Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

En fazla kaç KM hız yaptınız?

Davion

Öne çıkan mesajlar

said:
sunthewitch, 06 Kasım 2005 23:27 tarihinde demiş ki:
215 civarı astra 1.6 1.6yla yapılabilecek en yüksek hız diye düşünüyorum

doğru, bizzat izmir-çeşme otobanında test ettim. hatırlamıyorum ya 220 ya 200 den sonra pedalda boşalma oluyor, belki arabanın hızı artıyor olabilir yokuş aşağıda ama ibre TAM olarak 200de sabit kalıyor. iki kere denedim bir çeşit kesici var (yeni astra)
Sosyal ağlarda paylaş

Güvenlik önlemi olarak pek çok arabada artık "limiter" diye tabir edilen "hız sınırlayıcı" sistemler mevcut. Bunlar araç belli bir hıza geldiğinde gaz pedalını devre dışı bırakır, motordan tekerlere giden gücü keser ve araç hala hızlanıyorsa belli durumlarda motor frendinir neyindir devreye sokarak aracı izin verilen en yüksek hıza veya biraz altına indirirler. En bilinenleri, BMW ve Mercedes otomobillerin 250 km/h hızla fabrika çıkışı sınırlı gelmeleridir. 2000li senelerde pek çok otomobil üreticisi de bu uygulamaya geçti, Ferrari, Porsche gibi üreticilerde bu özelliğe haliyle pek rastlanmasa da, daha "normal" kalanlarda bu var.

O bakımdan derim ki, aracın diğer özellikleriyle de oynamadan kalkıp hız sınırlayıcıları falan iptal ederek hayatınızla oynamayın, tüm arabalardaki frenlerin belli bir dayanma sınırı var ve belli bir hızdan sonra tutmamaları söz konusu. Ayrıca "dahaa hızlıııı" derken kapasitesi o hıza yetmeyecek bir motoru da harcamanız söz konusu.

Aman dikkat.[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

eniştemin 2.0 vectra sıyla 170 gördüm ama yol bitmişti! bizim 96 model broadway ile de en fazla 140 gerisi tehlike walla güvenlik yok! fazla hızı sevmem ama önemli olan sakin sürebilmektir bence![signature][hline]No one ever die from wanting too much!
«::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::»
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

Cafein;
mercedes, bmw gibi markaların kullandığı hız limitörü sistemi. araçlar aerodinamik olarak 250km/h sınırını aştıklarında sorun yaşayacakları için hızları limitleniyor.

normal araçlarda görülen ise devir kesici. motorun aşırı dinamik yük altında kalmaması için vites fark etmeksizin belli bir devirden sonra motorun devirlenmesine izin vermiyor. ben kendi aracımda bunu 3.vitesde yaşadım. o an devir saatine bakmadığım için tam olarak göremedim kaç devirde bu gerçekleşti.

saygılar.[signature][hline]paramecium
www.audiworld.com
Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tilki, 07 Kasım 2005 10:28 tarihinde demiş ki:
dayımın suziki 1100 vardı beraber gezerdik. bi seferinde baya bi gaza geldi o dandik e90 yolunda 310km yaptı (max 360 yapıyo motor). ikimizdede hiç bi şey yoktu kask,özel kıyafet,vs... sırf şapkası uçtu diye durduk iyi ki uçtu o şapka...
:tebrikz:[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde dünyanın Türk olması konusunda demiş ki:
nesi güzel abi.
düşünsene , rus kızları filan hepisi türk.
aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki:
bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege...
gerab, 6 Kasım 2005 17:29 tarihinde demiş ki:sarayda banyoyu geçtim tuvalet yokmuş o matmazellerin şişik büyük etekleri ne için zannediyorsun sen hanımlar yürürken tuvaletlerini bırakırlarmış arkadan bide çöpçü dolaşırmış

Sosyal ağlarda paylaş

eheh bende de ehlıyet yok ama cok hızlı oldugum zamanlarda 97 18 t passat ıle 230 u gormuslugum var ama yol kısaydı yoksa belkı daha fazla gıdebılırdım bıde bıraz alkolluydum belkıde ole olmasam bu kadar gıdemezdım..230 u bıraz gecınce bı an ben napıyorum dedım ve durdum:)
Sosyal ağlarda paylaş

ne kadar "hafif" ya?

Gerçi vazgeçtim ben. Maksimum hızı geç de... Şehir içinde babam kadar manyağını tanımadım. Kaç baba evinin sokağına drift ile giriyo allah aşkına? Ne numaraları var adamın daha... Anlatmakla bitmez. Benim gözümde bir efsane o. :)

Yine de sana "babacım benim" dememem için bir sebep değil bu.[signature][hline][b]If you shake my hand you better count your fingers[b]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kendercik, 09 Kasım 2005 19:00 tarihinde demiş ki:
ne kadar "hafif" ya?

Gerçi vazgeçtim ben. Maksimum hızı geç de... Şehir içinde babam kadar manyağını tanımadım. Kaç baba evinin sokağına drift ile giriyo allah aşkına? Ne numaraları var adamın daha... Anlatmakla bitmez. Benim gözümde bir efsane o. :)

Yine de sana "babacım benim" dememem için bir sebep değil bu.

Babaları kapıştıralım diyeceğim ama ölü-yaralı çıkacağından korkarım. Annem sırf hareket yapamasın diye her seferinde gazlayıp 4 çeker arazi aracı aldırıyor, gerçi babam en sonunda azıtıp Range Rover Sport aldı, dizginleyebilene aşk olsun.

Nedir bu babalardan çektiğimiz... Annem ön koltuğa biner binmez refleks olarak uyumaya başlar oldu kalp krizi geçirmemek için.[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

lol absolut ..217 hp iyimiş abi..bizimki pederin arabası oldugundan pek fazla dokunamadık en azından bi chip filan atılabılırdı..1280 kilo arac zaten fakat ben o aracda aldıgım kadar bi zavk hiçbişede bulamadım hantallıgına ragmen cok seri..gerci ben bicok denemelerde aracın debriyaj balatasını kırma aksı kırma becerılerınıde sergılemıs bı ınsanım..:D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...