metboy Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 böyle paradokslarla gelmeyin kardeşim bana =p top duvara deyemez diyen arkadaşları duvar yerine koysak topu atsak üstlerine dururlar mı acaba top bana deyemez diye hehe.[signature][hline]Biziz | Değiliz twistedemo, 16 Eylül 2005 tarihinde bana demiş ki: genk ne demek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Topum merkezi ile duvar arası mesafe kadar yaklaştıktan sonra daha fazla top---Duvar72 diye birşey olamayacağından değer ki. Ben zaten labaratuvar ortamında denedim duvara top atınca değiyor.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Abso merkezinden ölçmüyoruz ya kalan yolu =P[signature][hline]FİLTHY PLAYwhen it rains the ground gets wet! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sacros Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 gerçek cisimlere limit uygulayamazsın. atarsın topu duvara değer. neden? çünkü mesafe bellidir, topun çapı bellidir, belli bi yerden sonra yarısının yarısı bilmemnesi kalmayacaktır. whiskey konunun başında vermiş cevabı. ama diyorsanki ben çılgınım, matematik düşünecem, hayali şeyler üretiyorum kafamdan, tamam o zaman o top o duvara değmez.[signature][hline]Bilginliğin en açık görüntüsü sürekli bir sevinçtir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 İşlemlerde değmiyor gibi gözükmesinin sebebi varıcağı süre değerini hiç söylemememiz diyelimki 1m/sn hızla gidiyor 1 snyede varır dimi bu işlemlerle sen önce 0.5 de sonra 0.75 de sonra giderek azalan ivmeyle artan değerlere bakıyorsun bu işlemlerden sonsuz tane yapınca süre 1 snye geliyor top da duvara değiyor bu işlemlerden sonlu sayıda yapmak sana 1 saniyeye ulaşmana izin vermiyor. Başka bi soru soruyim. Önce yolun yarısını (0.5m) alır demişsin onu alması için o yolunda yarısını alması lazım (0.25) onu alması için yarısını alması lazım. Madem öyle bu top yerinden hareket edemez ki. Çünkü hep ilk gideceği yolun yarısını alması lazım önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solkirans Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 bu bir seri sorusudur çözümüde şöyledir 1 ---------- 1-1/2 Yani 2 dir değer hatta geri bile gelir :P[signature][hline]Anakartına çay döken tek müstakbel Bilgisayar Mühendisi : SOLKİRANS ------------------------------------------ FM'ye geçiyorum part-time astronot olcam sabah 6'da takçam fanusu gitçem öğlen 1'de evdeyim oh mis... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JoNyBLaCk Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 bişi anlamadım[signature][hline]Nick : Khrull Class : Assasin Level : 6x Nation: Karus Server : Diez Np : 10xxx BANNED :( JoNyBLaCks 6x Mage _TikiTo_ [Playing] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dufrasne Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 said: Solkirans, 26 Kasım 2005 02:54 tarihinde demiş ki: bu bir seri sorusudur çözümüde şöyledir 1 ---------- 1-1/2 Yani 2 dir değer hatta geri bile gelir :P ne yaptın abi ya.[signature][hline]Jazz'ı yaşatıjazz [Bu mesaj dufrasne tarafından 27 Kasım 2005 17:41 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
morena Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 kalan yol kadar git de değer :D[signature][hline]heyo heyo!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
maelstrom Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 bu sürer gider ama sonsuz değildir, değil mi? hala aklıma takılıyor bu sonsuz :) kavrıyorum ama, bir an düşünebilme yeteneğimi etkilediği yerde kopuveriyor, tekrar başlıyorum bunu.. her neyse, bunun cevabını ben bilemiyorum, tam olarak kavrayamadım :) atomun çapının yarısının yarısı, onun yarısının yarısı, onun yarısının yarısı... daha nereye iner bilemiyorum.[signature][hline]no nothing.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MeSh Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 değmez.. 0.000000000000000000000000000000001 mikron boyutu bile kalsa o top asla duvara degmez.[signature][hline]Meshcharakou -ElitE- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Razu Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 said: Larva, 25 Kasım 2005 13:41 tarihinde demiş ki: Başka bi soru soruyim. Önce yolun yarısını (0.5m) alır demişsin onu alması için o yolunda yarısını alması lazım (0.25) onu alması için yarısını alması lazım. Madem öyle bu top yerinden hareket edemez ki. Çünkü hep ilk gideceği yolun yarısını alması lazım önce. buda doğru oluo C:[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Etos Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Yapılan matematiksel işlem topun kaç kez kalan yolu yarılayacağı. Bunun çözümü de sonsuza giden limitle bulunduğu için hepiniz şaşırıyorsunuz. Ama cevap doğru, top ancak sonsuz kez kalan yolu yarıladığında duvara değecektir. "Zaman" kavramını da hesaba katarsanız sabit hızda giden top zaten ancak sonsuz yarılamada değmesi gereken zamanı geçirebilir. Daha basit anlatmaya çalışayım. Top 1m/s hızla gidiyor olsun, aradaki mesafe de 1 metre olsun. Sabit hızla giden top her zaman kalan yolun yarısını alacağı için ancak sonsuz yarılamada duvara değecektir ve ancak sonsuz yarılamada duvara değeceği 1sn yi geçirebilecektir. Yani top duvara sonsuz zamanda değil, sonsuz yarılamada değecektir. Karıştırılan nokta bu olsa gerek. Yani matematiğin çöktüğü falan yok. Sadece biraz limit/türev bilmek gerekiyor :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dwinz Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 matematik çöküntü bi ders zaten. 1 nedir 2, 5, 10 nedir ki zaten.. insanoğlu kendi kafasında kasmış bişiler..fani şeyler..[signature][hline]dwinz .ƒ drums of darkness Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darklight1903 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 temas yoktur her sey surtunmedir :P[signature][hline]Nanette the danette. Burning legion. Alliance. Mage. Invadoria. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 a : top ile duvar arasi mesafe x : top merkezi ile duvar dan a kadar uzak olan mesafenin arasi.. top merkezcil hareket eder, 2x kadar mesafe kaldiginda x kadar yol alir ve duvara deger...[signature][hline]Fuck you and this whole city and everyone in it. No, no, no. Get a fucking job! Fuck the Sikhs and Pakistanis, bombing down the avenues in decrepit cabs, curry steaming outta their pores, stinking up my day. Terrorists in fucking training. Slow the fuck down!...one of those operations to elongate your penis... Fuck the Chelsea boys with their waxed chests and pumped-up biceps. Going down on each other in my parks and on my piers, jiggling their dicks on my channel 35! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Delinin biri (bkz: Fistan) kuyuya taş attı, kasın bakalım çıkarabilecek misiniz :)[signature][hline][b]"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NuKe Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Top duvara tabii ki değer. Bu sorunun çözümü limit hesabıyla yapılıyor. Calculus'ta gosteriyorlar bunu. Çok abuk bişe.[signature][hline]I love you but, i love your butt. Suark, 09 Aralık 2004 20:21 tarihinde demiş ki: Nedendir bilinmez birden kafana osurma isteği geldi içimden. Keremcan'ın banına hayır kampanyasına destek için tıklayın! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 o top duvara değmez çünkü yol bitmez o top duvara değer çünkü sabit hızla gidiyor o top duvara değer değmez bişeyler olcak ama[signature][hline]FASTRELOAD Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
punishment Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2005 duvarı yaklaştırsak:d[signature][hline]GET RİCH OR DİE TRYİN proud to be armenian Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ze-NoN Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2005 kesin değer[signature][hline]Biliyorum ki ben tatlı bir sevgiyi, küçük bir sevinci tattığım anlar dışında hiç bir şeye sahip değilim. Faust-Goethe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar