Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Le Parkour (FreeRun)

dasaaa

Öne çıkan mesajlar

videolarını gördüm, son derece mükemmel.... her zaman aklımdan geçirmişimdir "neden bir yere ulaşmak için illa sokakları ve kaldırımları kullanmak zorundayız ki?" diye. halbuki iki nokta arasındaki en kısa mesafe doğru bir çizgidir diye boşuna dememişler.

zıplama-tırmanma-tutunma olayları tamam ama yaş 23 olmuş, bu saatten sonra öyle havada taklalar öğrenilebiliyor mu?

eğer geç kalmamışsam ben de varım...

bir de galiba önce salonda biraz çalışmak gerekiyor yeterli çeviklik ve esnekliği kazanmak için... toplanırsak gelirim.
Sosyal ağlarda paylaş

helloo.... (alo'ya istinaden dedim bunu)

beyler başım biraz sıkışık.. ingiltereye konferans hazırlıklarındayım bir yandan, diğer yandan iki farklı araştırma ile ilgileniyorum, antalyada tarihi bi binanın güçlendirmesi ile ilgili işler ve onunla ilgili makaleler var. biyomekanik alanında saçma bi yüküm var üstümde (lanet olsun diyip atamadığım) ve son olarak başka bi tübitak procesini almak istiyoruz. onun ön çalışmaları var. pazar günleri dahil paso kompüter destekli analizler ve toplantılar hede hödö var..

açıkçası ben çok ilgilenen olmaz diye kasmamıştım buradan ancak sanıyorum şimdi bişiler yazmam gerekecek

^_^ wu-huuu

işlerimden fırsat kaldıkça yazıları yazacağım ve fotoları koyacağım.. kompüterler analizde iken sadece yazı falan yazabiliyorum.. foto editleme sıralama gibi lüksüm olmuyor fazla.. 23-28 arası kısa bi tatildeyim. ona zamana kadar zaten ilk girişleri yazarım devamını da geldikten sonra fırsat buldukça güncellerim..

işte böyle =)
Sosyal ağlarda paylaş

çok yoğun bi adamım bugünlerdeşuradan da takip edebileceğiniz gibin^_^

ancak istanbulda olup 64bitlik işlemciye sahip bilgisayarını benimle paylaşmak isteyen birileri çıkarsa işim sanıyorum biraz daha kısalabilir. çift çekirdekli 2-3gb ramli bi bilgisayarda işimi görür.. o da olmadı kapısını çalabileceğimiz bi 3d program bilen arkadaş da işimize yarayabilir. (elimizde bazı modeller iges'e dönememekte kararlı.. nedenini bilmiyorum.. iges olmazlarsa analizlerini yapamıyorum) aslında sanıyorum araştırmaların esas konusu benim yaptığım işler değil, benim! (ben + fırat) Biz ne kadar dayanacağız ve ne kadar süre sonra fıttırıcaz ona bakıyorlar herhal.. biyomekanik için deadend eylül başı.. biz uzatma aldık ekim15. ingiltere 20temmuza bitecek, tübitak yeni proce eylül 1-10 arası başvuru dosyası tamamlanmalı..

öncelikle bunları bitirmem lazım ne yazık ki..
lam hergün 3-4sa falan uyuyorum gerisini siz tahayyül edin
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaslar tam araddıgım topici buldum. 1 Aydır le parkour yapan veya yapmak isteyen birilerini arıyodum. Ve bu forumda buldum.. bir çok forumda ttopic açtım ama en fazla cvp sayım 3 oldu bu forumda çok istek var. Ben bu sporu kuzenimden ögrendim kendisi almanya/kassel de bu sporu yapıyor. Beraber toplanım yamakasi filmindeki roket lakaplı kişiye gidip kendilerine ders vermesini istemişler ve oda kabul etmiş su an roket kasselde ders veriyo. İstanbulda yok galiba aama dasaa arkadasımız üstleenicek galibaa. Böle bi grup kuralım kesin kararlı olanlar. Bence başlıyalım bu spora. Hayatımı evden okula okuldan eve geçirmek istemiyorumm. Aksioyn istiyorum ne yazikki türkieede bu biraz zor ama insallah yaparız diyorum. Dasaaa kardes madem bize yardım ediceksin yardımların somut olsun ve bişe sorucam bize ögreticek kadar biliyormusun?
Eger evet se yardımlarını bekkliyorum.

Ben diyorum ki bu spor bana göre diyenler birleşelim!!!!
Hayatımızı monoton yaşamayalım. Benn okuldan gelirken düşüpte elimi kırmak yerine parkour yaparken kırmayı tercih ederim.

Cevabını beklicem dassaa

Ve eklemmem gereken bişe var paticik'e üyelik alımı geçici bi süre durduruldugu için arkadasımınn üyeliinden giriş yapptım bu konuyu yazan kendisi diil Ben(onur) size cvp yazmak için bu üyelikten giricem.
Saygılarımla...
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Hayat işte ilginçliklerle dolu bu mesajı yaklasık 1 sene önce okumuştum yamakasi vs.. de bu spora aşık oldum..

1-2 ufak tefek deneme de yaptım fakat tek basına yapılabilecek keyif alınacak bi spor degil ekip olarak yapmak lazım ve göründüğü kadar kolay degil

dasaa ya ulaşmak için sanırım 10 farklı yol denedim google dan aradım paticigin açılmasını bekledim vs..

1-2 yerde daha gördüm yapalım mı diyen kişileri ama somut bi adım göremedim

tekrar bi gireyim bi başlık açayım istedim bi baktım ki bu topic uplanmış

Arkadaşlar ben bu tarz bi organizasyonda her türlü desteği vermeye hazırım

küçükyalıda oturuyorum parkour için mükemmel bir de mekan buldum fakat nereden başlamalı sorusu bir bilene olan ihtiyaç çok fazla

bence ileriye tarih atarak hadi yapalım diyerek olmayacak real bi tarih ve yer verelim başlayalım

ben derim ki bu pazar başlayalım gerekli olan ne varsa ben üstlenmeye hazırım, eğer cidden sürekli hale getirirsek web sitesi, logolar t-shirtler herşey ile ciddi bi crew haline getirebiliriz

bu pazar yani 30.09.2006 herkez için uygunsa küçükyalıda yada merkezi olması için bostancıda buluşalım ben araba ile herkezi alabilirim oradan

ne dersiniz ?
Sosyal ağlarda paylaş

dasaaa yüksek lisansa başladı, aynı zamanda çalışıyor dahası ise (şu an için proje aşamasında ancak bir kaç haftaya kesinleşicek) finite element analizleri yapan (fea nedir? sonlu eleman analizi ile metal yorulması, uçağın kalkışı, yere düşen cep telefonun aldığı hasar, airbag açılması, deprem gibi yatay yük altında binaların davranışı gibi birebir lab deneyleri zor olan her şeyin bilgisayarda modellenmesi, deneylerin istenildiği gibi yapılması ve sonuçların değerlendirilmesi gibi kısaca..) ufak bir danışma şirketi kurma yolunda tam gaz ilerlemekte.. çok fazla vaktim yok dolayısı ile. sıkıştığınız da sorularınıza yazarak cevap verebilirim, yapılması gereken antrenmanlar hakkında bilgi verebilirim ancak full time antrenman yapmam veya koşulara daimi katılmam zor biraz bu tempo ile.

şunu yazmam gerek. her gün en az yarım saat koşmalısınız. bacaklarınız çok güçlü olmalı. keza hemen duvarlara çıkacak haliniz yok. ilerleyen durumlarda kesinlikle capoeira hatta wushu'nun taolu gibi cimnastik ağırlıklı dalları ile ilgilenmelisiniz. haftada 3 gün streching çalışmalısınız ve kesinlikle spor salonuna gidip kardio kasmalısınız. en az 2ay kardio kastıktan sonra kas yapmanız doğru olur. kaslı olan babayiğitler ise kardio yanında ağırlıkla bacak-sırt ve karın güçlendirebilirler.

bundan sonrası ise koşmak! basitçe koşmak. parkourda en önemli şey akıcılık. hız kesmemek. hareketlerin teknik olması ilk başlarda gerçekleştirebileceğiniz bir şey değil. ancak akıcı hareketlere kavuşmak en başından yakalamanız gereken bir şey. kısaca teknik ve zor hareketler içeren ancak dur-kalk yapan bir koşu yerine basit hareketler ve akıcı bir koşu olmalı.

hareketleri vault lar, cat leapler olarak 2ye ayırmam doğru olur basitçe. vaultlar engelleri el kullanarak üstünden atlamak sureti ile geçmek demek. cat leapler ise koşucunun (treaceur yani) bir açıklıktan atladıktan sonra karşı açıklığa (genelde duvar. bazen de bir kapı) önce ayak parmak uçlarını temas ettirmesi (şok önlemek ve vücudunuzu duvara çarpmamak için, çarparsanız duvara tutunamazsınız) ve hemen ardından elleri ile duvarın üst kısmını tutması demektir. bunların dışında tic-tac, underbar, leap of faith, precision jump gibi daha teknik atlayışlar geçişler de var. bu akşam fırsat bulursam resimlerini eklemeye çalışacağım. ancak söz vermeyim. dahası taa önceden hazırlamış olduğum bir de "le parkour" logo su olması lazım... t-shirt bastıracak duruma gelince bir öm atın ve logo yu yollarım msn'den falan..

şimdilik kaçıyorum.. be right back

edit: bu arada salı,çarşamba ve cuma günleri itü'deyim. ekim biraz zor olur ancak kasımdan sonra vakit olursa spor salonunu da kullanmayı düşünüyorum (itü öğrencileri için 50ytl imiş diyorlar senelik ücret.. ^_^ )
dayanışma baabında itü'de olan varsa onlarla da konuşabiliriz.

eğer bu sporu gerçekten iyi yapmak istiyorsanız bir de spor salonu bulmanız lazım.. sandıklar, minderler, paralel barlar falan koyup güvenli bir sokak simülasyonu yaratabileceğiniz bir yere ihtiyacınız olacak. öbür türlü çalışmak çok zor ve acılı olur. ben defalarca kez sakatlandım. ve çoğu aptalca minik düşüşlerden oldu! sağlık sigortanız varsa parkour yapıyordum gibi bişi demeyin. genellikle özel sağlık sigortaları bu gibi ekstrem spor sakatlıklarını kapsam dışı tutarlar. acıbademe gidip de parkour yapıyordum derseniz en azından röntgenleri siz ödersiniz! 200ytl falan alırlar hiç acımadan! onun için hiçbir zaman aynı hastaneye gitmeyin, sakatlandığınızda "düştüm, merdivenden düştüm, otobüsten inerken hareket etti bileğim burkuldu" falan diyin..

son olarak koşulara genelde iki kişi çıkın. biri sizi izlemek için orada olsun her zaman. tabii siz de onu takip edin. antrenman koşularına çok kişi çıkıldığında insan gaza gelip mükemmel olmadığı hareketleri de yapmaya çalışabiliyor. işte o zaman sıçtınız demektir. salonda düşmek dert değil ama beton zemine çakılmak feci can yakıyor. hava atmaya değil kendiniz olmaya çalışın ^_-

[ Mesaj 27 Eylül 2007, Perşembe - 15:50 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

=(
zaman yok! saat 04:14 bugün işlerimi anca bitirebildim..

yarın da element shape function lar hakkında tet,hex ve wedge için teoriler yazıcam..

dediğim gibi birileri bişiler yaparsa tam destek veririm, neler yapılmalı, neler hatalı anlatabilirim.. ancak birebir ilgilenmeye ne mecalim var ne vaktim
Sosyal ağlarda paylaş

aranırken şöyle bir video buldum youtube da:

http://youtube.com/watch?v=EK4SSAHdgd4

traceur from istanbul mehmet ünal olarak tanıtmış kendini. eleman gayet başarılı. ne diyorsun dasaaa temasa geçsek mi bu arkadaşla? belki bu birçok kapıyı aralayabilir parkour yapmak isteyenlere?

edit: MSN adresini de vermiş kendisi [email protected] ekleyip bizim gruptan bahsedeceğim kendisine.

[ Mesaj 01 Ekim 2007, Pazartesi - 12:47 tarihinde, la_bombonera tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

valla bulabildiğiniz her adamla temasa geçmekte fayda var.

çocuğun teknik hareketler gerçekten iyi yalnız şuun belirtmem lazım, dakika 3,30dan önceki koşusu teknik ağırlıklı fakat bir gösteri koşusu olabilir sadece.. parkour da esas amaç akışı (flow) sağlamaktır. önce süreklilik gelir sonra artistik hareketler.

bunu dememdeki amaç şu; ben arkadaşlarıma göstermeye çalıştığımda parkour'u

1.herkes çok kısa sürede duvarların tepelerinden spiderman misali atlayacaklarını düşünüyordu..

yok böle bi şey. =( üzgünüm

2.teknik hareketler butterfly kicklerle kombolu bi şiler yapmaya çalışıyorlardı..

şöyle söyleyeyim; kenarı 80-85cm kotlu bir yerde koşarken bir anda durup pozisyon alıp sonra atlamanız şov yapmaktır. o engeli hızlıca ama çok basit bir şekilde aşmak parkour'dur, kenara geldiğiniz anda pozisyon almış bir durumun ardından hareketinizi yapmak parkour yaparken şov yapmaktır. kısaca devinim, süreklilik, akış, flow ne derseniz deyin çok önemlidir.hep ileri doğru hareket etmeli ve hareket öncesi bekleme, tereddüt falan bunları tamamen silmelisiniz..

öncelikle basit hareketleri tam yapın. zaten devam ederseniz spora çok daha seri bir şekilde capoeiradan falan hareketleri entgre edersiniz koşunuza.

öncelikle bacaklarınızı ve karnınızı güçlendirin. bu sırada vault ları çalışın. vaultlarınız az biraz iyileştiğinde (neyi aşıp ney aşamayacağınızı tam olarak anlarsınız. bu engeli şununla aşarım diye düşünmeden tereddüt etmeden aşabilecek duruma gelirsiniz. hareketi sindirdiğinizi anlarsınız zati) cat leaplere geçebilirsiniz.

ancak her gün 30dk koşun, mekik çekin. kollarınız zamanla güçlenir, önce karnınızı (sırtınızı da) ve bacaklarınızı güçlendirin, ilk bunlara ihtiyacınız olacak

koşu haricinde bacaklarda diz üstü kaslarını hedefleyin. bunun için şunu deneyebilirsiniz. sırtınızı duvara dayayın ve dizlerinizin 90'lik bir açı ile durmasını sağlayacak kadar, sırtınız duvardan ayrılmayacak şekilde oturur pozisyona geçin. sanki bacaklarınızın altında bulunan hayali bir tabureye oturur gibi. 1dk'dan 4set yapın her gün.

ilk başlarda biraz yanma yapabilir ancak pes etmezseniz acı bir hafta içinde falan tamamen dinecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
said:
dasaaa, 01 Ekim 2007, Pazartesi - 23:33 tarihinde demis ki:
koşu haricinde bacaklarda diz üstü kaslarını hedefleyin. bunun için şunu deneyebilirsiniz. sırtınızı duvara dayayın ve dizlerinizin 90'lik bir açı ile durmasını sağlayacak kadar, sırtınız duvardan ayrılmayacak şekilde oturur pozisyona geçin. sanki bacaklarınızın altında bulunan hayali bir tabureye oturur gibi. 1dk'dan 4set yapın her gün.

Off. Basket kursunda yaptırırlardı bunu. İnanılmaz gıcık bir şeydir. Ama cidden çok yararlı bir egzersizdir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Merhabalar,
Ben de bu sporu yapıyorum. Taklalar, saltolar ve flipler dışında herhangi bir problemim yok. Yani free flow işinde çok iyi ve rahatım. Ayrıca uzun mesafe atlamalar, landing ve rollinglerde de iyiyim. Eğer İstanbul'da koşmak isteyenler varsa buluşup beraber yapabiliriz.

İlgilenenler msn'imi ekleyebilir. [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...