hella Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Bölüm ilk açıldığı zamandan beri hoşuma giden tüm arabalar hakkında concept olsun, seri üretim olsun buraya o arabalar hakkında birer topic açtım. Copy/Paste yaptım genelde ama Porsche'ye olan aşkımdan dolayı biraz uraşıcam bu sefer kendi bildiklerimide yazıcam. Herneyse, araba ile ilgili bilgilere başliyalım hafiften.. Arabanın aerodinamiği sınırlı seri üretim arabalarında bi ilk denicek cinsten.. Ve daha öncedende söylediğim gibi Porsche'nin sırlarından biri hafif araç, güçlü motor. Bu araçta bu fikir doğrultusunda yapılmış bi araba. Yapım yeri / yılı : Almanya / 2003 Teknik bilgiler; ( bazı bilgileri türkçeye çevirmeye çalışınca çok saçma oldu, ondan kimilerini ingilizce bırakmak daha iyi olur dedim. Ama yarısı ingilizce yarısı türkçe mi olcak ? Evet evet. Hepsi ingilizce olsun, bilemediğiniz bişey olursa pm'den sorun veya buraya yazın benden önce davranan olur belki =P, neyin ne olduğunu anlatalım =P ) Engine : 68º V10 Engine Location : Orta, uzunlamasına Displacement : 5.733cc Bore x stroke : 98mm x 76mm Cylinder block : Aliminium Alloy Cylinder head : Aliminium Alloy, dohc per bank, four valves per cylinder, variable valve timing Fuel and ignition : Bosch ME7.1.1 engine management, sequential multi-point fuel injection Max Power : 612bhp @ 8000 rpm Max torque : 435lb ft @ 5750 rpm Transmission : Six-speed manueal gearbox, rear drive, ASC switchable traction control Front suspension : Double wishbones, pushrod links, coil springs incorporating horizontal gas dampers Rear suspension : Double wishbones, pushrod links, coil springs incorporating horizontal gas dampers Steering : Rack and pinion, power-assisted Brakes : Ventilated ceramic-composite discs, 380mm diameter front and rear, ABS Wheels : 9.5x19 front, 12.5x20 rear, forged magnesium Tyres : 265/35x19 ZR front, 335/30x20 ZR rear Power to weight : 445bhp/ton 0-62mph ( 0-100km/h ) : 3.9 seconds (claimed) 0-125mph ( 0-200km/h ) : 9.9 seconds ( claimed ) Max speed : 205mph ( ~328km/h ) Insurance group : 20 Basic price : 461.058 € On sale (UK) : October 2003 Şimdide, Carrera GT vs. Enzo Engine: V10, 5733cc - V12, 5998cc Max power: 604bhp @ 8000rpm - 650bhp @ 7800 rpm Max torque : 435 lb ft @ 5750 rpm - 485lb ft @ 5500 rpm Power to weight : 445bhp/ton - 484bhp/ton 0-60mph : 3.8 sec. (claimed) - 3.4 sec. Max speed : 205mph (claimed) - 217mph+ (claimed) - Kaynak : evo, july 2003 - Şimdide bi çok kişinin hevesle beklediği fotoğraflar; Önce dış mekan, Şimdide underskin, Ve şimdide çok şık bir iç dizayn. Şık, atak, sportif (!).. Fevkalade.. Muhteşem.. Ne denilebilinir ki ? Sadece Porsche.. [hline]G-power a.k.a gehena[Bu mesaj hella tarafından 01 August 2003 13:57 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 KALDIRIN BU BÖLÜMÜ HEMEN !!![hline] Durmak ölüm, taklit uşaklıktır; çalışmak ve yetişmek ise hayat ve özgürlüktür. L.Y. Rauch Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
metboy Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 güzel tabi :)[hline]Cyre2k, 22 July 2003 01:17 tarihinde demiş ki: Dolay1s1yla sizinde 50 tane kar1n1z olsa 103 cocuk pek zor deil! Sly-One, 22 July 2003 01:18 tarihinde demiş ki: ı ya basmak yerine 1 e basmak daha mı kolay yoksa çok mu k3nk birisin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hella Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 said: kermit_frog, 01 August 2003 13:51 tarihinde demiş ki: KALDIRIN BU BÖLÜMÜ HEMEN !!![hline] Durmak ölüm, taklit uşaklıktır; çalışmak ve yetişmek ise hayat ve özgürlüktür. L.Y. Rauch Çok kırıldım, Vauxhall Lightning'i de yazıcaktım, küstüm, vazgeçtim =Pp mnuhea[hline]G-power a.k.a gehena Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hella Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Param olsa bu arabayı alırım, Cobra'ya veya Alois Ruf'un ellerine teslim ederim. 2 hafta bırakırım valla =) Ama kıyılmazki bu şıklığada yaa =([hline]G-power a.k.a gehena Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Infeqted Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 hic porsche a benzememis porsche isareti olmasa ferrari derdim her turlu guzel araba ama porsche degil[hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hella Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 İlk mesajdada değindiğim gibi aerodinamik.. O yüzden benzetememiş olabilirsin. =)[hline]G-power a.k.a gehena Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 offffffff biyerim şişecek bu patinaj yüzünden.[hline]Kalplerdeki Kaymak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kendercik Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Porsche ile ilgili açılan bi konunun altında mutlaka benim de yazım olması gerekir diye bastım yanıtla düğmesine ama... Diyecek bişey yok ki böyle araba için... Çok şeker bişi :)[hline]:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 said: Infeqted, 01 August 2003 16:42 tarihinde demiş ki: hic porsche a benzememis porsche isareti olmasa ferrari derdim her turlu guzel araba ama porsche degil[hline] İlk gördüğümde ben de aynı şeyi düşündüm ama bence bu arabanın her tarafından Porsche mühendisliği ve tasarımı akıyo :-P Ayrıca bu tür makinelerin birbirleriyle karşılaştırılmalarını mantık dışı buluyorum ben böyle bi aracın varsa artık gerisi zaten sürücülüğündedir. (Bkz. F1'de Renault) PS : yine de Ferrari daha sağlam euheuh ;-)[hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hella Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 şoförlüğüne kalmış demişinde, araba kullanmak zor bişey değil. 18'de vermelerinin nedeni ehliyeti, sorumluluk, kurallar. haa ama şov, drag vesaireden bahsediyosan, altında kendi carrera gt'inle bi sol ayak frenaj, limited frenaj yapar mısın ? El freni ile viraj alır mısın ? Sanırım Azmi Demirel'in yaptığı bi teknik olan 'heel and toe' yu yapar mısın ? Ben olsam yapmam yani. O arabanın içine etmem. Kıyamam =). Zaten 1500 tane üretilicek. Harcamam valla.[hline]G-power a.k.a gehena Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eno Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Ciddi ciddi zararlı olmaya başladı bu bölüm. Ayıptır abi. Bi bakmaya başlıyorum, 10 dakika geçiyor.. :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2003 ayıptır yazıktır günahtır[hline]mix edebiyat & oyun sitesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Llama Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2003 koymayın boyle araba resımlerı kendımı kaybedıyorum valla[hline]Bugun Bir Garibim... Metall Ethlos Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 4, 2003 en yakın por$ bayısı nerde?[hline] a$k bir sabunsa köpürt beni pakize Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Duke_Guybrush Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2003 arabayı amblem olmadan ferrariyle karıştırırdım diosunuz ama araba "ben porsche'yiiiimmm" diye öyle bi bağırıyo ki aslında. adamlar hiçbişeyi değiştirmemişler aslında. ama aerodinamik yapmak için uğraşmışlar tabi. bu tür arabaların karşılaştırılması hakkaten çok saçma. bu arabayı almak üzere olan birisi tutup bu karşılaştırmadan sonra ferrari almaz ki. bu tür markalar tutku yaratır çünkü alan,kullanan ya da almak isteyen,kullanmak isteyen için. ama benim gibi "ooof of" demekten başka yapıcak bişeyi olmayanlar için durum biraz değişiyo tabi. saçma lafımı geri alıyorum. birinin özelliklerine bakıp şaşı kalıcağıma, ikisinin de özelliklerine bakıp hem şaşı kalırım, hem de çenem düşer ;)[hline][i] qu est ce que c'est:viande Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2003 onden bakınca porş oldugu cok rahat anlaşılıo amblem olmasa bie[hline]Head, 03 August 2003 18:00 tarihinde demiş ki: babs mutluluga giden bir gateye ne dersin Elenaor the Wizard Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alexi_Septimus Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 11, 2003 Şöyle bişi yapamıyor muyuz mesela bunlar bana arabayı veriyorlar bende gidiyorum?Fena olmazdı hani...[hline]Every time you drop the bomb You kill the god your child has born... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar