Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İlginç bir soru: Işık hızındaki araba

death_cuk

Öne çıkan mesajlar

önü aydınlanmaz.[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde dünyanın Türk olması konusunda demiş ki:
nesi güzel abi.
düşünsene , rus kızları filan hepisi türk.
aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki:
bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fenerbahce, 03 Kasım 2005 21:35 tarihinde demiş ki:
normal araba gibi gider çünkü far da bir ışıktır yalanmı?
bravo[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde dünyanın Türk olması konusunda demiş ki:
nesi güzel abi.
Sosyal ağlarda paylaş

Farlarını açamaz çünkü otomobil ışık hızına yetiştiği anda moleküllerine, ordanda fotonlara ayrılır enerjiye dönüşür, ortalıkta bi far kalmıycağına fardan ışık yayılamaz

Ancak araba fotonlarına ayrılcağından kendisi ışığa dönüşebilir belki:D

Eğer araba (Işık Hızı - 1) hızında gidiyosa(yada ışık hızında gidiyosa ama fotonlarına ayrışmıyosa), ışık arabanın ön kısmında asılı kalır[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ShadowFury, 03 Kasım 2005 23:19 tarihinde demiş ki:
Farlarını açamaz çünkü otomobil ışık hızına yetiştiği anda moleküllerine, ordanda fotonlara ayrılır enerjiye dönüşür, ortalıkta bi far kalmıycağına fardan ışık yayılamaz

Eğer araba (Işık Hızı - 1) hızında gidiyosa(yada ışık hızında gidiyosa ama fotonlarına ayrışmıyosa), ışık arabanın ön kısmında asılı kalır

çok açıklayıı oldu. biz bunu düşünememiştik. demek foton haa.. :D[signature][hline]Trash_
www.daniska.org
(çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

fiton fiton=) bkz.şahan[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde dünyanın Türk olması konusunda demiş ki:
nesi güzel abi.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ShadowFury, 03 Kasım 2005 23:19 tarihinde demiş ki:

Eğer araba (Işık Hızı - 1) hızında gidiyosa(yada ışık hızında gidiyosa ama fotonlarına ayrışmıyosa), ışık arabanın ön kısmında asılı kalır

LÖÖEEAARRGGHH?? o_O ?[signature][hline]araba feci çarpmıştır:
sarışın abla:bişeyiniz warmı? hastaneye götürüyim?
Ben:abla arabada bişi yoksa bende de yok

Sosyal ağlarda paylaş

Işık hızında giderse enerjiye dönüşür dolayısıyla araba da ışık olur. Eğer ışık hızından azıcık daha az bi hızda giderse arabadaki eleman önünü göremez. Bence aynen böyle olur.[signature][hline]I love you but, i love your butt.
Suark, 09 Aralık 2004 20:21 tarihinde demiş ki:
Nedendir bilinmez birden kafana osurma isteği geldi içimden.

Keremcan'ın banına hayır kampanyasına destek için tıklayın!
Sosyal ağlarda paylaş

Işık hızını hiç bir Alet geçemez,Ses hızı geçilebiliyor zaten geçildiğinde derin bir sessizlik oluşuyor ve supersonic patlama oluyor (ses arkada kaldığı için).
[spo1=İşte Bir Örnek][/spo][signature][hline]Light's Out Guerilla Radio Turn That Shit Up!

Sosyal ağlarda paylaş

said:
yigitsezer, 04 Kasım 2005 09:34 tarihinde demiş ki:
80 le giden bir arabanın içindeki kişi 80 km hızla hareket ettiğine göre ışık huzmesinin de hızı iki katına çıkmaz mı ama ışık hızında bildiğimiz fizik kuralları geçerli mi?

değerli arkadaşım 80 km hızla giden bir arabanın farlarından çıkan ışığın kızı saatte 300.000km + 80 km değil sadece 300.000km dir. ışık hızı ortam yada frekansı değişmedikçe sabittir. bunu bağıl hareket olarak düşünemezsin. :D[signature][hline]Trash_
www.daniska.org
(çok yakında daniska.messenger 'le bomba gibi geliyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...