Jadelith Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 cidden, civ 2 yi geçen seneye kadar oynayan bir insan olarak soruyorum, civ 3 ü seven var mı? neden bilmiyorum ama civ3 anında baydı beni. evet geç kalmış bir topic ama şimdi aklıma geldi nedense :)[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental. All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 civ 2 den bişi eksik gibi geldi bana ne biliyim civ 2 deki basitlik gitmiş gibi. civ2 ye göre çok daha fazla feature var ve onlar beni baydı. her oyun aynı şeyi yapman lazım yoksa yeniliyosun; başta 50-60 tane şehir kur teknolojiye ve kültüre önem vermeden, sonra 50% asker 50% kültür yap, yandaki kültürlü ülkeyi al, birkaç wonderi vardır zaten, iyi bir kültür seviyen olduktan sonra da zaten oyunu bitirebiliyosun rahatça. monarch bile kolay geldi ama bir sonraki zorluk seviyesinde dağıtıyolar :-p civ 2 o kadar zor değildi. tabii ai nin bir turda large harita dolaşan stealth bomberları vardı o ayrı konu ama nese :-P[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental. All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 catapult vs çok gereksiz olmuş halbuki eski oyunlarda catapult & cannon & artilerry & howitzer gibileri önce bulup üretebilen kazanırdı. efficencyler benim gibi expansionistlere çok büyük darbe olmuş özellikle mpde. ama seni koruyacak bir ally bulursan yine expansionistler rulz. 55 tane şehirden birden uçak yapıp sonra düşmanı yerlebir etmek daha da bi rulz :P[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental. All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 Civ3: Call to Power gayet güzeldi. Ama bana karışık gelmişti bırakmıştım. Şimdi bulsam yine oynarım sanırım. Oynayasım da var hani.[hline]Pretty women makes us buy beer, Ugly women makes us drink beer. [Al Bundy] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 cıv2 den cıv3 e degısen tek sey grafıkler dıyebılırım ... yanı aynı oyunun daha ıyı grafıklerle olan halı ... cuzzı ıngame degısıklıkler vardı ... assıl problem... research lerın aynı olması ,vonder ların aynı olması ,genel olarak bırımlerın aynı olması ...[hline]* tells "drizzt" wıth fear ... * tells "do'urden" wıth the head of man who said 'drizzt' ... *sevdaki ,onu egilmeden tasıyabilene yakısır ... *kazanmak neye yararki , kaybeden oldugunda ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 alakası yok çok şey değişti nasıl tek değişen şey grafik ? oyunun yapısı değişti baştan aşağı, call to power gibi oldu ben de civ 2 yi çok severim civ 3 e ısınamadım geçen gün civ çekti canım civ3 cdm bozulmuş alcam bi tane[hline]DürümMaster: Return of the Adana Total Casualties: 4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 aynen arcane gibi dusunuyorum :)[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental. All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 dedıgım gıbı bence yeterlı degısıklık yapılmamıs ... cıv3 kendı consept ın en ıyı olmak ıcın kendıne yaratıcı ve ıyı fıkırler bulamamıs ... pek cok kıl tuy degısıklık var ama ... ne bılım yok unıqu unıt mıs yok bırımler ıcın req ler mıs yok sosyal kulturel ınf mıs yok medenıyet secımınde 2 tane (perk dıyesım gelıyo) aldıgınız ozellıkmıs ... bence cok yetersızdı ... oynarken sankı cıv2 oynuyorum hıssı verıyordu ... zaten dıetry nın altını hertur map te her sayıda rakıple dalga gecerken , dıetry de hosafın yagı kesılıyodu ... belkı ıcten ıce kın tutuyom oyuna ... dedıgım gıbı bence yetersız dı degısımler , hele hele expansıon tam anlamıyla facıay dı ... bu arada ... Civ 3:PTW için v1.27F dıye bır yama cıkmıs ılgılenenlere duyrulur ...[hline]* tells "drizzt" wıth fear ... * tells "do'urden" wıth the head of man who said 'drizzt' ... *sevdaki ,onu egilmeden tasıyabilene yakısır ... *kazanmak neye yararki , kaybeden oldugunda ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 civ 3 e civ 2 gibi demek cok sacma olur bence cunku oyunlarin alakasi yok :) mp oynuyunca anliyorsun butun eski taktikler hicbi ise yaramiyo. o resource olayi o kadar onemli diil trade yapmak zorundasin zaten yapmayani disliyorum ben mpde. yani herkesde belli bi resource oluyo. tabii bana 55 sehir kurdururlarsa bende oluyo butun resourceler ama adam 20 sehirle alabiliyo benim 55 sehrimi. teknolojik oynamak civ2 de sacmaydi veteran diplomatlar yaptigin anda butun sehirlerinden 2 ser tane teknoloji calabiliyodun (1 tane diplomat digeri sehiri alarak). leonardo di caprioyu da yaptigin icin unitlerin de upgrade oluyodu :) hos civ3 te bu taktik de gitmis ya nese. ama yinede teknoloji gitmek sux. monarch filan oynarsam scienceyi az yapiyorum nasisa 55 sehir kurana kadar hic wonder yapamiyosun. onun yerine 30% luxury 30% tax (duruma gore degisir) yaparsin, 55 sehirden sonra temple filan kurarsin luxury i dusurursun tax ile science arasinda bolersin duzgun bir artilerry unit yaparsin infantry ile de defansa cekersin unitleri. tabii adamda mech infimsi seyler varsa dusmanda zerg gibi davranman gerekiyo ama bir tane sehir bile alabiliyosan dusmanin isi bitmis demek oluyo. alamiyosan geri cekil ama pillage et heryeri. ve hic baris yapma workerlerini filan al. (ki bilgisayarda hep alabiliyosun, ama mpde kullanmadim bunu (zaten bi kere oynadim civ3 mp, o da small haritaydi gunpowdere gelmeden dagitti adam beni lol)) of nese amma yazdim icimi doktum ama delucum gordugun gibi baya degisik civ 2&3.[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental. All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 diplomatı ne ile çıkarıosun peki ? teknolojiyle LOL jadelith leonardo da vinci yi de leonardo di caprio yaptın şu an makine karşısında gülme krizindeyim ahah binanın adı ise leonardo's workshop'tı yanlış hatırlamıyorsam 3ü bilmem de 2 de teknolojik oynamak hem skor hem de uzun vadede yani uzun oyunlarda çok karlıydı, zaten teknolojiolmadan ne infrastracture olur ne de adam gibi silah yapabilirsin, bi engineer a bile ulaşmak oyunu acaip etkilerdi binalar bile teknolojiyle çıkıyordu oyunun olayı teknoloji kısacası, 2 de öyle spyla çok bi teknoloji çalamazsın hem spy çok geç çıkar hem de success chance azdır..[hline]DürümMaster: Return of the Adana Total Casualties: 4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 o wonderin mp deki nicknamesi :-p zaten teknoloji sifir demiyorum ki ben fundamentalisme kadar teknoloji ile biraz bile olsa hasir nesir olmam lazim. ama expansionist oynuyosan teknolojiye yeterli onemi veremiyosun cunku sehirlerde temple yapacagina settler yapiyosun. bu yuzden luxury vermen gerekiyo. settler sehiri kucultuyo demeyin sehirler hizli buyuyo. 2 olunca isyan cikiyo zaten sehirlerde. hatta bassehirden cok uzaga kurarsan 1 iken bile isyan cikiyo. hatta bi tanesi cok uzaktaydi kurdugum saniye siyah isyanci cikmisti (eger cok isyan sebebi varsa fakat sehirde onu gosterecek yeterli citizen yoksa kirmizi isyancilar siyaha donusuyo). o yuzden EN AZ 30% luxury lazim. he bunlarin hepsi deity de oynama taktigidir emperorda oynuyosaniz expansionistler zaten direk kazanir (cunku teknoloji izni vardir onlara). tabii emperorda bile babayi aldigim oldu kac kere ama o adamlar cok iyi oynuyo ben o kadar iyi degilim. orta oynarim. yani yazdim bunlari simdi ama bunlarin hepsi benim taktigim yanlis olabilir cogu. ama yenebiliyorum bircok kisiyi. daha dorusu yenebiliyodum :-p[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental. All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 en gıcık olduğum şey yönetim değişikliğinde isyan çıkması...(uzun sürüyor hemde ya)[hline]Every girl that I f*ck tried to make me satisfied. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 religious government rule[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental. All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 yanlış değil doğru ama benim ki de doğru bence çünkü galiba sen mp ve zorluk seviyesi arttırılmış şekilde oynamışsın ben cheftain veya bir üstünde oynardım ve sadece single aslında benim oynayış tarzım da yarı expansionist tabii büyük ihtimalle senin yazdığın daha doğrudur civ ile baya uğraşmışsın anlaşılan[hline]DürümMaster: Return of the Adana Total Casualties: 4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 he yok senin dedigin tipte oynayanlar benim gibi oynayanlardan daha yaygin aslinda. yani dengeli gidenler. ben militaristic ve expansionist oynarim. adam kucukse de diplomatik ve teknoloji. mesela engineer bulunana kadar kurulacak butun sehirleri kurardim civ2 de. civ3 te de endustriyele gecmeden bitiriyorum sehir kurma islemini. tabii civ3 te 1 mp yaptim, onda da adam iyi biliyodu ezdi beni. yani civlerde senin dedigin dogru benim dedigim dogru lafi yok. her oynama turu iyi olabiliyo. ama dedigim gibi emperor ve alti zorluklarda oynarsan bir expansionisti yenmek icin (40-50 arasinda sehir kuran aninda) senin teknolojide ilerlemis olman ve de bir ittifaka ihtiyacin var. ya da nukleer bomba kullanabilirsin. ama modern erada nukleer cikmadan kasarsin. son yazdigim taktigi biri bana *ogretti*. euhe. 40 kusur sehrim vardi. ben daha sdi kurmaya baslayamadan adam nukleer yagdirmaya basladi. 50+ tank ve artilerry (howitzer teknolojim yoktu napiyim) gidince bende pes ettim. ehue ciddi ciddi aglicaktim :-p ama eger teknolojik dusmanla ayni adada diilsen ve de 1v1 oynuyosan (yani teknoloji powerhouse partnerin yoksa) adam dagitabiliyo. kisaca ben de o kadar iyi oynamiyorum. teknoloji de cok rahat bir sekilde expansionist insanlari yiyebilir. ama emperor zorlugunun altinda oynuyorsan expansionistler teknolojicilerden daha hizli (evet) teknolojide ilerliyor. o yuzden diger turlu expansionist olcan. civ 3 u o kadar bilmiyorum. monarchta bitirdim sonra baydim. zaten topici acma sebebim buydu aslinda lol. :-p[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental. All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 şimdi gidip civ 3 aricam dua et bulayım yoksa seni öldürücem ehueu nası canım çekti belli diil...[hline]DürümMaster: Return of the Adana Total Casualties: 4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 buldum aldım umarım çalışır[hline]DürümMaster: Return of the Adana Total Casualties: 4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Foxx Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 walla ben civ3 te 12 tane sehir yapiyorum ( forbidden palace ciksin diye ) , 3-4 tane luxury aliyorum hic cathedral temple falan geyiklerine girmeden rahat gidiyor oyun. Bu arada Monarch levelinda oynuyorum en zordan 2 altta sanirim cunku en zor ve bi altinda sehir 1 nufusdan 2 olunca aninda fitiklasiyorlar ve war worryness ilerde delirtiyor sizi gercekten. Monarchda bile butun wonderlari ben yaptim ona ragmen war worriness bi anda 10 tane mutsuz kafalar cikiyor butun sehirlerde. Dedigim gibi oyun 12 city ile butun wonderlari yaparak rahat geciyor yanliz oyunun basinda persler iron madenine ulasirsa sictin cunku 4/2/2 immortal diye unite cikartiyor, daha oyunun basindan mediaval varmis gibi dagitip geciyor. Bu arada PTW nin en rulez irklari Osmanlilar ile Persler cunku Scientific Industrial, Hem beles teknoloji geliyor her cagda ve teknolojik seyler cabuk bitiyor ( library, university etc. ) hemde industrial sayesinde workerlar 2 kat daha hizli calisiyorlar , oyunun basindan diger irklara fark atiyosun kafadan. Osmanlilarin sipahileri orta cagin sonlarina dogru ve industrial cagda en rulez unite, tank cikana kadar idare ederler , butun unitelerden daha guclu ve 3 yurume cok buyuk avantaj + yaralaninca kaciyor. 8/3/3 du sanirim. Patchleyip oynayin oyunu cok degisiklik yapmislar daha guzel olmus. Bi de zorluk olarak monarch oynayin hep basbasa gidiyorsunuz milletle, diplomacy de iyi yapmaniz gerek, cavalier caginda 2-3 kisi size savas actimi sictiniz harita akiyor resmen irmak gibi. :) Cok zevkli oyundur , ozellikle resource koymalari oyuna daha bir guzel olmus, yanliz aliminyum ve petrol snowda cok cikiyor oyunun basindan snowlu bir araziyi parselleyin ilerde rahat edersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 gidip alayım bende hemen... Abi kültür olayı çok kötü olmuş bence,ulan kültürün yüksekse etrafındaki şehirler sana geçiyor.[hline]Every girl that I f*ck tried to make me satisfied. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
The_Delucian Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 corruptıon la nasıl basa cıkılıyor ???[hline]* tells "drizzt" wıth fear ... * tells "do'urden" wıth the head of man who said 'drizzt' ... *sevdaki ,onu egilmeden tasıyabilene yakısır ... *kazanmak neye yararki , kaybeden oldugunda ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RamsesII Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Hoover dam harikasını yapıcan[hline]Every girl that I f*ck tried to make me satisfied. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jadelith Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 ben 50 sehir filan kuruyorum. en buyuk haritada 50 sehir kurmadan oynarsan hicbisi yapamazsin :) ben her sekilde en fazla sehiri kurmaya bakarim. wonder filan kasamam. yani kasarim ama sadece dusmanlarin elindekileri almaya kasarim yoksa gereksiz diye dusunuyorum :) neden bu taktik? cunku modern eraya gectigin zaman sonsuz sayida askerin ve de ucagin oluyor. yani dusmanlarin senin modern eraya gecmene izin verirse 50 sehirle, oyun bitmis demektir. hicbisi yapamazsin. adam her tur 10-15 unit cikariyo, production filan hizlandiran binalari yapmasina gerek kalmadan hatta. ehe, bir de adama o binalari yapmasina izin vermissen, ee, turda 30 unit cikariyo ki 10 turda 300 unit yapar bu. monarch emperor demezsin dagitirsin hertarafi. tabii, senin kulucka doneminde (50 sehiri kurup forgotten palaceyi bitirene kadar olan zaman) cok saldiri almaman lazim, o da zor bisi. iyi bir ally filan bulursan o da oluyo ama. rush yersen oyun biter ama :-p az sehir kurup kultur ve teknoloji basmayi hic denemedim sahsen. nedeni de civ2 deki taktigimi copy paste etmis olmam. belki taktigi biraz renove etmem gerekli, ama bilmiyorum iste. ay canim cekti civ2 indiricem. hehe :)[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental. All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 6, 2003 bu gazla bi oturdum kaç saat geçmiş :) daha yeni kapadım off be süperdi ehe :)[hline]DürümMaster: Return of the Adana Total Casualties: 4 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2003 said: The_Delucian, 07 August 2003 00:08 tarihinde demiş ki: corruptıon la nasıl basa cıkılıyor ??? Öncelikle commercial bir uygarlık seçeceksin. Başkentini mümkün olduğunca ülkenin ortasına yerleştireceksin. İyice genişlediğinde forbidden palace yapacaksın. Courthouse ve police station corruption' ı azaltır. Ama çok genişlersen (özellikle başka bir kıtada) bazı şehirlerde hiçbir şekilde corruption'ı engelleyemiyorsun. Şehirde sadece 1 shield 1 trade kalıyor. Bu da biraz baş ağrıtıyor.[hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baalzebul Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 7, 2003 Bu arada oyunda benim hoşuma giden en büyük yenilikler, kültür ve sınır olayı, birde resource ile luxury. Barut ya da petrol bulacağım diye az kapışmadık komşularımızla. Gerçekten güzel düşünülmüş. Catapult, cannon olayı ise hoşuma gitmedi. PTW ise baya güzel olmuş. Hotseat oynuyoruz. Biraz uzun sürsede eğlenceli oluyor.[hline]Ethernass Diyarına Hoşgeldiniz [Bu mesaj Baalzebul tarafından 07 August 2003 10:04 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar