Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2.dünya savaşı


eldiablo

Öne çıkan mesajlar

said:
LordOfBlood, 19 Kasım 2005 23:58 tarihinde demiş ki:
2.Dünya Savaşında ki ünlü Kızıl Baronu ele alabilirsiniz mesela....
Tek başına yüzlerce uçağı düşüren yanılmıyorsam 289du bir savaş kahramanıydı galiba. Alman Pilotu idi.


Kızıl Baron mu? Kızıl Baron(Manfred von Richthofen) 1. Dünya Savaşı'nın en çok uçak düşüren insanı ve sayı o kadar kabarık değil, 80 kadar.

Muhtemelen simgesi Siyah Kalp (Karaya idi yanılmıyorsam) olan Alman hava ası Erich Hartmann ile karıştırıldı, düşürdüğü uçak sayısı 352 ve dünyanın en çok uçak düşüren adamı olması gerek.[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LordOfBlood, 19 Kasım 2005 23:58 tarihinde demiş ki:
2.Dünya Savaşında ki ünlü Kızıl Baronu ele alabilirsiniz mesela....
Tek başına yüzlerce uçağı düşüren yanılmıyorsam 289du bir savaş kahramanıydı galiba. Alman Pilotu idi.


İzninizle "YUH!" demek istiyorum :)

Öncelikle Red Baron (Manfred Freiherr von Richthofen) I. Dünya Savaşı'nda savaşmıştır. Zaten kullandığı üç kanatlı uçağın fotoğrafına bakarsanız da, 2. Dünya Savaşı'nda bu tür zamazingoların kullanılmadığını anlayabilirsiniz.

2. olarak da, 289 değil, 80 uçak düşürmüştür kendileri.

Bkz Fokker dr 2 tipi Triplane ;


Ayrıca konuyu açan arkadaşa Erwin Rommel'i işlemesini öneriyorum.[signature][hline][b]Hayatım hayatın için
Hayatım ölümün için
Ölümüm hayatın için
Ölümüm ölümün için
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

Dünya tarihinin tartışmasız gelmiş geçmiş en başarılı pilotudur. Ayrıca bir çok Almanın aksine savaş sonrasında ben nazi değildim diye açıklama yapmayarak öldüğü güne kadar Nasyonal Sosyalist inançlarını savunmuştur. Zaten defalarca geri çağrılmasına rağmen, "bir askerin görevi kanının son damlasına kadar vatanını savunmaktır" diyerek emirlere itaatsizliği göze alarak son ana kadar savaşmaya devam etmiştir.

Hans Ulrich Rudel

Stukası ile kalkma hazırlanırken

Kış kamuflajı yapılmış uçan topu yani Stukası

Tek ayağını kaybettikten sonra aldığı bütün zaferler resmi olarak uçmadığı için birliğine kaydedilmiştir.

Führerin elinden madalyasını alırken

Kendisi için özel olarak imal edilen Kılıç ve Elmasla Süslenmiş Altın Meşe Yaprağı Madalyası (Rudel Madalyası olarak da bilinir)[signature][hline]Kırlara ilk kar düştüğü zaman, ölümünün ne güzel olduğunu sevdim seni içimde öldürdüğüm zaman...
Güzel, Özlü Sözler Arşivi by insighT a.k.a AthleT

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Otto Kretschmer [ İkinci Dünya savaşında En yüksek tonajda düşman gemisi batıran Alman U-bot komutanı Kretschmer ]

Rütbeleri

9 Ekim 1930 Seekadett (Deniz Harp Okulu Öğrencisi) *
1 Ocak 1932 Fähnrich zur See (Deniz Astsubay Çavuş) *
1 Nisan 1934 Oberfähnrich zur See (Deniz Astsubay Üst Çavuş) *
1 Ekim 1934 Leutnant zur See (Deniz Teğmen)
1 Haziran 1936 Oberleutnant zur See (Deniz Üst Teğmen)


Madalyaları

17 Ekim 1939 - Demir Haç 2. Sınıf
9 Kasım 1939 - U-bot Savaş Nişanı
17 Aralık 1939 - Demir Haç 1. sınıf
4 Ağustos 1940 - Şövalye Haçı
4 Kasım 1940 - Meşe Yapraklı Şövalye Haçı
26 Aralık 1941 - Meşe Yapraklı ve Kılıçlı Şövaye Haçı

1 Mayıs 1912´de doğan Otto Kretschmer 17 yaşına girmeden İngiltere´ye giderek Exeter´de 8 ay kalarak İngilizce öğrendi. Nisan 1930´da askeri eğitim almaya başlayan Kretschmer, 3 ay okul gemisi Niobe ve bir yıl Emden hafif kruvazöründe görev yaptı.

1934 Aralığından U-bot birimine transfer olduğu Ocak 1936 yılına kadar hafif kruvazör Köln´de görev yaptı. Bu birimde çok katı bir savaş öncesi dönemi U-bot subaylığı eğitimi aldı. İlk denizaltı komutanlığını U-35´de yaptı ve 1937 yılında İspanya iç savaşı sırasında İspanyol sularında devriye görevlerinde yer aldı.

Eylül 1937´de U-23´e atandı. Savaşın başlaması ile de ilk gemisini İskoçya´nın doğusunda Kuzey Denizinde batırdı. İlk büyük başarısını ise 12 Ocak 1940´da Danimarka bandıralı 10.517 tonluk Danmark gemisini batırarak kazandı. Bundan yaklaşık bir ay sonra da 1375 tonluk İngiliz destroyeri HMS Daring´i batırdı.

U-23´den Nisan 1940´da ayrıldı ve ismi ile anılmaya başlayacak olan U-99´a atandı. 2 aylık bir eğitimden sonra U-99 Kiel´i terk ederek ilk seferine çıktı. Gelecek aylarda konvoylara karşı su üstünden geceleri yaptığı hücumlarla ünlenecek olan Kretschmer´in açtığı yolda "Bir torpido... bir gemi" sözü bütün denizaltıcılarca şiar edinilecekti.
1 Haziran 1939 Kapitänleutnant (Kaptan Teğmen)
1 Mart 1941 Korvettenkapitän (Korvet Kaptanı)
1 Eylül 1944 Fregattenkapitän (Firkateyn Kaptanı)


Sefer dönüşü Kretschmer U-99´un personeli ile birlikte ilk kutlama biralarını içiyorlar
En önemli başarıları silahlandırılmış ticari kruvazörler Laurentic (18.724 ton), Patroclus (11.314 ton) ve Forfar (16.402 ton)´ı batırmak oldu. Kasım 1940´da batırdığı bu üç gemi toplamda 46.000 tonu geçiyordu ve bir daha bırakmamak üzere tonaj krallığına yerleşmesini sağladılar.

Son seferinde de çok başarılı bir av gerçekleştirmişti. Schepke´nin komutasındaki U-100 ile birlikte 11 gemi batırmayı başardılar. Bütün torpidolarını harcayarak dönüş yoluna geçmiş olan U-99 HMS Walker tarafından su altı bombaları ile saldırıya uğrayacak ve aldığı yaralar nedeniyle su üstüne çıkmak zorunda kalacaktı. Su üstüne çıkar çıkmaz HMS Walker üzerlerine makineli tüfeklerle taciz ateşi açmaya başladı. Bundaki gayeleri personelinin denizaltıyı terk etmesini sağlamak ve batmasına izin vermeden ele geçirmekti. Normal şartlarda sabotaj ekibinin denizaltının makine dairesinde imha patlayıcılarını çalıştırıp geminin batmasını sağlaması gerekirdi ancak cephaneliğin kapısının sıkışması sonucu bunu başaramadılar. Bu durumu sezen çarkçıbaşı Schröder hiç tereddüt etmeden sarnıçların vanalarını açıp denizaltının içinin su ile dolmasını sağlamak üzere içeri atladı. Sarnıçların açılması ile birlikte de U-99 son kez okyanusun derinliklerinde çarkçıbaşısı ile birlikte sonsuza kadar kayboldu.

İkinci dünya savaşında toplam 100.000 ton üzerinde gemi batıran 34 U-bot komutanı vardır. Otto Kretschmer 17 Mart 1941´de denizaltısı (U- 99) batırılıp esir alındığı güne kadar 47 gemiyi batırmayı başarmış ve toplamda 274.333 tonluk skoru ile savaşın en yüksek tonajda gemi batıran kaptanı olma unvanını kazanmıştır.

Esir alındıktan sonra 6.5 ay boyunca İngiltere´de savaş esiri olarak tutuldu. İngiltere´deki esaret günlerinden sonra Kanada´ya sevk edildi ve 4 yıl da oradaki Bowmanville kampında (Kamp 30) esir tutuldu. Bu kampın Alman sorumlusu olarak esaret hayatını 1947 Aralığına kadar burada sürdürdü.

1955 yılında yeniden kurulan alman donanmasına katıldı ve 1. Eskort Birliğinin komutanı oldu. 1958 Kasımında Amfibik Birlikler komutanlığına atandı. 1962-1965 yılları arasında NATO bünyesinde çeşitli kademelerde görev aldıktan sonra Mayıs 1965´te NATO Baltık Filosu komutanlığı görevine getirildi. 1970 Eylül ayında Filo Amirali olarak emekli oldu.

1998 yazında geçirdiği bir kaza sonucu Bavyera´da bir hastanede yaşama veda etti.

Baya bi kastım bunları toplamak için ;)
Hür Generalim saolsun ;);).
Umarım yardımım dokunur.


Monte Cassino Manastırı'nın Bombalanması ;

1943 kışı geldiğinde Almanlar Roma'nın güneyindeki Gustav hattına çekilmek zorunda kalmışlardı. Garigliano ve Rapido nehirleri boyunca organize edilmiş bu hat Monte Cassino'da
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Beni önerim ise Guderian adam hitelerin karşısına geçip onla tartışa bilen yani fikirlerini emirleri sorgulayan , ona güvenen , tek insan ve tabi görevinde kalan ve yükselen . Adam panzerlerin babası.Polanya, fransa ve rusya seferinin en büyük kahramalarından ve rommelden çok daha fazla almanya için çalışmış bir adam olmasına rağmen adı o kadar duyulamıştır.
Savaş sonunda Ruslar onu idam etmek istemişler ama amerikalıkar isede Amerikalılar razı olmamış.
Ben ne söyliye bilirim ki adam uçak ve tank patlatan basıt el becerisinden ibaret değil, o bir karakter Patton gibi... Basitce canlandırılamaz.


Ve 2. dünya savaşı ile ilgili olupda guderian'nın Bir askerin anılarını okumayan varsa yazık diyorum. Lider Hard dan bile daha iyi bence okuyun ne olursanız olun emin olun pişman olmıyacaksınız.

Adamdan bir anı:
Bir tip 4 ile keşif gibi bir göre gidiyorlar tek tank ve oda içinde havada ağır bir sis ama ilerliyorlar sis bir dağılıyor ve bir bakıyorlar bir rus birliğinin içindeler. büyük bir birlik... TAbii ruslarda şaşkın tank basıp kaçıyor. Ama ruslar Guderian ı öldürdük diye radyo yayını yapıyorlar.

Ne zaman aklıma gelse almanlara olan sempatim artar ama zaten adam alman değil prusyalı...

Kitabını okuyun....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kara Lale = Karaya
Erich "Bubi" Hartmann'ın simgesidir, uçtuğu uçaklara işlenirdi. Kendisi muhtemelen dünyanın en çok uçak düşüren insanı (veya insanlarından biri), başlı başına bir efsanedir.

İşler bir ara öyle bir hal almış ki, Kara Laleli uçağı havada gören Ruslar haber salıyor ve bütün Rus uçakları iniyormuş, Hartmann çareyi kendi uçağını acemilere verip onların uçaklarıyla uçmakta bulmuş.

İlgilendiyseniz arayıp bulun derim. Rudell'in havadan havaya versiyonudur amcam.

Kara cengaveri isterim derseniz de Michael Whittmann vardır Tiger ası, o amca biraz psikopattır (tek seferde 25 tankı sıraya dizip indirdiği olmuş). Bir de Otto Carius.

Bunlar size çok Alman geldiyse, Amerikanlardan General Patton da incelemeye değer psikopat şahsiyetlerdendir, savaşın deli çocuğudur.[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Solgunadalet, 11 Aralık 2005 01:09 tarihinde demiş ki:
Beni önerim ise Guderian adam hitelerin karşısına geçip onla tartışa bilen yani fikirlerini emirleri sorgulayan , ona güvenen , tek insan ve tabi görevinde kalan ve yükselen . Adam panzerlerin babası.Polanya, fransa ve rusya seferinin en büyük kahramalarından ve rommelden çok daha fazla almanya için çalışmış bir adam olmasına rağmen adı o kadar duyulamıştır.
Savaş sonunda Ruslar onu idam etmek istemişler ama amerikalıkar isede Amerikalılar razı olmamış.
Ben ne söyliye bilirim ki adam uçak ve tank patlatan basıt el becerisinden ibaret değil, o bir karakter Patton gibi... Basitce canlandırılamaz.


Ve 2. dünya savaşı ile ilgili olupda guderian'nın Bir askerin anılarını okumayan varsa yazık diyorum. Lider Hard dan bile daha iyi bence okuyun ne olursanız olun emin olun pişman olmıyacaksınız.

Adamdan bir anı:
Bir tip 4 ile keşif gibi bir göre gidiyorlar tek tank ve oda içinde havada ağır bir sis ama ilerliyorlar sis bir dağılıyor ve bir bakıyorlar bir rus birliğinin içindeler. büyük bir birlik... TAbii ruslarda şaşkın tank basıp kaçıyor. Ama ruslar Guderian ı öldürdük diye radyo yayını yapıyorlar.

Ne zaman aklıma gelse almanlara olan sempatim artar ama zaten adam alman değil prusyalı...

Kitabını okuyun....


Ayrica Guderian Numberg mahkemelerinde yargilanmis ama savas suclusu sayilmamistir. Profesyonel bir askerdir ve mahkemeden profesyonel bir asker olarak beraat etmistir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...