Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Söz Hakki Ulemaninmis!

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

anlama ozurlu olanlarin yada bisey bulsakta carpitsak diye firsat kollayanlarin konusmanin tamamini tekrar dinlemesini oneririm.
Adamin dedigi cok acik, dinde yeri olup olmadigina ulema karar verir diyor.uniye girip giremiyecegine degil.(IHM nin turban sadece siyasal simgedir kararina karsi olarak)
bi acik bulsakda vik vik etsek diye bekleyenlerde, unilere girislerine mahkeme karar veremez ulema karar verir vik vik... diyor, anlama ozurlu arkadaslarda gaza gelip vik vik ediyor. (yakinda, namaz dinde yoktur diye mahkeme karari cikarsada sasirmam)
Sosyal ağlarda paylaş

bende sorarım sana bu kacıncı

1 degıl 2 degıl 3 degıl 15 degıl

herseferındede aslanalr gıbı savunuyorsunuz bushbakan ınızı

bu yaptıgı kacıncı gaf puzzle ın kenarlartını kırmaya calıssada taslar tıkır tıkır yerıne oturuyor

sırf
dokunulmazlıkalrı bagımsız yargıya guvenmedıgımden kaldırmıyorum lafı ıle van rektoru olayında
bagımsız yargıya guvenın lafı olayı noktalıyor

3 ayda ne oldu bu yargıya bır yere baglandıda haberımızmı yok yok eger baglanmadıysa van rektoru olayında yargıya guvenen tayyıp ıs dokunulmazlıga gelınce nıye mızıkcılık yapıyor kaldık ısecımden once soz verdı kaldırıcam bu dokunulmazlıkalrı dıye

sırf yukarkı paragraftakı olaylara benzer olayalrdan oturu ısını kaybeden pek cok basbakan var dunyada ama bızım halk salak koyunuz bız

ayrıca basbakanlıktan gelen duzeltmese komık otesı
ulema dıyerek yargıdakı bılır kısılerı kastetmıs basbakan

kendısı saman altından su yurutmeye calısıyor ama bunu beceremıycek kadar salak bır ınsan halkın salaklıgı yuzunden o su bi şekıllerde egcıyor samanın altından tayyıp ın bocalamalarına ragmen

sırf ofer bap olayına benzer olayalrdan hukumet dusuren pek cok avrupa mılletı var
eger bu mıllet salak degılse cıksın arasın hakkını
yok salaksa bıze salak dedı dıye saldırmasın kımseye cunkı ne oldugunu kabullenmek bıle akıl sahıbı olmaya gıden yolda bır adımdır[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...
31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi...
Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara...

"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

ilk olarak bu kacinci demenin hic bir anlami yok cunku dedigi sey acik ve net "turbanin dinde olup olmadigina ulema karar verir mahkemeler degil." buna karsi cikmiyosun heralde? yok yani dinde turbanin olup olmadigina, namazin olup olmadigina mahkemeler karar verir diyosan, bosu bosuna cevap vermeyim daha.

diger bahsettigin konularlada tamamen baska birer tartisma konusu bu konuyla alakali degiller(yargiya guvenip guvenmeme, yolsuzluk ve cete kurmaktan suclanan rektorun ceza evinde olmasi gibi.......)
Sosyal ağlarda paylaş

kardesssim hala ne dininden bahsediyosunuz.. suraya 30.'ya yaziliyo bu. turban siyasal simgedir, yenilige ve cumhuriyete karsi isyani temsil eder. bu amacla irandan turkiyeye transfer olmustur. daha hala gelip "vik vik" ediyosaniz pek yakinda vik vik edecek bi diliniz de kalmayacak... yuce rabbim buyuktur, cezasini verir. isin komik tarafi dinsizlerin gelip dini somurerek basa gelmesi. bir defa bile tereddut etmiyolar mi acaba ya gercekten tanri varsa ve biz cezamizi bulursak diye... allah korkusu olmayanlarin, dini siyasal amaclarina alet etmesi de ayri bi ironi zaten.

ulema kim? kimmis benimle allahin arasina girmeye curret eden varlik? kimmis kendini allahin kitabinda yazani benim icin benden daha iyi yorumlayacak varlik? kimmis benim kitabimi benim icin okuyacak benim icin benim hayatimi yasayacak varlik? bi gidin ya... acin okuyun kitabida zerre kadar anlamaya gayret edin. konusmadan once de bilmeyi ogrenin.

[Bu mesaj riglous tarafından 17 Kasım 2005 07:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Pehh gözlerim açıldı sabah sabah ...
Daha öncede üniversitede türban
ve imam hatip liselerine avantaj konularında böyle bi politika izlemişti Sayın Başbakan (Saygım Koltuğadır oturana değil )
İnsanlarımızın daha bilinçli olması dualarımla...[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
AKP’den, Başbakan’ın açıklaması konusunda, Anayasal bir kurum olan ‘Din İşleri Yüksek Kurulu’nu kastettiği savunması geldi. TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof.Dr. Burhan Kuzu, ‘Başbakan, ‘ben mahkeme kararını tanımam’ demiyor. Sadece, ‘böyle spesifik bir konuda bir kanaate varacaksan yetkilisine sor ya da bu konuya hiç girme’ demek istiyor olabilir’ dedi. Kuzu, şöyle devam etti: ‘Başbakan, mahkeme bu konuda yetkili olamaz diyor, doğrudur. Bu konuda bir hükme varacaksan o halde kime soracaksın? Bu işin yetkilisi ulema. Ulema da, Din İşleri Yüksek Kurulu. ’

soylemeye calistigin bu sanirim.
ilk olarak basbakan olan birisinin kendisini ifade eden birisi olmasi gerekir. abuk subuk laflar edip ondan sonra bu sekilde cevir kazi yanmasin, cocuklarin sinifta hocaya once kufredip sonra yok yok silifke dedim hocam demesi gibi bi sey bu. dalga mi geciyosunuz... ha obur taraftan Diyanet Isleri demokratik bi sisteme mi bagli yoksa basbakanlik mi goreve getiriyo burda calisanlari... bozacinin sahidi siraci oluyo...

pes dogrusu... hadi yapiyosunuz da yani abartmadan yapin allahinizi severseniz. suyunu cikarmayin.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

@rigleus
iyi o zaman bende 40.kez yaziyorum siyasal simge degildir. benim akrabalarimdan bazilarida takiyor ve hicbir siyasal amaclari yok! irandan yada baska bir yerden gelen bir gelenek oldugu icinde degil, nur suresinin 31. ayetinde o sekilde oldugu icin, takiyorlar.

ve dedigin gibi kimsenin benim teyzeminle kuzenimin dininin arasina girmeye hakki yok. hele bir mahkemenin sadece siyasal simge oldugu icin takiliyor gibi bir karar vermeye hicbir hakki yok.

ve bu cumleyi anlamak okadar zormu "turbanin dinde olup olmadigina ulema karar verir mahkemeler degil."
Sosyal ağlarda paylaş

ha su mesele.
sen laik turkiye cumhuriyetinde yasayacaksin. ayni amac icin toplanmis devletin bi parcasi olacaksin. ama devleti bir arada tutmak icin gerekli fedakarliklari yapmak, milletin bir arada olmasi icin ozveride bulunmak fazla gelecek ha... bu mu oldu simdi dedelerimizin ozgurlugunun bedeli?

isinize gelince insan haklari mahkemesi basbakaninizi hapisten cikardi, basbakan olmasi icin onunu acti. isinize gelmeyince mahkeme de kim oluyo..

nasil ben kirmizi sari yesil renkli bayraklarla ortalikta dolasmisyosam, turban takmak da o kadar yanlistir. senin teyzen istedigi kadar "protesto" amacli takmasin... che resimli tsort giyip "amerika bizim dostumuz" demek gibi bi sey. gulerler insana...[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

ilk once sozlerine biraz dikkat et. binlerce masum insani katletmis bir teror orgutunun bayragiyla teyzemin basindaki bez parcasini bir tutamassin.
ikinciside bayragin tek bir amaci vardir oda biseyleri simgelemektir o yuzden verdigin ornekle hic bir alakasi yok o dedigin renklerdeki herhangibi birseyi giymenede kimse karisamaz zaten karismiyorda.
che resimli tsort giyip "amerika bizim dostumuz" uzgunum ama bu verdigin ornekte olmamis cunku dedigim gibi benim akrabalarim ve buyuk cogunluk basortusunu sadece inandigi icin takiyor siyasal bir amactan dolayi degil. yani laik duzenle cakistigi bir nokta yok.

ve yukardaki soledigin seylerle "turbanin dinde olup olmadigina ulema karar verir mahkemeler degil."sozuyle ne alakasi oludugunu anlayamadim.

[Bu mesaj Fable tarafından 17 Kasım 2005 08:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

konunun turban olmadigini hepimiz biliyoruz ,basin kapali giremezsin universiteye . turbana indirgemeyin sadece .

aihm nin verdigi karari alkislayanlar aposu yeniden yargilayin kararini da alkislasin o zaman . aihm siyasi kararlar verir en basit ornegide herkes isine geldiginde aihm ni alkislar .[signature][hline]Fiery angels fell . Deep thunder roared around their shores... Burning with the fires of Orc.
Sosyal ağlarda paylaş

bohuuu
ben burda 2 3 sayfalik yazi yazsam sonunda turbanin siyasal simge oldugunu ve bunun ulke icin zararli oldugunu yazsam sen yine gelip bana bunun ne alakasi var simdi diye soracaksin... daha ne diyebilirim ki.

@huun, yargilansin tabi... ne degisir ki..? herhangi bi kusku birakacak sekilde yapilmasi hata ilk basta. ama konu sapacak simdi.

"binlerce masum insani katletmis bir teror orgutunun bayragiyla teyzemin basindaki bez parcasini bir tutamassin." bu senin dusuncen. bana gore ikisi de geride yasanacak bi ulke birakmiyo benim icin.

bayragi nasi simge olarak kabul ediyosan o zaman bunun da simge oldugunu kavrayabilirsin sanirim. evet... istiklalde sehit anneleri toplanmisken o renklerdeki bi sapkayla git de linc etsinler seni...

orda anlatmak istedigim biraz daha farkli. yani icerdigi anlami bilmeden, o yonuyle dusunmeden kullanmak onlarin yaptigi. belki din olarak bu boyle goruluyo. ama vicdanini dinleyerek sunu soyle; turban takildikca ulkenin kotuye gidecegini bilse teyzen takar mi? bence takmaz. dinimiz de hosgorulu dindir, gunah yazmaz. o zaman niye takiyo?!?!!! niye bunu simge olarak kullananlarin yolunu aciyo?[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 17 Kasım 2005 09:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de aihm kararını verirken ulemaların fikrini almalıydı demiş gördüğüm kadarıyla. direk fable ın söylediği gibi "hedeye hödö karar verir" demiyo. aihm in o kararı o ışıkta vermesi gerektiğini savunuyor yani.
ya sonuç itibariyle küfrettirecek artık yeter.gitsin ekonomiyle uğraşsın biraz.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendoa.k.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında paticikde adminlerin durusu nasıl onu da bilmek lazım Atatürkçü,Cumhuriyetçi ulusalcımıdır?yoksa tarafsızmıdır ki bence tarafsız olmalarıda diğer türlü olmaları kadar tehlikelidir.
neden yazdım bunu? Kemalist devrimi ayakta tutmak ugruna nice insanların hayatları yok oldu uğur mumcu ,ahmet taner kışlalı,necip hablemitoğlu..bir cok aydın bu yolda hayatlarını kabetmişlerdir.Taliban şeyhinin önünde diz cöken,Ömer dinçer gibi tescilli Atatürk düşmanını başkanlık müsteşarı ve akıl danışmanı yapan bi "başbakana" benim söylediğim bi sözü o tc başbakanı deyip ki asıl neden o değil aman siteye bişey olurmu aman bize bişey olurmu korkaklığıyla editleyen admine yazıklar olsun.Yazımı editleyen admin gibi ontanesi birleştirsen bi ugur mumcu,bir Ahmet taner kışlalı olurmu? olmaz tabiki yani diyorumki senin sitene bişey olmus,sana bişey olmus kac yazar?? Nice büyük kemalist devrimciler şehit olmus Atatürk yolunda.Ayrıca korkma, merak etme benim buraya yazdıgım yazıdan ne sana nede paticik e bişey olur..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 17 Kasım 2005 08:56 tarihinde demiş ki:

ama vicdanini dinleyerek sunu soyle; turban takildikca ulkenin kotuye gidecegini bilse teyzen takar mi? bence takmaz. dinimiz de hosgorulu dindir, gunah yazmaz. o zaman niye takiyo?!?!!! niye bunu simge olarak kullananlarin yolunu aciyo?

sen vicdanını dinleyerek suna cevap verir misin ?

basini oretn insanlarin bu ulkenin kotuye gitmesiyle ne alakasi var ?

ayrica kendini durduk yere islam alimi kiligina sokma sana kalmadi "gunah yazmaz" demek . bunun disinda gunah yazmasa bile isteyen! basini kapatip okula girmenin mucadelesini veremez mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

tabiki "insan" basını kapatıp cumhuriyetin bekçisi olan üniversitelere girmenin mücadelesini verir.Nasıl ki dedeleri Cumhuriyete karşı,Atatürk e karşı mücadele vermiş sonları istiklal mahkemeleri olmuşsa onlarında elbet sonu pek aydınlık olmaz[signature][hline]"Bu ülke ya Kemalistlerin olacak ya da hiç kimsenin!!"

Uğur Mumcu
Sosyal ağlarda paylaş

@riglous ; ezelden beridir turk medeniyetleri -ozellikle osmanli selcuklular v.s.- islamiyetle ic ice oldular.ama bu zamanda cagdas bi medeniyet seviyesi maalesef bizim dinimize gore deilmis gibi gorunuo.bence bas ortusu takilmali veyahut turban hernehaltsa.ama bu kullanilmamali.bunu sembol olarak kullanmamalilar..[signature][hline]Through purity and through light
And the grace of the night
We sing and we dance
To our black heart romance

Darkness WebPage | msn : [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

asıl türban meselesi bi yana dursun, burdaki laflar başbakanın halen eski düşüncelerini nasıl bire bir devam ettirdigini gösteriyor. bağımsız(!!!) mahkemelerin işini nası yapacagını ögretmek ona mı düşmüş?? başbakan ne karışır böle bi işe. işine gelmeyen bi karar da nasıl da kontrollerini kaybedip asıl yüzlerine kavuştukları apaçık ortada.

kaldı ki zaten "biz değiştik, geliştik" kaadar sacmasapan birşeye insanlar nası inanır hiç anlamadım. insanların dünya görüşü bir gecede baska bir parti kurunca değişiomuş da biz bilmiomusuz. bi de 40 kişininki birden, sadece RTE olsa o da iyi.
zaten işin safsata oldugu taa bastan belliydi, her gecen olayda asıl yüzleri biraz daha acığa cıksa da bunu bizim cahil halkımız ne kadar anlar, ondan ne yazık ki şüpheliyim..
Sosyal ağlarda paylaş

RTE nin gaflarıyla ilgili yorum yapmıycam zaten gözlerini açmasını bilen herkes onun yalanlarını, amacını açıkça anlamış durumda. Diğerlerininde gözlerinin en kısa zamanda açılmasını diliyorum...

Benim asıl yazıcağım şey, başörtüsüyle ilgili... Ufak bir araştırma yaptım bişiyler buldum ancak konu ulemalar ve RTE olduğundan konuyu spoilera aldım, isteyen baksın...

[spo1=Başörtüsü sorunuyla ilgili...]

Nur Suresi 31. Ayet;
Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini göstermesinler. başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar. Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut, kocalarının babalarından yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki kurtuluşa eresiniz

Surede zinetlerini göstermesinler denmiş... Zinet nedir diye araştırdım TDK sözlüğünde yoktu, Kur'an la ilgili bir sitede arattım zinetle ilgili neler var diye, birkaç ayet daha çıktı ve hepsi de maddi değerlerle ilgili ki burdan zinetin mücevher gibi bişiy olduğunu çıkarttım(başka bir anlamı varsa lütfen söyleyin, aradım bulamadım)

Bu durumda takı takılan yerlerin kapanması emredilmiş demektir. gerdan, kulak filandır herhalde yani bunlar kraliçe filan olmadığına göre taç takmazlar değilmi?

Bence bu başörtüsü olayı abartılıyo...Yani dininde öyle hertarafını kapat aman saçını görmesinler yazmıyo ki? Sadece zinetlerini kapat deniyo. Yobaz arkadaşlar lütfen "Saçının tek teli gözükse cehenneme gidersin" anlayışı Kur'an ın hangi kısmında yazıyo lütfen gösterin...[/spo][signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...