Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Göztepe'de cami gerginliği

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

said:
SunBird, 06 Aralık 2005 00:42 tarihinde demiş ki:
Evet okul yaparak islam dinini yaymaya çalışıyor ve yabancı ülkede bulunan müslümanlarada yardım ediyor. Bunun aynısı Türkiye'de de olmuyor mu? İstanbulda onlarca hristiyan okulu yokmu? Hristiyanlık dinini seçenlerin çoğunluğu o okullardan mezun değil mi?

Benim kuran dağıtmaktan bahsettiğim olay sokak ortasında dağıtılması. Türk toplumu bunu kabul edemiyor edemezde. Eğer buna geri kafalılık derseniz Türk toplumunun çoğunluğu geri kafalı o zaman. Hatta sizin dedeleriniz , ninelerinizde buna dahil oluyor ve unutmayın ki türk toplumuna geri kafalı derseniz taşıdığınız kimlik Türkiye Cumhuriyeti'ne ait ki ben sizin yerinizde olsam geri kafalı insanların çoğunlukta olduğu bi toplumda yaşamak istemezdim ve o toplumun kimliğini taşımakta istemezdim.

sensin gerikafali.bizim kapimizi da caliyorlar Kuran satmak icin gelenler.ben onlari kinamadigim gibi incil satanlari da kinamiyorum.böyle düsünüyorum ve tasidigim kimligin de Türkiye Cumhuriyeti'ne ait olmasindan gurur duyuyorum.asil sen incil dagitan bu insanlari kabul edemiyorsan,sen o kimligi tasimaktan utanmalisin;çunku bu cumhuriyet ülkesinde herkes herkese saygi duymalidir,onaylamasa bile böyle bir baski uygulamamalidir.[signature][hline]kitty:) kitty kitty kittyyyy
ik hou van je pascal :) jeej
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca istanbuldaki hristiyan okullarında kenan evren zamanında konan, müfredata uygun ve diğer liselerle birlikte yapılan din bilgisi ve ahlak kültürü dersinden başka din ile ilgili ders yoktur. Keşke olsa. Objektif bilgi edinebilsek.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür.
DeviantArt Gallery
Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı
Sosyal ağlarda paylaş

@Estel_Anorien;
ben tasavvufu çok severim.insan-ı kamil olabilen bir Yunus,bir Mevlana. çok saydığım insanlardır.anlatmak istediğim ben bilinçli bi müslümanım.sizlere söylediğim her müslümana yobaz gözüyle bakmayın.biraz araştırın.dış görünüşe aldanmayın. topicin ilk başlarında konuşurken birisi çıktı ve "hanginiz şeriatçısınız?" dedi.yani önce at gözlüğünden kurtulmanız lazım.bu sözüm genel.[signature][hline]DIDO!
No one ever die from wanting too much!
«::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::»
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Estel_Anorien, 06 Aralık 2005 00:58 tarihinde demiş ki:
ayrıca istanbuldaki hristiyan okullarında kenan evren zamanında konan, müfredata uygun ve diğer liselerle birlikte yapılan din bilgisi ve ahlak kültürü dersinden başka din ile ilgili ders yoktur. Keşke olsa. Objektif bilgi edinebilsek.

evet bir de bu var
ben saint benoit'dan, joseph'ten, dame de sion'dan (bunu doğru yazamamış olabilirim :p) çıkıp da ben hıristiyan oldum diyen arkadaşım olduğunu hatırlamıyorum

tabi ki etkilenme oluyordur ama hıristiyanlıkla ilgili herhangi bir eğitim aldıklarını duymadım, varsa cahilliğime verin :)[signature][hline]Halatsız A3

.:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

dame de sion u doğru yazdın hocam.. :) dediğim gibi hiçbir din eğitimi yoktur bu okullarda.. bakın şuna karşı olmam imam hatipler hakkında da.. objektif bir şekilde sadece islamın değil tüm dinler ve kültürleri hakkında ağırlıklı ders verildiği takdirde imam hatipler gerçekten saygın kuruluşlar olurlar. Siyah olmadan beyazın olamayacağı gibi tüm bu din renkleri imam hatip öğrencilerine kazandırılmalı ve ondan sonra tercih onlara bırakılmalıdır...[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür.
DeviantArt Gallery
Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Estel_Anorien, 06 Aralık 2005 00:58 tarihinde demiş ki:
ayrıca istanbuldaki hristiyan okullarında kenan evren zamanında konan, müfredata uygun ve diğer liselerle birlikte yapılan din bilgisi ve ahlak kültürü dersinden başka din ile ilgili ders yoktur. Keşke olsa. Objektif bilgi edinebilsek.

ben lisede din dersinde farklı dinleri de işledim çok azda olsa bilgim var.ama sapma olmadı fikrimde.bazı arkadaşlar ne gerek var biz kendi dinimizi öğrenelim yeter diyorlardı.bu da yanlış bi düşünce.[signature][hline]DIDO!
Sosyal ağlarda paylaş

Viper, bahsedilen lisedeki din dersi degil.
Orada diger dinlerden kasit su, Musevilik ve Hristiyanlik, onlardan da Islam'in gelmesiyle gecerliligi olmayan din olarak bahsediliyor.

Din dersinde anlatilanlarla objektif fikrin asla olamaz. Ayrica bugün dünyada "ilahi" olmayan bir sürü din var, bunlarin bir sürü inanani var. Islam diye birsey yokken bile inanilan Samanizm, Paganizm gibi dinler var.

Ateizmin felsefesi var, Deizm var, LaVey Satanizm'i var... Var da var yani.

Bunlarin hepsi objektif olarak ögretilsin, "Din Bilgisi" = "Islam Bilgisi" olmasin, basimin üstünde yeri var öyle din dersinni. Cünkü din gercekten ögrenilmesi egerekn bir konudur, onun kadar etkili bir toplum yönlendirici gelmemistir cünkü bu dünyaya.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon / Pain Train
Penthesilea, Level 60 Night Elf Priestess
Emilo, Level 60 Gnome Warrior
Elandra, Level 60 Night Elf Huntress
WoW EU - The Venture Co.
Penth, Gnome Warlock
Sosyal ağlarda paylaş

Dame de Sion lisesindeyim. Gönül rahatlığıyla diyebilirim ki fransız hocalarımdan hiç biri bugüne kadar fransızlar şöyledir böyledir diye propaganda yapmamıştır. Tam tersine devamlı "avrupalı olmanın nesini üstün görüyorsunuz?" türü sorular sormuşlardır, hatta işledikleri konuların çoğunda helenosantrizmi eleştirmişlerdir.
Din olarak da sadece bir din dersimiz var onda da müslümanlık öğretiliyor.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
SunBird, 06 Aralık 2005 00:08 tarihinde demiş ki:
Sanal alem dinine mensup arkadaşlar varda ondan böyle uzuo. Ancak burada diyebiliolar ben dinsizim die. Ama hepsinin nüfus cüzdanında din kısmında islam yazıo. Kendi inandıkları şeye o kadar saygıları var işte. Hem diolar biz müslüman değiliz hemde taşıdıkları kimlikte o inandıkları dini yazdıramıolar. Niye yazdıramıolar, yemio çünkü.

sen daha yeni doğmuş bebeğin kimliğine, hemen bir din yazarsan böyle olur. avrupa uyum hedesi gereği kalkacak zaten merak etme.

bir şeyler yapmak güçtür, iştir, zamandır. o ibareyi değiştirmek için dava açmak, belki avukat tutmak, belki aylarca uğraşmak gerekiriyor. ben evime gelip anca nete girip, gazete, forum sözlük, hede hödö uğraşabiliyorum. bi de gidip bunla mı uğraşacağım ?

neden ? barda soytarı bir polis gıcıklık yapsın diye mi ?

ayrıca neyi yiyecek neyi yemeyecek ? sivas'ta yaktınız, turan dursun'u öldürdünüz. server tanilli gibi daha bir çok aydın'ı kaçırdınız da ne oldu ? ha ne oldu ? bitti mi ? dinsizler korktu mu ? sustu mu ? insanları zorla mı inandıracaksınız ?

sence beni burada şahsen tanıyan yok mu ? sence ben korkuyor muyum ? olay şu ki; bugün on binlerce turan dursun var!

o ibareyi oraya yazmak soytarılıktır. "onu değiştirsenize" demek de boş laf.
bu "Göztepe'de cami gerginliği" görüldüğü gibi forumu da geriyor. ne zamandan beri belediye ya da hükümetlerin görevi milleti geren işler yapmaktır ?

artık insanların burnuna kadar geldi. işin acı tarafı bunlar inanan insanlar. gerisini artık siz düşünün. millet cami görünce kusuyor. çoluk-çocuk okul-hastane yalan oldu! yalan oldu ülke! bu hükümetle mevcut düzen yalan oldu zaten. şeriat gibi bir şey işte. bu gerginlikler, bu tartışmalar, bu dışlamalar herneyse işte kafamızı kaldıramıyoruz. kör olduk, dünyayı unuttuk. delinin biri kuya taş atmış akıllı*lar (nasıl aklıllıysalar) çıkartmaya çalışıyor.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
VipeR, 06 Aralık 2005 00:54 tarihinde demiş ki:
@Estel_Anorien;
inan,gerçek bir müslüman da bunların hiç birini yapmaz.
Lütfen hakaretini geri al bende bu konuşmadan çekiliyim artık.Herkes kendi dininde ibadetini yapsın,dil,din özgür olsun dayatma yapılmasın.Fakat bi dinden bahsedilirken iyice bilgi edinmeden yorum da yapılmasın.

Saygılar.

alıcak mısın? benim için önemli bi konu bu![signature][hline]DIDO!

[Bu mesaj VipeR tarafından 06 Aralık 2005 01:14 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj VipeR tarafından 06 Aralık 2005 01:17 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bir değil birden çok.
Burda durup dururken yazmadım bunu, bu liselerin her birinden onlarca arkadaşım var, böyle bir uğraş olsa emin olun ortaya çıkardı şöyle yada böyle.
Hatta üstüne üstlük sırf fransız okulu olduğumuz için kemalizm ve milliyetçilik gibi ilkelere ekstra önem veriliyor idare tarafından, katılımı seçime bağlı bile olan her bayram yürüyüşüne katılıyoruz okul olarak, yani bu konularda bu kadar hassas davranan liselere de saçma sapan suçlamalarda bulunmayalım.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
armra, 06 Aralık 2005 01:13 tarihinde demiş ki:
ayrıca neyi yiyecek neyi yemeyecek ? sivas'ta yaktınız, turan dursun'u öldürdünüz. server tanilli gibi daha bir çok aydın'ı kaçırdınız da ne oldu ? ha ne oldu ? bitti mi ? dinsizler korktu mu ? sustu mu ? insanları zorla mı inandıracaksınız ?

Saçma saçma konuşuosun. Ben diğer dinlere karşı değilim banane kardeşim isteyen istediğine inansın. O dediğin adamlarıda ben yakmadım git yakanlara konuş. Olayı benim üstüme yıkma aklınca.

Ama burası benim topraklarım benim ülkemse ve benim dinime inanan en azından 65 milyon kişi varsa. Kusura bakma ama azınlık olarak geçtiğiniz bir toplumda azınlık gibi hareket edin. Türk toplumunun fikir ve düşünce yapısını değiştirmek ne hristiyanlara nede diğer dinlere mensup insanlara kalmadı.

Müslüman olduğumuz için avrupada ve amerikada bulunan toplumlar tarafından biz dışlanırken hiçbi sorun yok. Biz kendi ülkemizde hristiyanlık dinini ve diğer dinleri çocuklarımıza öğretmiyoruz diye suclu oluyor ve geri kafalı oluyorsak. Ben geri kafalıyım o zaman.

Benim müslümanlık anlayışım el-kaide de diğer dinlere mensup kişileri sadece o dine inandıkları için öldüren müslümanlarla aynı değil. Benim islama bakış açım çok daha farklı.[signature][hline]"Oh my god, they killed kenny!"-Kyle
"You Bastards!"-Stan
Sosyal ağlarda paylaş

SunBird, Türkiye'de "Ben Türk'üm" diyenler disindakiler azinliktir sadece.
Türk Milleti'ni bir arada tutan, millet yapan sey Türk Milliyetciligidir. Atatürk'ün dedigi gibi, "Türk'üm!" diyen herkes bu devlettin bir ferdidir, azinlik degildir, tam bir vatandastir.
Söyledigin Osmanli zamaninda gecerliydi, gayrimüslimler azinlikti.

Da bosuna konusuyorum tabi.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon / Pain Train
WoW EU - The Venture Co.
Penth, Gnome Warlock
Sosyal ağlarda paylaş

@SunBird

sanırım sen ettiğin lafların pek farkında değilsin . ayrıca ettiğin lafların arkasında da durmuyor, konuyu başka mecralara çekmeye çabalıyorsun. aslında polemiklerden hiç hoşlanmıyorum ama o yazına cevap verme gereği hissettim. polemik merakım olsa buraya yazılan bi dünya yazıya da cevap verirdim.

neyse delediğin gibi olsun! anlaşılan kantarın topuzunu fazla salmak iyi değil.

bunları da zayıflık zannetme. dişlerim çok uzundur.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

İslam dinine yapılan saygısızlık olduğu gibi kaldı. kimse duyarlı davranmadı.İslam dinine "bela" dendi.büyük bir saygızılık yapıldı.
artık konuşmuyorum.[signature][hline]DIDO!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
VipeR, 06 Aralık 2005 01:38 tarihinde demiş ki:
İslam dinine yapılan saygısızlık olduğu gibi kaldı. kimse duyarlı davranmadı.İslam dinine "bela" dendi.büyük bir saygızılık yapıldı.
artık konuşmuyorum.
Görüs olarak, Islam'in Türk Milleti'nin basina bugüne kadar hep bela actigini savunmus Estel. Onun kisisel düsüncesidir, saygi duyman gerektigini düsünüyorum. Düsüncesini destekleyen kanitlar da sunmus, aksini savunur tartisirsin veya tartismazsin sana kalmis, ama bol keseden sallamamsi veya konusmus olmak icin konusmamis orada.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon / Pain Train
WoW EU - The Venture Co.
Penth, Gnome Warlock
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer ilahiyeti kanıtlanmamış bir din hakkında görüş bildirmek Paticik kurallarına göre aykırı bir davranışsa ben susayım tamamen. Ben bu ortamı seviyeli bir şekilde, korkusuzca fikirlerin paylaşılabileceği ve doğru adap sağlandığı sürece, her konunun serbestçe tartışılabileceği bir ortam olarak görüyordum, viper'ın dediklerinde hak varsa ve böyle bir ortam değilse burası susayım. Ha değilse de birisi viper'a işin doğrusunu göstersin.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Sosyal ağlarda paylaş

@Antimodes52;
sence olmayabilir ama bence saygısızlıktır.görüşlerini savun cesurca söyle ama hakaret etme! illa misilleme mi yapmak lazım anlayabilmeniz için?[signature][hline]DIDO!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 06 Aralık 2005 01:42 tarihinde demiş ki:
ilahiyeti kanıtlanmamış bir din

emin misin? ayrıca ben kuralları gayet iyi biliyorum ve aştığımı sanmıyorum.Gayeet seviyeli tartıştık.laf atarken dikkat et plz.[signature][hline]DIDO!
Sosyal ağlarda paylaş

Bana müslümanlığı tanrının gönderdiğine dair tam bir somut kanıt gösterebilir misin? Böyle bir kanıt var da milyonlarca ateistin haberi mi yok, hayret:)
Ayrıca sana laf etmiyordum o postta, demek istediğim estel'in mesajlarına bakarsan her biri seviyeyi koruyarak atılmış mesajlar, demek istediğim bu seviye korunduktan sonra her şey tartışılamaz mı? Tartışılamayacaksa ben susayım çünkü fikirlerini belli bir seviye çerçevesinde belirtmekten kaçınmayan bir adamım, belirttiğim fikirlerimden dolayı da cezalandırılacaksam baştan susayım demek istiyordum.
İslamiyeti bela olarak adlandırmak da bir hakaret değildir ayrıca, bela, başa dert açan anlamına gelir. Nitekim Estel yine bu seviye çerçevesinde neden islamiyetin başa dert açan sıfatını aldığını örnekleyerek göstermiş.
Ben bu tartışmada cezalandırılacak bir şey görmüyorum, sen görüyor musun?[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Sosyal ağlarda paylaş

ben rahatsızlık duydum belirttim. yo görüşlerini gayet açık ve seviyeli tartış tabi. diyorsun ki öyle yapmış. soruyorum ben seviyesiz bişey yaptım mı? haddimi aştım mı?[signature][hline]DIDO!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...