Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mohaç'ı da gezdim gördüm. Kalanları temizledim geldim!


Qui

Öne çıkan mesajlar

Macaristan'a gitmişiz, Mohaç'ı gezmeden memlekete dönsem sınırdan çevirirler valla! Yurda girememe korkusuyla kaktım gittim Mohaç'a!

Debrecen'den Budapeşte'ye 2,5 saat, Budapeşte'den Pecs'e 2,5 saat, Pecs'ten Mohac'a 1,5 saat!

Mohaç, yani Mohacs, küççücük bir kasaba. Bizim köylerin asfaltlısı, Avrupai'si, afifçene büyüğü.. Bizim gezmeye niyet ettiğimiz savaşa ait yerler şehrin 6-7 km dışında! Budapeşte'de ingilizce bilen adamı zor buluyoruz, Mohacs'ta nası tarzanca çalıştık siz hesab edin. Ingilizce konuşan yok! Bukadar basit :)

Gittik kasabaya, sokaklar in cin.. Pazar günü olmasına rağman Turist Information bile kapalı! Adamlar alışık değil tabii. Biyerde soruyoruz "Mohac savaşı hede hödö" şeklinde, adam bize "Türk'müsünüz?" diye sordu. Bi biz gidiyoruz heralde oraya hehe :)

Bizim elemanların bitanesinde macarca sözlük var. Bulduk yarıçıplak bi Mohac yerlisi anlatıcaz derdimizi. Ama kelime kombinasyonunu yanlış seçtik biraz: Türk-Macar-Savaş! Adam önce kaçıcak sandım :) Sonra anıt kelimesini bulunca sözlükten sakinleşti :) Bizi ne olduğu belirsiz bi anıtın oraya götürüp bıraktı!

Başka kurban arayışına girdik.. Bitane polis-asker arası giyimli bi abla bulduk sıkıştırdık. Piercing'li, dövmeli, punk saçlı bi asker bu abla. Kopmuş hehe :) Yanındada arkadaşı var. Onlar Almanca konuşuyor, biz İngilizce.. Neyse anlattık derdimizi, otobüslere doğru yollanırken eleman (arkadaş olan) ben sizi bırakayım dedi..

Renault Twingo'ya 6 fil nası sığar? Sığıyor walla..

Ortadaki eleman getirdi bizi sağolsun anıtların olduğu yere.


Girişte Mohac savaşının saldırı savunma şeklini betimleyen enteresan bişey mevcut:


Bunu geçince bir açık alana, dairesel şekilde dikilmiş tahta anıtları görüyorsunuz.


Yaklaşıyor bakıyorsunuzki şu alttaki amca Sultan Süleyman'ı betimliyor. O filedekilerde kafalar!:


Buda başka biryerde Sultan Süleyman:


Tam karşısında savaşta ölen Macar Kralı Büyük Luis duruyor. Büyüklüğü yalan, 20 yaşında bi velet! :)


Dönüşümüz bir başka komedi! Bizi buraya bırakan abimiz saat başı otobüs geçtiğini söyleyip döndü geriye. Sonrada anladıkki Pazar günü otobüs çalışmıyormuş! Gişedeki yarım yamalak Almanca bilen teyzeyle İngilizce olarak konuştuktan sonra öğrendik bunu :( Üstüne bize dediki: "Üzülmeyin sadece 6km!".

Abdullah sağolsun! Attı kendini yola bi arabanın önüne! Bizi alın burdan diye hehe :) Ama yanlış seçim: Araba küçük.. İçinde iki yetişkin iki çocuk. Gayet tıka basa dolu.. Bırkatıkmı? Hayır tabiki :) Çocuklarla babalarını attık arabadan dışarı. 5 fil - küçük araba kombinasyonunu tekrar ettik :)

Aile çok iyiydi inanılmaz bişey. Yolsa böle bişey gelse başıma hayatta yapmam! Kim yaparki? Allahın dağında kocasını ve iki küçük çocuğunu yanlız bırakan bir kadın. Gevurun tekini şehre götürüyor!

Ama manzara harikaydı hehe. Giderken arabanın camından arkaya baktım:
Bize doğru bakan bir baba, bir eliyle 4-5 yaşındaki çocuğunu tutmuş, diğer elinde çocuğun puseti. Diğer tarafındada 9-10 yaşlarındaki kızı duruyor. Üçüde dumur halinde uzaklaşmamızı izliyolardı :)

Bu kadar :)[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Bazı hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir /Animal Farm

[Bu mesaj Qui tarafından 08 August 2003 22:40 tarihinde değiştirilmiştir]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mohaç Meydan Muharabesi için "Macaristan'ın En Kara Günü" betimlemesini kullanıyorlar. O savaşta hem Arpàd soyundan gelen (Arpàd bunları orta asyadan getiren Hun Komutanı) kral ölüyor hemde özgürlüklerini kaybediyorlar uzun bir süre için. Heralde Sülo baya bir katliam yapmış orda. 24000 olması lazım Macar birliği ve aynen temizliyorlar..[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Bazı hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir /Animal Farm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya inanılmaz evet. Bide arabayı yola atlayıp durduruyoruz. Kızlı erkekli olmamızdan dolayı güvendiler heralde. Onlarda Budapesteli değildi yerli turistti bide. Rüyamda görsem "ulan ne saçma" der geçerim hakketen.[hline]Semi-Dr. Quinthalus @ primum non nocere
ICQ UIN: 1957744 MSN Messenger: [email protected]

(bkz: Quinthalus) (bkz: Qui)
Bazı hayvanlar eşittir ama bazıları daha eşittir /Animal Farm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...