Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

katalitik konvertör olayı

laverda

Öne çıkan mesajlar

bildiğiniz ya da bilmediğiniz gibi bende 98 model megane var
almaz olaydım ama yaptık bi hata.
neyse geçen hafta köye gidiyordum , tekirdağın çıkışında dik bi bayır var bilen bilir. araba kastı kendini çekiş düştü. broadwaylerin 70-80 gittiği yolda ben 2. viteste 40 ile zor çıktım bayırı. durdum baktım dedim motor yedik herhalde ama yağ felan yakmamış, hararet de yok
yola çıktım , yolda araba kendini bi açıyo bi ara kapatıyo
ustaya gittim hemen , hava filtresindendir o felan dedi. neyse değiştirdim ben hava filtresini araba biraz daha topladı kendini ama çekişten düşme az da olsa hissedilir şekilde var ve devir 5000 üstüne çıktığında kesik kesik yükseliyor. usta katalitik konvertör tıkanmıştır dedi arabanın altında orta susturucu gibi bişey.
gittim parça orjinali 500ytl
yan sanayii 300ytl
içi boş olanı 100 ytl
şimdi gidip de orji almıyacağıjma göre yan sanayi mi alayım boş mu alayım
eğer boş alırsam yakıtta veya seste bi artma olur mu?
ayrıca bu çekişten düşme olayı başka bişeyle de ilgili olabilir mi?
yardımcı olursanız sevinirim
saygılar[signature][hline]laverda yalan oldu..
Sosyal ağlarda paylaş

bizde mazda 626 var.katalitik konvertörün işi bitmişti.o zaman japonyadan siparişle getirilecekti.hacı muratlar 750 ye giderken piyasada bizim katalitik konvertör japonyadan 650 milyona gelecekti.babam taktırtmadı tabi ufak kıytırık bi ek susturucu taktık 30 milyona.seste hiçbir değişme olmadı motor gücü arttı biraz yakıt fazlalaşmış olabilir ama kale alınacak kadar değil.[signature][hline]FİLTHY PLAY / when it rains the ground gets wet!
MZ : FC Antalya United / The Paticik Cup =o= II / silkroad|troy|Washi
Sosyal ağlarda paylaş

Katalitik konvertör'ün iptal edilmesinin tek dezavantajı havayı kirletmesi sanırım. Bunun dışında sürüşe bir zeval getireceğini sanmıyorum. Araba kendini toparlarsa eğer konvertör iptal edildiğinde (gaz yeme sorunu fln) bir sorun olmaz heralde ama ben mantıksal konuşuyorum açıkçası yinede bir bilen yanıtlasa iyi olur.[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

turbo araçlarda ufak bazı ayarlamalar da gerekiyor.
bunun nedeni katalitik konvertörün direnç sağlayarak basınç üzerinde etkisinin olması. hiç bir ayar yapmadan söküldüğü takdirde turbo araçlarda çekiş düşüklüğü olabilir.

kaldı ki sökülüp yerine herhangibir katalitik konvertörün takılmaması -bana göre- bir insanlık suçu. nasıl amerikanın çevre koruma protoküle imza atmamasına kızıyorsak, aynı bilinci çevreyi korumak amacıyla yapılan bu cihazın sökülme eylemine de göstermeliyiz.

saygılar.[signature][hline]www.audiworld.com
Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

abi doğru söylüyosun da ben stacağım araabaya o kadar masraf yaparsam yanarım. araba zaten kaç para bizim piyasa 13-14 milyar
gidip de 5oo milyon katalitik konvertöre veremem işler zaten bozuk, bu sene zarar büyük (makina motor yaktı)
ama ben bunu bi yol bulup yaptırmazsam araba altımda patlıyacak
resmen ıslık çalıyo
bu şekilde gider se gitsin bari ne diyim ?[signature][hline]laverda yalan oldu..
Sosyal ağlarda paylaş

İçi boş olanı takarsan alt devirler güçsüzleşir. Marka egsozların katalitik yerine olan parçasını örnekletip yaptırabilirsin alt devirleri nispeten daha az etkiler. (Katalitik takmayı düşünmüyorsan tabi)

Paramecium'un dediği gibi ben de katalitik konvertör değişiminden yanayım. Çünkü her gün okula giderken egsoz gazlarındandan burnumun direği kırılıyor (okula trenle gidiyorum o köprü ah o köprüüü) 2-3 bg fark için onu atmaya değmez. Masraflı olsa da değişmesi taraftarıyım.

Binek araçlara gelene kadar toplu taşıma araçlarına acilen takılması gerekiyor. Soba borusu koymuşlar ne varsa atıyor dışarı. Bir Ikarus ya Magirus'un solundan geçmek ölüm gibi birşey. Kamuoyu oluşturup şikayet etmek gerekiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar haklısınız benim mesajlar biraz boşwer ya modifiye etmiş olursun kısayoldan bab bide hava filtresi bi dtm kanat bi jant bi yay tam olur b@b, modifiyemci delikanlı modunda fakat bende 2 3bg için havayı kirletmenin hainlik olduğu kanısındayım.
Bahsettiğin gibi bende egzoz gazlarından çok şikayetçiyim sürekli klimamın iç sirkülasyon butonu aktiftir.
Ancak laverda içinde 13 milyarlık arabaya 500milyonluk zamazingo takmakta pek mantıklı değil. Belki kazalı arabalardan, çıkmacılardan fln bulup takmak da bir çözüm olabilir bu durumda..[signature][hline]Atahost.net Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

Eeee bir Vodanın mı aklına gelmiş, çıkması yok mu bunun? Hasarlı arabaları parçalayıp öyle parçaları "çıkma" diye satıyorlar ki aklınız durur, komple direksiyon simidi+ hidrolikleri falan satılırken bir katatilik konvertörün lafı mı olur?

Problem bu hurdacı- parçacı abileri bulmakta...[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

gittim yaptırdım , orjinali indirmişler 350 ye mal oldu
çevreyi kirlrtmemek lazım dedik. güzel oldu
içi boş olanı taksaydım 80 milyonmuş neyse yaptırdık
( o kadar para verdik bi çevreci pati title ı itserim ben)
şaka bi yana düşündüm deben çakma takarsam o, çakma takarsa yine kendimize zarar vericez. bi yerden başlamak lazım dedik[signature][hline]laverda yalan oldu..
Sosyal ağlarda paylaş

sağolasın hocam. diğer türlü içime sinmedi, sanki benim orjinal parça takmamla küresel ısınma sona erecek ama kendimi bu konuda anlam veremediğim bi şekilde sorumlu hissettim.
ama şimdi arabayı satmam gerek satarsam yeni almam gerek, seneye kadar beklersem kia sorento alınacak beklemezsem kia cerato crdi ( ya da megane 2 dci )alınacak beklemekle beklememek arasında kararsızım, ama sonuçta dizel alınacak (40 milyara kadar) bu konu da da (dizel araba tavsiyesi ) bi yardımcı olursanız sevinirim

not: alıcağım araba türkiye yol koşullarının da ötesinde ( tarla ve köy yollarında) kötü yollarda en az 6 ay süspansiyon sorunu yaşamadan çalışabilecek bi araba olmalı.

ayrıca parçanın kolay bulunabilmesi ve aşırı pahalı olmaması da gerekiyor.
neyse
teşekkür ederim[signature][hline]laverda yalan oldu..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...