Solgunadalet Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 aslında çin avrupa ve amerikaya muhtaç çünkü para onlarda, amerika ve avrupada çine muhtaç çünkü ucuz işcilik onlarda... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 12, 2005 Çin'in zaten bugünkü zayıflığı bu. Eğer satış yaptığı pazarlardan bir tanesini bile kaybederse 3 ay içinde tükenir. Örneğin Amerika "Çinden mal almıyoruz kardeşim" dediği anda, Çin büyük bir krize bakıyor demektir. Öyle bir şey olursa bu örnek verilen Çin'in ne hale geleceğini de düşünmek lazım. Tabii bu çift taraflı bir oyun, Çin de kıllanıp "satmıyorum kardeşim" diyebilir, bu da karşı tarafta bir talep krizi yaratabilir. Ama yine de Çin daha özgür hareket etmek için kendisini dışa bağlamıştır, bu da gerçek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Amerika Cin'den mal alamiyoruz demesi biraz zor, derse bilgisayardan arabaya, tv'den mobilyaya, bebe donuna kadar acikta kalirlar. abd firmalari dahil butun imalati neredeyhse orada yaptiriyor bu gun. Ya da yillar onceden planli hazirlik yapmalari lazim. Su an iki ulke de birbirleriyle cok kuvvetli ticari iliskiler kurmus durumdalar. Donald Rumsfeld'in Cin hakkindaki bir soruya yaniti da bunun en iyi gostergesiydi. Cin'in abd'ye yillik ihracati 200 milyar $. civarinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: BigBang, 11 Eylül 2005 22:05 tarihinde demiş ki: said: diablotg, 11 Eylül 2005 20:01 tarihinde demiş ki: Rusya Sömürge oldu mu hiç Sömürülmedi ama Cengiz Han işgal Etti tamamiyle,ama nomadic kültürden olduu içn sömürme durumu olşmadı... Cengiz Han'in ele gecirdigi bolgelerin buyuk cogunlugu o donemde Rusya degildi, ve Ruslar yasamiyordu buralarda. Cengiz Han'in olumunden sonra bu bolgelerde Han'liklar devam etti (Altinordu, Kazan, Nogay, Astrahan vs.) Ancak 200-300 yillik bir surecin neticesinde Rusya bu bolgeleri isgal etti ve bu Hanliklara son verdi. Hatta bu bolgeler taa 1700'lere kadar musluman Tatar-Kafkas-Turk toplumlarin yasadigi yerler olarak devam etti. En son olarak da Kirim Hanligini isgal edildi, sanirim 1780'lerde. Daha sonra yogun bir Ruslastirma ve hristiyanlastirma politikasi uygulandi, cogu zaman siddet de iceren metodlar uygulanarak. Ve bu insanlarin buyuk bir kismi bu gun 'Rus' oldular. Komunizm doneminde de asimilasyon politikalari devam etti. Bu konuda Kaliforniya Universitesi ogretim uyesi Azade Ayse Rorlich tarafindan yazilan 'Volga Tatarlari' cok detayli bilgiler kapsar. Dilimizde de Iletisim yayinlari tarafindan basilmistir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neverhood Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: pekaziz, 11 Eylül 2005 21:37 tarihinde demiş ki: Hayır neden böyle olduğu konusunda bir açıklama veya bilgim yok. Kaldı ki ben ülkenin ulaşmayı amaçladığı hedefe ve yöntemine bakıyorum, diğerleri benim değil K.Kore'nin meselesi. Bakıyorum da bu ülkeye saldırmayı kendine amaç edinmişsin, konuyu da saptırdın; bravo! sevgili pekaziz, sükünetini koruyabilirsen 1-2 laf etmek istiyorum bunlardan birincisi Çin'i anlattığın yazında katılmadığım noktalar var mesela Mao'nun batırdığı tarımı, toprağı liberalleştirerek ayağa kaldıran Deng Xiao Ping olmuştur, Çin'in şu anda küresel arenada çok önemli bir aktör olmasının "tek" sebebi de Deng Xiao Pingdir Mao'nun sosyalizmiyle en ufak bir alakası yoktur bunu detaylı tartışabiliriz sonra bu arada Çin'de en sevilen devlet adamı Stalin'den sonra Atatürk müdür bilemem ama ikisinin bir arada anılması bile beni düşündürmeye yetti, fransız Jakobenlerinin sağlam kayası Robespierre devrimciliğiyle ideolojisiyle Atatürk ve Cumhuriyetin kurucularının ideolojik altyapısını (fransız pozitivizmi, devrimcilik, laiklik) hazırlamışlardır lakin Stalinin o listeye ideolojiden değil ancak cahil bir devrimcilik algılamasıyla (Ekim Devrimi) mümkün olabilir ki Stalin iktidarın faşizan boyutlarının uç noktalara ulaştığı dönemlerde Joseph beyin kendi tarihlerini değiştirerek kendini devrimin baş mimarlarından biri gibi gösterdiği bilinen bir gerçektir, ki bunu bırakalım 20. yüzyılın en büyük statükocularından biridir Stalin, iktidar ve güç hırsının devrimleri nasıl durdurabileceğinin göstergesidir adeta. ben şu tepkisel, derinlikten uzak "Amerika'nın düşmanı benim dostumdur, isterse bütün insanlık suçlarını tek celsede işlesin, yeter ki Amerika ile zıtlaşsın" söylemine takıldım Hiç bir sağ duyulu insan Amerika'nın eylemlerini desteklemez - lakin dış politikadan başka değişkenlere algılarını kapatmış bir zihnin sağlıklığı da tartışılır. Amerika - evet Dünya'nın polisliğini üstlenmiş, her başat güç gibi o da kendi tehdit algılamaları doğrultusunda bir strateji uyguluyor, 20. yüzyıl Amerikan hükümetlerinin etik dışı uygulamarıyla dolu, bir çok ülkede demokrasinin işleyişine müdahele etmek, darbeleri, tiranları desteklemek, ekonomik ve politik çıkarlar uğruna açılan savaşlar vs peki Irak? hani o "gapitalik emperyalik"lere karşı kaleniz var ya? Hani o özgürlük savaşçısı saddam Halepçe Katliamını hatırlayanınız var mı? 16 Mart 1988 - 5000in üzerinde Kuzey Iraklı kürtün bir anda Baas rejiminin kimyasal bombalarıyla öldürüldüğü peki Kuzey Kore? insanları açlık sınırında yaşarken gsmhsinin 3te birinden biraz fazlasını militer yatırımlara harcayan, insanlarını toplama kamplarına götüren, çocukları askere alan, basını devletin elinde tutan, işkenceden ölenlerin bitmediği sözde demokratik cumhuriyet, sözde emperyalizme karşı son kale özde diktatörlük, sermayenin tek kutupta toplanması ve bu adamın bırakmaması bu mu solculuğun geldiği son durum? emperyalizmin karşısına faşizmi - diktatörlükleri ve MANYAKları mı çıkarır oldunuz? helal olsun (ps: hayır şimdiden söyleyeyim "bilgilerimin hepsi sermaye sahipleri tarafından manipüle edilmiş kaynaklardan nuhahahauhu geliyor" gibi bir şeyi kabul etmeyeceğim çünkü çoğu akademik burda referans verdiğim şeylerin bu 1. bunun üstüne "akademi de sermayenin elinde tamamen emperyalizmin ve kapitalizmin bilmenizi istediği şeyleri biliyorsunuz hede hödö" diyorsanız size verecek tek cevabım şu: "Irak savaşı hiç olmadı ki?" (basın ve medyadan gördükleriyle beslenip tepkisel solcu söylemler oluşturup sonra insanlara nasıl bilgi aldıkları kaynakların "sermaye"nin elinde olduğunu hatırlatanlara verilebilecek en iyi cevap) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Neverhood, Çin'in bu günlere devletçi sosyalist politikalarla değil de liberalizmle geldiğini söylüyorsan gerçekten diyebileceğim birşey yok. En kaba tabirle Çin Devrimi'ni ve sonuçlarını bilmiyorsun. Her insan gibi Mao da hata yapmıştır, fakat bu hatalarından ders çıkararak geri adım atmasını, hedefine varmak için başka yollar kullanmasını bilmiştir. Diğer taraftan Stalin ile ilgili söylediklerin de ne yazık ki aynı. Hele statükocu demişsin ya hakikaten güldüm. Statüko var olan düzeni çıkarları gereği koruyan adamdır. Stalin ise feodalizmin, kapitalizmin boyunduruğu altında ezilen halkları sosyalizm yolunda önderlik etmiştir (katıl ya da katılma). Her ülke hedefini kendisi belirler, hele sosyalist düzenlerde bu iyice özelleşir. Acaba o statükocu tanımın Stalin'in Troçki'yi, Buharin'i ya da diğer karşı devrimcileri tasfiye edip, tek ülkede sosyalizmde direttiği için mi? Tüm o gerçek 'sosyalistlerin' ileride düştükleri durum bile Stalin'in ne kadar haklı olduğunu kanıtlamaya yetecektir (yine katılmanı beklemiyorum). O gün orada Kürtlere yapılanları bir kere Saddam kabul etmiyor, gülünç olsun ya da olmasın. Diğer taraftan Barzani-Talabani ikilisi ülke içinde her daim ayrılıkçılığın peşinden gittikleri için, ülkeninin dirliği açısından böyle birşeyin yapılmasını da çok fazla yadırgamıyorum. Olayları bizzat görmeyen, Türkiye'den izleyici olarak katılarak söyleyebileceklerim bunlar. Irak halkının bu parçalama hareketleri neticesinde neler çektiğini bir tek kendileri bilir. Kuzey Kore hakkında yazdıklarına da cevap vermiyorum. 'Irak'ta şu kadar kimyasal silah var, bu kadar nükleer bomba var' diye yaygara koparan iletişim araçlarının bu yazdıklarına ancak gülünmeli diye düşünüyorum. Ek bir not; Güney Kore'nin büyük bir kısmı Kuzeydeki akranlarıyla bir arada olmak istiyor (hükümet izin vermese de); mitingleri takip edebilirsin. Diğeri de Güney Kore'de aç açıkta gezen Koreliler kuzeyde karınlarını doyurma fırsatı buluyorlar. En önemli sorun da şu: Kore halkı bu kadar eziyet çekiyorsa bunun baş sorumlusu o insanlara sırf savundukları ideoloji nedeniyle AMBARGO uygulayan batı hakimleridir. "bilgilerimin hepsi sermaye sahipleri tarafından manipüle edilmiş kaynaklardan nuhahahauhu geliyor" ifaden istemeyerek de olsa yukarıdaki düşüncelerini destekler nitelikte. Bu 'gerçek sosyalistleri' de anlamak mümkün değil. Katı bir devletçilikle yönetilince faşizm oluyor (SSCB,K.Kore), biraz daha özel teşebbüse dayalı yönetime geçilince de liberalizm oluyor (Çin, Vietnam). Bu ideolojinin gerçek uygulanma şekli neyse bir de senden duyalım bakalım, belki Marks'ın, Lenin'in bulamadıklarını sen bulmuşsundur :D.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 stalin gibi bir kasabi Ataturk ile yanyana getirmek hatadir.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maxuth Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: pekaziz, 11 Eylül 2005 20:51 tarihinde demiş ki: said: enema, 11 Eylül 2005 20:39 tarihinde demiş ki: said: pekaziz, 11 Eylül 2005 16:03 tarihinde demiş ki: Neden böyle dedin enema anlayamadım? Kuzey Kore ne ABD gibi ekonomik çıkarları uğruna başka ülkelere savaş açıyor, ne de başka ülkelerin içişlerine karışıyor. Katıl ya da katılma kendineleri has bir sistemleri var ve başarıya ulaşmak için var güçleriyle çalışıyorlar. Eğer kastettiğin nükleer silahlarsa yaşamak için bunu yapmak zorundalar. Demokrasi, insan hakları budalalarının diline sakız olmasın diye canlarını sokağa atamazlar. haklisin dediklerinin hic birini yapmiyolar ama bi psikopat tarafindan yonetiliyolar. adam abd'ye karsi durmak icin kendi halkina sefalet cektiriyor, insanlar ulkeden kacmaya calisiyor. gozumde abd'den pek bi farki olmayan bi ulke yani. Acaba Kuzey Kore ülkeyi görmen için izin mi verdi, yoksa bu saydıklarını National Geographic gibi ABD patentli dergilerden mi öğrendin? Kimsenin açlıktan öldüğü filan yok, onca ambargoya rağmen. Ülkeyi kapana kıstıranı suçlamıyorsun, halkın tüm desteğinin arkasında olan bir lideri suçluyorsun. Bizim ülkemizde de aç insanlar var, Atatürk zamanında daha çok vardı. Haydi hep beraber Atatürk'e saldıralım o zaman, ne de olsa o da bir diktatördü. Böle düşünürsen amerikanın bile olup olmadıını bilmioruz tabe amerikaya gitmediysen bilemem.Belki dış dünyada başka bi ülke weya tüzel bi kişi war we ırakta,afganistanda gördüklerimizde birer film olmaktan öteye gitmior.(bkz. başkanın adamları filmi) Kuzey koreden kaçıp kurtulan insanların annatıkları hiçte hoş diil bana göre,kendi watandaşlarını toplama kampına sokup zorla çalıştıran we en ufak muhalif bi sesi kanla susturan bi iktidar hiçte hoş diil yane.Kore sawaşında onnara karşı sawaştıımızı da nutmayın lütfen...[signature][hline]Aşk çiş gibidir,gelirse tutamazsın,tutarsan ağrı yapar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: rahatsiz, 13 Eylül 2005 18:45 tarihinde demiş ki: stalin gibi bir kasabi Ataturk ile yanyana getirmek hatadir. Ermenilere veya rumlara sorarsan aynı cevabı Atatürk için verecek ve onu kasap olarak nitelendireceklerdir.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
preas Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Stalin BMnin soykırım listesinde ikinci sırada yeralan bir insandır, Rumlar veya ermeniler böyle düşünse bile (ki düşündüklerini sanmıyorum) atatürkle stalini yanyana getirmek terbiyesizliktir...[signature][hline]Electus Supremus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Elbette orada yer alacaktır, Stalin tüm kapitalist dünyanın en büyük düşmanıdır. Ayrıca sev ya da sevme ifadelerinde hakarete varacak kadar aşırıya kaçma. Sen onların (ermenilerin, rumların) öyle düşünmediklerini sanmaya devam et. Dünyadaki bir çok ülke Ermeni soykırmını tanımaya başladı bile.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maxuth Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Kapitalist dünyanın düşmanıysa snnde düşmanın demektir...Sn binlerce türkü süren we öldüren stalini atatürkle asla aynı kefeye koyamazsın.Heleki sırf komunist die asla!!![signature][hline]Aşk çiş gibidir,gelirse tutamazsın,tutarsan ağrı yapar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Eheh tartışma pekazizin Stalin hayranlığına dönüştü :D. Eğer Stalin'i tartışmak istiyorsanız önceden açılmış bir forum vardı (Burada), burayı karıştırmayalım.[signature][hline]...Gözlerin bir çığlık, bir yaralı haykırış; Gözlerin bu gece çok uzaktan geçen bir gemi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Maxuth Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Yok bn snn bayaa komunist propagandası yaptıını farkettimde neyse boşwer...[signature][hline]Aşk çiş gibidir,gelirse tutamazsın,tutarsan ağrı yapar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
preas Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: pekaziz, 13 Eylül 2005 20:12 tarihinde demiş ki: Sen onların (ermenilerin, rumların) öyle düşünmediklerini sanmaya devam et. Dünyadaki bir çok ülke Ermeni soykırmını tanımaya başladı bile. Hatan bu biz burda ermeni soykırımının Atatürk tarafından yapılıp yapılmadığını konuşuyoruz ,tamam belki soykırım tanınmaya başlandı belirli ülkeler tarafından ama ben "Ermeni soykırımını atatürk yaptı" gibi bir düşüncenin hakim olduğunu düşünmüyorum ama tabii bu benim şahsi fikrim bi stalin hayranı ne düşünür bilemem...[signature][hline]Electus Supremus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 pekaziz , halklarin refahi icin sibiryaya gidip 30 sene orda hayatta kaldiktan sonra geri donmus birisi gibi konusma . stalinle george w. bush II arasinda bir fark goremiyorum ben o bakimdan . ayrica osmanli zamaninda yapildigi iddia edilen bir soykirimdan ataturku mesul tutan bir ermeni aptal bir ermeni olsa gerek .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: pekaziz, 13 Eylül 2005 19:59 tarihinde demiş ki: said: rahatsiz, 13 Eylül 2005 18:45 tarihinde demiş ki: stalin gibi bir kasabi Ataturk ile yanyana getirmek hatadir. Ermenilere veya rumlara sorarsan aynı cevabı Atatürk için verecek ve onu kasap olarak nitelendireceklerdir. Ataturk hakiinda hicbir ulus boyle birsey one suremez. tarih carpar adami. stalini Ataturk ile yanyana koymaya devam edersen onun zamaninda olen akrabalarim da ki sulalemin yarisina yakini seni carpmaya baslayacak.[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pekaziz Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Hun; Sen .. senelik yaşamında yaşadıklarınla, gördüklerinle, düşündüklerinle Stalin'i ve Bush'u bir tutuyorsan ben de .. senelik yaşamımda yaşadıklarımla, gördüklerimle ve düşündüklerimle Stalin'in onunla hiçbir ilgisinin olmadığını, benim açımdan gelmiş geçmiş en büyük devlet adamlarından birisi olduğunu söylüyorum. Acaba bundan daha açık bir cevap verebilir miyim? Diğer arkadaşlar, Avrupa'nın Atatürk'e nasıl baktığı ortada (Kemalizme son fetvası); Mao'nun, Stalin'in Atatürk'e nasıl baktığı ortada (okullarında öğretmeleri, ondan taktik almaları). Stalin'le Atatürk'ü aynı kefede görmeyebilirsin, geçmişte yaşadıklarınız -hak vermesem de- içinizi acıtabilir. Ancak bunlar benim ve milyonların Stalin hakkındaki yorumlarını değiştirmeyecek. Elli kere dedim kişiler üzerinden tartışma yapmayın diye. Konu saptıkça saptı; Çin'le alakasız herşey yazılır oldu. Düşüncelerime karşıysanız özel mesaj veya ilgili konu başlığında tartışabiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 sana gore buyuk devlet adami olup olmamasi beni baglamaz . beni baglayan "ulkesinin cikarlari" icin irakli oldurmekle "dunyayi kurtaracak" bir sistem getirecegim diye milyonlari sibiryaya surmek arasinda bir fark olup olmadigidir .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lancelotdulac Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 İkiside katil, işin en özet açıklaması bu.Devlet adamı filan hikaye, yaptıkları çok çok kötü şeyler var.[signature][hline]Dünya'nın en büyük menejerlik oyunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delidumrul Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Benim bakis acim biraz daha farkli bu konuya. Stalin zamanidna bircok Turk oldurulmush surulmush ve akibetleri belli degildir. Bircok aile kayiplar vermishtir ve sadece bu benim icin stalinin gozumde bir assalik olmasi icin yeterlidir. Ataturk ile yan yana isimlerinin anilmasi bile benim migdemi bulandiriyor. Stalin Stalin diye bagiranlarin aileleri Stalin tarafindan sibiryada ozgurleshtirlselerdi gorurdum ben onlari.[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur! :NSRq:üXrüt:irht:kök Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demirbilek2 Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 said: huun, 13 Eylül 2005 21:08 tarihinde demiş ki: ayrica osmanli zamaninda yapildigi iddia edilen bir soykirimdan ataturku mesul tutan bir ermeni aptal bir ermeni olsa gerek . aptal degil de uyanik demek daha dogru. amac Ataturk'u ve gunumuz Turkiyesini de mesul tutarak, toprak - para - ozur vs. koparmak. (Kaldi ki Osmanli doneminde bile soykirim yoktur). ha bu arada Stalin bir cani, Ataturk ise buyuk bir kahramandir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 13, 2005 Bu ermeniler hep bi devletin arkasına saklanarak laf atıyo.. bişeye ihtiyaçları oldumu tr bize bunu versin,şunu yapsın modundalar...Durumları düzelsin...onlarında verdiği değerleri biz yıkarız[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes. And she's not breathing back. Anything but bother me. It takes my pain away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Solgunadalet Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 birde çindeki ucuz iş gücüne muhtaçlar ki piyasa şu halinde devam edebilsin. aksi halde pahalı işci pahalı ürün ve.... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 14, 2005 Stalin tartışılacaksa ilgili konuya kayalım patiler... Öte yandan fikirlerine ve yaptıklarına saygı duymasanız, hatta düşmanlık besleseniz de Ermeniler için atıp tutmanın yeri forum değildir. Türkiye içinde yaşayan Ermenidir, Yahudidir, Rumdur, vs gibi gruplara karşı ayrımcılıktır bu, tartıştığımız Türk- Kürt ayrımı gibi bir şey olur, zaten ülkeyi bölmek isteyenler tamtamlarını çalarken sizin sağduyulu olmanı gerekir, bu bakımdan "Yahudiler şöyle böyle, Ermeniler bilmemne..." şeklindeki beyanatlara lütfen forum üzerinden devam etmeyelim. Bu iki konuya dikkatinizi çekerekten,Çin?[signature][hline]Rampaların ustası, Liv Tyler'ın hastasıyım. Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar