BoDrUmLu Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 sizce klonlamanın yararları nedir zararları nedir ? yararlı olabilir mi yada tehlike yaratabilir mi ? klonlama yoluyla organların dokuların vs. cogaltılması mumkun mudur ? Edit: L ler el alışkanlıgı kusura bakmayın ozur dilerim [signature][hline][b]"Siyah-Beyaz <=> öLüm-ya$am" [Bu mesaj BoDrUmLu tarafından 25 Kasım 2005 01:17 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VipeR Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 deneyler sürüyo ama pozitif bi sonuç yok şimdilik! olmasa daha iyi olur bence[signature][hline]DIDO! No one ever die from wanting too much! «::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::» Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 Dolly klonlandı sonu ne oldu? öldü...[signature][hline]FİLTHY PLAY when it rains the ground gets wet! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 Yarar ve zararlara gecelim.[signature][hline][b]"Siyah-Beyaz <=> öLüm-ya$am" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VipeR Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 yararı yok zararı çok![signature][hline]DIDO! No one ever die from wanting too much! «::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::» Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hyde Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 klonlama yararlı olsa ne olcak zararlı olsa ne olcak? klonlamak yasah kardeşim!patron kızıyo...[signature][hline]Kaptan Fistan ve Tayfaları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DeadSouL Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 Fistan'In dediği gibi deneklerin kopyalarının yaşam süresi şu an için çok kısa oluyor. Klonlananın insan olması söz konusu ise, bu durumun o klon üzerinde yaratacak pisikolojik tahribata değinmeye gerek yok sanırım.[signature][hline]İnternet ve Teknoloji | YIM | ICQ | XFire | StarCraft Battle.Net Günlüğü www.deadsoul.cjb.net Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 Koyun klonlamanın yararları : daha fazla et. insan klonlarsan olmaz ama. nerde çokluk orda ****luk. ama organ klonlarsan yapılıyosa oda daha fazla insan ölümden kurtulur ama bence buda zararlı.doğal seleksiyona karşı gelmek olur yine sonumuz kötü olur. derin konu...[signature][hline]FİLTHY PLAYwhen it rains the ground gets wet! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 Klon iyidir ya. Her daim yapmak lazıl. Niye zararı olsun ayrıca ben hiç bir zarar göremiyorum. Island ' dan etkilendiysen o vakte kadar kalmayız biz mrk etme[signature][hline]Ayağa kalk, uyumak için önümüzde sonsuzluk var.. --------------- Kim demiş haram nedir bilmez Hayyam? Ben haramı helalı karıştırmam: Seninle içilen şarap helaldir, Sensiz içtiğimiz su bile haram Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 :D başka ?[signature][hline][b]"Siyah-Beyaz <=> öLüm-ya$am" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xueshen Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 duruma göre değişir benden 30 tane daha olsa iyi ama bush dan 30 tane olsa yaaa yaaa ....[signature][hline]orochi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 ehah klonlanan "şey" yeni bir insan olmuyor, bi insanın birebir kopyasını çıkarmak mümkün değil, evet tıpatıp benzerini yaratıyosunuz ama o insanın kişiliği, hayata bakış açısı, zekası kopyalanamaz. faydaları çok, organ ve kan nakli için en ideal seçenek insanın birebir kopyasıdır, yani bu klon bir nevi yedek parça deposu olacak. tabii ki bilinçli olarak yaşatılması tehlikeli, öyle olunca yeni bi insan yaratmış oluyosunuz ve o insan bir nevi tıbbi köleye dönüyor. bitkisel hayatta tutulması daha mantıklı. birçok hastalığa iyi gelebilecek bir uygulama olabilir klonlama.[signature][hline]Zegna, 21 Kasım 2005 19:40 tarihinde demiş ki: elimi sallasam ellisi pipimi sallasam tellisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Klonlama bir insanın birebir aynı kopyası mı oluyor dış gorunuş olarak ta ?[signature][hline][b]"Siyah-Beyaz <=> öLüm-ya$am" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 tek yumurta ikizleri birbirine ne kadar benziyosa klonlamada da o kadar benzer işte. ayrıca ekleyim. benden kopyaladılar mesela. kopyalanan canlı 18 sene sonra benim gibi olacaktır. yani o kopyalanma işleminde 0 yaşında bir bebek olarak doğacaktır. öyle makine var aynısından caayt diye bi tane daha yaratmıyo önünüze. [Bu mesaj taz tarafından 25 Kasım 2005 12:22 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 %100 tutmuyor genetik kod . bi de kopyalanan hucrenin yasi aynen kopyalanana geciyor . bu durumda ciger atiyorum 40 yasinda sorun cikartacaksa gene cikartiyor genetik bir kusurdan . haa ben gunde 2 paket sigara icerim diyen adama faydasi var tabii . senede bir ciger degistirse bu adam 100 mt rede rekor denemesi bile yapabilir . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seyitbattal Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Bu konuda kök hücre ve klon olaylarının ayrılması gerekir sanırım... benim görüşüme gelince ne sebeple olursa olsun klonlama ahlaki açıdan uygun değil zaten kişisel olarak yapılabileceğini de düşünmüyorum...(klonlamadan kasıt her yönüyle aynı 2 varlıksa tabi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bega Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Klonlama aslında teoride kolay ama pratikte çok zor bi olay, mesela tutturması çok zor. Zararı degil de zorlugu denebilir ilk aşaması için, çünkü yaşayan bir hücreyi kandırıp döllenmiş hücre gibi davranmasını ve bir canlıya dönüşmesini saglıyo bu işlem.. Dolly'i tutturana kadar da yüzlerce başarısız deneme oldu zaten. Işin iğrenç yanı, yaptığın klondan ne çıkacağını tam olarak kestiremiyorsun, örneğin kollarıbacakları aşırı gelişmiş ya da mesela iç organları hiç gelişmemiş enterasan yaratıklar ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle de, etik olarak kesinlikle olmamalı diyorum ben. Kopyaladin geri zekali bir çocuk doğdu diyelim, klon diye onu öldürmek vahşice olur. Bir de genetik ve biyoloji alaninda o kadar bilinmeyen varken insan kopyalamak cahil cesaretidir bence. Yararları, sperm hücresi olmadan yani döllenme olmadan yeni bir canli meydana getirebilme olasiligi, hani ilerde erkekler yok olursa kadinlar neslini devam ettirebilir diye... Zararlari da, şöyle söyliyim, bir hücrenin tam olarak neden ölmeye karar verdigini bilemiyoruz, teorilere göre kromozomlardaki telomerlerin kisalmasindan ölüyor hücreler ama farelerdeki telomerler kisalmaz ama onlar da ölüyor sonuçta. Her neyse dagitmadan, hayvan hücrelerinin belirli sayida bölünme yetenegi vardir. Bir süre sonra bu yeteneklerini yitirir ölürler. Klonlanacak kişinin hücresi zaten belli bir süre yaşamış olduğundan klonu daha az yaşar, ve tam emin degilim ama klonlarin kalp yetmezligi oluyormus (dollyde mesela). Bi de belki psikolojik bir zarari olabilir insan klonlarinda, mesela, ya sen X'in klonu degil misin hiç onun gibi davranmion ne biçim klonsun sen.. denebilir kendisine, bir de hiç kimsenin bir başkasının klonu olmaktan mutlu olabilecegini zannetmiyorum.[signature][hline]"Confess ten times and it becomes a habit, confess a hundred times and it becomes an obsession, confess forever and it becomes your destiny" Ms. Bega Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 selam, klonu şöyle düşünün. elinizde bir belge var ve bunu çok kaliteli bir xerox ile kopyaladınız. size göre mükemmel ama ufak tefek gölge ve çizikler elbette olacak. ve bu da ilerde çok büyük tehlikelere yol açar. neden akraba evliliği yapılması engelleniyor? üreme farklı gen yapılarıyla yapılmalıdır. aynı genlerle yapılırsa mevcut gen hatasının çakışma riski çook büyüktür. lonlama yapılacak. buna kimse de engel olamayacak. ama verimlilik ve gelecek vaadleri gibi konulardan bahsedilemeyecek. işlevselliği asla olmayacak. bir arkadaşın belirttiği gibi, doğal seleksiyonu kimse bozamaz; sadece etkisini geciktirebilir ama sonunda yıkım çok daha fazla olur. saygılar.[signature][hline]www.audiworld.com Vorsprung durch Technik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qui Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Mesajları silinen arkadaşların kendilerine uygun dersleri çıkaracağını umuyorum. Klonlamak aynen paramecium'un dediği gibi fotokopi makinası ile çoğaltmaya benziyor. Eğer makinanız iyi ise (teknik) hatasız bir şekilde çoğaltmanız mümkün. Ancak makina yada mürekkep kötüyse sorunların olması kaçınılmaz. Dünya Dolly'yi kopyaladığında daha işin başındaydı ve bir takım konularda sorunlar yaşadı. Ama Dolly herşeye rağmen bir başarı hikayesidir. Dolly'nin üzerinden yıllar geçti ve binlerce (belkide yüzbinler) canlı kopyalandı. Bunların hepsi tekniğe bir katkı. Klonlamak şu hastalıkları getirir demek, 1980'li yıllarda olduğu gibi kalp nakli ile insanların duygularının değişeceğini öngörmekten farklı değil. Elbette bu herkese komik geliyor şuanda ama o gün herkes buna inanıyordu (tabiki yine doktorları sallayan yok, aynı bugün olduğu gibi). Klonlama sonucunda ortaya çıkan zigot'un, teorik olarak normal bir zigottan farkı yok ama fotokopi makinasındaki sorunlar nedeniyle genetik hatalar ortaya çıkabiliyor. Klonlanmış canlının insan olmayacağını iddia etmekte çok yanlış. Tek yumurta ikizleri ne kadar birbirlerinden farklı ise (ne kadar'ın karşılığını size bırakıyorum) klonlar da öyle olacaktır. Hayatımızda genetiğin katkıları çok fazla olabilir ama çevresel faktörlerin aşağı kalır yanı yok. Klonlamanın birde moral yanı var tabi. İnsanlar aslında bu yandan (island, tanrıdan gelen gibi filmler bu paranoyanın ürünleri) korktukları için olur olmadık şekilde bu teknolojiye saldırıyorlar. Klonlama ile ortaya çıkan teknolojilerin geliştirilmesi bugün organ naklinde çığır açabilecekken tamamen duygusal nedenlerle bu biraz yavaş ilerliyor. Zamanla herşeyin yerli yerine oturmasını ve doktorların aslında insanların 80bin kopyasını oluşturmanın değil yapay doku yapmanın yolunu aradıklarının anlaşılmasını ümid ediyorum.[signature][hline][email protected] icq narcosis shab prion Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 said: Seyitbattal, 25 Kasım 2005 12:39 tarihinde demiş ki: Bu konuda kök hücre ve klon olaylarının ayrılması gerekir sanırım... benim görüşüme gelince ne sebeple olursa olsun klonlama ahlaki açıdan uygun değil zaten kişisel olarak yapılabileceğini de düşünmüyorum...(klonlamadan kasıt her yönüyle aynı 2 varlıksa tabi) neden uygun değil seyitbattal nedenlerini de yazarsan sevinirim[signature][hline][b]"Siyah-Beyaz <=> öLüm-ya$am" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 @ bega: telomer nedir ?[signature][hline][b]"Siyah-Beyaz <=> öLüm-ya$am" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VipeR Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Kromozomların uç kısmında bulunan "telomer" bölgeleri, her hücre bölünmesinde biraz daha kısalır ve belirli bir sayıda bölünme sonunda telomer uzunluğu kritik bir noktaya ulaşarak, hücrenin "artık bölünmemesi gerektiği" anlamında bir sinyal oluşturur![signature][hline]DIDO! No one ever die from wanting too much! «::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::» Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 @paramecium: xerox nedir?[signature][hline][b]"Siyah-Beyaz <=> öLüm-ya$am" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VipeR Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 kaliteli yazıcıdan bahsetmiş heralde :)[signature][hline]DIDO! No one ever die from wanting too much! «::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::» Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 @qui: klonlamanın organ naklinde açacagı çıgır nasıl olacaktır? insan uretip dondurup saklayıp gerektiginde organları mı alınacak ?[signature][hline][b]"Siyah-Beyaz <=> öLüm-ya$am" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar