Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Saklanbaç Acil Yardım!!!

Faerun

Öne çıkan mesajlar

said:
Faerun, 14 Kasım 2005 21:56 tarihinde demiş ki:
a benim ail saklanbac oyununun tarihi lazım odev aldım ama hic bi yerden bulamadım bildiginiz bi link veya elinizde bili vrsa bana acil cevap atarsa cok sevinirim...

Estel Bak gözü bozuk olan kardesim yukarda ne yazıo once bi iyi oku yazılarıda sona google moronu koy. olmazsa sen bi git bi gozluk al.
Sosyal ağlarda paylaş

türkçeye çevrildiği zaman a benim ail kısmına anlam verememekle birlikte saklambaç oyununun tarihi üzerine bir ödev aldığını hiç bir yerden bulamadığını anlıyoruz google da aradığına dair bir veri yok. Aradığın kaynakların ansiklopedi veya türevleri olup olmadığını da bilemeyiz dolayısıyla google'ın önerilmesi normaldir. Ayrıca açtığın bölümün eğitim olması gerek.[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür.
DeviantArt Gallery
Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=SaklaNbaç]Bir oyuncunun ebe yapılıp, ebenin gözü kapalı olarak duvara veya ağaca yumarak belirlenen sayı kadar sayarken geri kalanın saklandığı oyun. ebe saymayı bitirince arkadaşlarını arar, bulduklarını ise önceden anons edip, sonra saydığı duvar ya da ağaca kadar giderek buraya dokunmak ve "sobe" diye bağırmak suretiyle sobeleme işlemine tabi tutar, bir sonraki ebe adayını belirler...tabi bulunan kişinin de ebeden önce sayılan yere varıp ondan önce sobelemesi gerekir ki ebelikten kurtulsun. böyle herkes bulunana kadar devam eder, sonradan sobelenenler arasından birisi ebe yapılır, ebe hiçkimseyi sobeleyemediyse tekrar ebe olur. burada bir şey daha vardır, eğer ebe bulduğu kişiyi karıştırır, başkasının adını söyler ise "canak comlek patladi" durumu hasıl olur....hatırladığım kadarıyla bu durumda ebe tekrar ebe olurdu. ha bir de saklananlardan birisi artık bulunma umudunu kaybettirecek kadar iyi saklanmışsa kurt ilan edilir, "kurtsun çık" denir, bu kişi sobelenenlerden birini kurtarma imtiyazına sahiptir. bir de kukalı versiyonu vardır topla oynanan kukali saklambac[/spo][signature][hline]Önce bi acıdım,geçti sonra..

Lancelion Human Paladin-
Sosyal ağlarda paylaş

Saklanbaç: Türklerden kaçan gavurların bulduu bi oyundur o kadar kaçtıkları için oturup düşünüp bunu biz oyun yapsan zaten durmadan kaçıoruz demişlerdir vede birbirlerini ebeleyerek ortada yem bırakmışlardır.. :P

Edit: Şakadır :)[signature][hline]Etraf Lesh kokuo Sen ne Gonusuon!!
Sosyal ağlarda paylaş

Saklanbaç: Aslen saklambaçtan gelen bi oyun türüdür. Türkçe'de N ile B'nin yanyana gelmeyeceğini bilmeyen kişilerce oluşturulmuştur. Oyunun kuralları:
- Saklambaç kurallarıyla aynıdır. Tek fark, hiçbi şekilde M harfinin söylenemeyeceği kuralının eklenmiş olmasıdır. M harfini kullanan kişi direkt olarak sobelenmiş sayılır.
Örnek;
(Ahmet saymaya başlar)
-Bir, iki, üç, ..., yirmi sekiz
(Resül çıkar ve Ahmet'in sobelendiğini bildirir)
-Ahmet, sobe!
(Oyuncular=maviekranmodon)
-Napcaz şindi? Hnnn...[signature][hline]"I pwned your head with my awp."
"I just pwned your ass noob!"

Murtaza, 10 Kasım 2005 22:57 tarihinde demiş ki:
saklanbaç oynarken 2 abiyle kömürlüğe girdiğin hikayeyi anlatıcaksan anlatma HasMez..
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi zibidi bi bebe var saklanbaç diye, la diyo, sen kinsin la diyo ordan ebe diyo abi diyo benim sana hiç bi şeyim olmadı diyo yani diyo benim sana hiç bi şeyim yok diyo ordan başka bi zibidi geliyo orası bir muallak anlamadım ben de işte sonra la diyo siz napıyosunuz diyo saklansanıza la diyo ordan gidiyolar sonra EVEEEEEEEET birdir bir. şimdi bi velet var diyo la diyo sen di...
Sosyal ağlarda paylaş

Saklambaç, zamanında Sithlerin filan Jedi lerin üstüne böö diye atlıyarak onları korkutma girişimleri sonucunda geliştirilen bir disiplindir. Sith lerin bu saldırılarına karşı eğitim alan Jedilar, Saklambaç adlı bir oyunla bu eğitimlerini pekiştirmektedir. Bu disiplinle Jedi lar Force Sense lerini kuvvetlendirerek master olmayı planlamaktadırlar...

Ayrıca Jedi lar bu disiplini bir oyun öğretir gibi dünyaya yaymışlardır böylece Dünyadaki Force Sensitive gençleri erkenden farkedip yetiştirmeyi planlamaktadırlar...

Evet, Saklambaç aslında gücün gizemlerinden biridir. Ve evet, onu Jedi lar bulmuştur...
Ve Saklambaç disiplininin dünya tarihinde yer alışı bu şekilde olmuştur...

[spo1=ZzzZzZzz...]Uykum var, her ne kadar saç malanmasa; taransa da bayağı bi saçmaladım sanırım, kusura bakmayın[/spo][signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol

[Bu mesaj ShadowFury tarafından 14 Kasım 2005 23:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...