Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

geçmişten gelen sesler

yigitsezer

Öne çıkan mesajlar

enerji bugun icin olcumleyemeyecegimiz bir boyuta indirgenecek kadar hareketini kaybediyor diyelim biz buna .

dogru okuyacak cihazlara birgun insanoglu sahip olabilir mi bilemem .

kainatin sonunun nereye vardigini ispatlayan bir baska durum bence ama tartismayi bu kadar genis alana yaymayayim artik eheh

[Bu mesaj huun tarafından 21 Kasım 2005 20:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

iyi bilmediğim konu hakkında kesinn yorumlar yapmam. ama bana dersane de fizik çi seslerin kaydedildiğini söylemişti. bu sesler bir yerlerde depo ediliyor ve ilerleyen teknoloji bu sesleri dinleyecek dedi ve espriler yapılmıştı. burada benden kaynaklanana sorunlarla konuyu tam kavrayamadım. fizikçi enerji kelimesi etmişti. o zaman hayal ettiğim şeyse sesler uzayın derinliklerinde sanırım kara delik lerde birikiyor diye kafamda canlandırmıştım.ama bu konuyu kesin böle diye kabulenemem. bu konu hakkında sonra bir araştırma yapacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

Hazır burda mevcut durum varken belirtmek isterim ki, internette bir konu hakkında (özellikle bilimsel ise - pozitif bilim veya sosyal bilim veya doğa bilimi fark etmez) uzantısı .edu olan siteleri tercih edin bence, diğerlerinde verilen bilgilerin bilinçli şekilde üretilmiş palavralar veya bilinçsiz hatalar olma ihtimali yüksek.[signature][hline]Beş Hececiler
Yeni üyelere karşı gösterilen örnek tavır ve örnek alan yetkilisi(iğneleme amaçlı yazılmamıştır)
Sosyal ağlarda paylaş

Uzayda hava yok. Radyo dalgaları yol alabilir. Şu dev teleskoplarla falan uzaylı arıyolar o şekilde. Uzayda Hitler'in konuşması kaydedilir. Ama başkaları değil. Radyo dalgalarıyla yayınlanmayan sesler kaydedilemez. Yani Kanuni'nin sesini falan kaydedemezsiniiiizzz...[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi ses sonsuza kadar gider, yani enerjinin korunumunu bilirsek, ancak enerji aynı şekilde kalacak die bir kaide yok. farklı enerji türlerine de dönüşebilir. ki dönüşüyordur da. bu ses şimdi nereye gidio. yok olmuo herhalde. her çarptığı atomda enerji kaybediyor. ve ses enerjisi tamamen fiziksel enerjiye dönüşüyor. enerji türü değişen birşey de artık sanmıyorum ki geri getirebilinsin. ancak ben de duydum okudum. sesleri yükseltebileceklerini bakalım görcez. olmaz olmaz demeyin olmaz olmaz ;)
edit: bu arada hiç belli olmaz, ağzımızdan çıkan sesler belki ama yüksek alçak frekanslı sesler uzay boşluğunda sonsuza kadar gidebilir. pek alakası olmicak ama radyo teleskoplar kaç yüz ışık yılı ötedeki gök cisimlerine radyo dalgası yolluyor, sonra da bu dalga geri geliyor. bunnar da var. belki ağzımından çıkanlar tamam ama yılalrdır yapılan radyo yayınları günün birinde toplanabilir uzaydan ancak anlamadığım kısmı nerden bulcaksınız sesleri hepsi birbirine girmiştir :P

[signature][hline]EU-Frostwhisper; No Skill Just Luckers (guild)
lvl60 Human Mage (31arcane/20fire !)

[Bu mesaj muzcu tarafından 30 Kasım 2005 12:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 yıl sonra ...
  • 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...