Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rogue

khazetul

Öne çıkan mesajlar

said:
Suark, 11 Kasım 2005 08:09 tarihinde demiş ki:
ihpu;
kağıt üzerinde oynanamaz bu oyun =)

farkındaysan dmg hesabı yapmadım stunlock u anlattım.

sağa koştum sola koştum warriorun aklı karıştı napacağını bilemedi diye, %26 crit sansım var vs. vs. yani bu demektir silahımla her 4 vuruşta bir crit koyuyorum diye damage mı hesapladım ben. adam kıpırdayacak zamanı bile zor bulurken kağıt üzerinde anlatılabilir. ne sakıncası var ki?

[signature][hline]dorf rogue, haumarush

[Bu mesaj ihpu tarafından 11 Kasım 2005 16:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ve ayrıca evet rogue pvpsinde sıkıntı çeken arkadaşlara rogue videolarını izlemelerini tavsiye edeceğim. ben mesela çoğu comboyu ordan öğrenip oyunda uyguladım. kısa sürede iyi pvp öğrenmek istiyor isek, dünyayı baştan keşfetmeye gerek yok, zaten rogue ile yapabileceğin tüm şeyleri o videoda gösteriyorlar.
ama yinede ben keşif yapmak istiyorum diyosanız, kassanızda bulacağınız şeyler videolardakiler olucak.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ihpu, 11 Kasım 2005 16:17 tarihinde demiş ki:
%26 crit sansım var vs. vs. yani bu demektir silahımla her 4 vuruşta bir crit koyuyorum diye damage mı hesapladım ben. adam kıpırdayacak zamanı bile zor bulurken kağıt üzerinde anlatılabilir. ne sakıncası var ki?

Pardon, %26 crit şans ile her 4 vuruşunun 1 tanesi crit mi geliyor ?

Yoksa her bir vuruşunun %26'sının crit gelme olasılığı mı var ?

Bunu bir açıklarmısın ?[signature][hline]EU-Neptulon 60 NE Hunter (Ret), 60 NE Rogue (Ret), 51 Dwarf Paladin (Ret)
EU-Laughing Skull 42 Orc Hunter (Ret), 20 Tauren Warrior (Ret)
EU-Chromaggus 12 Human Female Warrior

[Bu mesaj Giber tarafından 11 Kasım 2005 16:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Bunu bir açıklarmısın ?

2. si dogru ama... ihtimal olarak 4 vurustan biri si crit gelir. ama kesin degil iste her vurus icin %26 sonuçta...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Giber, 11 Kasım 2005 16:52 tarihinde demiş ki:

Bunu bir açıklarmısın ?

hmmm hmmm hmmmm... HMMMM , HMmmMMmMmM

böyle yüksek metrajlı hesaplar beni aşar sen söyle.[signature][hline]dorf rogue, haumarush
Sosyal ağlarda paylaş

Aslinda mantiken giber dogru soyluyor.

Crit ihtimali soylenirken kac vurus uzerinden hesapliyorsunuz o onemli.Yani;
Mesela "benim her 5 vurusta en az 1 crit gelme ihtimalim %50" gibi.
Lisede gordugumuz(tabi herkez gormedi :D ) olasilik mantiginda dusunelim.
Toplam 5 vurus icin en az 1 crit gelme ihtimalini bulmak icin, tek tek her vurusun crit ihtimalini carpip ornek uzaya bolmek gerekiyor(tabi sanirim,bende pek iyi bilmem bunlari :D )
Yani 5 vurus icin olabilecek olasilik ile 8 vurus icinki farklidir.[signature][hline]doğruluk ve adalet için yasarim,
dragonlarla savasir,
babamin kilicini bulmaya kasarim.
kilicim, kalkanim, atim benim yoldasim,
er kisi hazzetmez kotulukten, pislikten...

[Bu mesaj hikmetozsahin tarafından 11 Kasım 2005 17:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
khazetul, 10 Kasım 2005 20:05 tarihinde demiş ki:
Oyundaki ilk charım NE Rogue'du. Yaklaşık 6-7 ay bu char ile oynadım ve daha sonra mage yaptım.Şimdi mage lvl 60 ve anladım ki 7 ay boşuna oynamışım bu oyunu. Burdan oyuna başlıcak olanlara yada rogue ile 60 olmaya kasanlara tavsiyem , sakın rogue açmayın yada açtıysanız yol yakınken dönün. Nedenlerine hiçbir class ı kesemezsin eğer karşında ki az çok kendi class'ını kullanmayı biliyorsa ,

Mage : ister stunlock ister ambush ol kesemezsin, stun işlemez , biraz saçma ama adamlar stunda blink atabiliyor.ayrıca instant aoe leri sayesinde seni oldugun yere cakar , hadi yırttın ordan diyelim , bu seferde poly yapar seni öle bakarsın.

bla bla bla

wow org. forumlarında derlerki "learn to play noob"[signature][hline]yet another PvPGN site: warcraft3r.mine.nu
Da Blog
BoneSoul - LVL60 Undead Mage - Burning Legion
Sosyal ağlarda paylaş

rogue dan karşı karşıya bi dövüşte rakibini yenmesini bekleme tamamen stealth e dayalı bi karakter stealth i iyi kullanabilirsen süper.. rogue dediğin gankler baska bibok yapamaz ben rogue ları catır catır alıorum if kapısının önünde valla ama ab de yada av da yarıdan az canın kalmıssa ve bi rog pusuda ise şansın yok demektir bilmem anlatabildimmi[signature][hline]Sky-lvl 60 druid -Magtheridon
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Wayne, 11 Kasım 2005 18:05 tarihinde demiş ki:
rogue dan karşı karşıya bi dövüşte rakibini yenmesini bekleme tamamen stealth e dayalı bi karakter stealth i iyi kullanabilirsen süper.. rogue dediğin gankler baska bibok yapamaz ben rogue ları catır catır alıorum if kapısının önünde valla ama ab de yada av da yarıdan az canın kalmıssa ve bi rog pusuda ise şansın yok demektir bilmem anlatabildimmi

+1 , duelde ne anlamı var ki.. Önemli olan hazırlıksız yakalamak, rakibinin senin varlığından habersiz olması...[signature][hline]...
Sosyal ağlarda paylaş

rouge skilleri hakkında bilgim yok backstab sap gouge bildiklerim hepside arkadan stealth modda yapılıyo galiba sonuca tamamen stealth bi karakter zevkine baglı cok sacma veya cok güzel bir class olabilir kesinlikle kötü denemez[signature][hline]There's a right to obey and there's a right to kill
Sosyal ağlarda paylaş

said:
khazetul, 10 Kasım 2005 20:05 tarihinde demiş ki:
Burdan oyuna başlıcak olanlara yada rogue ile 60 olmaya kasanlara tavsiyem , sakın rogue açmayın yada açtıysanız yol yakınken dönün. Nedenlerine hiçbir class ı kesemezsin eğer karşında ki az çok kendi class'ını kullanmayı biliyorsa ,
.

Tüm yazın hakkında konuşmam gerekirse açıkcası çok azına katılabilirim. Aslında yazını okuduktan sonra tek tek hangi class'a ne strateji kullanılabileceği hakkında birçok şey yazmayı planlıyordum ama 6-7 ay oynadıktan sonra bütün classlara kaybediyorsan bence burada yazabileceğim tüm taktikler boşuna, class değiştirmekle akıllılık etmişsin sana göre değilmiş rogue. Yine de rogue olarak yeni başlayacaklara küçük ipuçları vermek isterim. 1vs1'de rogue süper bir class, ilk saldırıyı yaptığınızdan dolayı kaybetme şansınız işinizi biliyorsanız çok az ama yine de rakip class'a göre ilk size saldırılmışsa durum tersine dönebiliyor. Birebirde classlardan özetle bahsetmeden önce kesinlikle bir prof'unuz olsun ve bence bu alchemy yada engineering olsun(ben alchemist'im). Alchemist olmasanız bile bazı potionları mutlaka yanınızda bulundurmanız ve kullanmanız savaşı kazanmak veya kaçıp vanish olup geri dönüp ilk saldırıyı yapıp kesmek için inanılmaz önemli. Şahsen teke tekte warrior haricinde tüm classlara gözüm kapalı saldırıyorum. Warrior'ı pvp trinket ve birkaç yeni özellik gelmeden önce zorlanmadan yeniyordum ancak şu anda durum çok farklı. Warriorla savaşırken yapılması gereken en önemli şey rakibe stunlock uygulayıp hareket ettirmemekti ancak pvp trinket ile 5 comboluk kidney shot'ı kaldırıyorlar kolaylıkla bu da işinizin bitmesine yetiyor zaten. Kısacası warriorlardan uzak duruyorum yada yakalanırsam uzuyorum. Diğer classlara gelince ben sadece shadow priest ve çok iyi oynayan paladin ve beni beklemediğim anda uzaktan yakalayan hunter'a karşı şansım eşit oluyor, gerisi benim için av(duelleri saymayın orada saldırmanızı bekliyorlar, dueller rogue'un alehine). Hatta şunu rahatlıkla söyleyebilirimki hunter da dahil olmak üzere zor durumda kaldığımda kaçamayacağım hiçbir class yok(alchemy doğru seçim).

Peki warriorlara karşı ezilmek haricinde rogue'un hiçmi dezavantajı yok, tabiki var. Mesela lvl 60'a kadar poison+ eğer 300 yaparsanız prof+lvl40'da alacağınız mount maddi açıdan adamın canına okuyor ama lvl 60'dan sonra bu masrafların hepsi ortadan kalkıyor. Rogue aslında 1vs1'de süper bir class, alteric valley içinde aynı şeyi söyleyebilirim ancak horde ve alliance iç içe savaşmayıp belirli bir mesafeden birbirlerine saldırıyorsa rogue olup düşman safhalarının arkasında bir kişiyi kesip ölmek hiç akıl karı değil ve çok sıkıcı oluyor(mesela eski tarren-southshore savaşları) çünkü siz doğru hedefi ararken bir bakıyorsunuz ki millet deli gibi savaşıyor ve siz sadece ortalıklarda dolaşıyorsunuz, insanın şevki kırılıyor. Her tarafta rogue kaynadığı için group bulmanız gerçekten zor olabiliyor, bu nedenle iyi bir guild'e sahip olmalısınız. Çok iyi bir guildde olursanız benim gibi onixia'ya coldblood eviscerate vursanız bile aggro almazsınız. Ayrıca vanish-blind-evasion-sprint gibi kilit özellikleriniz uzun cooldown'larla sınırlandırılmış durumda ve bu özellikler kapalı ise birde preperation'ı almamışsanız pvp'de işiniz gerçekten zor. Aklıma gelenler şu anda bu kadar, bence rogue eğlenceli bir class ama rogue oynayan 4 arkadaşım artık bu class'la oynamıyorlar, kısacası hangi class sana göreyse yada eğleniyorsan onunla oynayacaksın.[signature][hline]Deadmarine-lvl 60 Undead Rogue
Redwine-lvl 23 Mage
Bloodscalp

Mangudai-lvl 35 Hunter
Frostwhisper

[Bu mesaj Deadmarine tarafından 12 Kasım 2005 04:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Deadmarine, 12 Kasım 2005 04:17 tarihinde demiş ki:
Aklıma gelenler şu anda bu kadar, bence rogue eğlenceli bir class ama rogue oynayan 4 arkadaşım artık bu class'la oynamıyorlar, kısacası hangi class sana göreyse yada eğleniyorsan onunla oynayacaksın.

Herşeyi bu açıklıyor. Benimde oyun başında rogue açmış ve 2-3 ayda 60lamış bir deste arkadaşım bugün başka karakterlerle 60layıp onlarla oynuyorlar. Neden olarak da gerek gruplarda yer bulamamak (çok fazla rogue olduğu için) gerekse melee dalan en zayıf armora sahip ve dolayısıyle en çabuk ölen olmaları gerekse de bglerin gelmesiyle dış dünyadaki gankleme oranlarının çok düşmesi.

Ve çok katılıyorum, bırakalım şu classları karşılaştırmaları, kim neyden zevk alıyorsa onu oynasın.[signature][hline]EU-Neptulon 60 NE Hunter (Ret), 60 NE Rogue (Ret), 51 Dwarf Paladin (Ret)
EU-Laughing Skull 42 Orc Hunter (Ret), 20 Tauren Warrior (Ret)
EU-Chromaggus 12 Human Female Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

Oturup bütün mesajları okudum, uzun zaman dır priest oynuyorum lvl 40+ rogue um var, her classı 1den 40 a yaptım ve şu var bazı istisnalar hariç charını seven ve iyi oynıyan oyuncu PvP de karşı tarafı alır.(Duel PvP deildir.Duel kendini tatmin ve karşı tarfın özelliklerini öğrenmedir.). Rogue de şunuda unutmayın rogue classı şans üzerine kurulu bir class sen crit ve dier özelliklerini yüksek tutumuş san şansın artar 2kere2=4 Ben bir Priest olarak gördüğüm her rogue dan kaçarım lakin göre bilirsem rogue ye arkadan dalıyo derler o da o classın artısı adam backstaber sonuçta mesela Greandisthas vardır adam warior sopalar iiyi salam oynar rogue yı lakin benim Holy Priest halimle dağıtığım undead Roguelar var Allah on ları bildiği gibi yapsın.

Not:Bir Rogue katiyen lag lı bir bağlandısı varken hiç bir şey yapamaz. Yaparsa karşıdaki maldır.(Karşıda lag yoksa)[signature][hline]Burning Legion
Nerator-Human-60Priest
Ivadoria
Sosyal ağlarda paylaş

Hepsini okumadım tabii ki yazılanların o kadar vaktim yok.
Ancak ilk sayfayı okudum söyleyeceklerim daha önce söylenmiş ise özür dilerim :)

Rogue = %51 item %49 Yetenek

1 dakika 58sn stun lock yapabilecek itemin varsa warrior kesersin.
betada 5 kere mage kastıysan mage ide stundan çıkartmazsın

vs vs vs

Kendimi övmek gibi olacak daha devam edersem. Ancak bende zamanında ilk postu atan arkadaş gibiydim sonra "şöyle yapsam daha mı iyi olur lan" diye düşündüm talantlerimi değiştirdim sonra thottbot tan bütün leather itemlere ( Rare-epic aralığı) bakıp kendime kağıt üzerinde setimi yaptım sonra bütün useable silahlarıma bakıp silah seçtim hesdefim belli olduktan sonrada onları toplamaya başladım ( 302 UBRS run yaptım rend main hand çıkmadı ama neyse :) )

Olay oynayanla ilgli olduğu kadar iteminiz ile yani guildiniz ile ( tek başınıza çıkartmazsınız hiç bir itemi) alakalı.

Bu yazdıklarım her karakter için aynı warriorumda var onun içinde aynı şeyleri yaptım.[signature][hline]Charles Rhadamantis

Nobody is perfect so I'm nobody.

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Malibu, 12 Kasım 2005 21:15 tarihinde demiş ki:
Rogue = %51 item %49 Yetenek

bence World of RougeCraft (özellikle 2) adlı videoyu izlemelisin. o videoda rogueların iyi ve akıllı bir şekilde oynanırsa hiç item giymeden bile pvp de nasıl iyi olabileceklerini gösterior.[signature][hline]War, war never changes!!!
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyu pek okumadım ama alt karakter açmak için server ararken şöyle bir şey dikkatimi çekti. Rogue açmak istediğim için hangi sunucuda az rogue vardır ona bakıyordum.

PvP sunucularında en çok oynanan class rogue. Arkasından warrior ve hunter geliyor.

Normal sunuculara baktığınızda ise rogue oynayanların yüzdesi oldukça düşüyor. PvE yapmak için rogue oynayan çok az. PvP sunucusunda oynayanların neden rogue seçtiğini de tahmin etmek çok zor değil.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Kane | Level 60 | Orc Warrior | Magtheridon | Grimsoul Legion
Nepenthe| Level 20 | Undead Mage| Frostwhisper
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...