İ diE..
Mesaj tarihi:
said:
nileppezdel, 07 Aralık 2005 23:35 tarihinde demiş ki:Sen de böyleysen tikky değilsin.

Ben bu cümleden "Antimodes'i de ayırdık, tikky dediklerimize laf atmaya devam edebiliriz" diye bir anlam çıkardım ama emin değilim. Bir insan boşsa "Boş insanlara kıl oluyorum", ayrımcılık yapmasına karşıysanız "Ayrımcılık yapanlar ipne" vs diye konuşmak bence gayet doğal bir şey; ama ayrımcılık yaptığını iddia ettiğiniz birilerini ayrımcılık yaparak aşağılamak da daha mantıklı değil.

Marka giyinen insanları "Tikky" diye adlandırıp "Tikkyler boştur, böyle konuşur, böyle eder, salaklardır" demek yerine, "Boş olan, böyle konuşan, salak insanlardan nefret ediyorum" demek daha doğrudur bence.

Böylece marka giyindiği için insanları "boş" diye sıfatlandırmak yerine lafın hedefine ulaşmasına olanak sağlarsınız.

Yani bence "Tikkyler boştur, salaktır" demek, "Bütün hedespor taraftarları şerefsizdir" demekle aynı şey, kurunun yanında yaşı da yakarak hata ediyorsunuz.[signature][hline]Tomoe
Mesaj tarihi:
Tikky derken kimlerden bahsettiğimizi anlamamış ve de alınmış olduğunu düşündüğüm için öyle söyledim. Ve insanları sırf maddi şeyler yüzünden ezen bir insan topluluğuna laf attığım için pişman değilim.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Mesaj tarihi:
Ben bireysel olarak gördüm ve aralarında bulundum. 6 sene tikky dolu özel okulda geçti. Yalan mı söyliycem burda.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Mesaj tarihi:
Ben de büyüdüm ki tikky var tikky var. Ayrıca biz marka giymediği için insanları dışlayan ve daha popüler olmak için kıçını yırtan tiplere tikky diyoruz. Her marka giyinen tikky olsaydı en tikkylerden biri olurdum. Ama değilim.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Mesaj tarihi:
Bence aralarında bulunduğunu söylediğin insanların arasında objektif bir yorum yapman pek mümkün değil drama_queen_; ama bence bu konu hakkında tartışmak da pek mantıklı değil. Herkesin kendi fikridir, fikirlerin doğrusu yanlışı olmaz, din veya takım tartışmasından daha mantıklı değil yaptığımız.[signature][hline]Tomoe
Mesaj tarihi:
Bi de adam gibi tartışırken tikky'ye eziklerin çıkardığı bi terim dedi. E biz kullanıyosak ezik olduk. Sen bana ezik diyosun, karşılık verince de umarım sidik yarıştırmıyoruzdur diyosun. Anlam veremiyorum...[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Mesaj tarihi:
drama_queen_'in dediğine katılıyorum ben de. Fazla abartılı, karikatüristik bir hava var şu olaylarda yani. Parasıyla artistlik yapıp daha kötü durumdaki insanlarla dalga geçen boş insanlar bile böyle konuşmuyor yani.
Bir de çok şaşırıyorum yani, aslında bütün insanların arasında kaç senedir dinlediği müzik türü yüzünden satanist damgası yiyen bu insanların basmakalıp olaylara en karşıt olacaklar olmasını beklerken bir de baktım, o kadar basmakalıp bir şeyle çamur atıyorlar ki sağa sola... Yazık yani, böyle yapacaklarsa zırlamasınlar sabah akşam "megadeth t-shirtüm yüzünden satanist diyorlar abi ühühü" diye, sizi suçlayan insanlar da "eh genelde satanistler o t-shirtleri giyiyor biz hepsini suçlamıyoruz" diyip kesip atarlar, hoş olur mu peki? Olmaz sonra Paticikte topicler açarsınız bizi anlamıyorlar diye.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Mesaj tarihi:
Yahu ben böyle konuşanını bizzat gördüm, abartmıyorum. Başlıkta bir iki tane abartı şey vardı belki ama gerçekten böyle konuşuyolar. Ama bitmeyecek bi tartışmayı uzatmanın manası yok. Herkese iyi geceler.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Mesaj tarihi:
said:
drama_queen_, 07 Aralık 2005 23:56 tarihinde demiş ki:
Spidee, benim yaptığım objektiflik değil.
Yani bunun için objektifliğe gerek yok. Duymuşsundur veya duymamışsındır. Kötü insan mı iyi insan mı onu tartışmıyoruz ki. Umarım anlatabilmişimdir.

Duyup duymamanın da objektifliği vardır; savunduğun taraf ile de alakalı biraz..

Tabii bu sadece senin ile alakalı değil "tikky"lerin böyle konuştuğunu iddia eden insanlar için de var aynı şey. Mesela ben hayatımda böyle konuşan 1 ( yazıyla bir ) tane insan bile görmedim. Bir tek Avrupa Yakası'nda Selin var işte, o da zaten olayı abartıp insanların gözüne sokmak için yaratılmış bir karakter.[signature][hline]Tomoe
Mesaj tarihi:
Valla bizim Okulda Bi Ton Var Güneşcim..Gel Yaf..Ben Her Fırsatta Kantinde Gördügümde Katıla Katıla Gülüyorum...Tabi Artık Okulda Adım Deliye Çıktı O Ayrı Mesele Ama Nabiim Cok Komık ler..[signature][hline]It Is Not The Great Who Are Strong...It's The Strong Who Are Great...
---Albel The Wicked---
Kader Seçilmiş Olduğumuz Olayların Toplu Adıdır...
---Uluç Sergün---
Xaenin, 16 Ağustos 2005 00:49 tarihinde demiş ki:
Biz insanız . İnsansı tepkiler veriyoruz . Senden de aynı tepkileri bekliyoruz .Kenshin.

[Bu mesaj KenshinHimura tarafından 08 Aralık 2005 00:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
yaw açmaz olaydım.. azcık geyik olsun dedik, nerdeyse kavga edeceksiniz yaa...
inanmıyoruuaaam size yaneeeee
falan olduk kal geldiiii[signature][hline]cuytherock bir zamanlar burdaydı
Mesaj tarihi:
said:
drama_queen_, 08 Aralık 2005 00:10 tarihinde demiş ki:
senden pozitif bir elektrik alamadım olayı sizin dediğiniz "tikky"ce değildir. Sık kullanılan bir kalıptır. Pozitif ve negatif enerji terimleri vardır. sonundaki taaamm mıaaa olayının zaten saçmalık olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım..

pozitif elektiring aldım tv'den öğrenilen türkçedir.. bu tip insanlar ot gelip saman giden şahıslardır. burda bunu okuyan ve normal hayatında da kullanan biri varsa hemen forumları terk etsin.[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo!
Mesaj tarihi:
Yorum yapmaya bile gerek yok. drama_queen_'in c/p'lediği yerdeki abartıyı, cıvıklığı da göremiyorsanız yada böyle konuşan insanlar olduğunu hala iddia ediyorsanız, diyecek bir şeyim yok zaten.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
  • Yeni Oluştur...