Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Materyalizm ve Aşk

Kreese

Öne çıkan mesajlar

bugün dersanedeydik
sosyal bilgiler hocamız gayet materyalist bir insandır nerden geldiyse geldi konu derste insan psikolojisine geldi

ve hoca dedi ki ''bizde herkes sevdiğim için canımı feda ederim hede hödö der böyle kolay mı ölmek? insan en zor kendisine zarar verir. gerçekçi olalım hepinize soruyorum sevdiğinizi ya da sizi öldürecekler kimi öldürsünler'' dedi. ben kendimi dedim diğer 12 kişi+hoca sevgilimi dedi 13-1 yendik falan die alay ettiler

sonra hoca 3 ay sonra farklı düşünürsün sen daha olgun bi kişi değilsin kişiliğiniz sizin hala oturmadı 4 yıl sonra gel bana bu lafı söyle göreyim falan dedi

böyle düşünen var mı? hocanın paranın,ideallerin en çok da aşkın tutkuya dönüşmesi durumunda insanın kendisine neler yapabileceğini anlamadığını hissettim.sonra hocaya 3 ay önce benim de kendisi gibi düşündüğümü söyledim sırf konu kapansın diye ve yukarıdaki paragraftaki lafları aldım

oysa ben hep daha 1 saat önce tanıştığım biri için hatta hiç tanımadığım sadece masum olan biri için canımı 1 an düşünmeden verecebileceğimi düşünerek yaşadım yoksa insan olmanın arkadaşlığın dostluğun ne önemi vardı? ve ilk defa insanların hiçbirinin benim gibi düşünmediğini görmek beni oldukça etkiledi şaşırdım noluyoruz falan oldum[signature][hline]NuKe, 04 Kasım 2005 01:03 tarihinde demiş ki:
Hayır efendim olmaz oyle şey. Kadın erkek eşittir. Kızlar da lol desin. Hatta kızlar da ayakta işesin. !!!
Sosyal ağlarda paylaş

birinin ölmesi gerekiyorsa kendimden çok sevdiğim kişi öleceğine ben ölürüm diye düşünüyorum =)

* Doğru duzgun yazı biçimiyle anlattıgın için ayrıca tşk.
[signature][hline]..// you
.// me
//_ll_ death
....ll god

[Bu mesaj Pingu tarafından 19 Kasım 2005 20:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

bence o an bulunduğun ruh haline göre değişken cevaba sahip olan bi soru bu. insanın hayatından vazgeçmesi kolay değil. ayrıca sevdiğindende öyle. normal şartlar altında (1 atmosfer basınç ve odak sıcaklığı demek geliyor içimden engel olamıyorum) bende sevdiğim için ölürüm..[signature][hline]bir yardım elide siz uzatın ==>Filmation's Ghostbusters
Sosyal ağlarda paylaş

bi tercih yapmak zorunda kalsam kendimi seçerim ölmek için[signature][hline][b]porsuk, 03 Ekim 2005 23:10 tarihinde demiş ki:
herkez kopmuş yarılmış iptal olmus ama biz ingilizce bilmiyoz
bu ne kültür boyle. bu nasıl bir bilimsellik bu nasıl evrensel yaklaşım bu nasıl yitirilmemiş felsevi birikim betime uyum ahenk lisan skuhut u fosforik cümle kapitalitik osturafyon
[/b]

[Bu mesaj Cintonik tarafından 19 Kasım 2005 21:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Materyalist bi insan olduğumu sanmıyorum...Ama sanırım kendim yaşamayı tercih ederim,böyle bir tercih zorunluluğu olursa...Tabi 1000de bir ihtimal aşırı tutulursam olay değişir(1000+12312312431512341 de bir ihtimal)....[signature][hline]At-Avrat-Silah-Pc-Mp3çalar-Kola...
Burda bir efsaneden bir an
Sorunlar matematik problemine benzer.İkisinin de cevap anahtarı vardır.Matematik için arka sayfaya,sorunlar için buraya.
Nostalji için
Sosyal ağlarda paylaş

Ne kadar sevdiğine bağlı... Yani çıktığım-çıkacağım herhangi bir kız için ölmem... Ancak hayatımın aşkını bulduğuma inanıyosam belki:P

O anki ruh halime bağlı kısacası... Tabii internet zihniyetiyle düşünemiyoruz "Ölürsem arkadaşlar resler" "Noolcak 20 saniye sonra respawn olurum" filan diye... Ölüm bi kere.Kısacası hiç te kolay değil. Öyle ölürüm atlarım ay em your hiro modunda dolaşmak kolay değil[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Sosyal ağlarda paylaş

olebilmeyi dusunurum..isterim..
ama olebilirmiyim bilmiorum..(oeeh:-))[signature][hline]"ölene kadar" diye söz verilmi$tir
ama "ölüm yolunda" ba$ka tercihler belirmi$tir..

-------------------------------------------meLtem says:
bak istersen sendn özür dilesin
meLtem says:
bn eşeim desin?;)
...ÕzeN¢... says:
i iiih...

Sosyal ağlarda paylaş

Konunun materyalizmle bir alakası yok. Gayet basit bir mantık tabii ki sevgili ölecek. Ben ölürüm diyenlerin böyle demelerinin sebebi şu ana kadar herhangi bir kız arkadaşları olmaması bu yüzden de hayatlarında bir kızı sevip devamlı onunla olacaklarını düşünmeleri...[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 19 Kasım 2005 23:27 tarihinde demiş ki:
Konunun materyalizmle bir alakası yok. Gayet basit bir mantık tabii ki sevgili ölecek. Ben ölürüm diyenlerin böyle demelerinin sebebi şu ana kadar herhangi bir kız arkadaşları olmaması bu yüzden de hayatlarında bir kızı sevip devamlı onunla olacaklarını düşünmeleri...

ne alakası var hiç bi kız arkadaşının olmamasıyla bu olaya nasıl bağladın valla tebrik etmek lazım seni.Kız arkadaşı olmayan adam ne diye ben ölürüm desin ki.[signature][hline]Mephistoooo STyle>>>>Querezma mephistoooo
Sosyal ağlarda paylaş

Çünkü henüz kız arkadaşı olmamış insanların aklında o ilk aşka mahsus "sonsuz aşk, bitmeyecek aşk, ölümüne aşk" imajı vardır. 1-2-3-4-5-6 kız derken bir yerden sonra kız arkadaşların hayatındaki çoğu insan gibi öyle gelip geçici normal bir insan olduğunu anlıyorsun, ondan sonra da zaten bu "ölürüm onun için"cilik de hafif hafif yok oluyor. Kayideler ayrı tabii.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Sosyal ağlarda paylaş

anticim.birden çok fazla sevgilim oldu sauana kadar
ve suan son sevgilim.gerçekten ciddi ciddi bişiler düşündügüm biri.yani aşığım.2 mizden birinin olmesi gerekiosa.ben herturlu ölebilirim suan

ama sadece onun için tabi.sokaktaki adam için ölmem[signature][hline]"Far away is a place where I hide
the truth that have to be locked away"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 20 Kasım 2005 00:07 tarihinde demiş ki:
Çünkü henüz kız arkadaşı olmamış insanların aklında o ilk aşka mahsus "sonsuz aşk, bitmeyecek aşk, ölümüne aşk" imajı vardır. 1-2-3-4-5-6 kız derken bir yerden sonra kız arkadaşların hayatındaki çoğu insan gibi öyle gelip geçici normal bir insan olduğunu anlıyorsun, ondan sonra da zaten bu "ölürüm onun için"cilik de hafif hafif yok oluyor. Kayideler ayrı tabii.
ii güzelde ben aramızdaki büyük aşk için diil onun için ölürüm.Eğer biraz bile seviyosam ölürüm yani onun ölümü beni yıkar ve emin ol tüm ömür boyu neden ben diilde o diye isyan etmektense ben ölürüm.[signature][hline]Mephistoooo STyle>>>>Querezma mephistoooo
Sosyal ağlarda paylaş

Instinct de mort (ölüm içgüdüsü) ile instinct de vie (yaşam içgüdüsü) çakışıyor öyle bir şey dendiğinde, ancak instinct de mort üstün gelir sonuç olarak içgüdüsel olarak kızın ölmesini istersiniz. Mantıklı olarak verebileceğiniz bir karar değil bu, sadece yaşamak istersiniz yani içgüdü...[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Sosyal ağlarda paylaş

İşin ilginç yanı da burada zaten, insanların %99'u özgür iradeleri olduğu için gerçekten özgür olduklarını zannediyorlar. Oysa bu doğru değil. Sizin seçimlerinizle aranıza giren yüzlerce şey var, bunlardan da sadece biri doğal yapınız. Doğal yapınız kendi ölümünüze karar verme olayını kabul edemiyor, en azından sağlıklı bir bünye kabul edemiyor (psikolojik sorunlar dışında) yani mantık olarak asilce bir harekete karar vermekle başınıza silahın dayandığı andaki davranışlarınız arasında dağlar kadar fark var. Bu yüzden atıp tutmayın bence.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Sosyal ağlarda paylaş

1.-hocan hiç aşık olmamış!
2-kimse sana sevgilini mi yoksa seni mi öldüreyim diye sormaz!
3-bi tercih yapmak gerekirse ben kendim ölmek isterim ama sevgilim de benim gibi düşünüyosa beraber ölürüz! ya da beraber yaşarız![signature][hline]DIDO!
No one ever die from wanting too much!
«::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::»
Sosyal ağlarda paylaş

Sırf senin inadına kendimi öldürürüm valla:P Şaka bi yana tabi ki insandan insana değiştiği gibi ben ölüm içgüdüsü ve yaşam içgüdüsünü düşünmem sevgilimi düşünürüm.Onun ölmesine nasıl izin verebilirim ki...Zor bi karar ama benimki kesinlikle kendi hayatımı vermek olur.[signature][hline]Mephistoooo STyle>>>>Querezma mephistoooo
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...