Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Gerçekten de "eğitim şart". Ama bu, okullardaki eğitimle sınırlı kalmamalı; "aile" denen ortamdaki eğitim de çok önemli. Aslında, ahlakî konularda sahip olunan bilginin, aile tarafından eğitilirken alındığını düşünüyorum. Biraz genelleyerek yazıyorum ama, araya kattığım ve hakkında yanlış şeyler söylemiş olduğum azınlıktan özür diliyorum. İç göç arttıkça bu olaylar da artıyor; bu bir gerçek. Bu olayların Batı kesimlerde bu hızla artışının en büyük sebebi, Doğu'dan Batı'ya göç. Doğu'daki insanların yaşam tarzı bu; çok (6-7) çocuklu aile, başında ailenin "ağası" olan bir baba, yanında o çocukların annesi ve bazen de onun yanında, diğer 10'dan fazla çocuğun anneleri kuma olarak. Bu çocuklardan hangisi yeterli anne-baba sevgisi/ilgisi görebilir? Anne(ler)-baba tarafından öğretilen şeyler hayvan ve tarla bakımıyla sınırlıyken, hangimiz bu çocuklardan "ahlakî" bi şeyler bekleyebiliriz? Günü, evdeyken, elinde tesbihi ile köşeye geçip yayılan, karı(ları)sına ayağını yıkatan, mutfak temizleten babadan korkmakla geçen çocuktan terbiyeli olmasını isteyebilir miyiz? Annesinin veya babasının bulduğu, hayatında bizzat hiç görmediği bi kızla evlenmek zorunda olan adama, "sevginin" ne olduğunu sorsak; alacağımız yanıt, ineklerine, tavuklarına duyduğu gerçek, anne ve babasına duyduğu "içgüdüsel" sevgi ile alakalı olacaktır. "Gerçek sevgi" nedir bilmeyen bi adam, "ahlak" nedir bilemez. Bu "hayvanları" durdurmak, artık, imkansız. Az önce de dediğim gibi, 10'a yakın sayıda çocuk yapan aileler tarafından yollanmış "işgâl kuvvetleri" gibiler. Haklı olduğunuz halde, haksız olduğunu bildiğiniz bi düzende kalmaya zorlandığınızda o düzeni değiştirmek yerine yıkmayı denemelisiniz; ki bizim durumumuzda bu, imkansız. Ne yapacağımızı ben de bilmiyorum...[signature][hline]Ahaha Miburo! Whadda?!? O_o
Hardter Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 ewt bende rahatsız oluyorum o şeyden ama bakıor abi ne bakıorsun dıyınce göze yasakmı dıor ama cok haraket etmısın[signature][hline]Asker vurulduğunda değil unutuldugunda ölür Aşk Acı çekmek deil çektigin acıya katlanabılmektır.
CusTodeM Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 ilk once herkes aynı seviyede degil... o yuzden tiksinmeyin sadece aciyin[signature][hline][b]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give" MSN g3nk
InneR_ChaoS Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 said: Hardter, 28 Kasım 2005 16:59 tarihinde demiş ki: ewt bende rahatsız oluyorum o şeyden ama bakıor abi ne bakıorsun dıyınce göze yasakmı dıor ama cok haraket etmısın Kafasına mı sıkayım yani?Onu hak ediyorlar aslında her şeyin en kötüsünü hak ediyorlar.Şu an için hakaret etmekten başka bir çözüm düşünemiyorum."Medeniyim" ya..[signature][hline]Order Within Chaos....
geffen Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Tembel bir adam olmasam buraya ağır ağır laflar yazan her 3 kişinin 2si için off bugün bir kız gördüm? Yok bilmemkim -manken ismi- çok süper.. gibi geçmişte edilmiş bir iki cümle bulabilirim. Anlamadığım ne bu şiddet bu celal? Ayrıca sen ülken için Türkiye burası diyeceğine silkelen de diğer ülkelerdekilerin de aynısı olduğunu düşün unisex kuaföre gidip kaşlarını aldıran, sistemin uşağı olmuş piyasada binlerce benzeri olup alışveriş merkezinin kapısına oturan, kızların arkasından bakan magandalara anca klavye başında delikanlı olabilen, yakınılan tarzdaki durumlarda kuyruğunu kıstırıp yürümekten başka bir şey yapamayan insanlardan olma. Ha o tip kıroların bakışları rahatsız edicidir. Doğrudur. Ama o tip kıroların ağzından çıkabilecek şekilde ağır lafları ederken rahatsız olmuyorsanız burda, sizin probleminiz. [Bu mesaj geffen tarafından 28 Kasım 2005 20:09 tarihinde değiştirilmiştir]
NuKe Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 geffen +1. Ayrıca yoldan çok güzel bi kız geçiyorsa her erkek şöyle gözünün ucuyla süzer. İçine düşmek öküzlük orasına eyvallah. Bi de USA falan demişin. Orda da bakıyorlar merak etme ancak ordaki kızlar direk verdiği için bu oran daha az olabilir. Demek istedigim burda da kızlar oyle yapsın deil kesinlikle. Demek istedigim, kızlar oyle yapacağına, erkekler böyle yapsın. Kötünün de iyisi vardır hiç olmazsa. Lafın kısası, senin düşüncen medeni ancak bu kadar hakaret etmen ilkelce. Belki baban da bakmıştır gençken. Öyle düşün bi de. Saygılar.[signature][hline]I love you but, i love your butt. Suark, 09 Aralık 2004 20:21 tarihinde demiş ki: Nedendir bilinmez birden kafana osurma isteği geldi içimden. Keremcan'ın banına hayır kampanyasına destek için tıklayın!
geffen Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Tip: İngiltere'de tecavüze uğruyan kadınların giyinişi nedeniyle kendi suçları olabildiği düşünülüyor. Yani bunun ülkeyle alakası yok.[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo! Lan Party vol.2 a.k.a. Pati Game Mania
zarek Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 sevgililerin takıldığı mekanlar vardır büyük şehirlerde bellidir oralar, millet pek laf atmaz, bakmaz orlarda, şehrin ortasında yapışırsanız tabi tepki gösterilir...[signature][hline]bu ülkede yaşanmaz diyenler, bu ülkeyi yaşanmaz hale getirenlerdir. bu ülkede yaşanmaz diyenlerin suratına tüküresim geliyor.
Sensible Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 said: InneR_ChaoS, 26 Kasım 2005 17:50 tarihinde demiş ki: Canıma tak etti artık ya.Acaba USA'ya gitsem yine ayni şeyler başıma gelir mi? @Viper öyle bişey olsa delirirdim zaten,sonum nezaret olurdu.. Çoğu zaman yukarda anlattığım gibi oluyor,artık BIKTIM.Fazla hakaret içeriyorsa yazdıklarım özür dilerim.. USA'ya gidersen almazlar seni. USA'e gel derler. Ama bence Amerika'ya git[signature][hline]N i g h t w i s h Kerforn/Night Elf Druid (Invadoria) Burning Legion Free Domain
Razu Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 28, 2005 said: Buzk, 26 Kasım 2005 18:12 tarihinde demiş ki: said: Davion, 26 Kasım 2005 18:00 tarihinde demiş ki: İstanbul sux... Antalya rulz diyoduk,burayada doluşmaya başladılar öyle tipler. Doğudan öyle bir göç geliyorki,sanki doğum hiç durmuyor orada. antalya en çok kronun olduğu şehir olabilir.anfiye gitmekten korkar oldum.[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 29, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 29, 2005 Eşeğe Eşek diye bağırsan ne yazar, bağırmasan ne yazar yapar yine o eşekliğini Maganda suxx[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki: hep dedim dinsizlikte bir din olmalı. sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki: "allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Öne çıkan mesajlar