Debian Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 [function kontrolet] if (=1) var.okunansatirsayi 1 kontrolet 2 return 1 elif (=2) if (strmatch('','>')) var.okunansatirsayi= + 1> src.sysmessage @60 Guvenlik Kodu: > return 1 else kontrolet 3 return 1 endif elif (=3) var.okunansatirsayi= + 2> kontrolet 2 return 1 endif seklindeki dongu komutunda "kontrolet 2" halkasi zinciri kiriyor. "kontrolet 2" argümaninda strmatch ile okutulan dosya satrini eslemiyor hatta var.* girdilerini de eslemiyor. pins.txt icerigi su sekilde: (her tekil sayidaki satir account girdisi her cift sayidaki bir ust satir ise guvenlik kodunu belirtmektedir fakat strmatch islemesinden dolayi bu hic bir ise yaramiyor.) pins.txt: smyrna 132456 smyrna2 456789 ahmet 123456 veli 465789 murat 748945 Bu konuda bilgisi olan varsa yardimci olursa sevinirim. Teşekkürler.[signature][hline]Smyrna Bilişim Sistemleri ve İletişim Teknolojileri Bilgisayar ve İnternet Hizmetleri www.smyrna.com.tr [Bu mesaj Debian tarafından 13 Kasım 2005 18:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Tcpip Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 elif (=2) değil elseif (=2) [signature][hline]İşte Hizmetlerim 1- Web Tasarım ve Hosting 2- Ucresiz 250MB @chaos.gen.tr Mail 3- Online Oyun Tanıtımları 4- Ucretsiz Blog Hizmeti
Ractamainus Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 "elif" ile "elseif" aynı şey (?)[signature][hline]is all that we see or seem but a dream within a dream? Edgar Allan Poe
Debian Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 if sorgulama değerlerinde bir sorun yok problemli olan account adinin eslenirligini sorgularken var yani strmatch den sonra si problem yaratiyor.[signature][hline]Smyrna Bilişim Sistemleri ve İletişim Teknolojileri Bilgisayar ve İnternet Hizmetleri www.smyrna.com.tr
Tcpip Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 elif ne ya? benim eski manitanın adı o :) yok benim bildiğim sphere'de elif pelin ayse fln[signature][hline]İşte Hizmetlerim 1- Web Tasarım ve Hosting 2- Ucresiz 250MB @chaos.gen.tr Mail 3- Online Oyun Tanıtımları 4- Ucretsiz Blog Hizmeti
Debian Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Var canim rahatlıkla kullanıbiliyoruz ki nitekim "elif" şeklinde kullanırsan "else" den sonra "elseif" sorgulamasınıda kullanabilirsin fakat hala strmatch eslemesinde problem yasiyorum..[signature][hline]Smyrna Bilişim Sistemleri ve İletişim Teknolojileri Bilgisayar ve İnternet Hizmetleri www.smyrna.com.tr
Albert Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 tisipiaypi gerilerde kalmis biraz :p[signature][hline]'Halk icinde muteber bir nesne yok, devlet gibi, Olmaya devlet cihanda bir nefes, sihhat gibi.'
Debian Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Arkadaşlar gerçekten neden olabileceği hakkında bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim. strmatch de neden böyle bir dengesizlik yapıyor hala çözebilmiş değilim.[signature][hline]Smyrna Bilişim Sistemleri ve İletişim Teknolojileri Bilgisayar ve İnternet Hizmetleri www.smyrna.com.tr
Yeager Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 said: İkinci bulduğum sorun; readfile komutunda line kısmı yazdırılabiliniyor. Ama şöyle birşey yapınca sysmessage OK! Line 1 gösteriliyor ama OK! gösterilmiyor. Bunun sebep olduğu sorunda strmatch' i kullanmama engel oluyor( kontrol edemediği için ). Bende bir ara böyle sordum ama cevabı bulamadım. Senin dediğin sorun işte yukarıda yazdığım sebepten kaynaklanıyor ve strmatch ile kontrolü de yapılamıyor. Sana tavsiyem yapabilirsen, readfiledaki yaziyi taga eklettir, tagdan strmatch ie kontrolünü sağla.
Debian Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 O şekilde oluyor yani olur yüksek ihtimal fakat karakter sayısı çok fazla olduğu için her karaktere tag verip save dosyasını daha da büyütmenin bir anlamı mutlaka ki bir çözümü olmalı.[signature][hline]Smyrna Bilişim Sistemleri ve İletişim Teknolojileri Bilgisayar ve İnternet Hizmetleri www.smyrna.com.tr
Debian Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Sorunu başka bir yol ile çözdüm arkadaşlar paylaşmak amacıyla da yazıyorum buraya. Oncelikle var.* bir sunucu değişkeni olduğu için başka birisi işlem yaparken bir kişinin daha aynı anda işlem yapmasını engelleyip bekltiyoruz sonra + bir adet daha kontrol noktası daha oluşturup döngüye ekliyoruz ki bu okunan satirin içeriğini var* sunucu değişkenine ekliyor şöyle oluyorki: [function kontrolet] if (=1) && !(=1) var.islemdurumu 1 var.okunansatirsayi 1 kontrolet 4 return 1 elif (=2) if (strmatch('','')) var.okunansatirsayi= + 1> src.sysmessage @60 Guvenlik Kodu: > var.islemdurumu 0 return 1 else kontrolet 3 return 1 endif elif (=3) var.okunansatirsayi= + 2> kontrolet 4 return 1 elif (=4) var.satiricerigi=> kontrolet 2 return 1 else src.sysmessage @60 Su anda baska bir kullanici islem yapiyor lutfen bekleyiniz. return 1 endif Herkese yardımları için teşekkür ederim.[signature][hline]Smyrna Bilişim Sistemleri ve İletişim Teknolojileri Bilgisayar ve İnternet Hizmetleri www.smyrna.com.tr
Öne çıkan mesajlar