Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Göztepe'de cami gerginliği

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yo hayır, zaten benim tarafımdan sana yöneltilmiş bir suç yoktur, senden de tek dileğim ve ricam, bundan sonra forumda olay olmuş gibi "islamiyete küfür edildiii" şeklinde bir allak bullaklık yaratacağına, postları dikkatlice okuyup anlaman, ondan sonra eğer kişisel bir şikayetin varsa, bunu kuralların ihlali olarak değilde, kendi rahatsızlığın olarak dile getirmen. Bak, saygı çerçevesinde ve dinleyerek konuşulunca nasıl da anlıyoruz birbirimizi.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Mesaj tarihi:
evet anlıyoruz.ben gereğini biliyorum saol söylediğin için.dikkatli okuyorum mrk etme.:) kimseyle alıp veremediğim bişey yok. sevecenim ben. lol[signature][hline]DIDO!
No one ever die from wanting too much!
«::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::»
Mesaj tarihi:
göztepe'den beşiktaş'a giderken yaşadığım gerginliğin binde biri dahi olmayan suni gerginliktir efendim..

Siz gerginlik görmemişsiniz, atlayın 112'ye sabah iş saatlerinde de sonra konuşalım biz..

Bu öyle bir gerginliktir ki fourgiver haç çıkarıp, boğaz sularında vaftiz olur ve hızlıca suyun üstünde isa gibi koşmaya çalışırken latince dualar etmeye gayret eder,"in nomine patris et filii et spiritus sancti"diye bağıran fourgiver -her nasılsa- su üstünde uçar gibi koşmayı başarır, bu sırada vatikanda meryem ana heykelleri mutluluktan göz yaşı dökmektedirler;
antimodes53 ise, gökyüzünden üzerine inen nurlar eşliğinde, kelime-i şahadet getirir ve cebineden Kuranı Kerim çıkarır ve okumaya başlar ve bu da yetmez, göztepe'de en yakın camiiye koşup kılmadığı namazları benim diyen jet imamın ve hatta süperman'in dahi kılamayacağı hızda kılıp, ellerini göğe açar ve "Allah'ım yalvarırım trafik açılsın artık" der.. Tabi bu sırada (sanırım Rabia filminde ki gibi) önünden yılan geçmektedir ve Antimodes'in üzerine nurlar inmektedir...
trafik açılır, yılan antimodes53'e dokunmaz, fourgiver su üstünde koşarak yolun karşısına geçer, karşıda onu papa ve mariah kazaz seitaridis karşılar ve fourgiver'ı mesih ilan ederler, dasaa ise karşıya bir şekilde ulaşmanın mutluluğunu iett'ye ve belediyeye küfür ederek çıkartır...

ya işte böyle bir şeydir göztepe'den beşiktaş'a ulaşma gerginliği. Camii gerginliği ne ki?

kıssadan hisse; konularda aciliyet sırası gereklidir. önce sen günlük yaşamı düzenle gerisi zaten gelir ey belediye ve vatandaş! yoksa camii imiş, istanbul lalesiymiş falan onlar sonra düşünülecek şeyler.

UYARI:
bu mesajda ismi geçen karakterlerin gerçek pati kullanıcıları ve/veya insanlar ile hiçbir alakası olmayıp, isim benzerlikleri sadece rastlantısaldır. Sonra bana fourgiver aslında Steeve McQueen miş, antimodes53 George Michael'miş, Mariah Kazaz Seitaridis Popescuymuş, dasaa ise Neil Gaiman'mış gibi komplo teorileri ile gelmeyin... Yassah![signature][hline]MONO(b)LOG

[Bu mesaj dasaaa tarafından 06 Aralık 2005 02:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
İslam dinine inanmayanlar neden kimliklerindeki dini: islam ibaresini sildirmiyorlar?

Ben kendi adıma konuşuyorum. Parka bile cami yapmaya çalışan bu yobazlardan korkuyorum. Uğraşamam bunlarla.

Halbuki kimlikte böyle bir ibare olması bile saçmalık. İnsanları ayrımcılığa itiyor.
Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 05 Aralık 2005 22:43 tarihinde demiş ki:
said:
forgiver, 05 Aralık 2005 22:41 tarihinde demiş ki:
15 yeni universitenin 7 tanesine onay, diğerleri istenmedi
görev alacak kadro için 2 bin kişinin yurt dışına gönderilmesi düşünülüyordu

bu arada gine cami vs. okul oldu
birinden birini seçmek zorunda değiliz
her ikisinede kararınca ihtiyaç duyuluyor.
babanin parasiyla yapilmiyor onlar

devlet yaptiriyor işte istenen bu değil mi?
ama yarısından çoğuna izin verilmiyor, bak mesela devlet için bile okul yaptırmak o kadar kolay değil[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Mesaj tarihi:
kimse kimseye din hanesinde ne yazdığına göre muamele edemez, etme hakkına sahip değildir.
zaten bu hak, anayasal olarak korunmuştur.

dini yaşayan kişi insandır ve insan hata yapar, hiç bir insan hatasız deildir, x dinine mensup biri y eylemini yapmış diye, x dinini suçlamak akla mantığa uygun değildir.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Mesaj tarihi:
önceden de sormuştum, göztepe parkına apartman dikilip dikilemeyeceğini bilen var mı aranızda?

ii o zaan şöyle diyelim;
apartman dikilebiliyorsa camii de dikilebilir,
apartman dikilemiyorsa camii de dikilemez.

var mıdır buna itirazı olan?
[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 06 Aralık 2005 10:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Hehe kamu mülkü olduğuna göre gece kondu dikilebilir. O zaman gece camii'de dikileblüb. Çevresine gece lalesi de dikilebilir ki mübah, müstahak ve tabiki Zekeriya Beyazdır.

Off Paticik her sene kendini tekrar ediyor diyordum da artık bu peryod haftalara indi. Bu konuları okuyorum çünki nereye varacaksınız merak ediyorum. Lakin IETT'den betersiniz. Ne vaktinde ne de hedefe.

Pati community sux. Ahanda size nanik. :-P[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Mesaj tarihi:
hedef şöyle; düşündüklerimizi anlatıyoz, sonra birbiriimizin düşüncelerini eleştiriyoz, sonra birbirimizi anlama ihtimalini denioz ki bütün bunları içimize atıp sinir küpü olup patlamayalım. öyle bişi yani. mücizevi ûlvi felan bişiler değil.[signature][hline]Try Reality!
Mesaj tarihi:
said:
forgiver, 06 Aralık 2005 10:43 tarihinde demiş ki:
kimse kimseye din hanesinde ne yazdığına göre muamele edemez, etme hakkına sahip değildir.
zaten bu hak, anayasal olarak korunmuştur.

dini yaşayan kişi insandır ve insan hata yapar, hiç bir insan hatasız deildir, x dinine mensup biri y eylemini yapmış diye, x dinini suçlamak akla mantığa uygun değildir.

öncelikle o ibarenin savunulacak yanı yok! anayasa kişilerin inançlarını açıklamama veya istediği gibi ibadet etme gibi hakları oldugunu söyler. tabi diğer insanların özgürlüklerine (yeşil alanlar da dahil) tecavüz etmediği sürece. bu durumda kimliklerdeki din hanesi anayasa ile de çelişiyor. anayasa açıklamak zorunda değilsin diyor ama kimliğe yazılıyor ?

ayrıca oradaki ibareye göre muamele eder mi edemez mi tartışması baya komik. o ibareyi gören resmi görevli (diyelim polis) , o ibarenin kendisi için yazıldıgını düşünecektir. en azından ayrımcılık yapması için yazıldıgını düşünecektir. eğer o ibare hiçbir mana taşımıyorsa neden vardır ki ? elbette ki o ibare faşizmin en güzel örneğidir.

gelelim x ve y'lere.
önerme 1- insanlar hata yaparlar (y eylemi).
önerme 2- x dinine mensup olanlar da hata yaparlar (y eylemi).
önerme 3- y eylemi x dinini suçlu yapmaz.

çok basit ve mantıklı gibi görünen bu önermeler, dikkatli incelenirse aslında başka bir gizli önermeye dayandıgı görülür.
gizli önerme - x dini kusursuzdur.

öncelikle diğer insanları ve x dini mensuplarını ayırarak incelemeden (deneyler, gözlemler v.s.) bu önermeler doğrulanamaz. y eylemi ile ilgili yeteri kadar veri yoktur.

bunları bırakıp önermelerle ilgili kabaca bir şeyler söylemek gerekirse.

i) tüm insanlar y eylemini yapabiliyorsa ve x dini y eylemi ile bağlanamıyorsa x dini ne işe yarar ?
ii) x dini (gizli önerme gereği) kusursuzsa mensupları neden kusurludur ?
iii) yoksa burada x dini korunmak için mensupları mı harcanmaktadır ?

v.s.

anlaşılan x dini güzel annedir ama yavruları sakat doğmaktadır. yoksa bu kadar laf bir kusuru örtmek için olabilir mi ? yoksa, yoksa anne mi özürlüdür ?

asıl gizlenen bu mudur ?[signature][hline]
Mesaj tarihi:
"Dinsiz milletlerin devamına imkan yoktur. Yalnız şurası var ki, din Allah ile kul arasındaki bağlılıktır. Softa sınıfın din simsarlığına müsaade edimemelidir. Dinden maddi menfaat temin edenler iğrenç kimselerdir. İşte bu vaziyete karşıyız ve buna izin vermiyoruz. Bu gibi din ticareti yapan insanlar masum halkımızı aldatmışlardır. Bizim ve sizlerin asıl mücadele edeceğimiz ve ettiğimiz bu kimselerdir. Hangi şey ki, akla, mantığa, halkın menfaatine uygundur; biliniz ki, o bizim dinimize de uygundur. Eğer bizim dinimiz aklın, mantığın uyduğu bir din olmasaydı, mükemmel olmazdı, son din olmazdı."

"Temeli çok sağlam bir dinimiz var. Malzemesi iyi, fakat bina yüzyıllardır ihmal edilmiştir. Harçlar döküldükçe yeni harç yapıp binayı takviye lüzumu hissedilmemiştir. Aksine olarak birçok yabancı unsur ve yorumlar, boş inançlar binayı daha fazla hırpalamıştır."

Mustafa Kemal Atatürk[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...
31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi...
Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara...

"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Mesaj tarihi:
viktor sonuç ne ordan?
atatürk boş bulduğunuz her kamu alanına camii yapın mı demiş?[signature][hline]Try Reality!
Mesaj tarihi:
Ozmn turkiyedeki nerdeyse tum camileri yikin dinden menfaat dogru deil turkiyede bu bole camiler neden yapilior heryerde yapiorlar saniorsunuz camiler turkiyede cogu yalandir.

Kimlige gelince ;

Bu ulke laik'dir isteyen istedigi dini secer osmanli devletide boleydi herkeze esit davrandi kucakladi somurge yapmadi ;

Bu yuzden kaybeti bu aci bir gercek[signature][hline]www.inboxhosting.net Sinirsiz iletisim icin sinirsiz hizmet.
Mesaj tarihi:
Bu ülkenin gerilemesinin en büyük sebeplerinden biridir yobazlık. Bir başka neden de politikacıların olmayacak vaatler vemesi ve seçim yatırımlarıdır.

Bu olayda ikisini de görüyoruz.

said:
Alis, 06 Aralık 2005 13:27 tarihinde demiş ki:
Bu ulke laik'dir isteyen istedigi dini secer osmanli devletide boleydi herkeze esit davrandi kucakladi somurge yapmadi ;

Bu yuzden kaybeti bu aci bir gercek

[Alkış]Ne kadar sığ bir yorum. Başka binlerce parametreyi es geçip Osmanlı'nın yıkılış sebebini açıkladık. [/Alkış][signature][hline]U-D-O-R-K ":)"
Garbage
Dep dep diyon depemiyon
ayayekokocambo, 29 Kasım 2005 22:58 tarihinde demiş ki:
Ne oluyo değil, Ne oluyor. Alıyomuş değil alıyormuş.
  • Yeni Oluştur...