Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

EINSTEIN'IN Bulmacası

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
1-) 5 Tane ev var hepsi ayri renk.

2-) Her evde oturanin, ayri bir uyrugu var.

3-) Hepside ayri bir icecek iciyor, ayri bir hayvan besliyor ve ayri bir marka sigara iciyor.

4-) Bu 5 insanin hicbiri oburunun yaptigini yapmiyor. Yani sigarasi

ayri,icecegi ayri,besledigi hayvan ayri ve evi ayri.

SORU : BALIK kime ait?

Aciklamalar:

1-) Ingiliz kirmizi evde oturuyor.

2-) Isveclinin kopegi var.

3-) Danimarkali cay iciyor.

4-) Yesil ev beyaz evin solunda duruyor.

5-) Yesil evin sahibi kahve icmeyi seviyor.

6-) Palmall sigarasi icenin bir kusu var.

7-) Ortadaki evde oturan sut icmeyi seviyor.

8-) Sari evde oturan Dunhill sigarasi iciyor.

9-) Norvecli birinci evde oturuyor.

10-) Marlboro icen Kedisi olanin yanindaki evde oturuyor.

11-) At'ı olan insan, Dunhill sigarasi icenin yanindaki evde oturuyor.

12-) Winfield sigarasi icen, Birayi seviyor.

13-) Mavi evin yaninda Norvecli oturuyor.

14-) Alman Rothmanns Sigarasi iciyor.

15-) Marlboro icenin komsusu sadece su iciyor.

ARKADAŞLAR LÜTFEN BİLGİLERİ DOĞRU OKUYUN.BEN BAŞTA HEPSİ AYNI RENK EVDE OTURUYOR DİYE OKUDUM NASIL OLUYOR SALAK EINSTEIN DEDİM :) ..[signature][hline]All in all you're just another brick in the wall...
Mesaj tarihi:
Einstein bunu son Yuzyilda yazmistir ve iddia etmistirki: Dunya

insanlarinin 98 % i bunu cozemez. Çok özür dilerim bunu unutmuşum.Çözene helal olsun!!!(Ben çözdüm 1.30 saat kastım,gece 1.30 a kadar işim gücüm yoktu :)Başarılar...[signature][hline]All in all you're just another brick in the wall...
Mesaj tarihi:
said:
Sly-One, 06 Aralık 2005 20:19 tarihinde demiş ki:
biz bunu kaç sene önce yaptık burda geç kaldın sen.

yeni üye yazıyo görmüyonmu :)[signature][hline]All in all you're just another brick in the wall...
Mesaj tarihi:
program bile yazdik biz bunu cozen, artik insanlarin %100 u cozebilir...[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US)
Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US)

Sevisiyorum o halde varim...
Mesaj tarihi:
çok onceden çözmüştüm azda yardım aldım gonderen arkadaş çözmüştü bişey bulunca evet öyle diyodu bende oyle yapa yapa buldum ama şu şudur demedi :) çözümü şöyle alıyon bi kağıt kalem çiziyon evleri yerleştiyiron ne dediyse bi cümleyi 10 kere okuyosun öyle öyle geliyo devamı(ben öyle yaptım):)[signature][hline]All in all you're just another brick in the wall...
Mesaj tarihi:
said:
Killer, 06 Aralık 2005 20:19 tarihinde demiş ki:
Einstein bunu son Yuzyilda yazmistir ve iddia etmistirki: Dunya

insanlarinin 98 % i bunu cozemez. Çok özür dilerim bunu unutmuşum.Çözene helal olsun!!!(Ben çözdüm 1.30 saat kastım,gece 1.30 a kadar işim gücüm yoktu :)Başarılar...

Çözmüştüm zamanında uğraşıp ki çözdüğümde bayağı da küçük sayılırdım. Ama zekayla çok fazla alakası yok bu sorunun, mantık ve düşünce zinciri kurma, olasılık değerlendirmesi vs. Yani yeni bir şey yaratma veya düşünme olayı yok işin içinde.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Mesaj tarihi:
direk logic zaten, cevap neymis dicenize urasin bulun, cevabi bulamayan %98 salak degil tembel buyuk ihtimalle...[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US)
Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US)

Sevisiyorum o halde varim...
Mesaj tarihi:
said:
aquila, 06 Aralık 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
direk logic zaten, cevap neymis dicenize urasin bulun, cevabi bulamayan %98 salak degil tembel buyuk ihtimalle...

:D ne diyorum bir buçuk saat uğraştım işim gücüm yoktu inat ettim :)[signature][hline]All in all you're just another brick in the wall...
Mesaj tarihi:
BEN BULDUM. 30 dk kasmam yetti!
YANIT:uyruğu:alman, içecek:kahve, sigara:rothmans, ev rengi:yeşil ve hayvanı: balık
DOĞRU DİMİ[signature][hline]A false friend and a shadow appear only sun shine.
  • Yeni Oluştur...