Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 bir ders herkese aynı şekilde anlatılmaz. Görsel anlayışı daha kuvvetli olana göstererek anlatılabileceği gibi uygulamalı hafızası daha kuvvetli birine anlatılırken de uygulama yapması istenebilir. Dolayısıyla birisine verilen bir dersin neden bu şekilde verildiğini anlamak çok zor ve hatta imkansızdır. Bize başka bir şekilde verilmiş olabilir ama sonuçta herkes aynı dersi bir şekilde alır. Ayrıca bazı olaylar illa o olayı yaşayana o dersi vermek için gerçekleşmeyebilir. Başkalarının öznesi olduğu bir dersin nesnesi de olabilirsiniz. Anatomi dersinde kesilen bir kurbağa gibi...[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı
sir Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 said: Estel_Anorien, 08 Aralık 2005 23:31 tarihinde demiş ki: @sir basiti yaratmak deha ister. ve fakat kesin yargılar kolaya kaçmaktır :)[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki: Rapperzâde Ceza Efendi'den geliyor diss mâkâmından; yoğurt koydum dolaba, oy sagopam, o telekler boğazına kaça
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 sanırım herkes fikrini söylemeden önce bence diye başlarsa çok daha iyi olur -gibi gözüküyor-. ne de olsa herkesin inancı kendine.[signature][hline] smiling in the midst of the moor
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 istediğin gibi sorgulayabilirsin ama bir örnekle sana açıklamaya çalışayım. bir düzenek düşün yapacağı iş bir objeyi yerinden kaldırmak olsun... sen bu düzeneği makaralar, kayışlar, kordonlar, bantlar, vesaireler kullanarak oluştur bir düzenek daha düşün yapacağı iş yine bir objeyi yerinden kaldırmak olsun... ve bu düzenek bir adet destek noktası ve bir adet sopa ile işleyen kaldıraç, tahterevalli (kesin yanlış yazdım) prensibi üzerine çalışsın. bu düzeneği ilk olarak icad etmek daha zor olacaktır eğer bu prensipleri bilmiyorsan.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı
Giovanni Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Basit denge aramak bence de yanlış Ben insan aklının kavrayamayacağı bir adalet de olabileceğine inanıyorum. Biz neyiz ki ? Bazen kendimizi çok büyük görüyoruz.[signature][hline]MEN HAVE FEELINGS TOO ! just kidding
Gerab Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 kader dediğin dümdüz çizilmiş bir çizgi değildir kader senin belirleyici noktalardır bir ölüm gibi bir doğum gibi ama geleceğin senin elindedir orada jiplerin çarpışması o jiplerin kaderleri değildir ama kızın o olayda ölmesi kızın kaderidir. kader çok derin bir kavramdır yani, "ben kadere inanmıyorum çünkü ben geleceğimi kendim çizebiliyorum demek saçmadır çünkü böyle düşünenler kaderi sadece insana oynaması için verilmiş bir oyun olarak düşünürler peki böyleyse Allah bizi buraya yollarken niye birde yanımıza nefsimizi yerleştirdi neden bizi burada sınıyor eğer herşey belliyse ozamn kimin cennete kimin cehenneme gideceğide belli olması lazım bu çok saçma olur. İslamda intihar affedilmeyecek bir günah olarak geçiyor peki budamı kader ohalde kader böyle birşey olamaz kader senin bir ateist olman olamaz kader senin kim olarak doğacağın ne olarak öleceğin olabilir ortası sana aittir ne olacağına burayı ne olarak ve yanında nelerle terkedeceğin sana aittir. bir rövanş istiyorsunuz rövanş sonsuz, ama nasıl bir rövanş olacağı size bağlı kaderinize değil[signature][hline]We all shine like stars Then we fade away
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 içimizdeki ruhlar.. hepsi tanrının birer parçası. dolayısıyla hepimiz tanrıyız.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı
sir Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 sorguladığım şey insani ilişkiler, artılar ve eksiler ve ilahi adalet kavramı. verdiğin örneği anlıyorum, basit birşey yaratmak gerçekten de deha ister, ancak içinde yaşadığımız sistem bilinçli bir deha tarafından mı yaratıldı, ruh veya tanrı veya metafizik bunlar gerçek mi, bilemiyoruz..kaldı ki verdiğin örnek yine fiziksel bir örnek.[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki: Rapperzâde Ceza Efendi'den geliyor diss mâkâmından; yoğurt koydum dolaba, oy sagopam, o telekler boğazına kaça
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 @sir: onun cevabı bireylerin kendi kalplerinin içinde.. o konuda kimse sanırım birşey söyleyemez. Yahuda Berg - Kabala'nın Gücü Osho - Bütün kitapları bunlardan daha da bilgi edinebilirsin merak ediyorsan..[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı
sir Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 ikna edilebilme noktasını çoktan geçmiş olabilirim metafizik konusunda..yine de bi boş vaktimde bakıcam, teşekkürler.[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki: Rapperzâde Ceza Efendi'den geliyor diss mâkâmından; yoğurt koydum dolaba, oy sagopam, o telekler boğazına kaça
Hellsing Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 said: paspatur, 08 Aralık 2005 23:03 tarihinde demiş ki: Bu konu beni çok düşündürdü ve pati halkının görüşlerine sunmayı uygun buldum; bugün haberlerde Kanada'da meydana gelen bir kazayı izledim tüylerim dikeldi gırtlağım düyümlendi... sırtında çantası okula giden 10-12 yaşlarında bir çocuk kaldırımda yürürken, dört yol ağzında kırmızıda geçen bir araba bir jeeple çarpışıyor ve jeep kaldırımda yürüyen çocuğu biçiyor.Çocuk ne olduğunu bile anlamadan oracıkta ölüyor... "Bu nasıl bir kader yaa" demek geliyor insanın içinden.Ve biraz daha düşünüp olayı anlamaya, anlamlandırmaya çalışınca böyle bir ölümü neyin dengeleyebileceğini düşünüyor...Öbür dünyadaki huriler, nehirler vb mi? İnsan oğluna bahşedilen en büyük hediye olan yaşam -bazen- bu kadar kısa sürüyorsa bunun bir de rövanşı olması gerekmez mi? not:islam dininde reankarnasyona yer yoktur. herhangi bir polemiğe mahal vermemek için ilave edilmiştir bence reankarnasyon olmalı. Çünkü bazıları bu yazdığıma kızıcak ama eğer cennet varsa ve o ezilen çocuk cennet te gittiyse ben böyle adaletin içine ederim , çocuğu kıskanırmıyım? KESINLIKLE.. Çünkü biz burda hergün sayısız savaş verirken acılar çekerken bu kadar kolay cennet gidiliyosa bu adalet diildir.[signature][hline]Shake it once, that's fine, shake it twice that's okay. shake it 3 times your playing with yourself again.
Giovanni Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 hellsing şu an öleceksin ve cennete gideceksin kabul mü ?[signature][hline]MEN HAVE FEELINGS TOO ! just kidding
Hellsing Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 ölmek istiyen yok arkadaşım eğer sistem böyleyse bana göre hatalı dedim..[signature][hline]Shake it once, that's fine, shake it twice that's okay. shake it 3 times your playing with yourself again.
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Kader diye bir şeyin olması tamamen saçmalıktır.(bence)Ve de çok ama çok korkunç bir şeydir.Düşünün;yaptığınız ve yapacağınız her hareket önceden belirlenmiş ve kontrol ediliyor.Ne zaman öleceğiniz,kime aşık olacağınız,hatta aksam ne yiyeceğiniz bile..Bu düşünce kadere inananları hiç rahatsız etmiyor mu?Yani birer kukla olmak onlara rahatlık mı veriyor?Yoksa acizliği baştan kabullenmek mi?[signature][hline]Order Within Chaos....
Gerab Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 @hellsing bazı şeyler sorgulanmaz sorgulanamaz eve o şeyler hakkında konuşurken biraz daha üslubuna dikkat edersen daha iyi olur bak ben diyorumki sorgulanması bile doğru değildir ama sen bunu aşıp hakaret düzeyine gelmişsin bazı sorularda takılabilirsin bu normaldir en basidinden bir sonsuzluk düşüncesi insan aklının alamicağı birşeydir, bir öncesizlik bunlar sorgulanmamalıdır çünkü sen şuana kadar bunlardan hiç görmedin ve nasıl birşey olduğunu bilmiyorsun sorgularsan yanlış olur düşünsene insanın hiç bilmediği hiç ismini bile bilmediği bir şey hakkında yorum yapmasını isteseler hiçbirşey diyemez taki öğrenene kadar ama bunu öğrenmenin tek yolu var oda bunu yaşamak çünkü bize kimse gelipte bunu anlatamaz anlatsada anlamayız çünkü hiçbir deneyimimiz olmadığından beynimiz bunu kavrayamaz[signature][hline]We all shine like stars Then we fade away
Gerab Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 @inner 3. sayfanın en üstünde bir yazım var lütfen okurmusun[signature][hline]We all shine like stars Then we fade away
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Nasıl sorgulanamaz ya?Körü körüne inanalım mı?Ya arabın uydurduğu bir yalansa?Ben yeni peygamberim desem inanacak mısın?[signature][hline]Order Within Chaos....
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 @Gerab zaten okumuştum yazını.Benim istediğim sınırsız özgürlük.No strings attached[signature][hline]Order Within Chaos....
Giovanni Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 said: Hellsing, 09 Aralık 2005 00:09 tarihinde demiş ki: ölmek istiyen yok arkadaşım eğer sistem böyleyse bana göre hatalı dedim.. kendinle çeliştin o da senin terketmek istemediğin hayatı yaşamayarak dolayısıyla binlerce güzelliğiyle kötülüğüyle ama yine de senin terketmek istemediğin dünya hayatını yaşayamadı. yeterli bir bedel değil mi ?[signature][hline]MEN HAVE FEELINGS TOO ! just kidding
Gerab Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 said: InneR_ChaoS, 09 Aralık 2005 00:15 tarihinde demiş ki: Nasıl sorgulanamaz ya?Körü körüne inanalım mı?Ya arabın uydurduğu bir yalansa?Ben yeni peygamberim desem inanacak mısın? çok güzel söylüyorsun kesinlikle körü körüne hiçbirşeye inanma ki bu allah bile olsa ama benim sana söylediğim allahın varlığını sorgulama demiyorum ben sana bir ilahi adaleti sorgulama diyorum çünkü cevabını bulamazsın ve cevabını bulamadığın şeyler seni yolundan uzaklaştırır ama bu günlük hayattaki bir soru ve cevabı gibi değildir günlük hayatında bir sorun varsa elbet biyerdede cevabı vardır arasın ve bulursun peki bunu nasıl bulabilirsin allahın adaletini nasıl bulabilirsin, nerden bulabilirsin sana bu kaynağı kimse gösteremez ama diyorsunki ya bir arabın uydurduğu birşeyse işte burda sorgula çünkü cevabı senin içindedir kalbin ve beyninin birleştiği yerdedir eğer o noktayı yakalarsan inanırsın bence eğer bukadar kusursuz bir sistem varsa bunun birde kusursuz bir yaratıcısı olmalı[signature][hline]We all shine like stars Then we fade away
paspatur Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 insanlık tarihi boyunca hiçkimse hiçbirşeyi sorgulamasaydı şu an ateşi bile bulamamıştık...[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu?
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 ya herşey kozmik bir hataysa?[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı
Gerab Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 said: Estel_Anorien, 09 Aralık 2005 00:28 tarihinde demiş ki: ya herşey kozmik bir hataysa? biraz daha açarmısın düşünceni ?[signature][hline]We all shine like stars Then we fade away
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Sen de fikrini güzelce anlatmışsın.Ben de şöyle bir örnek vereyim:Beni bu güne kadar kötülük(her türlüsü)yapmamaya iten ne din korkusu,ne allah korkusu,ne yasalar ne de başka bir şey.Tek bir şey beni engelledi(çok sinirlenip,delirsem bile): Vicdanım.Eğer birey,hareketlerini cennet-cehennem korkusuyla yapıyorsa o birey korkaktır,kişiliksizdir.Ha bir örnek daha var: Modern ateizmin babası olarak bilinen bir "şahıs",(şahıs diyorum çünkü korkağın önde gideni olduğu sonradan ortaya çıktı)ölmeden bir-iki gün önce şöyle bir açıklamada bulundu:"Dinlere hiç bir şekilde inanmıyorum ama bir şekilde Tanrı olabilir"dedi.Neden dedi?Korkaklıktan.Yıllardır savunduğu düşünceyi sırf öleceği için korkudan bırakan bir aciz...[signature][hline]Order Within Chaos....
Gerab Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 8, 2005 @inner alimler nasıl dua edermiş bilirmisin "Allahım eğerki yaptığım tüm ibadetleri cennet için yapıyorsam beni cehenneminin en derin ateşinde yak" aynen böyle derlermiş eğerki sende yaptığın ibadetleri şükür için değilde cennet için yapıyorsan yani gönlünden yapmıyorsan sonunun ne olacağını bilemem. onun için sen eğerki kötülüklerden cehennem korkusundan değilde vicdanınla uzaklaşıyorsan esas sevabı işleyen sensin senin nereye gideceğini garanti edemem bunu kimse edemez ama iyiliği ve kötülükten uzaklaşmayı vicdanınla yönlendiriyorsan büyük sevapta olduğunu sana söyleyebilirim zaten önemli olanda bu[signature][hline]We all shine like stars Then we fade away
Öne çıkan mesajlar