Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

en son final matrix yorumlamam, kesin cozume ulastim


Infeqted

Öne çıkan mesajlar

eminim sizede bayginlik geldi ama bugun bi daha izlerken tamamdir dedim

neo matrixin icinde bir bug dir sorundur, bir cok daha sorun vardir bu iste agent i werewolf lari vampirleri falan olusturur ama neo fazla buyuktur.. bu bug un duzeltlilmesi icin neo nun source a donmesi gerekmektedir bunun icinde zion adinda bir yalan uydurulur, bu hikayenin cercevesindede neo goya matrixi bitirmek icin server room a girecektir ama bu zaman bug hallolmus kod tamamlanmis, zion unda insanlari unplug edilerek bu insanlar oldurulecektir..

bu na gore ziondaki insanlarda aslinda matrixdedir, tek bir matrix var ama bu neo yu koda dondurmek icin 6 tane zion a gereksinmm duyuluyor ve her zion yeni bir neo doguruyor[hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

katılmıyorum. vampirler vs. delete edilmesi gereken programlar arkadaşın dediği gibi.

ayrıca zion gerçek. matrix sanal. matrix makineler tarafından zionda insanların enerjisinden faydalanmak için oluşturulmuş bir sistem. bu sistemden ' bir nevi düş hapishanesinden kurtulmuş ilk insan var. ilk zion a çıkmış kişi. neo da bu ilk kişinin reenkarnosyonu. neo nun isteği bütün insanları uyandırmak.

şimdiden neo nun sentinelleri durdurması olayını da söleyim. neo seçilmiş kişi olmasından öte herkes gibi matrix e bağlanınca beyin gücünü kullanıyor. beyin gücünü kullanmaktan, matrixte geliştirmekten artık beyin gücü gelişior ve zion dada kullanabilior. ve sentinaller e karşı ilk kullandığında büyük bi enerji harcaması yapıyor ve komaya giriyor. unutmayın günümüzde beyin gücümüzün hepsini kullanbilsek neler yapabilirz kimse bilmiyor. belki neo gibi uçarız :)

bunlar benim düşüncelerim.[hline]ghaldszar, 02 July 2003 02:59 tarihinde demiş ki:
Baaluo, sen sünnet olmuş muydun?
baaluo, 02 July 2003 20:41 tarihinde demiş ki:
eet , noldu nie sordun ki , sünnetli mi seversin


[Bu mesaj metboy tarafından 06 August 2003 02:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ne alakasi var buffy ile ya? :)
Merovigan(boylemi yazılıyordu Bu) yanindaki neo ile evde dovusenlerin hepsi kurtadam,vampir vs.. Merovigan onlari silmek yerine kendi emrine almis olmeleri zor oldugu icin karisi anlatiyordu ya iste.. hatta kac kadin silahinda gumus mermi tasir diye cekti vurdu vampirin birini..:)[hline]Trust Is a Weakness
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ehe ben o yorumu beğenmiom ya :) öledir ama güzel yazmışlar neyse ben şuraya c/p sini yapayım okuyun siz.

[hline]

Matrix hakkında bir sürü şey yazıldı, çizildi. Felsefesinden bahsedildi. Kitabı çıktı. Ve daha bir sürü şey. Söylenenleri bir kenara bırakalım. Aşağıda okuyacağınız çeviride Matrix ile alakalı çok ilginç tespitler bulacaksınız.

Zion Matrix gibi bir programdır. Neo, ikinci filmin sonunda Zion'da sentinellerin durdurabilecegini nasil farketmiştir? Kendisine kaşık önceden verilmişti. Ve kaşığı önceden eğmişti. Fakat bunu Matrix'in dışında nasıl yaptı? Bu fikir Neo'ya Zion'un da Matrix'in bir parçası olduğu fikrini verdi.

The One "O" nun açıklanması

"O" da bir programdır. Fakat Matrix'in içinde birisine eklenmiş bir programdır. Mr. Anderson Matrix'in 6. versiyonunda programın eklendiği kişidir. "O" programının amacı Zion'un yıkılımasını ve tekrar kurulmasını sağlamaktır. Bu amacın sebebi normal olmayan insanlardan kaynaklanmaktadır. İnsanlarin 1%'i Matrixi kabul etmemektedir. Bu kişiler "Morpheus" programı ve benzeri diğer gemilerin kaptanları tarafından Matrix programından çıkartılıp Zion programına getirilmiştir. Matrix'i kabul etmeyen anormal insanların Matrixten çıkartılıp Zion'a götürülmesinden sonra Zion'un yokedilip yeni bir Matrix'in upgrade zamanı gelmiş oluyor.

Ne yazık ki, "O" programı her seferinde kullanılmak zorundadır. Ve program Matrix içinde anormal olanlardan birine ekleniyor. Eski "O" programlarına ne olmuştur? Silinmeyle karşı karşıya gelmişlerdir. Kahin'in anlattığı gibi. Sürgüne uğruyorlar. Fransız blok Merovingian'ın olduğu gibi. Merovingian ilk "O" idi. (Belkide ikinci versiyon'un "O" su idi) Ve görevini tamamladı. Sürülmüş program olmayı kabul etti. Görevinden Persephone ve gücü seçerek "O" olmaktan çekildi. Bu Persephone'nin Neo'ya öpüşme teklif etmesinin kanıtı olarak algılanabilirir. Persephone "insana yakın bir varlık tarafindan öpülmenin nasıl bir his olduğunu tekrar hissetmek istediğini, aynen Merovingianda olduğu gibi." söylüyor. Ve Trinity'i kıskanarak bu şeylerin (sevginin) sonsuza kadar sürmeyeceğini söylüyor. Bu yüzden Merovingian'in Neo gibi olduğunu söyleyebiliriz, yani "O" olduğunu.

Mimar'ın odasındaki doğru kapı

Burada olası iki seçenek var:

1- Önceki "O" ların doğru kapıyı seçmeleri Matrix'e kodların "geçici yayılımının" sağlamasına olanak tanıyor. Bu kod, taşıma kodudur (bu Neo'nun gerçekten insan olduğunu gösteriyor). Sonra "O" 23 tane insanı Matrix'ten seçip, fişlerini çekerek Zion'un tekrar yapılanmasını sağlıyor. Bu, önceden Zion'un tekrar kurulmasındaki olasılıkları ortadan kaldırıyor. Morpheus ilk filmde "içeride bir adam doğdu, birşeyler değiştirme yeteneğine sahip, bizi özgürlüğümüze kavuşturacak kişi." Diyordu. Bu da önceki "O" ların doğru kapıyı seçtiğini ispatlıyor. Neo'nun amacı doğru kapıyı seçmek, fakat seçmiyor çünkü silinmeyle karşı karşıya kalacak ve süresi geçmiş programların yanına gitme seçeneğinin tek seçenek olmaması gerektiginden dolayi "O" (Neo) bu sefer sol kapıyı seçiyor. Neo diğer kapıyı nasıl seçebilmişti? Çok büyük irade gücüyle mi? Mimar'ın dikkat çektiği üzere "İlginç, bu diğerlerinden de hızlı oldu". Belkide Kahin parktayken bankta otururken Neo"ya verdiği şekerle "O" programini upgrade etmişti. Şeker "O" programını değiştirme metoduydu. Kahin Neo'nun Trinity hakkında seçim yaptığını ve bunun çok insancıl olduğunu söylüyor. Belkide önceki "O" lar upgrade yapacak şekeri kabul etmemişlerdi. Ve şimdi kahin'in ümidi var. Ümitli çünkü sonunda Neo öteki kapıyı seçebilecek.

2- Önceki bütün "O"lar sol kapıyı seçip, Trinity'i kurtarıp, Zion'un düşmesine izin vermişlerdi. Bu sefer durum farklıdır. Fakat mimar şöyle diyor: "Buradasın çünkü Zion yıkılmak üzere. Yaşayan her canlı, her varlık yok edilmek üzere ve bu sefer ki Zion'u 6. imha edişimiz, ve her seferinde daha da tecrübe kazanıp, bunu yapıyoruz" - Mimarın yalan söylemediğini varsayarak - Zion zaten 5 kere yok edildi, sonuç sol kapıya doğru gidiyor.

Morpheus ve Trinity de programdır. Morpheus'un amacı "O" yu bulup Mimar ile görüşmesini sağlamaktır. Trinity'nin amacı "O" yu sevgisiyle (aşkıyla) kontrol etmektir. Trinity her yeni Matrix kurulduğunda her yeni "O" nun annesi olabilir. Bu bize filmdeki sex sahnesinin neden önemli oldugunu ve adının neden Trinity olduğunu gösteriyor.

Mimar "O ölecek, ve bunu durduracak hiçbirşey yok" diyor. Mimar doğru söylüyordu, çünkü Trinity ilk filmde Neo'nun öldüğü gibi ölecekti. Trinity öldü, fakat yaşama geri döndü (tabiki tıbbi çerceve içinde, kalp masajı gibi)

Mimar Neo'unu sol kapıyı seçeceğini kesin olarak ihtar etmiştir. Ve şöyle der "Başarız olmak katalizmik sistemin çökmesiyle Matrix'e bağlı herkesi öldüreceği sonucunu çıkarmamızı sağlıyor. Matrixte ölenlerle Zion'un yokedilmesinin birleşmesiyle insan ırkının sonu gelmiş oluyor"

Buna karşılık Neo "Bunun olmasuna izin veremezsin. İnsanlığın kurtulmasına ihtiyacın var" der.

Mimar: "Hazırda kabul edebileceğimiz değişik yaşam seviyeleri var. Her n
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 09 July 2003 13:47 tarihinde demiş ki:
:)
http://absolut.kolayweb.com/rename.jpg
Neden kopyalıyor kendini bir açıklama
bİr yerde bir folderda sistem error verecek bir gün.[hline]Kalplerdeki Kaymak

Asli............Mp3 List

[Bu mesaj Absolut tarafından 09 July 2003 13:48 tarihinde değiştirilmiştir]

Tee zamanında da demiştim aynı şeyleri. :)[hline]Kalplerdeki Kaymak Profocio Web Hosting
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ewt burda gayet iyi açıklanıyor ve bence en mantılısı da bu ama İşte Burda adamlar deli gibi 39 sayfa bu konuyu tartışmışlar arada bu yazılanlarda var ama yazılanlara ek düşüncelerde var şahsen bnm aklımdaki soru işaretleri baya ir azaldı

Bir de fragman'ı açklamışlar resimlerle o da Burda tabi sallamışlar ama bazı yerleri mantıklı bir tane daha fragman açıklaması vardı o daha iyiydi de linkini kaybettim

Bnm grş ise adamın açıkladığı gibi Zion Matrixde herkes program Ajan Smith Zion'unn dadışında gerçek insanların sisteme soktukları bir virüs ve bence 3. film de Matrix çökecek

Smith Neo'yu öldürecek Neo kaynağa dönemeyecek sistem kendine restart atamayacak dolayısıyla da Matriz çökecek ama Everything that has a begining has an end olduğu gibi biten herşey yeniden başlar :)[hline]Bonus, Cin , Hobbit, Frodo, Baggins, Merinos, Penguen, fındıkkıran, DM ve hatta hoooopit uzar daha...

MKC

Lokantaci, 05 August 2003 20:11 tarihinde demiş ki:
Penisinize yaptırdığınız zaman 1 yıl cinsel ilişkiye girmemeniz gerekiyor...

Buraya Tıklayaman

[Bu mesaj Bonus tarafından 66 August 666 66:66 tarihinde değiştirilmemiştir aşağıdaki tarihte değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Bonus tarafından 06 August 2003 11:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

buldum burda baya bi bir açıklanmış fragman kare kare tüm sahnelere değinmişler hatta bitiş sahnesi bile var ama Spoiler değil klasik bir bitiş bakabilirsiniz :) Ama cook ilginç detaylara da girmişler(Neyse söylemiim siz bakın)[hline]Bonus, Cin , Hobbit, Frodo, Baggins, Merinos, Penguen, DM ve hatta hoooopit uzar daha...

Lokantaci, 05 August 2003 20:11 tarihinde demiş ki:
Penisinize yaptırdığınız zaman 1 yıl cinsel ilişkiye girmemeniz gerekiyor...
MKC
Buraya Tıklayaman
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
metboy, 06 August 2003 02:16 tarihinde demiş ki:
katılmıyorum. vampirler vs. delete edilmesi gereken programlar arkadaşın dediği gibi.

ayrıca zion gerçek. matrix sanal. matrix makineler tarafından zionda insanların enerjisinden faydalanmak için oluşturulmuş bir sistem. bu sistemden ' bir nevi düş hapishanesinden kurtulmuş ilk insan var. ilk zion a çıkmış kişi. neo da bu ilk kişinin reenkarnosyonu. neo nun isteği bütün insanları uyandırmak.

şimdiden neo nun sentinelleri durdurması olayını da söleyim. neo seçilmiş kişi olmasından öte herkes gibi matrix e bağlanınca beyin gücünü kullanıyor. beyin gücünü kullanmaktan, matrixte geliştirmekten artık beyin gücü gelişior ve zion dada kullanabilior. ve sentinaller e karşı ilk kullandığında büyük bi enerji harcaması yapıyor ve komaya giriyor. unutmayın günümüzde beyin gücümüzün hepsini kullanbilsek neler yapabilirz kimse bilmiyor. belki neo gibi uçarız :)

bunlar benim düşüncelerim.[hline]ghaldszar, 02 July 2003 02:59 tarihinde demiş ki:
Baaluo, sen sünnet olmuş muydun?
baaluo, 02 July 2003 20:41 tarihinde demiş ki:
eet , noldu nie sordun ki , sünnetli mi seversin


[Bu mesaj metboy tarafından 06 August 2003 02:34 tarihinde değiştirilmiştir]


Burda 2 tane teori var , birisi smithin bazi bolumleri neoya gecti ( Biliyorsun 1. filmde smith sentinellere hukmedebiliyordu )
2. teori de matrix within matrix, beyin gucu falan lol yani hic girme onlara.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonus, 06 August 2003 12:20 tarihinde demiş ki:
buldum burda baya bi bir açıklanmış fragman kare kare tüm sahnelere değinmişler hatta bitiş sahnesi bile var ama Spoiler değil klasik bir bitiş bakabilirsiniz :) Ama cook ilginç detaylara da girmişler(Neyse söylemiim siz bakın)[hline]Bonus, Cin , Hobbit, Frodo, Baggins, Merinos, Penguen, DM ve hatta hoooopit uzar daha...

Lokantaci, 05 August 2003 20:11 tarihinde demiş ki:
Penisinize yaptırdığınız zaman 1 yıl cinsel ilişkiye girmemeniz gerekiyor...
MKC
Buraya Tıklayaman

resimlerin çooğunu yeni görüyorum nerden bbulmuş acep[hline]mutluyum çok mutluyum süper mutluyum :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Enter The Matrizin sonundaki fragmandan ve dier fragmandan ama bazı sahneler hicbir fragmanda yok[hline]Bonus, Cin , Hobbit, Frodo, Baggins, Merinos, Penguen, DM ve hatta hoooopit uzar daha...

Lokantaci, 05 August 2003 20:11 tarihinde demiş ki:
Penisinize yaptırdığınız zaman 1 yıl cinsel ilişkiye girmemeniz gerekiyor...
MKC
Buraya Tıklayaman
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eh yani MAtriz 2 ve 3'ün senaryosu yoktu ztn ilk film yapıldığında da sonradan yazdılar ya da coooooooooook değiştirildi bi de Waachoski kardeşlerin Jason Payne'ın yorumları hakkında ileyicilerimiz 3. filmde bu kadar vasat bir senaryo bekliyorlarsa yanılıyorlar mı öyle bir laf etmişler ki bnce Wachoskiler bize bir süpriz yapıcak 3. film de kimsenin beklemedği bir şey cıkacak[hline]Bonus, Cin , Hobbit, Frodo, Baggins, Merinos, Penguen, DM ve hatta hoooopit uzar daha...

Lokantaci, 05 August 2003 20:11 tarihinde demiş ki:
Penisinize yaptırdığınız zaman 1 yıl cinsel ilişkiye girmemeniz gerekiyor...
MKC
Buraya Tıklayaman
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wachowskiler filmin her karesine birseyler koyarak symbolism kavramini cikardirlar, herkes birsey oldugunda bu neden boyle falan diye dusunur oldu, en azindan bende oyle bir paranoyaklik basladi, sharereactorden cektim kare kare freezeyip arka plana bakiyorum falan ehu. Linksin karisini oynayan Zee ile revolutions ustune bir roportaj yapilmis, pek birsey soylememis ama dikkatli olan filmi anlar a.k.a. it depends on perception of the audience. Yani kucuk seyleri yakalamak gerekiyormus.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...