Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 normal windows dizini mantığını kullanmak yeterli... örneğin logs klasörü içine stafflogs klasörü açıp, içinede tüm staff üyelerinin acc isminde dosyalar yaratılır... sonra; serv.writefile logsstafflogs.txt "Tarih: - i acmaya calisti." eleştirime gelince, kimseye sayısızlık yapmadım. isteyen olumlu bir eleştiri olarak alıp yoluna devam eder, isteyende beni umursamaz. o da yoluna devam eder. ne diyebilirim ki?[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Heimdall Mesaj tarihi: Kasım 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2005 revizyonda kaldırıldı. kullanılıyor yerine.[signature][hline]toggie, 23 Eylül 2005 15:17 tarihinde demiş ki: çok afedersiniz şimdi bu gaykızı ise g*tten çıkma oluyor o zaman. Mum_Chamber, 07 Kasım 2005 15:46 tarihinde demiş ki: iyi güzel de lobiye bir giriyorsun amcamlar orda grup yapıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sharlock Mesaj tarihi: Kasım 18, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2005 r402 kullanıyorum yerine sadece yapsak yeterlimi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ocean Mesaj tarihi: Kasım 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2005 evet yeterli yapmasan eger zaten o kısımda hata oluşur[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2005 56b'de dediğim gibi yapabilirsiniz :)[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sharlock Mesaj tarihi: Kasım 18, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2005 beyler [gmfix] eventi altına itemdclick trigerine ekliyorum bir vendorun menüsüne tıkladığımda açıyor ? dclick trigerine ekliyorum gene açıyor ne yapacağım vendorlari açmamasi için hayvan cesedlerinide açıyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 18, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2005 dclick ile yapılacaksa, dclick trigger'ını item'a vermen gerekiyor, yani oyuncuya verirsen olmaz. itemdclick hakkında tam bilgim yok. bununla birlikte typedef ile bu problemi çözebilirsin. kendisine item'a verilen event diyebiliriz. [typedef t_corpse] on=@dclick ilgili kod... hangi type'lara koyacağın sana kalmış (t_container mesela...), spheredefs içinde hepsi var. istersen kendin type tanımlayıp item'a atayabilirsinde...[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sharlock Mesaj tarihi: Kasım 18, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2005 anladım peki vendorlarin menülerini açmamak için ? char.defs den dclick trigerlerinemi eklesem :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 vendor npc lere event(e_stafflock gibi birşey...)eklersin, container ve cesetlere de typdef(t_corpse, t_container gibi...) eklersin. bir de ben container diyorum ama container dersen strbox tarzı şeyleri de açmaz. amacın o değilse kendin type tanımla daha iyi...[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sharlock Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 anladım racta saolasın ama dediğim gibi mesela vendor menülerini açmak için dclick trigeri altına eklersem olmazmi diyorsunuz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 zaten dclick triggerı altına ekleyeceksin :) sen sanırım event kullanımını anlayamadın(?) önce bir event tanımlanır: [events e_staff] // e_staff senin adlandırdığın bölüm on=@dclick ilgili kod... sonra da ilgili vendor'lara bu event atanır: [chardef c_h_banker] defname c_h_vendor_banker id c_man ... tevents e_staff // bkz. yukardaki event ismi. ... böylece ne oldu; tüm npc vendorlar altına on=@dclick diye yazıp uzatacağın kod yerine bir yere trigger'ı koydun ve event ile ona referans vererek okunacak satır sayısını azalttın, işlemden tasarruf... bilmem anlatabildim mi(?)[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sharlock Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 tamam cnm anladım :D intelligence eventlari falanda veriyoruz npclerede sonçta her vendora verecen herneyse vendorlar tamam ? kasalari vs.. ellememeleri için type def containerlari bulup onlarinda altına bu trigeri koyacam ? birde oyuncularin çantalarini açmamalari için yukarda yaptik onu ekledim ama olmuyoR ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 [typedef t_container] on=@dclick ilgili kod [typedef t_corpse] on=@dclick ilgili kod bu ikisinin altına dclick'te return 1 verdiğin anda, açılmazlar... bu durumda cesetlerde, oyuncu çantalarıda, npc çantalarıda, strbox'larda, normal kutularda, vs. vs.. açılmaz. bitti, oh :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bosphorus Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 gercekten guzel calisma benim de bi tuzum olsun .. Orada tevents olarak eklemissiniz de gerekmez o .. [events e_gm_ctrl] on=@CharDclick if ( > 1) && ( < 6) serv.writefile stafflogs.txt "Tarih: -- 'e cift tikladi." endif on=@ItemDclick if ( > 1) && ( < 6) serv.writefile stafflogs.txt "Tarih: -- . icinde 'e cift tikladi." endif Eger engel olarak yapmak istiyorsaniz da if == i_katana_vanq sysmessage yassagh return 1 kullanabilirsiniz..[signature][hline] What does not kill you will make you wish it had..! |Visual Basic 6.0||ASP||Uo Scripting| a.k.a NumberØne Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bosphorus Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Hatta abartarak triggerlari artirabilirsiniz.. on=@Target //tam hatirlayamadim on=@Target_Item di galiba.. Sora functionlarin altina eklersiniz bunlari :D ne zmn kullanmislar .. Anlicaniz stafflar bilginiz disinda hic bisi yapamazlar :D [signature][hline] What does not kill you will make you wish it had..! |Visual Basic 6.0||ASP||Uo Scripting| a.k.a NumberØne [Bu mesaj bosphorus tarafından 19 Kasım 2005 17:18 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sharlock Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 [events e_Staff] on=@CharDclick if ( > 1) && ( < 6) sysmessage bunu yapamazsiniz sysmessage yaptiginiz islem dosyasina kaydedildi... return 1 serv.writefile logsstafflogs.txt "Tarih: -- 'e cift tikladi." endif böyle yaptım tevents=e_staff yaptim mageshop altina olmadi daha sonra böyle yapip denedim [events e_staff] on=@dclick if ( == 21) && () if ( = 4) && !( = ) src.sysmessage Bunu yapamazsiniz. src.sysmessage Yaptiginiz islem dosyasina kaydedildi serv.writefile logsstafflogs.txt "Tarih: - i acmaya calisti." return 1 endif endif gene olmadi arkadaşlar napacam vendorlara 2 tıkladımda menüyü açıyor ? ? [Bu mesaj Sharlock tarafından 19 Kasım 2005 17:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Albert Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 vendor'larin kendisinde bulunan event'lari kullan if ( > 1) src.sysmessage Kandiramazsin beni, dim tis. return 1 endif bu kadar.[signature][hline]'Halk icinde muteber bir nesne yok, devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes, sihhat gibi.' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sharlock Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 sharlock vendorlarin kendsinde heç dclick trigerli bir event yok ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 said: Ractamainus, 19 Kasım 2005 16:04 tarihinde demiş ki: [typedef t_container] on=@dclick ilgili kod [typedef t_corpse] on=@dclick ilgili kod bu ikisinin altına dclick'te return 1 verdiğin anda, açılmazlar... bu durumda cesetlerde, oyuncu çantalarıda, npc çantalarıda, strbox'larda, normal kutularda, vs. vs.. açılmaz. bitti, oh :) bu ikisinden sonra event eklemeye gerek yok ki :) sistemi daha az kasar böyle. kişisel olarak event eklemem, bunu yaparım.[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sharlock Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 ractamainus ben vendorlar için bahsediyorum şuanda olmuyor 2 çeşittede denedim biryerde sorun var bulamadım :D delircem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Albert Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 vendorlara xshow events cektigin zaman o event'lar gozukmez ama uzerinde oynama yaptigin zaman etkili olacagini goreceksin. event'lari incele human'larda ki.[signature][hline]'Halk icinde muteber bir nesne yok, devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes, sihhat gibi.' Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 yahu nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama ben şimdi denedim olmuyor mu diye, oluyor... t_container zaten her türlü çantanın type'ıdır. açmıyor işte yahu :) t_container ve t_corpse yeterli.[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 peki bu t_container'da çıkacak problem nedir? staff kendi çantasını da açamaz. on=@dclick altına bir sorgu eklemek yeter ama ne tür bir sorgu bilemiyorum. çantanın, kendi backpack'i olduğunu nasıl belirtiriz ey bilen birisi? :)[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sharlock Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 ractaminus vendoralrin menüleri için t_corpse yeterlimi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sharlock Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 beyler şimdi yaptım t_Corpseleri açamıyor ama şöyle birşey var .. 9:21:ERROR:(itemb7.scp,39)Can't resolve 19:21:ERROR:(itemb7.scp,39)Undefined symbol '' 19:21:ERROR:(itemb7.scp,42)Can't resolve şu hatalari alıyorum ve yaptığı işlemi kaydetmiyor ?? kendi .txt dosyasina if ( = 4) && !( = ) src.sysmessage @55 Bunu yapamazsiniz. src.sysmessage @55 Yaptiginiz islem dosyasina Kaydedildi... serv.writefile logs.txt "Tarih: - i acmaya calisti." return 1 endif scpde bu ? neden kaydetmiyor ve o hatalari veriyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar