Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anakart problemi

Soulless

Öne çıkan mesajlar

Yeni bir bilgisayar topladim 2 gun once.Asus A8N-SLI Premium , Amd X2 3800+ , Seagate Sata hard disk 250gb
Antec PSU , geforce 6600gt falan. Neyse kurdum herseyi.Ama calismadi.Psu denedim diger bilgisayarda calisiyor.
Butun kartlari cikarip denedim gene hareket yok.Sonra cpu fanini degistirdim belki onda bir sorun varsa baslamiyordur diye.PSU calisti ozaman , anakarttaki led yandi. OK . sonra harddiski taktim , sata ve power kablosunu.Tekrar calistirdim ve tutmeye basladi birseyler.Kapattim ve kontrol ettim , HDD de birsey gorunmuyor,Sata kablolarindada bir iz yok ama anakartta bir parcanin uzerinde ve yanindaki jumper ve fan baglantisinda yanik izleri buldum.Resmide koyuyorum simdi .

Hikaye kismi bukadar simdi sorulara gecersek.Bu parca nedir?Neden hdd taktigimda o yandi ? HDD ile ilgisi yok aslinda ve tamamen baska bir sebeptenmi oldu bu olay? Ilk soru 20 puan kalanlar 15.Basarilar.[signature][hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change...

I am not leaving a spiritual legacy of dogmas, unchangeable petrified directives. My spiritual legacy is science and reason. ... If those people who wish to follow me after I am gone take the reason and science as their guides they will be my true spiritual heirs."...Mustafa Kemal Ataturk

Sosyal ağlarda paylaş

Haftasonu oldugu icin degistiremem suanda .Pazartesi yapacagim onu.Bu arada sorunu tespit edeyimki benim bir hatam varsa tekrar olmasin .[signature][hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change...

I am not leaving a spiritual legacy of dogmas, unchangeable petrified directives. My spiritual legacy is science and reason. ... If those people who wish to follow me after I am gone take the reason and science as their guides they will be my true spiritual heirs."...Mustafa Kemal Ataturk

Sosyal ağlarda paylaş

Tesekkurler. Simdi kisa bir update. O yanan kasanin onundeki 12cm lik fanla baglantili bir parca.Mobo nun kalanina gorunen bir etkisi yok.Diger fanlar sorunsuz calisti.Hard disk calisti. Ama calistirdigimda POST testine baslamadi ve dolayisiyla BIOS a gecmiyor hala.Yakindaki bir bilgisayarciya goturdum parcalari test etmesi icin.Birkac saat sonra ogrenecegim sonucu. Anakart , ekran karti ve/veya CPU dan birinin gitmis olma ihtimali yuksek.Yarin yanmis olan parcalari degisiklik icin gonderecegim.[signature][hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change...

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...