Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hp Notebook'daki WinXP' nin dilini değiştirmek

ghaldszar

Öne çıkan mesajlar

Bu yeni bir kurulumu gerektiriyor. İçinden birkaç şeyi değiştireyim de İngilizce olsun gibi bir şansın yok malesef.

Normal bir ingilizce XP cdsi ile kurulumunu yap. Normal derken laptoplara özel olarak hazırlanmış "kurtarma cdsi" isimli olmayandan bahsediyorum. Tabi varsa o da pek bi makbule geçer elbette ama olmadığını zannediyorum. Desktoplara kurar gibi kurulumunu tamamla.

XP pekçok donanımını tanıyacaktır zaten. Tanımaması da fazla sorun değil. Tanıyamadıklarını ve tabiki doğru tanımadıklarını ise web sitesinden sürücülerini indirip kurabileceğin gibi o elindeki Türkçe Home Edition cd'sinden de kurabilirsin. Gerçi ikinci yolla yaptığında melez bir sistem elde etme olasılığı var ama işletim sistemin asıl yapı itibarı ile İngilizce olacak.

Melez sistemle neyi kast ettiğimi soracak olursan. Atıyorum bir donanımın hata yaptı diyelim. Hata mesajı Türkçe olduğu halde aşağıda çıkan "tamam" düğmesi yerine "OK" düğmesi çıkacak.

Yok melez falan da istemiyorum dersen, tek yol sitesinden ingilizce sürücüleri indirmek olacak.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

Sanırım ben soyle bir salaklık yaptım.
Bu HP' ler basta soruyormus hangi dil diye ben de orayı salak gibi yanlış anladım Turkce dedim.
Format cekip tekrar yukledim kendi xp cd sinden ama bir turlu olmadı sormadı o soruyu bir daha nedense
Acaba ben mi yüklerken bir hata yapıyorum.
kendi driverlari icin CDsi zaten var simdi bir tane ingilizce XP indiriyorum. (Sanıyorum bu ilegal değil değil mi? Elimde bir adet lisans var ve ben o lisansı hangi dilde istersem kullanabiliyorum sanırım. Key problem de cıkarmaz di mi?)
Sosyal ağlarda paylaş

Eşdeğer geçişte illegal değil. Yani Home edition ingilizce yaparsan sorun değil ama professional yaparsan illegal olacak. CD Key de kuruluma izin verecektir. Gerekirse Microsoft'dan destek alabilirsin bu konuda. 3366999 numarası Microsoftun.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar aman diyim, HP'den notebook almayın. Ben geçen sene Ağustos 2004'te aldım bir laptop. Bir senedir şu geçtiğimiz hafta, aynı problemden dolayı 4. kez bozuldu. Böyle bir rezillik, böyle bir kabiliyetsizlik başka yerde yok. Amerika'da aldım laptopu, orda 3 kere tamire gitti geldi. Şimdi İstanbul'dayım. Adamlar bana 3. kereden sonra laptopu değiştirme sözü vermişti. Şimdi arıyorum, Türkiye'ye yollayamayız diyorlar..

Türkiye'de ki HP ile konuştum, adamlar bana senin laptopun Türkiye'ye hiç gelmemiş, dolayısıyla ne tamir edebiliriz ne de değiştirebiliriz dediler, SİZ MANYAKMISINIZ dedim, laptopu alırken +2 sene INTERNATIONAL garantili almıştım.. Bu garantinin ne anlamı kalıyo şimdi böyle rezillik olabilir mi.. Sorununuza çare bulabilmek için adınıza hesap açtık, 24 saat içinde size dönecez dediler, 4 gün geçti hala arayan soran yok.

Siz siz olunü HP'den printer harici HİÇBİRŞEY almayın.[signature][hline]Nail "NaileR" Avunduk - Türkiye'nin yürüyen, koşan, zıplayan en büyük ve kapsamlı Star Trek ansiklopedisi
KoÇ '04 | CMU '09 | c4A | ST:O | Star Trek TR | MSN: [email protected] | (^ve Stargate^)
Jean-Luc Picard: "..Let's make sure history never forgets.. the name.. Enterprise"
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...