Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

etyemez şahsiyetlerin yaşamıve karşılaştıkları zorluklar

amon

Öne çıkan mesajlar

bi ara düşündüğüm bir mevzudur.
artık, işin içinden çıkmak için mi? yoksa çok mantıklı oldugundan mıdır bilemediğim bir sonuca varmıştım!

tamam ben hayvanları yemiyim de hayvanlar birbirini yiyor !?!
nolcek şimdi ?

et yiyen hayvanları napcaz ?[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

eheh amon bi de su var unutmussun
ben:anne aksam amon gelio(amon yanlız) patates kızartalım hade.
anne: yok canım ne gerek var balık var ya işte
ben: anne o yemio biliosun
anne: nie canm o et yemio,balık işte yer oo ben biliorum
ben: balıkları agactan mı topladın???????

''GERCEk''annemin vejeteryanları anlaması uzun surmustuuu:D
hatta kıymalı fasulyenin kıymalarını ayıklamaya bile kalktı kadıncagız belki bu adam yer die..:D[signature][hline]Her dişi antiöstro olarak dogar,onu ailesi veya cevresi ostrolastırır:..........
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zep, 09 Aralık 2005 23:26 tarihinde demiş ki:
amon bahse girerim sen yoga yapıyorsun yada yoga felsefesi hakkında bilgin var.
aboo nerden bildin..bilir bilir o feci bilir hemde,bana ogretmişliği bile var..[signature][hline]Her dişi antiöstro olarak dogar,onu ailesi veya cevresi ostrolastırır:..........
Sosyal ağlarda paylaş

Ya herkes istedigini yese daha iyi degilmi neyi tartisiyoruz. Vejeteryanlari et yedirmeleye digerlerinide vejeteryan yapmaya calismak ne buyuk sacmalik :D

Et yerim tadini seviyorum hemde az pismis sekilde severim bazi turlerini. Siz sevmiyorsaniz saygi duyarim. Basarilar[signature][hline]Bir leoparı sakın kuyruğundan tutma
Tutarsanda sakın bırakma

a.k.a homoid
Sosyal ağlarda paylaş

said:
irin, 09 Aralık 2005 23:30 tarihinde demiş ki:
said:
Zep, 09 Aralık 2005 23:26 tarihinde demiş ki:
amon bahse girerim sen yoga yapıyorsun yada yoga felsefesi hakkında bilgin var.
aboo nerden bildin..bilir bilir o feci bilir hemde,bana ogretmişliği bile var..

bravo[signature][hline]if you lost your everything,you can do everything
Sosyal ağlarda paylaş

Fruteryanlar benim bildiğim kadarıyla ağaçlardaki meyvelerden ziyade yere düşen meyveleri yani dalından kopartılmış değilde normal olarak bir kuş vs tarafından düşürülmüş veya olgunlaşıp yere düşen meyveleri yiyorlar bildiğim kadarıyla suya sabuna dokunmadan yaşam gibi birşey ama tam emin değilim[signature][hline]"Abidin,bana mutluluğun resmini çizebilirmisin?"
Mutluluk
Sosyal ağlarda paylaş

et yemeyenleri maalesef anlayamıyorum..isterseniz anlayışsız öküz deyin bana ama insanoğlu et yemeseydi primat olarak kalırdı ve tarzanlar dünyası olurdu...Son iki kız arkadaşımda vegeteryandı..Belkide o yüzden bu olaya pek sıcak bakamıyorum...[signature][hline]I see you alone..surrounded by a sea of enemies...
Sosyal ağlarda paylaş

benimki farkli, biyoloji ogretmenim yuzunden tavuk etinden igrendim. 2 sene olcak sanırım yemeyeli. kırmızı eti zaten sevmezdim, belki salam falan, balik asla yemem "fish are friends, not food" yumurta da yemiyorum, genelde pilav sebze agırlıklı akşam yemekleri, belki salata, cok ac kalirsam yogurt, süt[signature][hline]you have no chance to survive make your time!
ha ha ha!
Sosyal ağlarda paylaş

Birşey söyliyip verilen cevabı anlamadan saçmalıyan insanlar süper yaf.
Neyse o değilde.
İnsan otçul değildir, etoburda değildir. Hem etcil hem otculdur. Kedilere gidip ot koklatırsanız ilgi göstermez ve yemez, aynı şekilde ineğe et met koklatırsanız o da yemez. Ama insan bir elmanın kokusu yada etin kokusu ile ağzı sulanabilir. Bu hem etebur hem otobur olduğumuzun bir göstergesi. Yanı tadını seviyoruz ve bu tadını sevip sevmemenin dıştan bir etkisi olması zor. Yani zorla birisi bize etin tadını sevdirmedi. Eğer böyle olsaydı küçük çocuklar daha et yemeye alıştırılmadıklarından tadını sevmezlerdi. Ama eti ilk defa tadan (psikolojik olarak tiksinmiyen sütten de kesilmiş bir çocuk) bir çocuk tahminen eti sevicektir. Bunun sebebi bence et yememiz gerektiği için vücut bunun açlığını çekiyor.
Hemen hemen hertürlü dürtünü tiksinerek başka bişi yaparak bastırabiliyorsunuz sanırım. Et yeme dürtüsünü tiksinerek, nefret ederek bastırabilirsini. Aynı şekilde mesela bir elma görünce canınız çeker buda bir dürtüdür. Bunuda bastırabilirsiniz aynı yöntemler ile.

Bence vejeteryanlar et yeme dürtülerini bastırıyor ve bunun doğal olduğunu söylüyor.

Et yememiz için avlanmayı istememiz ona göre uygun çene yapımız falan olması gerekiyormuş. Hayvanlarda neden dişler var neden pençeler var? öldürmek için. Tamam bunlar öldürmeyi başarıyor.
Biz tanrıdan atılan şimşekler tarafından öldürmüyoruz hayvanları, gene kendimiz öldürüyoruz. Ama bunun için dişlerimizi kullanmıyoruz kendi silahlarımızı kullanıyoruz.
Yani hiç anlamıyorum, pençelerle donatılmış bir hayvanın kendi pençelerini kullanarak bir hayvanı öldürmesi doğal ama, insanın gene kendi beynini kullanarak etrafındaki şeylerden silah yapması doğal değil.
Zaten insanlar doğada büyüdü, yani bizde doğalız. Bu şehirlerde gayet doğal çünkü biz doğada büyüdük beynimiz bu yönde gelişti. Peki hayvanlar doğada büyüyünce doğal oluyorsa biz niye doğal değiliz?
Bence bizde doğalız. Termitler nasıl karınca yuvaları yapıyorsa, şehirleşmelerde bizim yuvalarımız. Biz yaptık. Tepeden inmedi.
Aynı doğal şekilde de hayvanları korumaya çalışıyoruz çünkü bu zeka ile önümüzde hayvan kalmıyor. Bir hayvanı durup dururken öldürmeme nedenlerimizden en derinlerdekilerini düşünürsek "Ziyan" dır. Yani biter, tükenir. Öldürme, bitmesin, bize lazım o hayvanlar şeklindedir. Ama biz bunu vicdan olarak görüyoruz.
Vicdan denilen şey birçok "yapma etme" dürtüsünün birleşmişi değilmidir?
Bi hayvanı durup dururken öldürmemizi vicdanımız önler üstteki sebebler yüzünden.
Bir insanı öldürmemizde gene "o senin türün, onunla savaşma, çevredeki vahşi hayvanlarla savaşman lazım. hayatını sürdürebilmen için toplumda olman lazım. tek başına ölürsün" dürtüsüdür. Ama "ziyan etme insanı" diye birşey duymadım ben hiç. İki vicdan dürtüsü arasında fark var.
Vejeteryanlıkta bence insanların hayvanları fazla tüketmeye başlaması ile bozulan dengeyi toparlamak için oluşan bir dürtü. Düşünüyorsun, hayvanlar bitiriyor. Yazık. Gene vicdan dürtüsü. Yemiyorsun ki bitmesin. Aslında o tiksinmede bilinçaltındaki "yeme bukadar hayvanlar biticek, lazım onlar." dürtüsünden. Siz yemeseniz bile etrafınızdakilerin aşırı tüketimi sizi vejeteryan yapabiliyor.
Ama vejeteryanlığıda bir yerde bitirmeniz lazım.
Çünkü gerçekten bazı proteinler ve besinler sadece etde bulunuyor. Ve gerçekten arada yemek sağlıklı. Ama hergün sürekli et yiyip mor işemek hiç sağlıklı değil, sürekli ot yiyipte sağlıklı gözüküp farkında bile olmadığınız birsürü hastalık ile uğraşmak da hiç sağlıklı değil.

Ha vejeteryan olup sporcu olanlara bakarsan, bi vejeteryan insan sayısına bak. Kaç tanesi sporcu?
Birde normal beslenen insan sayısına bak. Kaç tanesi sporcu?
Sürekli et yiyenlere bak, kaç tanesi sporcu?
1. ve 3. seçeneklerin cevabı baya düşük rakamlar iken normal hem etini yerinde yiyip hemde sebze meyve beslenen insanlar daha sağlıklı sporcular oluyor.
Sadece spor değil tabi bu örnek.

Etinizide yiyin sütünüzüde için. Meyvenizide yiyin sebenizide yiyin. Çünkü biz hem etobur hem otoburuz:).[signature][hline]guns don't kill people, bullets do.
Sosyal ağlarda paylaş

chemical'ın insan-hayvan ilişkileri doga hakkında sölediklerini bilmeyen ya da inanmayan camdan atlasın.
vejeteryan olmanın hiçbir faydası olmadıgınıda bilmek gerekli ama naapcan işte insanlar çeşit çeşit.beyinler küçük küçük.
aboouw.kaçtım.kthxbye[signature][hline]FİLTHY PLAY / when it rains the ground gets wet!
MZ : FC Antalya United / The Paticik Cup =o= II / silkroad|troy|Washi
Sosyal ağlarda paylaş

Bunlar benim yorumlarım saçmalamışsam söyleyin.

Vejeteryanlar veya aşırı et yiyenler ise aynı kategoride değerlendirilmesi gereken, çevresindeki insanların davranışlarından yanlış algılayıp etkilenerek et yeme yada ot yeme dürtüsünü bastıran insanlardır. Kimse durup dururken nedensiz yere tamamen et yada ot yemeye dönüceğin, elindeki 2 tür besini bırakıcağını sanmıyorum. Dış etkenler.
Aslında dış etkelerde doğal. Yanınızdaki insanların sizi et yemenizi engelliyecek şekilde davranmalarıda bilinçaltından bir dürtü olamazmı? Çünkü sonuçta etin besin değeri yüksek ve insanlar geçmişten günümüze birbirleri ile rekabet halinde değilmiydiler? E birisinin et yemesini engelliyerek kendine düşen et miktarını arttırmak çok güzel bir yöntem değilmi? Zaten eti bulmak otu bulmaktan çok daha zordu ve hala zor. Bence rekabet ortamındaki insanların farkında olmadan kendilerine düşen et miktarını arttırmak için dışardaki insanları etkilemek suretiyle tetiklediği birşey bu vejeteryanlık.[signature][hline]guns don't kill people, bullets do.
Sosyal ağlarda paylaş

bence son derece gereksiz bir kavram
insanlarin evrimdinde buyuk bi yer tutar et yenmesi
eger her zaman ot yenseydi bagirsaklarimiz daha cok gelisir beyinimziin gelismeinse olanak tanimazdi
fakat etin simdirimi daha kolay oldugu icin bagisaklar oldugu gibi kalip beynin gelismesine olanak tanidi
bu sayede dunyanin hakimi oldugumuzu unutmayalim bence et yiyerek
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ruby, 10 Aralık 2005 00:57 tarihinde demiş ki:
ben de kırmızı et asla yemezdim,yeni okuluma başladım ve yemekhanede hep et çıkıyordu,yemek zorundaydım,ne salakmısım diyorum artık :D etsiz hayat düşünülemezzzz

Yaw senin okul nere? Bizimokulda kebaplarda bile doğru dürüst et çıkmazdı, portakala bile kebap derdik :D

Ayrıca Chemical +1[signature][hline]Kuzgun'dum ben.Ondan evvel de Bugvan...
Ağır ağır, yavaş yavaş...
Saplık nedir, ne değildir?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...