Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Phantom of the Opera

vaniLLe

Öne çıkan mesajlar

arghh bitiyorum bu opera'ya. cogumuz taniyoruzdur zaten yapilan coverlardan. theatre of tragedy, nightwish, lacrimosa, Iron Maiden vs.vs.
http://www.thephantomoftheopera.com/poto/show/the_show_history.php
http://en.wikipedia.org/wiki/Phantom_of_the_opera
verdigim linklerde detayli bilgilere ulasabilirsiniz.
Canlisini izleme sansini bulmustum budapeste'de , yalniz macarcaydi tabi o ayri.Macarca olmasina , dili anlayamamama ragmen mükemmeldi.
bitiyorum be buna. opera'ya baya bi ilgi duymaya basladim phantom of the opera'dan sonra.
Zaten filmi de cekildi 2004 yilinda sanirsam.
Siz ne düsünüyorsunuz? En cok hangi Coveri seviyorsunuz ?[signature][hline]"For this gift of dream I must pay the price with the loss of life's pleasures"
[/b]Selamon 30 Kasım 2005 19:40 tarihinde demiş ki:
Gotiğim ben 6 yaşından beri hiç gülmedim
lylide..

[Bu mesaj vaniLLe tarafından 07 Aralık 2005 17:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

iron maiden'ın kiyle opera olanının alakası yok pek.
opera olan The Phantom of the Opera, iron maidenınki Phantom of the Opera'dır. Nightwishinki operanın coverıdır.[signature][hline]"bir katilin,bir hırsızın başbakan olduğu bir cumhuriyette,dürüst kişilerin yerinin ya mezar,ya cezaevi olduğunu anlayabilmek zor bir şey olmasa gerek"-Fidel Castro
Sosyal ağlarda paylaş

Iron Maiden'inki zaten farkli, Lacrimosa ve Nightwish versionlarini da dinledim, ben sahsen Phantom of the opera dinlemek istedigim zaman Lacrimosa'ninkini dinliyorum.
Iki grubun da hayrani degilim hatta pek de sevmem ama son 1 dakikalarini(asil vokalist becerisi gerektiren kisim) karsilastirinca Lacrimosa'daki hatunun Nightwish'tekine gore bariz olarak daha iyi soyledigini dusundum.
Tabi ki bu benim kendi gorusum.
Sosyal ağlarda paylaş

@Liebe: peki anlatmaya calisayim =)
Phantom , hayaletimsi garip bir varlik.1870 yilinda Paris Operasinin koridorlarinda , sahne arkasinda yansiyor..Bütün isteklerinin yerine getirilmesi durumunda rahat veriyor ancak insanlara.
Ama opera'nin yeni sahipleri gelip , onu gicik bir sekilde ignore edip tinlamayinca olan oluyor.Operacilardan birisinin güzel kizi Christine , Phantom'un asik oldugu hatun, bas rolü alamayinca , Phantom amcamiz diger insalari rahatsiz ve sabote etmeye baslar.
Ama Diva La Carlotta, bas rolü kapan kisi sahneye cikamayinca Christine bas rolü alma sansi dogar.
Christine ve Raoul de Chagny birbirlerine asik olunca, bizim Phantom intikam almak adina yemin eder. Hatunu kacirir, macirir.. millete zarar verir , öldürür , yakar ve yikar.
Sonra christine'in sevgilisini kacirir.
Christine , Phantom'a lazim olan tek seyin , ihtiyacinin Sevgi ve Anlayis oldugunu anlar ve onu öper. Cirkin ve onu korkutan haline ragmen . bu arada phantom maske takar, cirkinligi yüzünden.
öptükten sonra lanet bozulur ve phantom duygulu bir sekilde aglayarak , Raoul ve Christine'i serbest birakir . Son olarak Christine'in kiz arkadasi belirir.Phantom'un saklandigi yeri bulmustur ama phantom'u degil sadece maskesini bulabilmistir..
[signature][hline]"For this gift of dream I must pay the price with the loss of life's pleasures"
lylide..

Sosyal ağlarda paylaş

evet Iron Maiden'in ki farkli.. sadece bu konuyu ele almislar ancak lyric tamamen farkli.
Ben de Lacrimosa'nin daha iyi söyledigini düsünüyorum. Tarja'nin sesi biraz kaba kaliyor acikcasi .[signature][hline]"For this gift of dream I must pay the price with the loss of life's pleasures"
lylide..
Sosyal ağlarda paylaş

tabiki

N İ G H T W İ S H

tabi nightwishinki farklı o opera tam...ama dierlerinki hem farklı bi yer gibi gözüküo hem de bas elektroyu olsun bitsin tarzında...orjinalı nı danledim tabiki gerçeğe en yakını tarja nın performası....bi de zaten tarja farklı biyerini söölüo[signature][hline]AliceRoxx, 28 Eylül 2005 22:03 tarihinde demiş ki:
uyarıcı kesim de az post kasmıo.....
elvyn, 09 Ağustos 2005 23:37 tarihinde demiş ki:
demeyin öyle gotum kalkıyo sonra

[Bu mesaj amon tarafından 07 Aralık 2005 20:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

müzikalin konusunu biliyorum,hatta çocukken de izlemiştim ve o izlediğim versiyonu arıyorum. yani 1990 yılı versiyonunu. ama ne yazık ki yok. her yerde 2004 yorumu var ki onu izlemek de istemiyorum.
tüm şarkıları var bende ki andrew lloyd webber dahi bir müzikal bestecisidir,enfes şarkılar yazar.
umarım günün birinde bulurum,o versiyonu izleyen var mı?[signature][hline]And in the end, the love you take, is equal to the love you make...

All you need is love
Sosyal ağlarda paylaş

said:
amon, 07 Aralık 2005 20:05 tarihinde demiş ki:
tabiki

N İ G H T W İ S H

tabi nightwishinki farklı o opera tam...ama dierlerinki hem farklı bi yer gibi gözüküo hem de bas elektroyu olsun bitsin tarzında...orjinalı nı danledim tabiki gerçeğe en yakını tarja nın performası....bi de zaten tarja farklı biyerini söölüo

Nightwish resmen mafediyor şarkının atmosferini . şarkının sözleirni incelersen baz dialoglar var .. Bir kurgu var ... Ama Nightwish jın jın jın gitarlar taka taka taka davul atakları falan olayda atmosfer bırakmıyorlar bana göre .

Ben Lacrimosa fanı değilim Nightwish düşmanıda .[signature][hline]I can perfect your gothic dreams...
Sosyal ağlarda paylaş

maidenın phantom of the operası farklı, hatta kel alaka bahsettiğimiz şarkıyla maiden maiden demeyin:D
nightwish olanını pek sevmiyorum diğerlerini de dinlemedim. bulmak lazım[signature][hline]kaleidoscopic=Borbag
dilinizden utanmayın!
karakedi, 24 Haziran 2005 12:31 tarihinde demiş ki:
uno seni banlıcam da suan cok işim var, sen banlanmış RPsi yapsana şimdilik.

bedava D&D 3.5 ed., maksat wizards batsın.tık, indir
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...