Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bi mantık sorusuda benden!

Fistan

Öne çıkan mesajlar

gerçek cisimlere limit uygulayamazsın. atarsın topu duvara değer. neden? çünkü mesafe bellidir, topun çapı bellidir, belli bi yerden sonra yarısının yarısı bilmemnesi kalmayacaktır. whiskey konunun başında vermiş cevabı.

ama diyorsanki ben çılgınım, matematik düşünecem, hayali şeyler üretiyorum kafamdan, tamam o zaman o top o duvara değmez.[signature][hline]Bilginliğin en açık görüntüsü sürekli bir sevinçtir.
Sosyal ağlarda paylaş

İşlemlerde değmiyor gibi gözükmesinin sebebi varıcağı süre değerini hiç söylemememiz diyelimki 1m/sn hızla gidiyor 1 snyede varır dimi bu işlemlerle sen önce 0.5 de sonra 0.75 de sonra giderek azalan ivmeyle artan değerlere bakıyorsun bu işlemlerden sonsuz tane yapınca süre 1 snye geliyor top da duvara değiyor bu işlemlerden sonlu sayıda yapmak sana 1 saniyeye ulaşmana izin vermiyor.
Başka bi soru soruyim. Önce yolun yarısını (0.5m) alır demişsin onu alması için o yolunda yarısını alması lazım (0.25) onu alması için yarısını alması lazım. Madem öyle bu top yerinden hareket edemez ki. Çünkü hep ilk gideceği yolun yarısını alması lazım önce.
Sosyal ağlarda paylaş

bu bir seri sorusudur çözümüde şöyledir

1
----------
1-1/2

Yani 2 dir değer hatta geri bile gelir :P[signature][hline]Anakartına çay döken tek müstakbel Bilgisayar Mühendisi : SOLKİRANS
------------------------------------------
FM'ye geçiyorum part-time astronot olcam sabah 6'da takçam fanusu gitçem öğlen 1'de evdeyim oh mis...
Sosyal ağlarda paylaş

bu sürer gider ama sonsuz değildir, değil mi? hala aklıma takılıyor bu sonsuz :) kavrıyorum ama, bir an düşünebilme yeteneğimi etkilediği yerde kopuveriyor, tekrar başlıyorum bunu.. her neyse, bunun cevabını ben bilemiyorum, tam olarak kavrayamadım :) atomun çapının yarısının yarısı, onun yarısının yarısı, onun yarısının yarısı... daha nereye iner bilemiyorum.[signature][hline]no nothing..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Larva, 25 Kasım 2005 13:41 tarihinde demiş ki:
Başka bi soru soruyim. Önce yolun yarısını (0.5m) alır demişsin onu alması için o yolunda yarısını alması lazım (0.25) onu alması için yarısını alması lazım. Madem öyle bu top yerinden hareket edemez ki. Çünkü hep ilk gideceği yolun yarısını alması lazım önce.

buda doğru oluo C:[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste

Sosyal ağlarda paylaş

Yapılan matematiksel işlem topun kaç kez kalan yolu yarılayacağı. Bunun çözümü de sonsuza giden limitle bulunduğu için hepiniz şaşırıyorsunuz. Ama cevap doğru, top ancak sonsuz kez kalan yolu yarıladığında duvara değecektir. "Zaman" kavramını da hesaba katarsanız sabit hızda giden top zaten ancak sonsuz yarılamada değmesi gereken zamanı geçirebilir.
Daha basit anlatmaya çalışayım. Top 1m/s hızla gidiyor olsun, aradaki mesafe de 1 metre olsun. Sabit hızla giden top her zaman kalan yolun yarısını alacağı için ancak sonsuz yarılamada duvara değecektir ve ancak sonsuz yarılamada duvara değeceği 1sn yi geçirebilecektir. Yani top duvara sonsuz zamanda değil, sonsuz yarılamada değecektir. Karıştırılan nokta bu olsa gerek.

Yani matematiğin çöktüğü falan yok. Sadece biraz limit/türev bilmek gerekiyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

a : top ile duvar arasi mesafe
x : top merkezi ile duvar dan a kadar uzak olan mesafenin arasi..

top merkezcil hareket eder, 2x kadar mesafe kaldiginda x kadar yol alir ve duvara deger...[signature][hline]Fuck you and this whole city and everyone in it. No, no, no. Get a fucking job! Fuck the Sikhs and Pakistanis, bombing down the avenues in decrepit cabs, curry steaming outta their pores, stinking up my day. Terrorists in fucking training. Slow the fuck down!...one of those operations to elongate your penis... Fuck the Chelsea boys with their waxed chests and pumped-up biceps. Going down on each other in my parks and on my piers, jiggling their dicks on my channel 35!
Sosyal ağlarda paylaş

Top duvara tabii ki değer. Bu sorunun çözümü limit hesabıyla yapılıyor. Calculus'ta gosteriyorlar bunu. Çok abuk bişe.[signature][hline]I love you but, i love your butt.
Suark, 09 Aralık 2004 20:21 tarihinde demiş ki:
Nedendir bilinmez birden kafana osurma isteği geldi içimden.

Keremcan'ın banına hayır kampanyasına destek için tıklayın!
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...