Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Büyük Kişilerden Büyük Sözler (v2)

Qui

Öne çıkan mesajlar

• 2 ay sonra ...
Bilgelik doğaya uygun olmaktır. (Heraklit-Heraktilos mu yazmalıydım?)

İnsan politik/sosyal bir hayvandır. (Aristo)

Adalet toplumu birarada tutan bağdır. (Eflatun)

'Tüm felsefe tarihi Eflatun'a sadece bir dip not olabilir' diyen bir Amerikalı filozof var ama adını unutttum :([signature][hline]secret shadows behind the veil

Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo, inc, 1989-

"bilgisayar oyunları çocukları etkilemez. demek istediğim; eğer pac-man bizi etkilemiş olsaydı, şimdi hepimiz karanlık odalarda durmadan sihirli haplar yutup aynı şekilde tekrar eden elektronik müzik dinleyerek koşturup duruyor olurduk."

pek büyük bi kişilik olduğunu sanmıyorum, ve sözün gerçek olduğundan da emin değilim. ama çok hoş.

[Bu mesaj Zed tarafından 05 Mayıs 2004 08:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...
"Great minds discuss ideas. Average minds discuss events. Small minds discuss people." - Eleanor Roosevelt

Bir tehlike anında gemiden uzaklaşan fareler, geminin batmamasını bir türlü affedemezler. - Wieslaw Brudzinski

Denedin, yenildin. Olsun, yine dene, yine yenil. Daha iyi yenil. - Samuel Beckett

Never argue with an idiot. He'll bring you down to his level, and beat you with experience. - ?

Gerçekten büyük olmayan "büyük adamlar" çevrelerini küçük adamlarla doldururlar. - Reich

[Bu mesaj odium tarafından 20 Temmuz 2004 05:29 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
said:
Palin, 28 Şubat 2003 16:31 tarihinde demiş ki:
Biz bilimadamları,sahilde deniz taşları toplayan çocuklar gibiyizdir. Benim,diğerlerine göre daha fazla renkli taş toplamış olmam,dizlerime kadar suyun içine girmiş olmamdandır.
Isaac Newton

Palin, 28 Şubat 2003 16:33 tarihinde demiş ki:
Eğer Fırtına sırasında gemiyi terketme imkanı olsaydı,hiçkimse okyanusu geçemezdi.
C.F.Kettering

---------------

Sly-One, 28 Şubat 2003 16:47 tarihinde demiş ki:
ehhe son 2 si bana daha çok kişisel gibi geldi ama..
yani ders wermio büyük adamım büyük söz söylerim gibisinden sözler :)
hele sonuncusu tayfanın korkaklıgına laf sokmaktan başka bişi diil :)[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar

- -" affedersin ama saçmalamışsın Sly-One. İlk sözü örnek ile açıklarsak eğer biri çevresindekilerden daha çok bilgiye (renkli taşa) sahipse bu onun daha çok çalıştığına (dizlerine kadar denize girdiğine) işarettir.

İkinci söze gelince eğer bir işi yaparken zorluklardan yılıyorsan o işi asla başaramaz ve bitiremezsin, yani fırtınada gemiyi terk edersen okyanusu geçemezsin.

---

"Umut uyanık olanın rüyasıdır."
-Aristo

---

"...doğum acıdır... ancak acıya katlanabilecek yürekler doğmayı hak eder...
ölüm huzurdur... ancak yeteri kadar acı çekmiş yürekler ölmeyi hak eder..."
- Ben, doğaçlamalarımdan.

---

"Son los locos que inventaron el amor"
-Paulo Coalho' nun "Piedra Irmağının Kıyısında Oturdum, Ağladım" adlı kitabından. Türkçe' si : "Delilerdir aşkı icat eden"

"Her şey bir tek ve ayni şeydir."
"Bir kez olan ikinci kez olmaz. Amma ve lakin ikinci kez olan üçüncü kez olacaktır."
-Paulo Coalho' nun "Simyacı" adlı kitabından.

---

"Tanrı' nın ilk düşüncesi bir melekti.
Tanrı' nın ilk sözü bir insandı."

"Anımsamak bir biçim buluşmadır.
Unutmak bir biçim özgürlüktür."

"İnsanlık sonsuzluğun dışından sonsuzluğa dökülen bir ışık nehridir."

"İnsan ancak gecenin yolunu izleyerek şafağa varabilir."

"Yaşam, kalbini okuyacak bir şarkıcı bulamazsa,
aklını okuyacak bir filozof üretir."

"...Deli ol ve bize algının pençesinin gizlerini anlat. Hayatın amacı, bizi bu gizlere ulaştırmaktır ve delilik bunun en hızlı atıdır."

-Halil Cibran

---

Animelerden özlü sözlere bir itiraz olmaz umarım ;

"Acı olmadan yaşanan hayat, gerçek hayat değildir."
-Macros Pluss, Isamu Alva Dyson

"Meydan okumakla umursamazlığı aynı cepte taşıyamazsınız."
- Özür dilerim bunun yazarını hatırlamıyorum...

---

"Kabul edilmiş her yanlışlık ; kazanılmış bir zaferdir."
- ?

"Sevgi kalın bir kitap gibidir. Bittiği zaman ; bir daha başlamak zor gelir."
- ?

---

"Yaşam tam göbeğinde yer aldığımız bir manzaradır. Ama onu tasvir edebilmek için biraz uzaktan bakmanız gerekir."
- Charles A. Lindbergh

---

"Dişi daima sakinliğiyle erkeği yener."
- Lao-tzu

---

"Tuhaftır eğer bir şeyden korkuyorsanız ve zamanı yavaşlatmak için her şeyi vermeye hazırsanız, zaman hızlanmak gibi tatsız bir alışkanlık edinir."
- J. K. Rowling, Harry Potter Serisinden.

---

İmzamdaki söz H. P. Lovecraft' a aittir.[signature][hline]"...gerçekler ve deneyim başaramıyorsa,
güzelliği, hayaller ve yanılsamalarda ara..."
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...