Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çok güzel..

Giber

Öne çıkan mesajlar

Kardeşim görüyoruz bunları sonra oyundan soğuyoruz. Paladinin elinde 54dpslik 1.90 speedli turanj 1hand. E bravo ben bırakayım oyunu direk.[signature][hline]EU-Neptulon 60 NE Hunter (Ret), 60 NE Rogue (Ret), 51 Dwarf Paladin (Ret)
EU-Laughing Skull 42 Orc Hunter (Ret), 20 Tauren Warrior (Ret)
EU-Chromaggus 20 Human Female Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.imagedump.com/pics/344027.jpg

[signature][hline]EU-Neptulon 60 NE Hunter (Ret), 60 NE Rogue (Ret), 51 Dwarf Paladin (Ret)

[Bu mesaj Eternal tarafından 13 Kasım 2005 16:52 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Giber tarafından 13 Kasım 2005 17:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Şu drop chance olayından nefret ediyorum, yoksa kimseyle alıp veremediğim yok. Ben şimdi şanssız biriyim, 750 kere BWL run yapsam 1 kere bana düşmez bu kılıç, biliyorum. Adam belki de 10uncu girmesinde düşürdü. Dengesizliktir başka birşey değil. Oyunun bu yönlerini gördükçe hrr diyesim geliyor.. Neyse..[signature][hline]EU-Neptulon 60 NE Hunter (Ret), 60 NE Rogue (Ret), 51 Dwarf Paladin (Ret)
Sosyal ağlarda paylaş

Demek istediğim blizzardın yaptığının iğrenç birşey olduğu. Şunları 60 yaptırıp binbir instance'a sokayım 600 kere girseler anca tier2 epic seti tamamlarlar düşüncesi. Bu da nerden baksan 4-5-6 ay sürer. Her oyuncudan alınan paraya bakıyor blizzard, bu nedenle oyuncuların seslerine kulak verip onların istekleri doğrultusunda hareket ediyor. Ne kadar saçma bir felsefedir ki bir oyun şirketinin kendine has oyunu geliştirme disiplini yoktur.

Morlar bitti turuncular başladı, turuncular bitecek kırmızılar başlayacak. Bunun sonu yok malesef. İnsanları item kasarak oyalayıp duruyorlar, frpden rpgden upuzak bir oyun olmaya başladı bir zamanlar taparak oynadığım wow. Oyundan alınan zevk 1-59. 60dan sonrası item kasmaca..[signature][hline]EU-Neptulon 60 NE Hunter (Ret), 60 NE Rogue (Ret), 51 Dwarf Paladin (Ret)

[Bu mesaj Giber tarafından 13 Kasım 2005 17:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Giber, 13 Kasım 2005 17:28 tarihinde demiş ki:
Demek istediğim blizzardın yaptığının iğrenç birşey olduğu. Şunları 60 yaptırıp binbir instance'a sokayım 600 kere girseler anca tier2 epic seti tamamlarlar düşüncesi. Bu da nerden baksan 4-5-6 ay sürer. Her oyuncudan alınan paraya bakıyor blizzard, bu nedenle oyuncuların seslerine kulak verip onların istekleri doğrultusunda hareket ediyor. Ne kadar saçma bir felsefedir ki bir oyun şirketinin kendine has oyunu geliştirme disiplini yoktur.

Morlar bitti turuncular başladı, turuncular bitecek kırmızılar başlayacak. Bunun sonu yok malesef. İnsanları item kasarak oyalayıp duruyorlar, frpden rpgden upuzak bir oyun olmaya başladı bir zamanlar taparak oynadığım wow. Oyundan alınan zevk 1-59. 60dan sonrası item kasmaca..

soyle dusunelim, bankanda 10k gold var. ustun tamamen epic ve legendary falan almissin.
eee? sonra? oturup pvp yapacaksin da nereye kadar? yani nereye kadar? maksimum 2 ay 3 ay oynarsin. sonra sikilirsin...

senin elestirdigin seye biz genel olarak "oyun" diyoruz. yani oynamak... bu kavramlari biraz daha dusunursen iyi olur... wow bi platform oyunu degil. dengesizlik dediginde onca saat oynayanla, oynamayan arasindaki fark. mmo'dan bahsediyosun ne yani bitirmeyi mi planliyosun sen oyunu? "Ne kadar saçma bir felsefedir ki bir oyun şirketinin kendine has oyunu geliştirme disiplini yoktur." bu soyledigini tam olarak anlamadigimi dusunuyorum onun icin yorum yapmadan once aciklamani bekliyorum. ayrica her oyuncunun sesine kulak verdigi falan da yok. insanlar bizi dinlemiyosunuz diye feryat figan sen herkesi dinliyolar diyosun... bahsettigin sirket blizzard'ya. yani tecrubesiz ne yaptigini bilmeyen bi sirketmis gibi konusuyosun.

ikinci paragrafa gelirsek, oyunun rpg olmadigini pp oldugunu zaten profession'larin yan skill olarak aciklanmasindan itibaren tahmin etmis olmani umardim. boyle olacagi zaten belliydi, diablo'daki sistemi getirdiler iste.[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunun tek amacı bgye girip pvp yapmak olmamalı. 10k goldum var, tüm epicler bende, legendary bende. Oyun o noktada bitmiştir. Online oyunun bitermi ? İşte biter.. Bir kere BG ne demek yahu ? Pvpnin sonu geldiğinin resmi açıklaması BGdir.

Benim hayalimdeki wow, tüm epicler üstünde, 10k goldu olan, legendary bir silaha sahip olan birisi oturup low lvl keserek kendini tatmin etmemesi veya bglere girip honor kasmaması. Eskiden TM-SS raidleri olurdu. Benim istediğim değişken bir dünya olması. Mesela blizzard bunu kullanabilirdi. TM-SS savaşlarının doğuracağı sonuçlar olabilirdi. Oyuncuların hareketlerine göre değişen olaylar ve bunların doğuracağı sonuçlar olabilirdi.

Craft sistemi çok ama çok daha gelişmiş olabilirdi. Aklıma binlerce şey geliyor. Ha blizzard bunları bilmiyormu ? Bunları düşünemiyormu ? Elbette düşünüyor, elbette biliyor fakat bu oyunu oynayan avrupadaki oyuncu yaş ortalamasını düşününce blizzard bunları yapmıyor çünkü çoğu insana ağır gelebilecek türden değişiklikler bunlar.

MMO"RPG" diye adlandırılan bir oyunun sadece item kasmak olmamalı amacı diye düşünüyorum, yanlış düşünebilirim ama bu benim düşüncem..[signature][hline]EU-Neptulon 60 NE Hunter (Ret), 60 NE Rogue (Ret), 51 Dwarf Paladin (Ret)
Sosyal ağlarda paylaş

oyunun diger mmo'lardan farki olmasi gerekiyo. blizzard'da bunu sagladi.

"rp" yapmak icin farkli server'lar acti ve pvp pve diye iki bolume ayirdi... tabi ne kadar kullanildigi tartisilir ama oyunun bi benzeri yok. ayrica her oyun sana mukemmel olacak diye de bekleyemezsin. sonucta farkli insanlarin farkli beklentileri var. exp.'te aciklandi, ally'larin ve horde'un karsilikli yapmasi gereken gorevler cikaracaklar vs. vs.. oyun zaten surekli degisiyo. ozellikle oyunun uzerinden 1 sene 3 hafta gecmisken yapilan degisikliklere baktim da... bence gayet iyi is becerdiler. bundan 1 sene once insanlarin laf soyledigi bircok sorunu duzelttiler.

karsilikli raid'ler konusunda... soyle bi sorun var ki sen bundan eglenirken low-lvl karakter iskence cekiyodu. bunun icin arathi'ye mob eklediler; savas arathi'yi de kapsadi... ortada psikopat lvl60'lar kesmek icin lvl30 ariyodu. BG super cozum getirdi buna.

bence senin yanlislik yaptigin yer oyunun item icin oldugunu dusunmen. oyun eglenmek icin var arkadasim. oynarsin eglenirsin. iyi vakit gecirirken karakterin guclenir. item falan cikar biraz daha sevinirsin; ama bunu oyun amacin yaparsan para icin altin kasan cinlilerden bi farkin kalmaz.

edit: 1 sene 3 hafta degil o; 51 hafta olacak.. artik 4 isleme de kafam calismiyo...[signature][hline]Tulahr

[Bu mesaj riglous tarafından 13 Kasım 2005 18:05 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

İyi güzel söylüyorsun da riglius, ben 60 olduktan sonra nasıl eğlenebilirimki tek başıma ? Gel gezelim etrafı dolaşalım mı diyeceğim diğer 60lara ? Herkes mc,bwl,zg yaparken ben çayır çimen ot mu topluyacağım ?

Toplu olarak yapılacak aksiyonların çoğu (hatta teki) item kasmaktan ibaret. Adam BG'ye eğlenmek için mi gidiyor allahını seversen ? Bir an evvel rank14 olayım da high warlord's greatsword'u düşüreyim havasında. Ben warriorum diyelim, adam priest. Adam beni heallemedikten sonra ben o BG'den ne anlarım ki ? Veya WSG'de bearforma girip dövüşen druidden ne anlarım ki, flag alması gerektiği yerde. Bunun gibi bir dünya sebep var işte.

RP serverinde RP ile alakası olmayan insanlar var. Bence çok saçma bir uygulama bu server ayrımı.

Ama şuanda piyasanın rakipsizi malesef wow, yine söylüyorum şuan online oyun olarak lider. Bir babayiğit çıksa da rekabetin getireceği güzelliklere şahitlik etsek..[signature][hline]EU-Neptulon 60 NE Hunter (Ret), 60 NE Rogue (Ret), 51 Dwarf Paladin (Ret)
Sosyal ağlarda paylaş

hmm... nasil anlatilir ki...
istedigin sey "rp" olmasi, ama konusma tarzin tamamen "pp". oyunu eglenmek icin oynamadigin belli. ego tatmininin disinda bi de bunu arkadaslariyla oynayan insanlar var. 30 uzeri yasi olan genelde... oyle guild'ler vardir kesin server'inda. mesela onlara girmek icin kistas ne kadar iyi oyuncu oldugundan cok ne kadar "insan" oldugun ya da karakterinin (gercek hayatta) ne kadar gelistigidir, cogu guild'den farkli olarak. MC'ye giren her mage'e frost olacaksin diye sart kosmazlar, ya da priest'lere holy olman gerekiyo MC icin demezler; "nasil daha cok egleniyosan oyle ol" derler.

lvl60 olana kadar oyunda bicok arkadas edinmis olmani beklerdim fakat oturup karakter kastigini soyluyosun... sonrasinin da item ve rank... ben arkadaslarimla eglenmek icin giriyorum oyuna; gercek hayatta da tanimamin buyuk etkisi var elbet ama tanimadan beraber oynamaktan zevk aldigim insanlar da var. benim gibi bircok insan oynuyo bu oyunu. tabi cinliler gibi oynayanlarin sayisi epey fazla ama bu isin adi bu ya... "oyun"...

tavsiyem baska bi server'a git, yeni bi karakter ac ve oyunu eglenmek icin oyna. anlattigim gibi bi guild'e girip dostlar edin. emin ol o zaman oyun senin icin mmo olacaktir. MC'ymis vs. bunlar bos seyler diicem asiri klise olacak :). item olmadan da oynarsin oyunu... maksat birileriyle beraber bi seyler yapmak... bi seyler basarmak elbet ama bunun kilit noktasi "basarmak" degil, "birileriyle beraber oynamak".[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Giber, 13 Kasım 2005 18:08 tarihinde demiş ki:
İyi güzel söylüyorsun da riglius, ben 60 olduktan sonra nasıl eğlenebilirimki tek başıma ? Gel gezelim etrafı dolaşalım mı diyeceğim diğer 60lara ? Herkes mc,bwl,zg yaparken ben çayır çimen ot mu topluyacağım ?

Toplu olarak yapılacak aksiyonların çoğu (hatta teki) item kasmaktan ibaret. Adam BG'ye eğlenmek için mi gidiyor allahını seversen ?

Yanlış düşünüyorsun bence. Ben MC'ye ilk girdiğimde çok zevk almıştım. Boss'ları ilk gördüğümüzde taktik yapmak, öldürmeye çalışmak çok eğlenceli gelmişti. Boss'un health'inin yavaş yavaş düştüğünü görmek, öldüğünde yada %1-2 gibi wipe yediğimizde çığlıkları duymak çok güzel. Sonra MC bitti. Artık 3-4 saatte bitiriyoruz MC'yi, zevki kaçtı. Dediğin gibi item kasmaya dönüştü. Ama noldu? BWL geldi.

BWL daha bizi 1-2 ay daha idare eder. Sonra BWL de farm status'e geçer zevki gider, sadece item toplamacaya döner. O zaman da yeni instance gelir.

Ayrıca ben BG'ye girdiğimde zevk için de giriyorum (grup olursa). Zaten rank 10'un üstüne çıkamayacağımı biliyorum, vaktim yok. Hem bg'den zevk alıyorum, hem de rep almak tevşik ediyor.

Bütün mmo'lar da sizi oyuna bağlayan şey "gelişme" duygusudur zaten. Bu level olur, skill olur, rep olur, item olur, para olur, guild olur.. olur da olur. Bunlar olmazsa mmo olmaz zaten. Hatta çoğu single player rpg'de de aynısı vardır.

MMO'ların güzel olmasında en önemli şey arkadaşlar ve ortam. Ben oyuna gittiğimde 100 kere yaptığım instance'ı tekrar da yapsam, yanımda arkadaşlarım olduğu sürece sıkılmıyorum. Evin etrafındaki parkta dolaşmaya çıkmak gibi bir şey, tamam yeni yerlerde dolaşmak da güzeldir, ama yürümek için illa da yeni yere ihtiyacınız yok.

edit: Oyunda konuşmuştuk, olduğumda serverda nerdeyse hiç yakın arkadaş yok, türk de yok, hep yanlız geziyorum diyordun. Sıkılmana şaşırmamak lazım. =)[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Kane | Level 60 | Orc Warrior | Magtheridon | Grimsoul Legion
Nepenthe| Level 20 | Undead Mage| Frostwhisper

[Bu mesaj Mirage tarafından 13 Kasım 2005 18:37 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Malesef burning legion'da başlamadım bu oyuna ve yalnızlıkta bir yere kadar :(

Toprağımdan insan olmayan agubik guburik serverlarda karakterler açarsam olacağı buydu zaten. Oyunda arkadaşının olmaması oyundan soğumaya neden olabiliyormuş. Bunu öğrenmiş oldum..[signature][hline]EU-Neptulon 60 NE Hunter (Ret), 60 NE Rogue (Ret), 51 Dwarf Paladin (Ret)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Giber, 13 Kasım 2005 18:55 tarihinde demiş ki:
Malesef burning legion'da başlamadım bu oyuna ve yalnızlıkta bir yere kadar :(

Toprağımdan insan olmayan agubik guburik serverlarda karakterler açarsam olacağı buydu zaten. Oyunda arkadaşının olmaması oyundan soğumaya neden olabiliyormuş. Bunu öğrenmiş oldum..
lol. ama yine de illa da turk olmasi gerekmiyo be abi.. yani yabancilarla da olabiliyo sonucta... ingiltereden epey bi is adaminin oynadigini biliyorum mesela.. ;)[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

Yahu yalnızları oynuyoruz dediysek komple bitmişiz demek istemedim :)

İngiliz ve isveç -özellikle isveçten- birsürü arkadaşım var. Hatta bazılarıyla msnden muhabbet ediyoruz oyunu aştı muhabbetimiz. Ama gel görki insan vatandaşını arıyor, 2 kelam geyik yapmak istiyor :)

Neptulondan Burning Legion'a mig. olurmu dersiniz ?? : )[signature][hline]EU-Neptulon 60 NE Hunter (Ret), 60 NE Rogue (Ret), 51 Dwarf Paladin (Ret)
Sosyal ağlarda paylaş

bahsettigimiz firma blizzard. ne yazık ki diablo'dan farklı bir oyun yapamıyor adamlar. giber'e katılıyorum
(bilmeyenlere: diablo güzel bir oyundu ama yüksek levellari oyuna baglmak icin tek iddiası "item kasmaca"ydı, yoksa oyun lvl30'dan sonrasının size pek bişey kattigina ben inanmıyorum. ah blizz ah rts'de bu kadar farklılık yaratan bi firmanın rpg'leri bu kadar mı monoton olur )[signature][hline]

Edit: yazim hatasi manyagi olmusum :D

[Bu mesaj mardox tarafından 13 Kasım 2005 20:30 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...