Keyzar Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Haber portal'larından copy paste yapmak, yada link vermek hoş olmuyor belki forumları kirlettiği için, ama arada geçen konuşmaları ve Sayın Orhan Çeker'in yorumlarını paylaşmadan da edemedim... [spo1=Haber...]''Köpeğin olduğu eve melek girmez'' "Köpeklerin bulunduğu yere melek girmez" açıklaması yapan İlahiyatçı Orhan Çeker ile Diyanet İşlerinin eski başkanı Süleyman Ateş, HABERTÜRK TV'de Gülgûn Feyman'ın hazırlayıp sunduğu 13 AJANSI'na konuştu: İlahiyatçı Orhan Çeker: Ben bu hususta çok iyi biliyorum. Bu hadis vardır. Peygamberimiz böyle diyorsa vardır. Peygamberimiz açıklar biz de kabul ederiz. Köpeğin bulunduğu yere melek girmez. Meleklerin insanın yaptıklarını görmesi yazması için insana yapışık olması gerekmez. Melekler evin dışında da olsa onu görürler. Bir insanın yanında köpek varsa oraya melek girmez. Melekler yaptıklarınızı bilirler. İlahiyatçı Süleyman Ateş: İnsanın üzerinde koruyucular var. Onlar insanı bir an bile bırakmazlar. Onlar insanı bıraksa bir an bile yaşayamazlar. Yazıcı melekler insanı terk etmez. Bu ayettir. Melek insandan ayrılmaz. Her insanın meleği vardır. Bunlar insanda devamlı var. İnsan ya melek düşünceli ya da köpek düşünceli yaşar. Bahçe duvarı vardı. Köpek kendisine yapılan yerde beslenir. Köpek var diye melek neden gelmesin. Rivayetleri Kuran'a vuracağız. Kuran'a uymayan rivayetler doğru değildir. İlahiyatçı Orhan Çeker: Hadis köpeğin bulunduğu yere melek girmez şeklindedir, İlahiyatçı Süleyman Ateş: Böyle tartışılmaz. Ayet açık. Sizin üzerinize diyor melekler için. Meleklerin evdeki köpekle hayvanla ilişkisi yok. bu tür şeylere inanmıyorum. İnanan inanır, inanmayan kendisi bilir. İlahiyatçı Orhan Çeker: Yanlış beyan çıkmış gazetede. Orada benim ağzımda şöyle yazmışlar. "Şeytanların doldurduğu yerde fesat çıkar". Ben şunu dedim. "Şeytanların doldurduğu yerde onlar fesat çıkarmaya çalışır". Süleyman Ateş'in okuduğu ayetin sonu söylediği ile uyuşmuyor. Hayvanların rahatsızlık verdiği bilim tarafından da belirtilir. Ben hayvan severim. Çobanlık yaptım. Eğer köpek beslenecekse, avluya bir yer yapılır orada beslenir. Ben kimseye cebr edicim bir durumda değilim. Köpek beslemek isteyen besler. Meleklerin bizim üzerimizde koruyucu olması onların görevlerini gerçekleştiremeyeceği anlamına gelmez. Allah da bizim üzerimizde hüküm sahibi ancak evin içinde mi? İlahiyatçı Süleyman Ateş: Allah bizim içimizde. Allah her yerde. O bilgisi ve her şeyi ile içimizde. Onun meleklerle kıyaslanması yanlış. İlahiyatçı Orhan Çeker: Melekler 3-5 metre uzaktan da işlerini görür. İlahiyatçı Süleyman Ateş: İslam için çok hayırlı bir açıklama değil. Her hadis ve rivayeti İslam diye getirmek doğru değildir. İslam akla ve çağa aykırı değildir. En ileri çağların dinidir. [/spo] Forumlardaki bazı arkadaşların, Süleyman beyin son sözlerini okumalarını(Sabah, öğle, akşam yemeklerden sonra) tavsiye ederim...[signature][hline]Hatalıysam 155 [Bu mesaj Keyzar tarafından 14 Kasım 2005 01:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PZero Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 köpeğin olduğu eve hırsız girmez olcak o bide güneş girmeyen eve doktor girmez var .[signature][hline]YILLARCA KAHROLSAK DERTTEN KEDERDEN!! BILSEKKI KELLEMIZ KOPAR BEDENDEN!! ASKIMIZ HARBIDEN HEMDE DERINDEN!! ASLA VAZGECMEYIZ BESIKTAS SENDEN!! Yerin kulağı var derler.Benimde kulağım var.Peki ben yermiyim?... HAYIR YEMEM www.2pac.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 edik:gece gece at gözlüklü insanların düşüncelerini yorumlayıp, çayımı ziyan edemeyecegim..[signature][hline]- when life gets you down, know what you got to do? - l don't want to know. - Just keep swimming.What do we do?We swim, swim - Dory, no singing. [Bu mesaj dory tarafından 14 Kasım 2005 01:54 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 girdi ben gördüm? buna ne dicek peki o adam? alt komşu geliyo melek gibi kız...[signature][hline]FİLTHY PLAY! *********... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
finch Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 loool[signature][hline]she's my alien "Mest" new album "Photographs!" www.mestcrapp.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Yok artık Ali Sami...[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 bu durumda melek olan eve kopek girmez mi?[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US) Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US) Sevisiyorum o halde varim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PZero Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 :D yoksa bu bi çelişki mi[signature][hline]YILLARCA KAHROLSAK DERTTEN KEDERDEN!! BILSEKKI KELLEMIZ KOPAR BEDENDEN!! ASKIMIZ HARBIDEN HEMDE DERINDEN!! ASLA VAZGECMEYIZ BESIKTAS SENDEN!! Yerin kulağı var derler.Benimde kulağım var.Peki ben yermiyim?... HAYIR YEMEM www.2pac.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 aslinda kaşik yok[signature][hline]- when life gets you down, know what you got to do? - l don't want to know. - Just keep swimming.What do we do?We swim, swim - Dory, no singing. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 sımdı soyle bır bılımsel mantıksal denklem kurdum hemen Köpek olan eve melek girmez Azrail de bir melektir o zaman köpek olan eve azrail de girmez ehehe olumsuzlugun yolunu bulduk turkler olarak tebrıkler artık kımse olmıycek her eve bır kopek alınırsa azraıl turkıyeye ugramaz bu sekılde bı 100 yıla akdar çin in nufusunu gecer dunyayı turk yaparız heyyt beaaa[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi... 31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi... Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara... "If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 said: Viktor, 14 Kasım 2005 02:05 tarihinde demiş ki: Köpek olan eve melek girmez Azrail de bir melektir o zaman köpek olan eve azrail de girmez O denklemi Beyaz Show'da Zekeriya Beyaz Hoca'da kurmuştu :)[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 evden cikinca nolcak, cebimizde kopek mi tasicaz?[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US) Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US) Sevisiyorum o halde varim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Meleğin evde işi ne!!!![signature][hline]FİLTHY PLAY! *********... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Evet viktor öncelikle afişler basıp insanları köpek almaya yönlendireceğiz tabii bu sırada köpek çiftliğimizi kuracağız.Günde 50 yavru karşılamamız gerek ki bu da köpeklerin beline kuvvet... :D[signature][hline]Eamer, 14 Kasım 2005 01:56 tarihinde demiş ki: Superman'ın neden donunu dışarı giyeceğini ilerki bölümlerde öğrenebilecek miyiz? Tık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 oyle yapıcaz bende 4 dane damızlık it mevcut cifleştirelim tez zamanda gayri tum turkıyede her eve bır kopek hemde ucretsız asıalrını fılanda devlet karsılar bakımını sokaga cıkarkende sanal kopek fılan alın azraıl yermı emın dıılım ama emın olmak ıcın bu en saglam metod olucaktır ılerde genlerıyle oynayıp chıhuhalılalu ların genlerıyle oynayıp ıyıce kuculturuz boyle larva fılan kadar olurlar onlarıda kolyelere fılan takar kopek pendantları yaparız boylece kımse uzun vadede olmek zorunda kalmaz hatta orduya dagıtılırsa bu senlık olur ılk yunanıstandan gırerız otukenden cıkarız turancı kenklerı oynarız ısın guzelı tek bır zaıyat bıle evrmeyız dunya turk olur Orhan Çeker hocam bılmeden yenı bır savas makınesı yarattı hahaha artık dunyayı ondan sonrada galaksıyı ele gecırebılırız [signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi... 31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi... Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara... "If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Muhallebi Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 said: Keyzar, 14 Kasım 2005 01:49 tarihinde demiş ki: Ben hayvanları severim. Çobanlık yaptım. Çobanların hadislerini tartışıyoruz. Hey allahım ne hallere düştük. said: Viktor, 14 Kasım 2005 02:30 tarihinde demiş ki: tek bır zaıyat bıle evrmeyız dunya turk olur Aha DTO senin fikrindi dimi. Aslında planın köpeklerle, melekleri askerlerden uzak tutarak yenilmez bir ordu yaratmak ve bu orduyla dünyayı türk yapmaktı! Ama ne yazık ki bu fikrin patenti bir çobana ait. [signature][hline]On my death bed,I will prey to the gods and the angels.Like a pagan, to anyone who will take me to heaven- [Bu mesaj Muhallebi tarafından 14 Kasım 2005 02:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Buna inanan insanlari artik allaha havale ediyorum ben[signature][hline]WoW EU - Magtheridon Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train Emilo, Gnome Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gorot Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 süleyman ateş guzel söylemiş bence,bide şu yazı var: Meleklerin durduğu yer... BİR ilahiyatçı profesörün ‘Köpek olan eve melek girmez’ sözü hiç ummadığım ölçüde tartışılıyor. Bu durumda bizim eve melekler giremiyordur. Aslında zor durumdayım. 15 yıllık yaşlı ve hasta dostum Gorbi’yi, annesi belediye ekipleri tarafından öldürülünce kaçıp bizim eve sığınan ve evin kızı olan Çıtır’ı sokağa atamam. Atarsam... Köpeklerimiz gittiğine göre evimize giren melekler ‘ihanet ve merhametsizlikten’ bizi lanetlerler. O profesör mutlaka saygın bir insandır. Umarım meleklerin güzergáhını bilecek kadar da ilim-irfan sahibidir. Ama ben aydınlık yüzlü hocamız Mehmet Nuri Yılmaz, bir gerçek yüce insan Hüseyin Hatemi’nin itirazlarına inanıyorum. Ve şu aşağıdaki soruyu soran Prof. Dr. Zekeriya Beyaz’ın söylediklerine: ‘Eve giren çıkandan sana ne?..’ * Her evde bir köpek beslenen Fransa, İngiltere, Belçika gibi ülkelerde köpeklere rağmen her eve 30-40 bin dolar milli gelir giriyor. Çocuk ölümleri sıfır... İşsizlik sadece çalışmak istemeyenlere özgü. Hane başına düşen süt, meyve, pirinç, şeker, yumurta, balık bizim ortalamanın 20 katı... Yaş ortalaması 80-85... İlaç, doktor sorunu çoktan çözülmüş... Bizim İstanbul’da, İzmir’de dahi zengin ve varlıklı insanların evlerinde çoğunlukla birer köpekleri yok mu? * Günahtır... Bir din adamı, Allah’ın yarattığı canlıların, açlığa-ölüme terk edileceklerini bile bile, böyle İslamiyet’te asla olmayan bir rivayeti (Mehmet Nuri Yılmaz Hoca’nın tespitidir) ortaya atmamalı. Neyse... Bizim evde bir melek var zaten. Sabahları uykulu gözlerle kuşlara ekmek doğrayan, gece mahallenin kedilerine-köpeklerine yemeklerini götürüp dağıtan, bir tek insanı incittiğine tanık olmadığım gibi, bir tek canlının canı yandığında dahi oturup ağlayan... O ve köpekler-kediler-kuşlar geldikten sonra evimizin bereketinin arttığına inandığım... Bir melek var evimizde. - Bekir Coşkun http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/haber.aspx?id=3514185&yazarid=2 [Bu mesaj Gorot tarafından 14 Kasım 2005 02:45 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Earenwen Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 ya bi ilahiyatçı demişti, "köpeğin olduğu eve azrail de cebrail de gelmez" diye eyi tamam, ben eve bi sivas kangalı alayım, azrail uğramasın bana, pas geçsin.. e hadi onu geçtim. ula cebail bana niye gelecek? vahy falan mı verecek.. akıl fikir.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Krusty Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 panter emel'de peygambermiş aslında ama evine cebrail giremiyomuş :-P[signature][hline]:0) ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 BU adamların işi gücü yokmu yahu? hangi akıllı mantıklı insan evladı evde köek olunca melek girmezmiş hadi köpeğimizi atalım der.. Diyen cahiller varmıdır acaba? Varsa onların ağzını burnunu kırmak bize sevap kazandırırmı? yoksa direk günahları bunu söyleyen beyinsizlere mi gider..[signature][hline] -nevin, uyan horluyorum.. -allah belani versin sait... ***** - bakkal amca ölümden sonra hayat war mı? - yok, tadelle war weriyim mi? - ver hadi.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Wendigo Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 ne kazmalar var yaaa[signature][hline]lost in sorrow nights! follow the energizer tav$ani Wen of Burning Legion gizli ninja Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Köpeğin olduğu eve melek girerde acaba Whiskey nin kafası bunu söyleyen adama ..... neyse....[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lancelion Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 yapmayın ya,hadi adamları geçtim,gidip habertürk'e inanılır mı?Zaten Süleyman hoca koymuş lafı olay mahaline,tartışılcak dahada birşey olduğunu sanmıyorum.[signature][hline]Önce bi acıdım,geçti sonra.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 dis perisiyle, noel baba girer miymis peki?[signature][hline]Khrall - Orc Warrior - Warsong (US) Tarkhun - Dwarf Hunter -Illidan (US) Sevisiyorum o halde varim... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar