Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Birkaç soru ..


Buzx

Öne çıkan mesajlar

Oyuna yeni başladım şu an trial acc ile oynuyorum fakat oyun baya sardı,normal hesaba geçicem.
Birkaç sorum olacak cevaplarsanız sevinirim.

Şu an Minmatar/Brutor um.
Sürekli mission yaparak para falan kazanıyorum.
Rifter bir gemi aldım.
Üzerinde 4 adet 3x slot var.
250mmlightartillery
200autocannon
125mmlightgallium.
Npclerde fazla zorlanmıyorum şu an için.

1.Şimdi ilk olarak buraya kadar yanlış yaptığım biryer varmı :)
2.Neden 4 slot varken 3slot silah takabiliyorum.
3.Chatte birisi missile ve projectile gitmemi söyledi.doğrumudur?
(lazer ve hybrid sevmedim zaten açıkçası)
4..Başka ırkların gemilerini kullanmak için onların ırkındaki skilli yükseltmemiz gerekiyor sanırım,benim başka ırkların gemilerini kullanmamın mantığı ne olur?
5.Skillcap gibi birşey varmı,gemim hep zırh taşısın,hem elektronikte uzmanlaşıyım.hem bütün silah skillerinde uzmanlaşıyım tarzı bir mantık mümkünmü?
6..Benim gibi daha çok pvpden hoşlanan birisinin alması gereken temel skiller nelerdir.
7..Görevini yapamadığım ajan bana bir daha görev vermezmi?
8.Farklı ırklar aynı ittifak yada şirket yada herne ise :) onda birlikte bulunabiliyormu.Yoksa ahmet orc,osman elf,beraber takılamazlar gibi bir durum sözkonusumu.
9.Durduk yere birine dalsam ne olur? :D
10.(seçmeli soru)Bu kadar komplike bir oyunun neden bu kadar az Türk oyuncusu var?(oyun mmorpg.comda dahi 1 numara)

Cevaplar için şimdiden teşekkür ediyorum[signature][hline]SAÇMALIYOSAM UYAR BENİ
Buzkiprisi

[Bu mesaj Buzx tarafından 07 Aralık 2005 06:25 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Buzx tarafından 07 Aralık 2005 06:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1.Şimdi ilk olarak buraya kadar yanlış yaptığım biryer varmı

Iyi gidiyor gibisin.

2.Neden 4 slot varken 3slot silah takabiliyorum.

High slotlar, silah yaninda baska seylerin de takilabilmesi icin dizayn edilmis. Ornegin diger gemiden guc emmeni saglayan nosferatu. Geminin 'info' ekraninda 'fitting' kismina girersen orada kac tane turret, kac tane missile launcher takabilecegin yazilidir. Tabii bunlarin toplami senin toplam high slot'undan fazla olabilir. Bu durumda bir tercih yapman gerekiyor.

3.Chatte birisi missile ve projectile gitmemi söyledi.doğrumudur?
(lazer ve hybrid sevmedim zaten açıkçası)

Bu karari verirken herseyden once gemilerini kullanacagin irkin temel ozelliklerine bakman gerek. Asagidaki linki bookmarklamani oneririm.

http://www.eve-online.com/itemdatabase/

Burada iki onemli bir kistas var: Birincisi, gemilerin verdigi skill bonuslar. Minmatar gemilerine genel olarak bakarsan sen de goreceksin ki, projectile silahlarin kullaniminda bonus verecek sekilde tasarlanmislar. Yani turret tipi silah olarak hybrid, energy ve projectile arasindan tercihin projectile olmali (hybrid istiyorsan gallente, energy istiyorsan amarr secmelisin).

Turret yaninda ikincil bir saldiri opsiyonu da sart. Burada da drone ve launcher (missile) gibi secenekler var. Drone konusunda her irkin kendine has bir modeli var. Minmatar drone'lari genelde hizli ve ceviktir. Shield'den cok armora karsi etkili olduklari icin (explosive vururlar) tercih etmeyenler var, ancak bence hiz drone kullaniminda en onemli faktor. Dusmanin yanina ne kadar hizli ulastiklari, senin yanina ne kadar hizli donebildikleri onemli.

Drone'lar uc boy oluyor. Frigate icin tabii kucuk boy kullaniyorsun. Ayrica gallente ve caldari drone'lari minmatar drone'larina gore ortalama olarak daha etkilidir (kinetic ve thermal vururlar, yani hem shield'e hem armor'a) ancak agir ucarlar. Toplamasi sorun olabilir. Amarr drone'lari ise shield'i kagit gibi dograr ancak armora karsi pek ise yaramaz (EM vurur). Yakin mesafeden savasmayi seviyorsan drone'lar cok ise yarayabiliyor. Ekstra guc harcamadiklari gibi, ozellikle daha buyuk gemilere gectiginde basina bela olan gelismis frigate'lere karsi (interceptor, assault ship vs.) cok etkili olabiliyorlar.

Launcher konusunu daha once de soyledigim gibi cok fazla bilmiyorum. Ben gallente gemilerini kullandigim icin launcher hicbir zaman oncelikli bir silah olmadi benim icin. Ama bu konunun krali, Caldari gemileridir. Ozellikle unlu battleship Raven, bu isleri sevenlerin favori gemisidir. Gemilerin infolarinda fitting kismina bakarsan genellikle launcher hardpointlere de sahip olduklarini gorursun. Roket ve fuzeler, diger silahlarin aksine pek iskalamadiklari icin tercih edilebiliyorlar. Birkac ay oncesine kadar korkunc etkiliydiler. Ancak simdi onlari etkin kullanmak icin epeyce bir training gerekiyor diye duyuyorum.

4..Başka ırkların gemilerini kullanmak için onların ırkındaki skilli yükseltmemiz gerekiyor sanırım,benim başka ırkların gemilerini kullanmamın mantığı ne olur?

Sana tavsiyem skill training isinin derinlerine gitmeden once her irkin gemi dizaynlarini inceleyip goruntusu, sesi, havasi sana en uygun gemi tipleri hangisindeyse oraya yonelmen. Ornegin ben projectile silahlarin sesine bayiliyorum, ancak Gallente gemilerinde onlari kullanmak ciddi dezavantaj doguruyor (yalnizca skill bonus acisindan degil, gallente gemileri powergrid olarak da uygun olmadigindan). Baslangicta baska irklarin gemilerini kullanabilecegimi bilmiyordum. Tabii istersen birden fazla irkin gemileri icin skill sahibi de olabilirsin ancak degerli training vaktini boyle bir lukse ayirmak ister misin bilmem.

5.Skillcap gibi birşey varmı,gemim hep zırh taşısın,hem elektronikte uzmanlaşıyım.hem bütün silah skillerinde uzmanlaşıyım tarzı bir mantık mümkünmü?

Seni sinirlayan tek sey, zaman. Ama training icin herseyden once knowledge skillerine yuklenmeni tavsiye ederim. Toplam training zamanini ciddi sekilde azaltiyorlar.

6..Benim gibi daha çok pvpden hoşlanan birisinin alması gereken temel skiller nelerdir.

PvP, benim cok hoslandigim ya da usta oldugum bir konu degil. Belki baska birisi yardimci olmak ister. Ama bildigim kadariyla electronic warfare ile ilgili skiller baya onemli orada. Tabii silahlarini iyi kullanmak da her zaman onemli. Ornegin turretlerinin verdigi zarari arttirmak, daha sik ve isabetli ates etmelerini saglamak icin alabilecegin cesitli skiller var. Bunlarin en babasi, 2 gun icinde level 3'e kadar gelir.

7..Görevini yapamadığım ajan bana bir daha görev vermezmi?

Gorevini yaparken basarisiz oldugun ajan ve onun bagli oldugu sirket ile olan iliskilerinde bir gerileme yasarsin. Ajanin gorev vermek icin istedigi asgari faction miktarinin uzerinde oldugun surece sana gorev vermeye devam eder. O konuda bir yaptirim yok. Bir sirket icin basariyla tamamladigin her 16 gorevden sonra o sirketin bagli oldugu devletin sirketlerinden birisi (ayni sirket de olabilir)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oo Eline emeğine sağlık hocam.Baya açıklayıcı oldu.
Caldari gemileri hoşuma gitti açıkçası tip olarak.Raven ve scorpion çok hoş gözüküyo.
Skill olayı iyiymiş sadece zaman istemesi,biyerde yanlış yaptımmı,fazla skill aldımmı acaba falan diye sinir olmuştum :)

Son bir soru sorucam,aynı accounttaki karakterler arasında isk transferi yapabiliyormuyum?Yada bir hesaptan offline bir hesaba?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Simdi aklima gelen bir ek daha yapayim. Clone yaptirmayi ve gemini sigortalatmayi asla ihmal etme. Clone'unu da upgrade etmeyi unutma. Isin hikaye kismi bir yana burada yaptigin sey, skill pointlerini sigortalamak. Diyelim 1 milyon skill puanin var. ama clone'un skill puanlarini 800k'ya kadar kapsamis. PvP yaparken gemin patlar, seni patlatan sahis bir de tuy dikmek icin seni icine tiktiklari yumurtayi da patlatirsa 800k skill point sahibi bir sahis olarak clone'un hangi istasyondaysa orada dunyaya gelirsin. Bu isin mekanigini tam bilemiyorum, basima hic gelmedi cunku. Ama hos bir durum olmasa gerek.

Eve'de gemi kaybetmek siradan bir olaydir. O yuzden gemilerini her zaman sigortali tut. Ve %100 sigortalat. Sigortanin verecegi para cogunlukla yeni gemi almaya yetmez, ama herseyi birden kaybetmekten kesin iyidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kasko yaptrmıştım evet :) biraz önce missionda npcler bana bikaç boy büyüklermiş.Bum olduk.full kasko yaptırmıştım para geldide silahlar tabi gelmedi.
Patlamadan önce bi missionda npcden bir item çıktı,1.200.000.00 e sattım.ballıydım heralde baya :D[signature][hline]SAÇMALIYOSAM UYAR BENİ
Buzkiprisi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Level 2 mıssıonlar normal frigate ile, level 3 missionlar da normal cruiser ile yapılmaz, haberin olsun. Patlarsın.

Missionlarda topladığın hurdaları recycle edip bunlardan füze, cephane, drone gibi seyler üretmek de baya güzel bir yaklasimdir. Bütün ihtiyacin olan sey, sonsuz kullanımlı bir blueprint, ucuz bir fabrika slotu ve gereken madenler. Bu tur blueprintler ucuz ve kolayca bulunabiliyor. Ben oyuna girdigim ikinci gunden itibaren acil durumlar dısında bu tur seylere hic para odemedim. Bütçeyi rahatlatır :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Buzx, 07 Aralık 2005 16:37 tarihinde demiş ki:
Yok mission lvl1di zaten.

Bu ajanların lvllerinin yanında bide kalite olayları var.
Ne işe yarar,yükseğimi iyidir düşüğümü(direk Türk usulü sordum idare edin :D )


lvl:20 quality (Q:20) en iyi ödül verendir (ISK vs.)

lvl:-20 quality (Q:-20) en az öül verendir.[signature][hline]I want your blood
I want your brain
I want your Soul
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kalite 2 olan daha iyi giyimli diye onunla çalışıyodum paso bende :hmm: heh.

Karakteri minmatar gemi skillerinde caldari gidicem.Karar verebildim en sonunda.Caldarilerin hikayesi hoşuma gitmedi,kapitalist sistem falan.aman yani.Gemilerini kullanırız neyse :D[signature][hline]SAÇMALIYOSAM UYAR BENİ
Buzkiprisi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne gorevi yaptigin, sirket icin onemli degil. Hepsi factionu arttirir. Ama farkli departmanlar farkli nitelikte gorevler verir. Ornegin security hep kill mission verir. Production, cogunlukla courier verir vs. Diyelim bilgisayari baska bir is icin actin, ama arada bir EVE'e bakacak vaktin var. Courier gorevleri verecek bir ajan bulup bir yandan onlari da yapabilirsin. Oyundaki mail listemde hangi departmanin ne gorev verdigi uzerine bir liste var. Aksam unutmazsam buraya yazarim.

[signature][hline]Basat-Galaxian Corp.-Gallente Federation (EVE)
Camoka (EQ, EQ2, SWG-Corbantis-Yakinsehir)-Emekli

[Bu mesaj Tirbushon tarafından 08 Aralık 2005 15:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...