Saeros Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 böyle de güzel, böyle de. =p[signature][hline]baa baa black sheep, have you any wool? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pop-up Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 said: Saeros, 13 Kasım 2005 19:23 tarihinde demiş ki: tanrılar okulu adlı bir kitap okuyorum şu sıra. orada bahsedilen pek çok şeyden bir tanesi de bu konuyla, insanlığın ölüme tapınmasıyla ilgili. sanki dünyaya yaşamak için değil de, "yaşayıp ölmek" için gelmişiz gibi düşünüyoruz ve ölüm çoğu zaman "tüm dertlerin sonu" gibi bir kanı oluşmuş bilinçaltımızda. ya da ölümün bir "zafer noktası" olduğunu düşünüyoruz. daha geçen günkü bir konuda vardı aynı olay, "şehit olmaya hazır mısınız" diye. öyle bir şekilde bahsedilmişti ki şehitlikten, sanki bir savaşta şehit olmak araç değil de, amaçmış gibi. diğer olaylarda da böyle, gizliden gizliye "ne yapsam da ölümüme layık olsa" gibi bir düşünce içindeyiz. halbuki önemli olan ölmek değil, yaşamak. sırf ben bu yazıyı yazana kadar dünyada kim bilir kaç insan öldü. o yüzden eğer kendinize bir zafer yaşatacaksanız, bu kalbinizin herşeye rağmen hala atmasıyla olsun, ölmenizle değil. bende bolye bise gormustum Freud'la ilgili bise okurken. adam insanlar olmeye meyillidir cunku problemlerinden(sorumluluklarından) kacıs yoludur bu diodu hatta sinemaya gitmek tv izlemek bilg oynamak kitap okuma vs. gibi bilimum sey (kısacası zaman oldurmek) bunun kanıtıdır diodu karısık biseydi tam hatırlamıorum baya oldu okulayı zaten esas konu bu diildi ama bunun gibi biseyler geciodu arada .... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vimpir Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 said: Asteroth, 13 Kasım 2005 01:20 tarihinde demiş ki: Ben de adamın hayatını, yaşadıklarını, onu "o" noktaya getiren olayları bilmeden , adam hakkında direkt bir yorum yapabilme yeteneğine hasta oluyorum... Başınıza aynısı gelip de, o adamın yaptığını yapmazsanız eyvallah, ama adamın durumu hakkında bilginiz nedir ki allahaşkına? Aciz , hayat bu kadar ucuz olmamalı vs. tarzı yorumlar yapabiliyosunuz... senin gibi sazan 1 user bunu soluyo ya cok sasirdim, tebrik ediyorum seni gercekten guzel yazmissin ciddiyim.[signature][hline]imza! mode: depresif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 said: darko_eowyn, 13 Kasım 2005 18:27 tarihinde demiş ki: intihar hayatını sonlandırmaktır, yaşamak kadar ölmek ve ölmeyi istemek de insanın hakkıdır. kimse her türlü mallığa zorluğa derde rağmen yaşamak zorunda değil, kaldı ki hayatında her şeyi başarmuış her şeyi yaşamış her şeye sahip olduğunu düşünen biri de hayatını sonlandırmak, her şeyi en güzel yerde bırakmak isteyebilir. intihar etmek için aşk olayını bahane eden ergenlere dicek lafım yok onlar komple mal bence ama gerçekten bi derdi olup tek yolu ölümde gören vatandaşlara saygım var. ölmek de güzel olablr , belki de şuanki hayatından daha güzel olucaktr o adam için. bilmeden atıp tutmak yanlış gelio bana yok adam malmış şöleymiş böleymiş.kimbilir ne sorunu vardı. geçerli sebebi olan birinin intihar etmesi olayına saygım sonsuz. intihar etmek için hiç bir geçerli sebep yoktur diyeiyorum bende. fakat sadece gelecekde tahmin üzerine intiharı düşünen bazı "insan"lar var. onlara akıl fikir diliyorum. Çevrelerinde olup biteni göremedikten sonra gelecek hakkında ne kadar konuşulursa bana boş geliyo.. Japonların saygı ile kendi yaşamlarını bitirmeleri ile hiç bir alakasıda yoktur bunun, şimdi aklıma geldi. O çok farklı birşey.. Ölüceksindri zaten ve düşmanın buna izin verir. Yada onurunukaybetmişsindir artık ve yaşamanın bi anlamı kalmamıştır.. Fakat normal hayatta bir şey olabilir eve olasılık mevcuttur ama hiç bir zaman ben 2 sene sonra böyle olurum diiyp de intihar etmek akıllıca değil.. Hayat devam ediyo ve heran ne oluyor ne bitiyor bilmyioruz..[signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CraitChiK Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 said: Asteroth, 13 Kasım 2005 01:20 tarihinde demiş ki: Ben de adamın hayatını, yaşadıklarını, onu "o" noktaya getiren olayları bilmeden , adam hakkında direkt bir yorum yapabilme yeteneğine hasta oluyorum... Başınıza aynısı gelip de, o adamın yaptığını yapmazsanız eyvallah, ama adamın durumu hakkında bilginiz nedir ki allahaşkına? Aciz , hayat bu kadar ucuz olmamalı vs. tarzı yorumlar yapabiliyosunuz... Sana kesinlikle katılıyorum.Bu intahar eden adam bir çoğunuz gibi bütün gününü bilgisayar başında geçirip,yemeğin anadan,babadan ve suyunun gölden geldiği insan deil.Ama demiyorumki bu adam intahar etmeli!Cehalet liklede bir alakası yok intaharın.İnsan ardı ardına bir çok şey yaşarsa,bu depresif olayları dışına atamayıp içinde tutarsan bir süre sonra patlak verirsin.Lütfen biraz bilgi edinin sonra konuşun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 said: zydar, 14 Kasım 2005 00:59 tarihinde demiş ki: intihar etmek için hiç bir geçerli sebep yoktur diyeiyorum bende. said: zydar, 14 Kasım 2005 00:59 tarihinde demiş ki: Yada onurunukaybetmişsindir artık ve yaşamanın bi anlamı kalmamıştır.. Aynı mesajda çelişen iki nokta, bu bir... Japon Samurai için "Onur" yaşamının anlamıysa, Türk Aile babası Ahmet için "Aile" yaşamın anlamı olamaz mı? Ailesini kaybettiğinde Ahmet'in de en az Samurai kadar intihar etmey hakkı yok mudur?[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sheref Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 insan bazen kaldıramayacağı şeyler yaşıyor ve karakteri müsait ise intihar edebiliyor. kendi kanaatımca insan ölmekte bile özgürdür fakat özgürlük başkasına zarar verdiği yerde biter. saçmalıyorum galiba. kötü bişi....[signature][hline]album|pati sözlük|Lominadze|news| blog|mail/msn|Founder of AAL'05| *** Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 said: Asteroth, 14 Kasım 2005 06:04 tarihinde demiş ki: said: zydar, 14 Kasım 2005 00:59 tarihinde demiş ki: intihar etmek için hiç bir geçerli sebep yoktur diyeiyorum bende. said: zydar, 14 Kasım 2005 00:59 tarihinde demiş ki: Yada onurunukaybetmişsindir artık ve yaşamanın bi anlamı kalmamıştır.. Aynı mesajda çelişen iki nokta, bu bir... Japon Samurai için "Onur" yaşamının anlamıysa, Türk Aile babası Ahmet için "Aile" yaşamın anlamı olamaz mı? Ailesini kaybettiğinde Ahmet'in de en az Samurai kadar intihar etmey hakkı yok mudur? neyi çelişmiş anlayamadım ben? intihar için geçerli hiç bir sebep yok diyorum. Japonlar ise (ki eski çağda yaşayan samuraylardan bahsediyorum ki şuanda bitane bile samuray yok), kendilerine böyle bir neden bulmuşlar.. kimine öre doğru kimne göre yanlış. da bunun benim neyimle çeliştiğini ben hala anlayamdım. snaırım bişi yazmak için yazdın.. yada ne için yazdıysan sabaha karşı olduğu için anlayışla karşılıyorum tabi..[signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 said: Asteroth, 13 Kasım 2005 16:46 tarihinde demiş ki: said: Laraken, 13 Kasım 2005 09:48 tarihinde demiş ki: ben sadece verilen acıdan bahsediyorum.kimseye kaldırılamayacak acı verilmiyor diyorum ki adil olsun herşey. adam dine bağlı diye bir şey demedim.nerenizle okuyorsunuz ah bir bilsem.. Kim tarafından verilmiyor? Tanrı? Yani bana tanrının var olduğu, insanlara eşit davrandığı vs. gibi, kişiden kişiye değişebilecek fikirlerin kesin bir varsayımıyla geliyosun, sonra da nerenizle okuyosun diyosun. Bana göre tanrı insanın kaldıramayacağı kadar yük veriyo birader, buyur burdan yak, buna cevap ver şimdi? @dasaa; Çok güzel yazmışsın, hakikaten güldürdü bazı yerleri yazının, ama ana fikir yanlış. Yani bir an kendinizi çok çok ağır bir yükün altında kalmış düşünün, geçmişte ani ve ağır haberlere karşı ilk andaki tepkinizi düşünün, sonra ona göre fikir yürütün... Şu anki hayatınıza göre konuşup "İntihar eden acizdir, intihar salaklıktır vıcı vıcı..." demek kolay tabii. Olabilecek en kötü şeyi düşünün, ailenizin, en sevdiklerinizin ve sizin başınıza gelebilecekleri düşünün, ondan sonra konuşun. Tanımadığınız etmediğiniz adamları tek bir hareketleri yüzünden aşağılayamazsınız. benim ailemde çok şükür aciz birisi yok. eğer inanmıyorsan zaten yapabileceğim bir şey yok.[signature][hline]Aslında.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Önce "sebep olamaz" deyip sonra bir sebep göstermen çelişmiş dedim. Bişey yazmak için veya sabaha karşı yazmış olmamla alakası yok. Japonun kendisini "Onurunu kurtarmak için" öldürmesi gelenek haline geldiğinden kabul görürken, sade vatandaşın da benzeri bir nedenle kendini öldürmesine aptallık/acizlik yorumu getirilmesine karşı yazdım.[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 said: Laraken, 14 Kasım 2005 06:43 tarihinde demiş ki: benim ailemde çok şükür aciz birisi yok. Ailene karşı sarfettiğim tek kelime gösterir misin?[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 said: Asteroth, 13 Kasım 2005 16:46 tarihinde demiş ki: Yani bir an kendinizi çok çok ağır bir yükün altında kalmış düşünün, geçmişte ani ve ağır haberlere karşı ilk andaki tepkinizi düşünün, sonra ona göre fikir yürütün... Şu anki hayatınıza göre konuşup "İntihar eden acizdir, intihar salaklıktır vıcı vıcı..." demek kolay tabii. Olabilecek en kötü şeyi düşünün, ailenizin, en sevdiklerinizin ve sizin başınıza gelebilecekleri düşünün, ondan sonra konuşun. Tanımadığınız etmediğiniz adamları tek bir hareketleri yüzünden aşağılayamazsınız. demek istediğim o acı da bile intihar edecek insanlar değiller.[signature][hline]Aslında.. [Bu mesaj Laraken tarafından 14 Kasım 2005 06:53 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 "Ailenin başında kötü bir olay geldiğini düşün" demek oluyo o, "Ailenden birinin intihar ettiğini düşün" demek değil. Düzgün okuyun. Edit : Nasıl emin olabiliyorsun bu kadar anlamıyorum... Ya cidden benim kapasitem yeterli değil,sorunlu bi bünyeyim , ya da derdimi anlatamıyorum.[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için [Bu mesaj Asteroth tarafından 14 Kasım 2005 06:54 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 ya o acı gelirse intihar ederleri kastetmedin mi?adamın yaşadığı acı gelirse intihar edecek insanlar değiller diyorum. aman nese birbirimizi kırmamıza gerek yok daha fazla polemiğe girecemeyecem.[signature][hline]Aslında.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Abi yanlış anlama, kırmak ya da kişiliğine saldırmak gibi bi niyetim yok da, bana "Hiçbir koşul altında intihar etmem" diyosun. Ya hakikaten dinine ciddi anlamda bağlı birisin ya da ... Getiremedim ya da'nın arkasını...[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 hayata çok bağlı bir insanım 18 yaşında babamı kaybettim. güçlü olmak gerektiğini o zaman anladım.zira herkes benden yardım umdu o zaman bende güçlü görünmek zorunda kaldım. sonra acılar eklendi ama yine güçlü olmaya çalıştım.ole bişi.[signature][hline]Aslında.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Peki... Halini anlamam için aynısının benim başıma gelmesi gerekir, o yüzden durumunu anlayamıyorum, saygı duyuyorum. Başın sağolsun aynı zamanda...[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
punishment Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 o intihar eden genç arkadaş cehennemde kızgın ateş de bolbol kopcak club şarkıyla sen merak etme ...intihar etmek hiçbir insanın hakkı deiildir incilde bole yazr kurandada dierlerini okumadım:P[signature][hline]GET RİCH OR DİE TRYİN proud to be armenian Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hilok Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 arkadslar intihar etmeyin ama etmek isteyenler varsa nitrogliserin içip salsa yaparak ölümünü görsel bir şölene dönüştürebilir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MyDyingBride Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 ne olursa olsun.. ne olursa, olsun.. insan hayati hic bir dertten vede yasamin guzelliginden onemli olamaz.insan nefes aldigi icin bile zaman zaman sukretmeli ve birazcikta olsa mantikli dusunup polyanacilik oynamayi bilmeli.yoksa bu kadar dertin ustunden gelemez.. asla..[signature][hline]Through purity and through light And the grace of the night We sing and we dance To our black heart romance Darkness WebPage | msn : [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 bunu şimdi düşünebiiyoruz ama bi anlık hırsla yapılabilen şeyler bunlar[signature][hline]FASTRELOAD Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MyDyingBride Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 evet oda var yane insan o kadar bunalabiliorki mantikli dusunemior ve tetigi cekiverior.. iste bundan sakinmak lazim.ama zaten onunda ustesinden gelseydik herkes arif olurdu =).. yani bunu yapabilmekte o anda saglikli mantikli dusunup bunu yapmamakta bi erdemdir.[signature][hline]Through purity and through light And the grace of the night We sing and we dance To our black heart romance Darkness WebPage | msn : [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 "Seni öldürmeyen her acı seni güçlendirir" demiş Nietzche.[signature][hline]We're Opeth from Sweden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AzureSlayer Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Nietzche yi cok severim ama bu sozunu hicbir zaman begenemedim...[signature][hline]Power is Everything Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
whissinn Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 15, 2005 arkadaşlar gerçekten siz klavyenın başında hicbir baskı olmadan rahat rahat yazarken ve ben asla intihar etmem cart curt derken belki o adam mafya olaylarına karısmıs veyahut annesını kaybetmıs veyahut kızına tecavuz edıldını anlamıs veyahuuu basına onu o noktaya getiricek bi olay gelmiş belki o adamın direnci ve sabrı sızınki kadar güclü deil yada bizimki kadar diyelim her insan bi amacla yaratilir boş verilip allah can vermez herhalde die düsünüyorum insan hayata gelirken ne kadar mutlu gelio dimi bebekken hicbir derdimiz yok ama zaman size derdide dermanıda öğretiyor zaman sizin en büyük hayat öretmeninizdir ve öretmeninizi dinlemezseniz bu adam gibi gidebilirsiniz tabi en kötü şey bile olsa allahın verdi canı almak güzel bişey deil ama insanın iradesine bakar bu işler topragı bol olsun mekanı cennet olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar