Cafein Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Eveeet.... A3 maceramı bugün aldığım bir kararla noktalıyorum, ailemle de konuştum, babamla birbirimizle konuşmadan aynı kararı almışız. A3 Ambition 1.6 FSI yerine aynı paraya Peugeot 407 Dynamic 2.0 almaya karar verdim. Alet hem daha dolu, hem arabamı satmak derdim yok hem de işime daha çok geliyor. Bugün gittim arabaya baktım, test sürüşüne çıktım ve kararım perçinlendi. Babamla bir dizel-benzinli takışması yaşayacağız gibi (ben benzinli diyorum o da "başlatma benzinliye her gün köprü geçen adamsın al dizeli kıs aksesuardan sus otur" diyor). Kararımla ilgili görüşler serbesttir. Ama babam nedeninin aşağıda açıklayacağım şekilde hiç tartışma havasında değil. İkinci bela ve demin haberini alıp günümü rezil eden şey ise, babam kırmızı ışıklarda dururken arkadan bir TIR'ın saatte yaklaşık 80 km/h ile frensiz bizim RR Sport'a girerek aracı dağıtması. Allah korudu babamda bir şey yok ama sanırım RR de pert oldu, babam "başka ufak bir araç olsaydı kesin ölmüştüm" diyor. Lanet olsun diyorum başka da bir şey diyemiyorum, şükür babamda bir şey yok, tansiyonum yükseldi resmen. Cana geleceğine mala gelsin, neyse. Dilerim pert olur araç sigortadan parasını almak nasip olur, yoksa durum daha da kötü. Diyorum ki Allah hepinizi korusun bu yollarda.[signature][hline]Working for the weekend... Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Off çok geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin ama malda canın yongası yani.. Neyse kimseye bir zarar gelmediyse araba yapılır yenisi alınır boşver. Hasar nekadar nereye kadar girmişler? O arabaların tamiri çok maliyetli olacağından pert olması yüksek ihtimal bence heleki şasiye kadar ulaşmış bi hasar varsa kesin perte çıkarırlar. 407 konusunda, 1.6 dizel motor compact bir arabada güzel bi performans ve iyi bir sonuç verir ancak, 1.3 CDTI Astramda olduğu gibi ağır arabaya ufak motor zorlanıyor. Çok iyi aşmış bi performans sunmuyor ve dizel arabadan beklediğim tüketim değerlerine ulaşamıyor. 407'nin şehir içi trafikte yakacağı değer ortalama 8lt fln olsa gerek... Yalnız boş yolu buldunmu 5.5lt lere kadar düşersin ki bu harika oluyor :)[signature][hline]Atahost.net Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 abi ben ozur diliyorum gozum deydi abi net soyluyorum. Su kadar gundur yaziyorum geyik babinda ozur yani. Gecmis olsun abi tirci odiyebilecek mi kaskosu varmi diye sormuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Abi çok sağolun. Valla TIR frensiz daldığı için (yolda fren izi yok, katıp önüne sürüklemiş biraz) arabanın arkası komple dağılmış, ben görmedim zaten eve gelince haberini aldım. Babamın söylediğine göre arka kapılara kadar katlamış arabayı. "Muhtemelen uyudu" diyor babam TIRcı için, şehirlerarası yolda, Eskişehir çıkışında olmuş İstanbul'a dönerken. Vodan benim düşündüğüm alet 2.0 olacak benzinli de olsa dizel de olsa. Ben dizelin aradaki farkı kullanım olarak kapatacağını düşünmediğimden benzinli ve full aksesuar diye bastıracağım bakalım ne olacak. Malum babam pek tartışma havasında değil. Valla bir hafta önce rüyamda babam ölmüştü gecenin bir yarısı fırlamıştım yataktan, buna yormak lazım herhalde. Püüüüfffff... Matama saçmalama ne göz değmesi abi, boşver. Aman diyeyim siz dikkatli olun ama bela gelip sizi bulunca da yapacak bir şey yok anasını satayım.[signature][hline]Working for the weekend... Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 of olaya bak yahu geçmiş olsun valla çok üzücü bir durum hele hele aracı okadar seviyorken okadar alışmışken böylesine büyük bir kazada ne kadar üzer nekadar can sıkar neyse ki range rover güven konusunda çok iyidir dedigin gibi başka bi araç olsa altında düşünmesi bile kötü fren izi olmaması ayrı bir hadise yani orda inince tır şöförüne yaklaşıp 1 kafa ile hastaneye yollamak bile olası nası fren izi olmaz katilmisin sen hayvan herif diye çıkışacaksın :/ ne dikkatsiz insanlar var yahu ışıklara 80 km/h hızla girmek hele tırla oda süper varya yani bukadar bahtsız olunur, nazar değdi galiba.. çok üzüldüm cafeincim tekrar geçmiş olsun 407 konusunda ise bizde önceden 406 vardı full+full olanından yokuş yukarı otobanda 5. viteste 28 litre gördüm yürü be ferrarimisin diyesim geldiydi :) güzel araçtır hatta ıslak zemin performansında 406 ödül almıştı vaktinde.. dizel konusunda baban cok ısrarcı ise zorlama, ha makul öneriler getirirsen düşünürüm diyor ise birşeyler üretebiliriz[signature][hline]* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 tır şoförü :/ 407 :)[signature][hline]FİLTHY PLAY! *********... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bonjo Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 geçmiş olsun valla , cana geleceğine mala gelsin tabiikide bu olay 407 alımını geciktirir gibi gözüküyor :)[signature][hline]SéuL Roì Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 geçmiş olsun, insan özellikle de kendi hatası sıfır olan böyle kazalarda çok daha fazla moral kaybediyor bayrama giderken benim A3'e de karşı şeritten gelen adam uyuyup daldı soldan, komple götürdü bir tarafı, neyse ki arabamız vuran clio'dan daha sağlam çıktı bu vuruşmadan, araç şimdi serviste yapılıyor... tekrar geçmiş olsun, olaya olumlu yanından bakmak lazım[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sunthewitch Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 fransız arabası tavsiye etmem genelde dayanıksız olur ve sürekli sorun çıkarır hele ki pejo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Şimdi showroomdan döndük. Canım sıkkın. 407de tam içime sinmedi... Arada S40 baktık 1.6 dizel, aynı fiyata. Onu da sevmedim. A3e karşı kesin şerh var, BMW 1.16 annem beğense de babamla ben burun kıvırıyoruz. Bu gidişle dellenip arabayı da satıp valla Ikarusçu olacağım, of ya bu ne ya. Dert valla araba almak falan, alınca da vuruyorlar kırıyorlar, vs. İsyanlardayım kısaca...[signature][hline]Working for the weekend... Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Maymun iştahı oldu tabi bu kadar dalavereden sonra. Normal :)[signature][hline]What we do in life, echoes in eternity. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redogski Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 rr a yazık olmuş geçmiş olsun dier olay için bişi ddiyemem babnla senin arandaki düeloya kalmış iş.[signature][hline]Bu alemde 2 büyük var. Beşiktaş ve 70lik rakı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 bmw ye okey diyorlarsa aptallik etme gidip 407 almaktan iyidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Private Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 407 ne kadar ki?[signature][hline]"Success comes in cans ... not in can'ts" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Abi 1 serisi bmw alacağına öl daha iyi.[signature][hline]What we do in life, echoes in eternity. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redogski Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 3 serisinden bahsetmiyolarmı yoksa benmi yanlış hatırlıom?[signature][hline]Bu alemde 2 büyük var. Beşiktaş ve 70lik rakı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BoDrUmLu Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Cok geçmiş olsun RR nedir cahilliğimi bağışla?[signature][hline][b]-Çuvala konulan her öLüydü günüme zehri zerkeden ve yuvası yıkıLan her virandı parasaL harbe itiLen,Zoraki savaşa aLınanlardı okuLu terkedenLer ve ELİ BIÇAKLI HER BEBEYDİ KABUSUMDA RAKSEDENLER.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yeto Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 her ne kadar cana gelicek mala gelsin desekte yepyeni Range Rover sport pert olduysa evlat acısı gibi içine oturur adamın ama öncelikle geçmiş olsun. Bu arada sen bu gidişle araba alamıcaksın , 407 dedin şimdi ondanda vazgeçtin haftaya gelme eski kasa 3.20 alıcam ikinci el diye :P[signature][hline]FB Sailing Team Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redogski Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 said: BoDrUmLu, 13 Kasım 2005 18:24 tarihinde demiş ki: RR nedir cahilliğimi bağışla? Range Rover[signature][hline]Bu alemde 2 büyük var. Beşiktaş ve 70lik rakı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Şimdi durumu oturup düşünelim beraber bir el atın. Babamın verip vereceği en yüksek para 60 milyar seviyesi. Buna 306nın satışından eklenecek 13-14 bilemediniz 15 milyar dahil. İkinci el piyasası giderek durduğu ve ilgi paso dizellerde olduğu için 306nın fiyatı düşüyor da düşüyor. Son durum şudur: Audi A3: Ailem tarafından elendi. Nedeni, o paraya alınabilecek araçlara göre küçük. Artı babam DOD'a gidip Freelander'ını satarken ve benim 306 için fiyat konuşurken bir dolu A3 incelemiş. Dıştan güzel ama içleri berbat dökülüyor, 2 yaşındaki aracın içi 5 yaşında gibi, senin 5 yıllık 306 onlara kıyasla inanılmaz durumda diyor. Babamın görüşüne göre Audi A3 de "Audi çizgisini tamamen taşımayan, aynen BMW 1.16 için söylendiği gibi Audi olsun gençler alsın diye yapılmış, kısa ömürlü bir araç". Bu görüşü değişmiyor ve karşı çıkanı beraber DOD'a araç incelemeye bekliyormuş. BMW 1.16: Baştan işe yaramaz. Üstteki görüşteki gibi BMW çizgisinde değil, sırf BMW amblemi taşıyor diye 49-53 milyar arası para verilmez. Kullananlardan performans şikayetleri dinledim bolca. İçinde kullanılan malzemenin kalitesinin düşüklüğü ve çabuk eskimesi de duyduğum şikayetler arasında. Peugeot 407: Baştan gelen avantajı, 306 ile takas kolaylığı. 407de, 53-55 milyar verdiğinizde A3 Ambition FSI 1.16dan çok daha donanımlı ve 2.0 motor bir araca sahip olmak mümkün. Burada da babamla bir dizel dalaşmamız var ama babam basarım parayı dizel alırım hem 2. elde rahat ederiz hem de her gün köprü geçen adamsın sen rahat edersin diyor. Aksesuardan kısma hadisesini atlattık. İçime sinmeyen bir durum kampanya araçları arasından seçmek durumunda olmak. İkincisi Peugeot olması. Peugeotlar da iç mekanları öyle zırt diye dağılmasa da, mekanik yaşlanması hızlı olan, 3 yaşına gelen bir arabanın bir sürü ıvır zıvırının değişmesi gereken ve yaşı ilerledikçe masrafı artan bir araba. Bir de 407 eccük büyük geldi, hoş küçük arabanın tek avantajı park kolaylığı, yoksa babamın da hayatını kurtaran aracının büyük bir Range Rover olması. 407 benzinli 137, dizel 136 beygir gücünde, araçların torku ciddi yüksek. 1.6 dizel ile test sürüşü yaptım kamyon gibi ses çıkartıyor, o yüzden 2.0 dizel için kafamda soru işaretleri var. Volvo S40 1.6 Diesel: Peugeotçudan sonra bir anda aklımıza gelen seçenek, bir anda kendimizi Volvo showroomda bulduk. Son olay yine "güvenlik" problemini ön plana çıkardığı için babamların hoşuna giden bir seçenek. Artı annemin Volvo'su da artı puan. Volvo S40 1.6 Dizel 110 beygir gücünde, 407nin bütün aksesuarlarına hemen hemen sahip ve fiyat olarak daha uygun. 2.0 dizel için yılbaşını beklemek gerekiyor ve fiyat 60 milyar üstüne çıkıyor. Volvo'da içime sinmeyen şey arabanın daha ağırbaşlı görünmesi, benim istediğimin aksine sportif değil, kalantor, büyük arabası. Hoş ben de 22 yaşında 40 yaşında gözüken bir herifim ama yine de aracın çizgisi olarak 407yi Volvo S40a tercih ederim. Bir de tabii S40 1.6 motorlu olduğu için benim 306yı rahat dövecek olsa da performans olarak yaklaşık aynı ağırlıkta olduğu 407nin yanında esamesi okunmaz. Aksi gibi babamın en çok hoşuna giden seçenek de bu. Bunların harici üstü çizilen araçlar, Mercedes A-B serileri, Smartların tümü, Skoda ve Seat'ın bütün ürün gamı. Sizin görüşlerinizi de merakla bekliyorum. Yalnız belirtmeden önce kriterler, araç tek kapı olmayacak mümkün mertebe (bugün 307 CC'ye de bir baktık küçük içi diye vazgeçildi), Uzakdoğu malı olmayacak, küçük arabada fazla büyük motor veya büyük arabada da küçük motor gibi bir olaya da girmeyecek, 2.eli de önemli. Evet biliyorum o zaman geriye ne kalıyor ama benim de darlanma sebebim bu.[signature][hline]Working for the weekend... Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 ben mercedesin yeni b serisini begenmistim. yani bence direk atlama. yeni volvo berbat design Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redogski Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 bmwyi salla a3ü elemezse ailen a3 dizel düşünüosan s40 ama asla dizel kullanmam diosan 407. die düşünüorum.[signature][hline]Bu alemde 2 büyük var. Beşiktaş ve 70lik rakı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Astra dan sonra sahip olmak istediğimiz seçenekleri sayayım; A3, A4, 1.16i, S40. Kardeş sen hepsini elemişsin bitek A4 kalmış. Oda 102bg lik arabaya razıysan 55milyardan başlıyor.. Değermi? Bence zaten değmez.. 80 milyarı gözden çıkartacaksınki ele avuca gelir bi A4'e sahip olasın.. Bunların dışında, Golf, Astra, Focus, 407, falan gibi arabalar bir alt sınıfa giriyorlar. Afedersin bilmemne gibi herkesin altında bulunabiliyor.. İnsanlar görmekten okadar bıkmışki karizması falan olmayan sıradan arabalar haline gelmişler. Senin babanda biraz benim annem gibi anladığım kadarıyla.. kendi kafasındaki doğruları silmek, değiştirmek zor hatta imkansız. 55-60 milyar vererek alacağınız 407'nin iç mekan kalitesi A3 den daha kötü olabilir mi? 60milyarlık bir A3 de 407 kadar performans olmaz belki ama 407den kat be kat karizma olur ve 407 ye yakın donanım olur diye düşünüyorum. Gözünü seveyim bari Volvo yu kaçırma :) 2.0 D 64milyar etiketli. "Güvenlik" problemini ön plana çıkardığı için babanların hoşuna gidecek bir seçenek. Artı annenin Volvo'su da artı puan. Volvo S40 2.0 Dizel 136 beygir gücünde, 407'nin bütün aksesuarlarına hemen hemen sahip ve fiyat olarak biraz yüksek. Bunca zaman bekledin yılbaşınıda bekleyiver şunun şurasında bibuçuk ay kaldı açmısın açıktamısın araban var altında idare edersin :) Araba ağırbaşlı görünüyor ama aynı zamanda karizmatik. Performans olarakta 407 den aşağı kalmaz.. Ay Ne bileyim vallahi, Ben tükendim pati yardımcın olsun :)[signature][hline]Atahost.net Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 volvo sahibi olarak diyorumki eger birinci kalite bir salaksan bu ulkede volvo al diyorum ertesi sene yari fiyatina gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Bu adam 306 yı 5 sene kullanmış pırıl pırıl durumda şu an..[signature][hline]Atahost.net Web Hosting Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar