Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

serv.readfile hakkinda

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
[function kontrolet]
if (=1)
var.okunansatirsayi 1
kontrolet 2
return 1
elif (=2)
if (strmatch('','>'))
var.okunansatirsayi= + 1>
src.sysmessage @60 Guvenlik Kodu: >
return 1
else
kontrolet 3
return 1
endif
elif (=3)
var.okunansatirsayi= + 2>
kontrolet 2
return 1
endif

seklindeki dongu komutunda "kontrolet 2" halkasi zinciri kiriyor. "kontrolet 2" argümaninda strmatch ile okutulan dosya satrini eslemiyor hatta var.* girdilerini de eslemiyor. pins.txt icerigi su sekilde: (her tekil sayidaki satir account girdisi her cift sayidaki bir ust satir ise guvenlik kodunu belirtmektedir fakat strmatch islemesinden dolayi bu hic bir ise yaramiyor.)

pins.txt:
smyrna
132456
smyrna2
456789
ahmet
123456
veli
465789
murat
748945

Bu konuda bilgisi olan varsa yardimci olursa sevinirim. Teşekkürler.[signature][hline]Smyrna Bilişim Sistemleri ve İletişim Teknolojileri
Bilgisayar ve İnternet Hizmetleri

www.smyrna.com.tr

[Bu mesaj Debian tarafından 13 Kasım 2005 18:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
if sorgulama değerlerinde bir sorun yok problemli olan account adinin eslenirligini sorgularken var yani strmatch den sonra si problem yaratiyor.[signature][hline]Smyrna Bilişim Sistemleri ve İletişim Teknolojileri

www.smyrna.com.tr
Mesaj tarihi:
Var canim rahatlıkla kullanıbiliyoruz ki nitekim "elif" şeklinde kullanırsan "else" den sonra "elseif" sorgulamasınıda kullanabilirsin fakat hala strmatch eslemesinde problem yasiyorum..[signature][hline]Smyrna Bilişim Sistemleri ve İletişim Teknolojileri

www.smyrna.com.tr
Mesaj tarihi:
Arkadaşlar gerçekten neden olabileceği hakkında bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. strmatch de neden böyle bir dengesizlik yapıyor hala çözebilmiş değilim.[signature][hline]Smyrna Bilişim Sistemleri ve İletişim Teknolojileri

www.smyrna.com.tr
Mesaj tarihi:
said:
İkinci bulduğum sorun; readfile komutunda line kısmı yazdırılabiliniyor. Ama şöyle birşey yapınca

sysmessage OK!
Line 1 gösteriliyor ama OK! gösterilmiyor. Bunun sebep olduğu sorunda strmatch' i kullanmama engel oluyor( kontrol edemediği için ).

Bende bir ara böyle sordum ama cevabı bulamadım. Senin dediğin sorun işte yukarıda yazdığım sebepten kaynaklanıyor ve strmatch ile kontrolü de yapılamıyor.

Sana tavsiyem yapabilirsen, readfiledaki yaziyi taga eklettir, tagdan strmatch ie kontrolünü sağla.
Mesaj tarihi:
O şekilde oluyor yani olur yüksek ihtimal fakat karakter sayısı çok fazla olduğu için her karaktere tag verip save dosyasını daha da büyütmenin bir anlamı mutlaka ki bir çözümü olmalı.[signature][hline]Smyrna Bilişim Sistemleri ve İletişim Teknolojileri

www.smyrna.com.tr
Mesaj tarihi:
Sorunu başka bir yol ile çözdüm arkadaşlar paylaşmak amacıyla da yazıyorum buraya. Oncelikle var.* bir sunucu değişkeni olduğu için başka birisi işlem yaparken bir kişinin daha aynı anda işlem yapmasını engelleyip bekltiyoruz sonra + bir adet daha kontrol noktası daha oluşturup döngüye ekliyoruz ki bu okunan satirin içeriğini var* sunucu değişkenine ekliyor şöyle oluyorki:

[function kontrolet]
if (=1) && !(=1)
var.islemdurumu 1
var.okunansatirsayi 1
kontrolet 4
return 1
elif (=2)
if (strmatch('',''))
var.okunansatirsayi= + 1>
src.sysmessage @60 Guvenlik Kodu: >
var.islemdurumu 0
return 1
else
kontrolet 3
return 1
endif
elif (=3)
var.okunansatirsayi= + 2>
kontrolet 4
return 1
elif (=4)
var.satiricerigi=>
kontrolet 2
return 1
else
src.sysmessage @60 Su anda baska bir kullanici islem yapiyor lutfen bekleyiniz.
return 1
endif

Herkese yardımları için teşekkür ederim.[signature][hline]Smyrna Bilişim Sistemleri ve İletişim Teknolojileri

www.smyrna.com.tr
  • Yeni Oluştur...