Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sıkça Sorulan Sorular & Önemli Başlıklar


Wendigo

Öne çıkan mesajlar

Önemli Başlıklar:
Türkiye'de WoW Satılan Yerler
Guild Kısa Tanıtım Başlığı
Newbie AddOn Rehberi
Yeni başlık neden ve nasıl açılır
Roleplaying Realms Policy (Türkçe kısa bir özet)
Başlıkları, konu dışına çıkan mesajlar ile kirletmeyelim

Pati / WoW bölümünden okunası başlıklar:
Official forumları takip etmenin en kolay yolu: Anvilbeard
Fraps Nasıl Kullanılır
Kim, hangi AddOn'u kullanıyor
Patch Sorununa Kökten Çözüm!
http://www.wowguru.com/patches/ -> Patch'ler için ayrı bir link
Meslekler Rehberi by Sparkcaster
Deri İsciligi FAQ by Sparkcaster
Engineer Rehberi by Absolut
Meslek Tanıtımları by Eternal
Macro & Script & Interface by KahnX

[Bu mesaj Qui tarafından 13 Eylül 2005 22:39 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Qui tarafından 27 Ekim 2005 23:18 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Qui tarafından 29 Aralık 2005 21:54 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

YARARLI SİTELER

Solitude'e ve diğer için eklemeler wow sever patilere teşekkürler
WoW oynayacaksanız bu sayfaları bilmeniz, bu şeyleri kullanmanız işinizi kolaylaştırır.
http://wow.mine.sk/: US, EU, FR ve DE client'lar için ayrı ayrı her patch mevcut.
ThottBot
Bu sayfa sizin için item, quest, NPC, vs. bulma sayfası. Yerini bilmediğiniz, ihtiyacınız olan herşeyi bulabilirsiniz. Mutlaka gidilmesi gereken bir sayfa. Arada bir offline oluyor, daha sonra deneyin açmazsa.
World of War
Bu sayfa da epeyce bilgi ve haber olan bir site. Ayrıca çok güzel ve ayrıntılı haritalara sahip. Ayrıca en önemlisi, Talent Tool'a sahip ve burada talent'larınızı hesaplayabiliyorsunuz. Ayrıca kendi item database'i de var. Başka iyi bir olayı class spesific sayfaları var ve burada class questleri, vb gibi özel bilgilere ulaşabiliyorsunuz.
War Atlas
Bu da güzel bir harita programı. Flash ile yapılmış ve epeyce bilgiye sahip olmasa da bulmak istediğiniz bir alan olunca bulmanızı kolaylaştırıyor. Özellikle quest açıklamalarında Guyrarar'a git gibi fantastik açıklamalar yapıp, oranın nerede olduğu konusunda en küçük açıklama yapmazsa, yardımınıza koşuyor.
Cosmos UI
Cosmos UI WoW için bir arayüz eklentisidir. Bir çok ek özellikle gelir, ikinci bir bar, sağ sol barlar, buff zamanı göstergesi, uzaklık göstergesi vs. Açıklamalarını dikkatlice okuyup ne işinize yarıyorsa açın, diğerlerini kapatın.
CTMod
CTMod da bir arayüz eklentisidir. Ama Cosmos UI'ye göre çok daha basit ve sadedir. Eğer cosmos çok karışık geldiyse bilgisayarınızı çok zorladıysa bunu deneyebilirsiniz, bu da oldukça güzeldir.
WOW Torrents
Blizzard'ın WoW için çıkardığı bütün download'lara ait torrent dosyalarını bulabileceğiniz, şekermi şeker bir site.
NOT: Arayüz eklentilerini oyun klasöründeki interface klasörüne koyacaksınız. Arayüz eklentileri (özellikle cosmos) FPS'nizi düşürebilir, eğer yavaş geliyorsa kullanmadığınız özelliklerini kapatın.
------------------------------------------------------------
buradada talent calculater skiller vs var gusel bi site
wow.allakhazam.com
wow.stratics.com
www.goblinworkshop.com
wowvault.ign.com
www.regressionx.com/wow/
www.warcraftmovies.com

Mapler
Kaldorei
Videogame maps
Eastern
Kalimdor

[Bu mesaj Qui tarafından 02 Eylül 2005 23:48 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Qui tarafından 17 Kasım 2005 15:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
[li]Oyunu yeni duydum bana bilgi verirmisiniz?
Bu soru çok genel bir soru olduğundan ve soran kişi muhtemel hiç dersini çalışmadığından pek sempatiyle yaklaşmıyoruz. Oyun hakkında sorulabilecek soruların %80'inin cevapları; www.wow-europe.com adresinde olduğundan önce burayı incelemelisiniz. Daha sonra anlayamadığınız konularda, daha spesifik sorular sorabilirsiniz.[/li]

[li]Oyuna bayıldım nereden alabilirim?
US ve EU şeklinde iki bölgede oynanabiliyor. Önce bunlardan birini seçmelisiniz. (Çin ve Kore'yi saymıyorum artık..)
US: Amerikadaki alışveriş sitelerinin bir çoğundan oyunu satın alabilirsiniz. Bu sitelere ulaşmak için; www.froogle.com
EU: Aral ithalat oyunu Türkiye'ye getiriyor. Ayrıca Avrupadaki çeşitli yerlerden satın alabilirsiniz. Forumlarda bir sürü başlık mevcut. Yenisini açmadan önce lütfen bunları okuyalım.[/li]

[li]Oyunu sadece cd-key ile oynayabilirmiyim?
Evet. Sipariş ettiğiniz kutuyu Türkiye'ye kadar yollatmayıp, bir tanıdığınız vasıtası ile sadece cd-key'i öğrenerek oynayabilirsiniz. Oyunu satan bazı siteler isterseniz size cd-key'i mail atabiliyorlar, sormakta fayda var. Oyunu ise başkasından kopyalayabilir yada internetten indirebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken US yada EU sürümlerinden doğru olanı edinmiş olmanız. İsterseniz EU sunucularında fransızca yada almanca client ile de oyanayabilirsiniz.[/li]

[li]Oyunun ücreti ve aylık ücret ne olacak?
US 50$, EU 45 Euro / 25£ civarlarına satışa çıkarılıyor.
Aylık ücret; Aylık 12.99 Euro (£8.99), 3 aylık 11.99 Euro /ay £8.39), 6 aylık 10.99 Euro /ay (£7.69) olacak. Gamecard konusunda bir açıklama gelmediysede muhtemelen aynı fiyatlara satışa sunulacaktır.[/li]

[li]Türkler nerede?
Türkler bütün realm'lara dağılmış durumda. ŞU başlık altında forumlarımızda açılan bütün realm başlıklarına bağlantılar var. Teker teker inceleyerek Türk yoğunluğunu öğrenebilirsiniz.[/li]

[li]Oyunun sunucuları nerede?
Avrupa sunucularının tamamı Paris'ten, Blizzard'ın sahip olduğu bir şirket tarafından idare ediliyor.
Ek: 25.01.2005'te yayımlanan bir habere göre Frankfut - Almanya'da yeni (dedicated) sunucular açılıyor.[/li]

[li]Bir quest'te takıldım, ne yapmalıyım?
Forumlarda ilgili quest hakkında bilgi vererek soru sorduğunuz taktirde mutlaka yardımcı olacak biri çıkacaktır. Ama öncelikle Thottbot Quest Finder, Allakhazam Quest Lookup, IGN WoW Quest sayfası gibi yerlerden bilgi almalısınız. Hala belirsizlik devam ediyorsa, sorularınız varsa forumlarda bir başlık açabilirsiniz.[/li]

[li]Sitede yazmayan daha fazla bilgi için;
Draznar's Ultimate Profession FAQ & Links to other FAQs 'a bakabilirsiniz. Official olmasada, oldukça bilgilendirici / yol gösterici.[/li]

[Bu mesaj Qui tarafından 02 Eylül 2005 21:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Oyunu nerelerden satın alabilirim?
Gameloaded.co.uk
Weblebi
Avaturk
Ideefixe Ideefixe'de Taksit imkanı
http://www.dr.com.tr
http://www.gamersloot.com
http://www.gameseek.co.uk
http://specialreserve.co.uk
Sendit*En ucuz burası arkadaşlar. 17.49 Pound*

adreslerinden temin edebilirsiniz. Araştırmalarınız dogrultusunda yeni adreslerde bulabilirsiniz. Tüm firmalardan sorunsuz bir sekilde paket elinize ulaştırılıyor. 3 iş günü içinde box elinizde oluyor. EU Siparişlerinizde bu süre 7-14 günü buluyor.

Ekleme: Bu yazı oyun daha Türkiye'ye gelmeden yazılmıştı. Şuanda Türkiye'de de bir çok yerde mevcut.

Us mi daha iyi olucak Eu mu ?
Bu konu tamamen göreceli ve ortama bağlı bir durum.Ama Eu serverlarından lag,latency durumunuz kesinlikle Us e oranla daha düşük olucaktır.

[Bu mesaj Eternal tarafından 06 Aralık 2005 00:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
  • 3 ay sonra ...
Daha ilk kez bugun test ettim ama elimden geldigince bahsedeyim size. Sonra bilahere geliştiririz.

Battleground Rehberi

BattleGround [ki bundan sonra BG oalrak anılacaktır] kapısına gittiginizde ilk olarak merdivenin solundaki night elf ten questi alın. Boylelikle takımınızın kazandıgı her BG sonucunda 900 civarı xp kazanacaksınız. Her Bg karşılaşması sonucu şayet kazanırsanız yine aynı nightelf ten xp lerinizi alınız.

Questimizi aldıktan sonra instance girişine gidip kafa atın. Açılan menuda BG lerden birini ya da "uygun olan ilk BG" seçenegini submit edin. İkincisini yapmanız daha mantıklı ve daha çabul sonuç veriyor. Bu işlemden sonra kapıda dikilmenize ya da yakında olmanıza gerek yok. Zira ben ikinci girişimde SW de idim. BG başlarken size yine bir menu açılıyor ve onay verirseniz direk içeri giriyorsunuz. 2 dakika beklediğimde oldu 20 dakika da..

İçeri girince alttan karşılaşmanın başlamasına kalan süre haber veriliyor. 1 dakika içinde siz hazır olmaya bakın. Raid grubu oluşturuluyor genelde ve 10 kişilik bir aktivite oldugu için iki raid grubu [2 slot] oluşturuluyor.

Taktik olarak ya da hep beraber hareket edebilirsiniz ya da 1. grup defans 2. grup ofans şeklinde hareket edebilirsiniz.

Olay Capture the flag. Birçok oyunda oldugu gibi. HOrde ve ally baseleri var. Puan almak için 2 flag in ayni base de olması lazım. yani sizin takımınız rakibin bayrağını sizin base getirse bile sizin bayrağında orda olması lazım. 3 kere bunu başaran takım oyunu kazanıyor. Bonus honor olarak da kazanan takım 70 honor puanı alıyor. yanılmıyorsam 1 puan icin 24 iki icin 48 puan. yani takımınız kaybetse bile puan aldıysa, honor puan alıyorsunuz.

Allience Base i soyle birşey ;)= Burada üzerine horde akan zavallı beni goruyorsunuz...




Genelde takımı ikiye bölüp çalışmakta fayda var. çünkü siz karşı bayrağı alsanız bile onlar da sizinkini alınca skor yapamıyorsunuz. Bayrağı taşıyan oyuncu bineğine binerse bayrak düşüyor. Ölürse de düşüyor. Bayrağa ilk tıklayan geri alıyor.

Bakınız bayrak taşıyan takım arkadaşımı nasıl da koruyorum :p



Takımlardan biri 3 kere skor yapınca oyun bitiyor ve menu çıkıyor. 3 dakika içinde Bg den dışarı çıkıyor ya da atılıyorsunuz. Bu esnada ölü olursanız fena, çünkü o zaman size xp kazandıracak quest item çantanıza düşmüyor. Benim bir kere başıma geldi.

Bugun ortalama olarak lvl 46 vardı diyebilir. BEn lvl 42 olmama rağmen çok eğlendim. 180 küsur kill sahibi oldum :)= Düşük levelsanız bile çekinmeyin , gidin eğlenin. Horde lar kızmasın ama bugun 1 sefer dışında her oyunu ally aldı :P[signature][hline]lost in sorrow nights! dark one, be my guide, light my path!
follow the energizer tav$ani
gizli ninja
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 3 ay sonra ...
Bulundugunuz Level dogrultusunda edinebiliceginiz en uygun itemlara için güzel bir kaynak

Guild Tanıtımları
Guildiniz hakkında bilgi verebiliceginiz başlık.

Gamecard hakkındaki son durum ve gelişmeleri takip edebiliceginiz başlık.[signature][hline]"Gülün ve bütün dünya sizinle birlikte gülsün,ağlayın ama yalnız başınıza ağlayın."
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...