kingpin Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 Şimdi ben xp yi windows 98 üstüne kurmuştum ve normal kurulduğundan daha fazla ram yiyor mu yemiyor mu onu merak ediyorum ayrıca şimdi şu şekilde format atmam için ilk önce cd yi takıp geri yüklemek ordanda 98 e format atmak mı lazım ?.. birde 98 yüklemeden direkt olarak xp yi nasıl yüklücem bios tan bir takım ayarlamalar sonucu gerçekleşiyormuş o yardımcı olabilirmisiniz ?[hline]KinGpiN the striked sazan Emaleth, 07 July 2003 16:49 tarihinde demiş ki: kafana terlik yiye yiye beynin sulanmış senin iyice. antin, kuntin, gugurigu filan... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-ryan- Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 said: theKingpin, 14 August 2003 18:31 tarihinde demiş ki: Şimdi ben xp yi windows 98 üstüne kurmuştum ve normal kurulduğundan daha fazla ram yiyor mu yemiyor mu onu merak ediyorum ayrıca şimdi şu şekilde format atmam için ilk önce cd yi takıp geri yüklemek ordanda 98 e format atmak mı lazım ?.. birde 98 yüklemeden direkt olarak xp yi nasıl yüklücem bios tan bir takım ayarlamalar sonucu gerçekleşiyormuş o yardımcı olabilirmisiniz ?[hline]KinGpiN the striked sazan Emaleth, 07 July 2003 16:49 tarihinde demiş ki: kafana terlik yiye yiye beynin sulanmış senin iyice. antin, kuntin, gugurigu filan... 98 uzerinde kurdugun zaman biraz daha fazla ram yiyebiliyor. Ancak ne kadar onu bilemiyorum. Performans dusuklukleri bende yasamistim ilk 98 uzerine kurdugumda. Ancak sadece xp yi kurdugum zaman bu performans dusukluklerini yasamadim. Format atip kurmak istiyorsan, win98 cd ile boot ediceksin. CD-Rom destekli. Daha sonra format at. Normalde XP `i format atiyor. Ama uzerinde Xp yi gordugunde atmayacaktir. Format attiktan sonra xp cd ni tak. i386 klasoru icerisindeki winnt.exe yi calistirip kurulumunu yap. Kolay gelsin.[hline]i have no tears, there is only pain Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2003 Bilgisayar açılırken del tuşuna basarak açacağınız bios setup bölümünde ufak bir ayarı değiştirmeniz gerekiyor, tabi bu her biosda değişiyor onun için size bir yöntem söyleyip aklınızı karıştırmak istemem.. Siz oradaki bütün kategorileri karıştırıp Boot Sequence gibi Boot sırası anlamına gelen bölümü bulun ( genellikle ilk 2 kategiroide olacaktır) ve orada page down tuşunu kullanarak CDROM,C,A seçeneğini seçin.. daha sonra kaydedip çıkın ve windows cdnizi bilgisayarınıza takıp bilgisayarı baştan başlatın.. Gerisi daha önce windows kurmuş birisi için kolay olacaktır, eğer xp kuruyorsanız zaten o eski kurulumu silmek isteyip istemediğinizi soracaktır.. Başarılar :lol:[hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-ryan- Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 said: thelegbra, 14 August 2003 18:54 tarihinde demiş ki: Bilgisayar açılırken del tuşuna basarak açacağınız bios setup bölümünde ufak bir ayarı değiştirmeniz gerekiyor, tabi bu her biosda değişiyor onun için size bir yöntem söyleyip aklınızı karıştırmak istemem.. Siz oradaki bütün kategorileri karıştırıp Boot Sequence gibi Boot sırası anlamına gelen bölümü bulun ( genellikle ilk 2 kategiroide olacaktır) ve orada page down tuşunu kullanarak CDROM,C,A seçeneğini seçin.. daha sonra kaydedip çıkın ve windows cdnizi bilgisayarınıza takıp bilgisayarı baştan başlatın.. Gerisi daha önce windows kurmuş birisi için kolay olacaktır, eğer xp kuruyorsanız zaten o eski kurulumu silmek isteyip istemediğinizi soracaktır.. Başarılar :lol:[hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers. Evet Boot Sequence C ile basliyorsa bunu yapmali. Ama eger Xp`nin bootable cd`si olmadan bunu yapmassin. Yine donup dediklerimi yapacaksin.[hline]i have no tears, there is only pain Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jonq Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Bildigim kadarıyla XP NTFS de daha hizli calisiyor ve XP kuruluysa partion FAT32 ise format atabilir ama NTFS ise 98 cd siyle boot edince NTFS olan kısmı nasıl gormeden format atabilir ki.[hline]www.elanrealms.com No Speed , No Inj. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 cd orjinalse bootable, orjinal deilse cogu kopya yine bootable oluyor.. bence bootable olmayan bir cd arsivde durmamali, hemen yenisi hazzirlanmali :) hersey bir yana, winxp icin baslangic disketi de olusturulabilir.. bu arada evet 98 disketiyle ntfs bolumlerini goremessiniz..[hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maleboge Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 15, 2003 Başlangıç disteki->Boot-> Command: "Fdisk"[hline]"Saçma Olmayan Hiçbir Fikrin Ümidi Yoktur"(A.Einstein) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar