Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kadınlar Sünnet Ediliyor

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
BM, her yıl çoğunluğu Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde olmak üzere 3 milyon kadının sünnet edildiğini, ölüm riski taşıyan bu geleneğin hükümetlerin desteklemesi durumunda bir kuşak içinde terk edilebileceğini bildirdi.

UNICEF tarafından bugün yayımlanan raporda, verilerin daha iyi toplanması sonucunda, dini değil, geleneksel bir uygulama olan kadın sünnetinin, sanıldığından daha yaygın olduğunun ortaya çıktığı belirtildi.

Konunun hassasiyeti nedeniyle kadın sünneti nedeniyle kaç kadının öldüğünün tespit ve tahmin edilemediği kaydedildi.

Afrika'da Sahra Altı bölgesi ve Ortadoğu'daki 28 ülkede şimdiye kadar 128 milyon kadının sünnet edildiği belirtilen raporda, her yıl sünnet edildiği tahmin edilen 3 milyon kadının yaklaşık yarısının Mısır ve Etiyopya'da yaşadığı bildirildi.

Şimdiye kadar toplanan bilgilere göre, kızlar daha çok 4 ile 12 yaş arasında sünnet ediliyor.[signature][hline]Gelin sizde bize katılın !
Moderator olmak istiyorum
Mesaj tarihi:
ne tür bi kafadır yuh diyorum..yazık kadınlara[signature][hline]Penthesilea, 20 Kasım 2005 23:19 tarihinde demiş ki:
Basörtüsü kafayi, türban beyni örter.
Mesaj tarihi:
Gerçekten salak bi soru gibi gözüküyor ama neyi kesiyorlarki gerçekten? Sünnet olsun diye sünnet havası var.[signature][hline]On my death bed,I will prey to the gods and the angels.Like a pagan, to anyone who will take me to heaven-

Dela, 24 Kasım 2005 00:49 tarihinde demiş ki:
seni kardes gibi gordum veya kardes ayagi got ayagi, gel yavrum yarin aksam bize teklifini inceleyelim.

Mesaj tarihi:
Asıl zevk veren bi kısım var,dışa doğru bi parça var ya orda işte onu alıyolar..zevk almasın kadınlar diye[signature][hline]Penthesilea, 20 Kasım 2005 23:19 tarihinde demiş ki:

[Bu mesaj bizsiziarariz tarafından 25 Kasım 2005 16:40 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj bizsiziarariz tarafından 25 Kasım 2005 16:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
tamam fazla detaya inmeyelim=)[signature][hline]Penthesilea, 20 Kasım 2005 23:19 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
herhalde yanlardan biraz alıolar.. irenç bişey ya...[signature][hline]-houston, üşüdüm olm ben güneşe yaklaşıcam biraz.
-apollo bu cok tehlikeli yapma. gemiye zarrar verebilirsin.
-hey .....na koyum ne değerli geminiz varmışş sicem yaa.
Mesaj tarihi:
Kadın Sünneti

Klitoris binlerce yıldır insanoğlunun ilgisini çekmiş ve bazı din, töre ve geleneklerin ve çeşitli inanışların hedefi olmuştur ve halen hedef olmaya devam etmektedir. Buna bağlı olarak bazı ilkel ve gelişmiş toplumlarda halen klitoris "kadın sünneti" adı altında çeşitli cerrahi müdahalelere tabi tutulmaktadır. Bu müdahaleler kadının cinsel yaşamını derinden etkilemektedir.

Bu cerrahi müdahalelerden en vahşi olanı klitorisin tümüyle çıkarılması ve dış dudakların birbirine dikilmesinden ibaret olanıdır. Firavun veya Peygamber Sünneti adı verilen bu müdahale sonunda kadın genital bölgesinde yalnızca adet kanaması ve idrar çıkışı için ufak bir delik kalır.

Yukarıda bahsedilen "kadın sünnetinin" daha hafif şekilleri de mevcuttur ve bazı toplumlarda halen yaygın olarak uygulanmaktadır. Bu müdahalelerde de klitorisin ya baş kısmı tümüyle veya kısmen kesilip atılmakta, veya baş kısmının çevresini saran "sünnet derisi" (bu yapı kadınlarda iç dudaklara karşılık gelir) kesilir.

Klitorise Uygulanan Cerrahi Girişimler

Klitoris cerrahisi hormonal nedenlere bağlı olarak büyümüş olan klitorisin (erkeklik hormonunun aşırı salgılanmasıyla seyreden bazı doğumsal hastalıklarda klitoris adeta bir erişkin penisi büyüklüğüne ulaşabilir!) kısmen kesilerek ufaltılması şeklinde uygulanan bir müdahaledir.

Orgazm olamama şikayeti nedeniyle başvuran kadınlarda bazı doktorlar klitorisi dışarıdan saran derinin kısaltılması yani "klitorisin soyulması" şeklinde bir operasyon önermektedirler. Burada amaç klitorisin cinsel ilişki esnasında penisle direkt temasının sağlanmaya çalışılmasıdır. Orgazm oluşumunda klitoris üzerinedeki derinin ilişki esnasında klitorisi direkt uyarmasının önemi göz önüne alındığında bu operasyonun yalnızca çok dikkatli bir değerlendirme sonrasında yapılması gerektiği anlaşılabilir.

Klitoris Takıları

Günümüzün modası olan ve buruna, göbek deliğine ve diğer bölgelere süs amacıyla takılan takıların klitorise takılmasına gelişmiş ülkelerde rastlanabilmektedir

kaynak[signature][hline]Aklı ile övünen insan,hücresinin genişliği ile övünen mahkuma benzer
msn
Mesaj tarihi:
bu olay bazı arap topluluklarında da var diye biliyorum, çok canice bence..[signature][hline]gerçeğin gerçekten gerçek olmadığı bir yerde gerçekçiliği kim savunabilir ki?peki ya gerçek değil olarak bildiğimiz gerçekler aslında gerçek ise? yaşamın anlamı bu sorularda gizlidir işte, bu sorulara verilebilecek doğru cevaplar insanı mutluluğa götürür. çünkü bu sorulara cevap verebilecek olanlar gerçeğin onların üzerinde kurduğu baskıdan kurtulmuş, huzura ve mutluluğa önem vermiş kişilerdirler. ve sen bile bu yazıyı biryerlere kopyalayıp okumaya uğraşırken gerçeğin sana yaptığı işkenceleri, bir miktar saf delilik ve merakla yenmiş oluyorsun, herneyse; yaşam güzel. güzel diye düşünülen herşey güzel!
Mesaj tarihi:
eshevar imza süpermiş[signature][hline]Penthesilea, 20 Kasım 2005 23:19 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
ya klitorisin alınması
kadınlar için
direk
sıçması yani..[signature][hline]rotflmaowjjtumaasipbtdbuma:
rolling on the floor laughing my ass off with jenna jameson's tits up my ass and screaming in pain because tits don't belong up my ass

Its Stiflers Time, Baby!

Mesaj tarihi:
kadına yapılması ayrı bir saçmalık da erkekler insan değil mi ?

bence erkeklere yapılması da çok saçma!

sağlıklı bir insanın sağlıklı bir dokusunu kesmenin rasyonel bir sebebi olamaz!
Mesaj tarihi:
sünnetin erkek için bilimsel faydaları kanıtlanmıştır.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
Mesaj tarihi:
said:
armra, 25 Kasım 2005 17:43 tarihinde demiş ki:
kadına yapılması ayrı bir saçmalık da erkekler insan değil mi ?

bence erkeklere yapılması da çok saçma!

sağlıklı bir insanın sağlıklı bir dokusunu kesmenin rasyonel bir sebebi olamaz!
temizlik açısından çok faydalı olduğu kesin buna saçma diyen saçmalar bana kalırsa..[signature][hline]Penthesilea, 20 Kasım 2005 23:19 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
Erkek için faydalı veya değil konusu ayrı da, kadın ile erkekte aynı amaca hizmet etmediği ve aynı sonucu vermediği kesin.

Kadınlara uygulanan sünnet kadının seksten zevk almasını engellemek içindir. Sağlık veya estetik gibi nedenleri yoktur; son derece barbarca ve korkakça bir amaca, erkeğin karısının kendisini aldatmayacağına daha çok ikna olmasına hizmet eder.

Son derece çağdışı ve insan haklarına aykırı olmasının yanısıra dediğim gibi özgüven eksikliğinden kaynaklanan ataerkil bir adet, ve genellikle dini nedenler öne sürülerek halen uygulanıyor Afrika ülkelerinin yanısıra pek çok Müslüman ülkede de.
Mesaj tarihi:
said:
Finrod, 25 Kasım 2005 16:38 tarihinde demiş ki:
kesilen kısım nedır??:)

Clitoris diye biliyorum. Türkcesini bilmiyorum maalesef.
Ama , Kadinlarin erkeklerle iliskiye girdiklerinde zevk almamalari , birsey hissetmemeleri icin kesiyorlar o kismi =/. insanliktan cikmislar artik.[signature][hline]My wound so deep ,my veins opened wide
letting flow my distress ,letting flow my requests ..Listen my friend
as no one wanted to hear I'm telling you now
So weak was my hope
so cold the world around ,so strong the calls
my pain invited echoes to my pain

lylide..
Mesaj tarihi:
bilimsel olarak kanıtlanmış bir şey örneğin; nekroze olmuş bir dokunun kesilip çıkarılması, tüm dünyada uygulanmaktadır. veyahut bir damardaki darlık tüm dünyada açılmaktadır.

ancak bilimsel olarak faydası oldugu kanıtlanmamış şeyler örneğin; hastalınınca sarımsaklı yoğurt yemek. veyahut vücuduna bir miktar yılan zehri enjekte edilince daha iyi olacağını düşünmek. bunlar sadece belirli yerlerde görülen ve hiçbir kanıta dayanmayan şeylerdir.

sağlıklı insanlarda yapılan sünnetin faydalı olduguna dair bilimsel bir kanıt varsa ben de öğrenmek isterim.

benim okudugum hiçbir kaynakta böyle bir bilgi yoktu.

dediğim gibi "sağlıklı bir insandaki sağlıklı bir dokunun kesilip çıkarılmasının rasyonel bir sebebi olamaz".
Mesaj tarihi:
said:
Nefr, 25 Kasım 2005 17:53 tarihinde demiş ki:
Son derece çağdışı ve insan haklarına aykırı olmasının yanısıra dediğim gibi özgüven eksikliğinden kaynaklanan ataerkil bir adet,

+1[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
Mesaj tarihi:
Erkek sünneti yararlidir gercekten. Hem o deri kisimda idrar gibi zararli artiklarin birikmesini önler, hem de dogal bir bagisiklik kazandirir yaygin hastaliklara. Örnegin sünnetli bir erkek sünnetsiz bir erkekten cok daha zor AIDS kapar.

Kadin sünnetine gelince Nefr'in yaptigi tanimlara katiliyorum. Kadin orgazminin 90% ini olusturan klitoral orgazmin kaynagi klitorisin kazinmasidir kadin sünneti. Zevk- kadin - seytan üclüsünü bagdastiran zihniyetin sonucudur iste.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train
Emilo, Gnome Warrior
  • Yeni Oluştur...