Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dual boot ama önce w2k sonra 98 veya ME olur mu?

Absolut

Öne çıkan mesajlar

yükleyebilirsin ama kendisi eklemez boot ederken seçim ekranını
boot.ini dosyasını bulup kendin yazman gerekir
yada win2k da bilgisayarıma sağ tıkla başlangıç seçeneklerine gir ordan boot.ini yi editlemek istiyorum de
üstteki satırı kopyala yapıştır altına dier işletim sistemine göre ayarla işte partitionunu adını falan sonra default hangisiyle açılacağını
wardı bununla ilgili topicler[hline]Emaleth, 23 July 2003 10:09 tarihinde demiş ki:
ben manyak mıyım?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Catscratch, 06 August 2003 17:34 tarihinde demiş ki:
İyide win2k 'yı diyelimki D:'ye yükledin sonra C: ye win98 yükledin. Tamada win2k yı nasıl açıcaksında ayar yapıcaksın :D[hline]This Cat Scratches Free.

98 üstüne 2000 kursaydın dediğin gibi olabilirdi ama olamaz çünkü bi önceki sürüm sonraki sürümü görüp kendiis ekliyo boot a
ama 2k üstüne 98 kurunca görmüyo sorunda orda
görmediği için sen nereye kurarsan kur 2k açılıyor otomatikman
Sosyal ağlarda paylaş

Ha diosunki 98 kendini kurduktan sonra c:'ye kendi command.com'unu atmıo ve kendini başlangıçta yüklemio. Gene win2k açılıo ?

İlginç ben yaptığımda öyle deildi bu win2k'lar davranışlarını geliştirmiş en son kullandığımdan beri.

Win2k c:'de yüklüydü win98 yükledim d:'ye ve win2k yerine win98 açılıodu bende.

Win98 yüklüydü win2k kurdum D:'ye boot.ini yaptı win98 mi win2k mı diye sordu açılırken.

Belki ben hatırlamadığım bazı şeyler yaptım o yüzden böyle diorum.[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilen veya yapmış biri tek tek detaylı anlatabilir veya anlatılan bir sayfanın adresini verebilir mi?
W2K kurulmuş NTFS bir bir sisteme winME veya 98in Dual boot olarak Fat32 bir HD ye kurulması işlemini.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting

[Bu mesaj Absolut tarafından 08 August 2003 14:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Açılışta win2k yuklenmeden önce soruyor ne ile açmak istersiniz diye ordan sen seciyorsun w2k veya Me diye, ona göre başlıyor. normalde MEden sonra w2k yuklersen zaten sorunsuz bu işlem ama ilk w2k yuklu iken MEyi 2işletim sistemi olarak diger HDye yukleyip açılışta tam olarak nasıl sordurucam onu bilmiyorum.[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

hiç boot diskinin ntfs olduğu fat32'li ntfs'li bir dual boot yapmadım. o yüzden söylediklerim tahminden öte şeyler değil. win2k 2. kurulan sistem olduğunda bunu hallediyor diyorsun ama o durumda da boot diski ntfs olmamış oluyor. yanılıyor muyum?[hline]Her hakkı mahfuzdur. © 1970-2003
Sosyal ağlarda paylaş

boot.ini yapma olayları var.

Çok büyük ihtimalle olmayacak. Bir sistemde iki bootable harddisk olmaz ne yazıkki.

Boot olan hdd'yide win98 göremeyeceği için büyük ihtimalle istediğini yapamıcan.

WinME hakkında bilgim yok ntfs görüormu bilemem ama inanılmaz buglarından ms bile sıkılıp desteği hemen kesmişti.[hline]This Cat Scratches Free.
Sosyal ağlarda paylaş

oha abso ntfs olayını yazmamıştın başta öyle olmaz :)
yani me ntfs i görmez zaten
ha fat32 olsaydı diyerekten anlatıyorum ben 2k c: de kurulu ise dosta açıp disket le falan me yi kuruyorsun direk
kurulum bittikten sonra aç makinayı direk sana bişey sormadan 2k ile açılacak bilgisayarım sağ click başlangıç ve kurtarma ayarlarına giriceksin ordan boot.ini yi editle diyeceksin

[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)WINDOWS="Microsoft Windows 2000 professional"

gibi bişey olucak 2k c de kurulu ise sende altına dier işletim sistemini ekliyeceksin bi satır olarak yukardaki timeout kaç saniye menude bekleyeceği defaultta o esnada makina başında deil isen basmazsan default açacağı işletim sistemi işte altına 2.partitionundaki me yi eklemek için

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(2)WINDOWS="Microsoft Windows ME" gibi bi satırcık ekliyeceksin
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...