Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Anakart problemi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Yeni bir bilgisayar topladim 2 gun once.Asus A8N-SLI Premium , Amd X2 3800+ , Seagate Sata hard disk 250gb
Antec PSU , geforce 6600gt falan. Neyse kurdum herseyi.Ama calismadi.Psu denedim diger bilgisayarda calisiyor.
Butun kartlari cikarip denedim gene hareket yok.Sonra cpu fanini degistirdim belki onda bir sorun varsa baslamiyordur diye.PSU calisti ozaman , anakarttaki led yandi. OK . sonra harddiski taktim , sata ve power kablosunu.Tekrar calistirdim ve tutmeye basladi birseyler.Kapattim ve kontrol ettim , HDD de birsey gorunmuyor,Sata kablolarindada bir iz yok ama anakartta bir parcanin uzerinde ve yanindaki jumper ve fan baglantisinda yanik izleri buldum.Resmide koyuyorum simdi .

Hikaye kismi bukadar simdi sorulara gecersek.Bu parca nedir?Neden hdd taktigimda o yandi ? HDD ile ilgisi yok aslinda ve tamamen baska bir sebeptenmi oldu bu olay? Ilk soru 20 puan kalanlar 15.Basarilar.[signature][hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change...

I am not leaving a spiritual legacy of dogmas, unchangeable petrified directives. My spiritual legacy is science and reason. ... If those people who wish to follow me after I am gone take the reason and science as their guides they will be my true spiritual heirs."...Mustafa Kemal Ataturk

Mesaj tarihi:
Haftasonu oldugu icin degistiremem suanda .Pazartesi yapacagim onu.Bu arada sorunu tespit edeyimki benim bir hatam varsa tekrar olmasin .[signature][hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change...

I am not leaving a spiritual legacy of dogmas, unchangeable petrified directives. My spiritual legacy is science and reason. ... If those people who wish to follow me after I am gone take the reason and science as their guides they will be my true spiritual heirs."...Mustafa Kemal Ataturk

Mesaj tarihi:
Tesekkurler. Simdi kisa bir update. O yanan kasanin onundeki 12cm lik fanla baglantili bir parca.Mobo nun kalanina gorunen bir etkisi yok.Diger fanlar sorunsuz calisti.Hard disk calisti. Ama calistirdigimda POST testine baslamadi ve dolayisiyla BIOS a gecmiyor hala.Yakindaki bir bilgisayarciya goturdum parcalari test etmesi icin.Birkac saat sonra ogrenecegim sonucu. Anakart , ekran karti ve/veya CPU dan birinin gitmis olma ihtimali yuksek.Yarin yanmis olan parcalari degisiklik icin gonderecegim.[signature][hline]Either kill me or take me as I am, I'll be damned if I ever change...

• Yeni Oluştur...