Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Göztepe'de cami gerginliği

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

said:
VipeR, 05 Aralık 2005 23:31 tarihinde demiş ki:
bizde bu bilgiler 5 yaşından itibaren öğretilir.
5 yaşındaki çocuğa bunlar öğretilemez, şartlandırılır. bu konu hassas bir konudur ve kişinin kendi özgür iradesiyle düşünerek kabul etmesi gerekir. sen çocuğu ufak yaşından beri şartlamaya "öğretmek" veya "birşey kazandırmak" olarak bakıyorsan eğitimin ne olduğunu bilmiyorsun demektir.

edit:lol aynı anda mı olur :-p[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds.
Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.

[Bu mesaj thelegbra tarafından 05 Aralık 2005 23:39 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@thelegbra
size saçma gelebilir ama arkadaş okumuş Kuran-ı Kerim'i biliyodur madem."her insan müslüman ve günahsız doğar"daha sonra din değiştirir.şartlama diye bişey yoktur öğretilir ama istemeyen zaten kendi seçimini yapar. ayrıca her müslüman insanın çocuğuna bunu öğretmesi gerekir. bu müslümanlık için geçerli genelleme yapma lütfen.[signature][hline]DIDO!
No one ever die from wanting too much!
«::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::»
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca bilgi yarışı yapıyorsak biliyim de ona göre davranıyım.ben fikirlerimi sunuyorum hiçbirinizin fikrini değiştirmeye çalışmıyorum. ama sizde çalışmayın bence.[signature][hline]DIDO!
Sosyal ağlarda paylaş

@Alis;
bi yönden sende haklısın aslında.camiye giden insanın gittiği yol boyunda sevap kazandığı söylenir.uzak olması daha makbul aslında ama çok uzak diil.[signature][hline]DIDO!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
VipeR, 05 Aralık 2005 23:42 tarihinde demiş ki:şartlama diye bişey yoktur öğretilir ama istemeyen zaten kendi seçimini yapar.
sen çocuğuna, benim inancım bu bak kafana yatarsa inan yoksa değiştirebilirsin diye mi öğretiyorsun, yoksa gerçek budur doğru budur diye mi öğretiyorsun? 5 yaşındaki çocuk nasıl karar veriyor ve yorumluyor bu bilgileri?[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds.
Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers.
Sosyal ağlarda paylaş

dedim ya her müslüman kendi dininden olmasını ister.onun için anlatır.zorlamaz ama öyle olmasını gönülden ister.olmayan ilerde araştırıp kendisi seçimini yapabilir.sen istemez misin kendi dininden olmasını çocuğunun?(zorlamadan gönülden)[signature][hline]DIDO!
Sosyal ağlarda paylaş

%95'i müslüman olan bi ülkede yaşıoz cami lazım tabi. Yapmak lazım. Öle "Safları sıklaştıralım beyler" diye diye yakında saf kalmıcak o yüzden cami yapsınlarda cumaları bide bayram namazlarını rahat rahat kılalım.[signature][hline]"Oh my god, they killed kenny!"-Kyle
"You Bastards!"-Stan
Sosyal ağlarda paylaş

ben okulları falan kapatıp camiye dönüştürmeyi planlıyorum.
düşünsene 5 katlı bir okulu kaparsan acayip yer açılır cemaate
edit: eh be canavar balış :P yine çıktı ortaya ehe[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds.

[Bu mesaj thelegbra tarafından 05 Aralık 2005 23:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
rarebee, 05 Aralık 2005 23:50 tarihinde demiş ki:
viper herkesin müslüman doğduğuna dair bir ayet ya da hadis-i şerif gösterebilirmisin.ben daha önce hiç duymadım da?
Islam acisindan bakarsan dedigi sey dogru, ama objektif degil.
Islam harici diger dinler günah oldugundan, günahsiz dogmak ile müslüman dogmak özdeslestirilebilir.

Ha dogru mudur, tabiki hayir. Mantikli midir? Tabiki hayir. 7. yüzyila kadar masum insan yasamamis o zaman bu dünyada o acidan bakarsak.

Neyse efendim, din tartismasi yapiyoruz konudan saptik, modere etmesinler bizi : )[signature][hline]WoW EU - Magtheridon / Pain Train
Penthesilea, Level 60 Night Elf Priestess
Emilo, Level 60 Gnome Warrior
Elandra, Level 60 Night Elf Huntress
WoW EU - The Venture Co.
Penth, Gnome Warlock

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 05 Aralık 2005 23:57 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

arkadaşlar;
lütfen daha kibar ve anlayışlı bi tarifi varsa öyle olsun lütfen müslüman olmayabilirsiniz,ama bu dinin gereği bu dalga geçmeyin.ben diğer dinlere saygı duyuyorum.ağzımdan kötü bi laf çıktı mı?[signature][hline]DIDO!
Sosyal ağlarda paylaş

hatta turkıyeyı camı yapalım komple kurtulalım bu problemden turıstlerıde ayakkabılarını cıkarmadan alamyız ıcerı olur bıter[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...
31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi...
Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara...

"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 05 Aralık 2005 23:57 tarihinde demiş ki:
said:
rarebee, 05 Aralık 2005 23:50 tarihinde demiş ki:
viper herkesin müslüman doğduğuna dair bir ayet ya da hadis-i şerif gösterebilirmisin.ben daha önce hiç duymadım da?
Islam acisindan bakarsan dedigi sey dogru, ama objektif degil.
Islam harici diger dinler günah oldugundan, günahsiz dogmak ile müslüman dogmak özdeslestirilebilir.

Ha dogru mudur, tabiki hayir. Mantikli midir? Tabiki hayir. 7. yüzyila kadar masum insan yasamamis o zaman bu dünyada o acidan bakarsak.

Neyse efendim, din tartismasi yapiyoruz konudan saptik, modere etmesinler bizi : )

sana mantıksız gelebilir ya benim dinime mantıksız diyemezsin sen.ben dil uzattım mı senin dinine? düşüncene saygım var ama bu bence böyle değildir falan de bari.[signature][hline]DIDO!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...