Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

S40 ilk kazasını yapar! Hem de kendi başına!

Cafein

Öne çıkan mesajlar

Durun durun sakin olun ciddi bir şey yok. Ama benim yüreğim ağzıma geldi ayrı konu.

Pazar sabah arabayla Üsküdar'a gittik, mecburiyetten ve babamla ben 5 dk içinde arabanın başına döneceğimiz için dik bir yokuşa parkettim. Parkederken de 2 arabalık yeri ortaladım ki önden arkadan biri yanaşmaya kalkıp yokuşta kaydırıp kazara arabama dokundurmasın (akıllıyım ya). Arabayı bıraktığım yerdeki apartmanın merdivenine göre hizaladım, el frenini çektim, kontrol ettim, arabadan indim. Öndeki arabaya baktım (Fiat Palio), yarım arabalık mesafeye kimsenin girmeye kalkışmayacağından emin olarak olay mahallinden ayrıldım.

5 dk sonra geri geldim, babamla aşağı doğru iniyoruz, arabamı gördüm... Baktım biri önden sonuna kadar zorlayıp girmiş, "Ulan o kadar yanaşılır mı ben tutamayıp kaçırsam dokundururum herife" dedim kendi kendime. Yarım saniye sonra hiza aldığım merdivenin arabanın gerisinde durduğunu, dörtte bir saniyelik bir şimşekte ise arkadaki boşluğun 2 arabalık, öndeki "dibime kadar giren" arabanın ise aslında yarım araba mesafe ile parkettiğim Palio olduğunu farkettim!

"Alllaaaaaaa" diye Şener Şen misali fırladım yokuş aşağı, babam durumu bir an anlayamasa da arabayı ve beni gördükten sonra duruma uyandı, arkamdan fırladı, biz 100 metreyi 0.1 saniyede koşaraktan arabanın başında bittik. Baktık bizim araba gemi azıya almış, öndeki Palio ile güreş tutmaya gitmiş!

Babam bir hışımla beni savurup anahtarı alıp arabayı geri geri çekti, sonra düzlüğe indirdi. Palioda bir şey yoktu baktık bizde de yok, derin bir "Ohhhh" çektik. Bütün mesele arabayı tanımayan şaşkaloz bendenizin el frenini Peugeottaki ayara alışkın olarak yarım çekmesi. Resimlerde belki görmüşsünüzdür, bunun el freni şöförün yanında ve tuhaf bir şekilde duruyor, çekildiğinde iyice yukarı kalkık duruyor, ben alışkın olmadığımdan sonuna kadar çekmemişim. Araba da boşluğu yakalayınca özgür ruhu tutmuş mahallenin Palio'suyla kavgaya inmiş.

Siz siz olun böyle ufak tefek şeylere dikkat edin, ben yine ucuz atlattım, tutup önde araba olmasaydı caddeye de fırlayabilirdi, yarım araba mesafe olmasaydı ciddi olarak çarpabilirdi. Benim yeni aldığı arabanın klima ayarlarını bilmediğinden camı buğulanıp hem onunla uğraşıp hem de önünü tam göremezken 2 günlük arabasını pert eden arkadaşlarım da var.

Neyse, bir traji-komik macera daha atlattım, şimdi arabama daha çok titizleniyorum ne olacak bunun sonu bilemem.

NOT: Paramecium benim nazarlıklar 2 olsun :D[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Araba geri vitesteydi ama tutmayacaksa tutmuyor, yokuş gerçekten dikti çünkü. Hele boşta bıraksaydım dağıtırdı herhalde Palioyu.

Hanginizin nazarı değdi hüleeeen :)[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

offf dela bu nası aklıma gelmedi benim!

mesaj atacam atacam ne diyeceğimi bilemedim, geçmiş olsun diyim öncelikle ama yine de halat mevzusu hakkaten önemli...

sonuçta el freni de eskilerde "halat" ile çalışan bir sistemdi[signature][hline]Halatsız A3

.:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

cafein walla nazar değiyor ha.. ballandıra balandıra anlattın bak şimdi arabanın tamponuna nazarboncuğu takacak hale gelmişsin..
geçmiş olsun ve bundan sonra biraz daha dikkat.. (:[signature][hline]zZzZZZZzzzzZZzzzzZZZZZZZZZzzzzzZZZz
zZzZZZZzzzzZZzzzzZZZZZZZZZzzzzzZZZz
zZzZZZZzzzzZZzzzzZZZZZZZZZzzzzzZZZz
Sosyal ağlarda paylaş

bi kere böle bir sürü insanın okuduğu foruma resmini koymak hiç iyi gelmiyo onu söyliyim :)

ben resimleri koyduğumdan beri 2'si park halindeyken benim bilgim dışında, biri de göz göre göre uyuyan bi angutun üstüme çıkmasıyla toplam 3 kaza geçirdim :)

biri aldığımda, ikincisi de evlendiğimde 2 kurban kesmiştim, her yer nazar boncuğu dolu ama nafile fayda etmiyor :D

şaka bir yana gerçekten nazar değiyor bunlara[signature][hline]Halatsız A3

.:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

Beşiktaştan bir arkadaşı alıcaz. Yavaş yavaş yokuşu tırmandık sağdan sağdan Conrad'ın önünde bekleyecekti. neyse biz çıka çıka köprü ayrımına kadar geldik e artık olacak gibi değil dedik duralım şu otobüs durağındada bi arayalım arkadaşı gelsin.. Neyse durduk indik, yaslandık arabaya telefon edicez ki oda ne!
Araba aheste aheste kayıyo aşağı doğru :) Bir koşu kapıyı açarsın el frenine abanırsın rahat bir nefes alırsın. Ardından kahkahalara boğulursun..

Haberlere konu olacaktım yıldızdan aşağı kayarak inen beşiktaşı birbirine katan Astra ve denyo! sahibi olaraktan...

Bende bu vesile ile el frenini olabilecek en sağlam şekilde bir anlık yüksek kuvvet uygulayarak çekmem gerektiğini öğrenmiştim :)

Geçmiş olsun. Olabilir canım böyle şeyler gayet normal yani :p[signature][hline]Atahost.net Web Hosting

[Bu mesaj Vodan tarafından 05 Aralık 2005 23:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bi kere sen yeni araba alınca yapılması gereken ilk işlemi yaptın mı bakiym?

böyle baştan aşağı alkol ile yıkanır o araba :p
biz bira tercih ediyoruz genelde, daha ucuz oluyor ve parlatıcı özelliği var ;)[signature][hline]Halatsız A3

- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

abi audi alıcam ve bira ile yıkayacağım? asla!
johny walker ile yıkamaz caizdir audileri :P

cafein bence o nazar değil arkadaşım. yeni arabayı aldın mı boş bir alana çıkıp deniyeceksin; hızlanması nasıl, yüksek hızdaki fren mesafesi ne, viraj tutuşu nasıl, direksiyon devri nasıl... ve tabiki bu arada el freni nekadar çekilebiliyor :) audilerde genelde biraz uzun bıraktıkları için abanarak çekerim el frenini her zaman için. şimdi gidip de nazara suç atma :P

saygılar.[signature][hline]www.audiworld.com
Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

yok benimkinde öyle uzun değil para, aynen cafeinin bu olaydan önce yeterli gördüğü kadar çekmek en dik yokuşta bile tutuyor aracı

bi de viski ile yıkamak iyi de abi çok pahalıya patlıyor, ben ilk arabamı aldığımda öğrenci sayılırdım (yüksek lisansta almıştım üniversitede) o yüzden birayla yıkamıştım :)

bunun üzerine direk kırmızı şarap döktüm ama itiraf ediyim ;)

eskiden çelik halat olurdu renaultlarda sanırım, hatta alttan görünürdü ortadan gelen halat arkada iki tarafa ayrılırdı, ayarı bozuldu mu o el frenini bir tur attırsan yine tutmazdı...[signature][hline]Halatsız A3

- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 07 Aralık 2005 08:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

akşam 8de acil bir karo yetiştirmek için YİK dağıtıma gittim taz hız. indim doğru içeri koşturuyorum. arkadan adamlar sesleniyor

-abi araba?!?
-benim. paketi teslim edip hemen gelicem (geriye bakmadan koşmaya devam)
-ama abi... (sesler uzaklaşır ve kaybolur)

geri döndüğümde ise 3 kişi arabanın arkasına yaslanmış bekliyorlar ve bana bakıp sırıtıyorlar. ben de güldüm haliyle adamlara bakıp, mağdem gülüyorlar karşılık vermemek olmaz tabi. adamlar salakça sırıttığımı görünce çekildiler. anaa bir baktım benim araba ufak ufak kayıyo geriye doğru. ben koptum, adamlar gülmeye devam etti :P oluyor ara sıra.

saygılar.[signature][hline]www.audiworld.com
Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...