pegasus_end Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Selam arkadaslar ben suan erasmus ogrenci degisim programi ile Danimarka`da bulunmaktayim,bu basligi acis sebebim bu konuyla ilgili arkadaslari bilgilendirmektedir,inanin bana bu hayatinizin firsati olabilir,cok az bir para odeyerek en az 6 ay yurt disinda kalma olanagi,size kisaca bunu tarif edeyim ve maddeler halinde ilerleme asamalarini gosteriyim. 1-)Oncelikle okudugumuz bolum ile alakali boyle bir calisma var mi ogrenilir,bunu bolum hocalariniza sorarak veya panolari takip ederek ogrenebilirsiniz genellikle bunlari okullarda duyururlar.Eger ki varsa ne ala,su siralar bahar donemi icin ogrenci secmeleri baslamistir galiba.Eger okudugunuz bolumde boyle bir sey yok diyorlar ise o zaman 5. maddeden devam ediniz. 2-)Evet boyle bisey oldugunu varsayaraktan yazimiza devam ediyoruz,hocayla konusulur ve basvuru formu alinir bu form bir guzel doldurulduktan sonra muracaat suresinden once okula teslim edilir.Buna basvurabilmek icin en az 2,00 transcript not ortalamasi istenmektedir. 3-)Basvuru islemleri bitti ve geriye ingilizce sinavimizin tarihini beklemek kaldi,sinavimiza da girdik cikti ve simdi mulakata girecegiz tabi bu sonuc aciklandiktan sonra olacak.(aman heyecan yapmayin rahat olun birde sakin metin calisip gitmeyin onemli olan pratik ve gundelik seylerden bahsedebilmek) 4-)Bu islemler bittikten sonra bize dusen artik beklemek,ingilizce sinav notumuz,mulakat notumuz ve transcript notumuz belli oranlarla harmanlandiktan sonra ortaya cikan sonuca gore gidebilecek kisiler arasina girmissek ne ala.olmadiysa uzulme sakin unutma her yil 2 sansin var bu da demek oluyor ki daha 5 basvuru hakkin var.birinci siniflar bundan yararlanamiyor ne yazik ki. 5-)Buda bolumunda erasmus programi olmayan arkadaslar icin,biraz emek sarfedip okulu siz bulacaksiniz ve bolumunuzun bir hocasini resmi yazisma yapmaya zorlayacaksiniz ki okullar bu isi kendi aralarinda baglasinlar :D Daha sonra emin olun ki hocaniz sizi yollar cunku bu ise siz on ayaklik ettiniz.Sahsen benim bolumumde daha onceden vardi. Bu bolumde de avantaj ve dez avantajlardan kisaca bahsetmek istiyorum. Avantajlari -Ingilizceniz istesenizde istemesenizde gece gunduz konustugunuz icin gelisir. -Cok makul bir fiyata yurt disinda egitim gorme sansini elde edersiniz ve bu ilerde cv nize yansir. -Sizin gibi baska ulkelerden gelen ogrencilerle ve guzel kizlarla :D samimi dostluklar kurarsiniz. -Sosyal olarak aktivite sayisi haftada 5 den 6 dan assagi dusmez. -Kaldiniz ulkede part-time calisarak tecrube edinirsiniz. -Okul size misafir gozuyle baktigi icin bir dedinizi iki etmez yemez yedirir icmez icirir :D Dezavantajlari -Stresli bir surectir yurt disina cikmak vizesi pasaportu iviri ziviri -Buradaki olanaklari gordukce ulkeniz icin uzulursunuz. -Yemekleri ozlersiniz ailenizi ozlersiniz (ikisini bir kefeye koydum ya helal olsun) Simdilik aklima gelenler bu kadar unutmayinki bazi dusunceler kisiden kisiye gore degisir(bkz avantajlar,dezavantajlar) Eger ogrenmek istedikleriniz varsa soru cevapta yapabilirim.Iyi gunler Saygilar...[signature][hline]Hayat dedigin nedir ki arkadas... [Bu mesaj pegasus_end tarafından 22 Kasım 2005 19:20 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 bilgilendirmen için sağol.işime yarayabilir.[signature][hline]shinsetsu desu.. hordebab Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 iyi olmuş yazdığın ben de gitmeyi düşünüyorum seneye, bunları biliyordum zaten de birilerinin işine yarayabilir.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendoa.k. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GEd Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 benim almanyada kaldigim sehirede eskisehir uniden geliyor son 1 senedir erasmuscular :=) ama imkaniniz warsa erasmus icin almanya secmeyin derim ben.cok turk var bende dahil olmak uzere hehe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 hangi şehir?[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendoa.k. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Devlet sanırım 400 Euro gibi bi ücret veriyomuş aylık Erasmus öğrencilerine ama bu parayı Çek Cumhuriyeti'nde okuyanda alıyo Almanya'da okuyanda şimdi standart olarak Çek Cumhuriyetinde o parayla kral geçinirisin+ olarak ailedende gelen para...Anadolu Üniversitesi bu konuda çok öğrenci yolluyor bende 1. sınıfım ve 2. sınıfımda mutlak denemek istiyorum..Hollanda destekliyo bölümüm..Ama ne kadar kalabiliyoruz ben en fazla 1 yıl die biliyorum..En az da 1 dönem.[signature][hline]D'akmor so 80's İnanmıyorum Mike!Gerçekten karın kaslarını mı çalıştırıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 22, 2005 said: pegasus_end, 22 Kasım 2005 19:17 tarihinde demiş ki: -Sosyal olarak aktivite sayisi haftada 5 den 6 dan assagi dusmez. Buna çok güldüm :) Erasmus'a ben de başvuracağım bu sene, gel gör ki bizim okul sadece İtalya ve İspanya'ya öğrenci gönderiyor. Gönül ister ki İsveç'e gidelim...[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 http://www.istanbul.edu.tr/eng/ee/erasmus/index_tr.html[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pegasus_end Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 23, 2005 evet dedigin gibi verilen para sabit,paranin kaynagida avrupa birligi bu para turkiyede ulusal ajans tarafindan okullara dagitiliyor,ulkeden ulkeye degismiyor,yani dedin gibi ucuz bi ulkeye gidersen kral gibi gecinirsin o parayla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tashmoo Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 ispanyol pansiyon diye bir film wardi izleyipte erasmus istemicek bir genc tanimiyormbende erasmus olmasada ay ingilterede kaldim orenci olarak=hayatimda gecirdiim wede gecirebileceim en gusel 6 aydi diorm sisddettle tavsie ediorm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 24, 2005 oldukça faydalı bi yazı bu programa katılmak isteyen bi dolu arkadaş var aldım yazını okusunlar bakalım :))[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 o paranın ülkeden ülkeye değişiyor olması lazım emin misnz değişmediğine? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pegasus_end Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 27, 2005 eskiden oyleymis ama simdi degismiyor,nerden biliyorum cunku ayni sinifimdaki arkadas cek cumhuruyetine gitti ve ayni parayi aldik.[signature][hline]Gelirken merhaba demedim,giderken de benden elveda bekleme... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar