Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yabancı sınırlaması kalkmalı mı ?

PZero

Öne çıkan mesajlar

türkiyedede altyapı küçük takımlardan oluşuyo en bi tuncayın bi volkanın yadahakan şükürün şuan oyndıkları takımın altyapısındanmı çıktını sanıyosun?

bide demişin futbolcular 4 büyükler dışında oynarsa para fazla kazanamaz diye flan. şuan anadolu kulüplerinde oynuyan futbolcular maç başına ortalama 2 milyar alıyolar we buda yeterli bi para.

[Bu mesaj SavagE tarafından 07 Kasım 2005 14:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Şu anda küçük takımlar büyüklerin sömürüsü altında, evet Hakan Şükür olsun Tuncay olsun (sakaryaspor) Necati, İ.Akın (Altay), ne bileyim istediğini seç çoğu küçük takımların altyapısından çıktılar. Ama çok ucuz fiyata büyük takımlara geldiler. Genel sistem böyle. Ve bu da kolay kolay değişmez çünkü elleri mahkum bu duruma. Yeni yeni Gençlerbirliği durumu biraz daha değiştirmeyi başardı o kadar.

Ayrıca bir kere yıldızı parladıktan sonra bir yeteneği küçük takımda tutamazsın. Hani başka seçeneği olmasa da küçük takımın verebileceği paraya tutamazsın. Al işte diyorum ya yılda 1-2 milyon dolar almak varken kimse 300.000 dolara gaziantepte samsunda kalmak istemez. Büyük takım almasa da harcanır gider oyuncu.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...

[Bu mesaj Rewendor tarafından 07 Kasım 2005 14:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

İyi de 10 tane adam yetişirse 3-4 tanesi alınacak, çünkü kalan kadroyu ya kendi altyapısından gelene ya da yabancıya ayırmış olacak büyük takımlar da... Kalanlar nolacak?

Ayrıca fiyatları da düşecek, çünkü bugün 5-6 tane transfer yapan büyük takım o zaman küçük takımlardan ancak 1 hadi 2 tane transfer yapacak. Geri kalanı dolu çünkü kadronun yabancılarla.. Eh "eğer istediim paraya vermiyosan seçenek çok" dicek o zaman da, çünkü alınmayan vbe dolayısıyla alınabilir seçenek arasındaki oyuncu sayısı artacak.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...

[Bu mesaj Rewendor tarafından 07 Kasım 2005 14:19 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Türkiyeden adam çıkacağına inansalar belki alırlar da artık pek sanmıyolar heralde. Bak aldılar rüştüyü, arifi harcayıp yolladılar, italyanlar aldı okanı hakanı ümitdavalayı, harcadılar, hatta davalayı öyle bi harcadılar ki benliğini şaşırdı rapçi falan oldu yavrucak. İngilizler aldı hakan ünsalı, aynen geri yolladı.. Nihat Emre gibi istisna var 2 tane tabii de, gerisi fos.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...

[Bu mesaj Rewendor tarafından 07 Kasım 2005 14:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rewendor, 07 Kasım 2005 14:17 tarihinde demiş ki:

Ayrıca fiyatları da düşecek, çünkü bugün 5-6 tane transfer yapan büyük takım o zaman küçük takımlardan ancak 1 hadi 2 tane transfer yapacak. Geri kalanı dolu çünkü kadronun yabancılarla.. Eh "eğer istediim paraya vermiyosan seçenek çok" dicek o zaman da, çünkü alınmayan vbe dolayısıyla alınabilir seçenek arasındaki oyuncu sayısı artacak.

kaliteli genç yeteneklere maddi açıdan yazık olack ama o adamlar küçük takımlara giderse ligimizin kalitsi artçak seyir zewki gelcek.
Sosyal ağlarda paylaş

Kalıcak futbolcu nolacak? Kasmayacak, kendini geliştirmeyecek e dolayısıyla da ileride ümidi olmadığı için baştan zaten süper yetenek olma ihtimali bulunan bir oyuncu ya hiç başlamayacak ya da vasat bir oyuncu olacak. E bu da ülke bazında milli takım futbol kalitesini düşürecek. E siz kalite yükselsin diye istemiyo muydunuz yabancı kontenjanı artmasını?[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

adam neden çalışmayı bıraksın ki? ben sanmıyorum FB nin GS nin yada baka bi klübün aynı düzeyde aynı fiyatta bi türk bi yabancı futbolcudan gidip yabancı olanı seççeklerini. eğer senin dediğin gibi olasydı şuan ispanya itlya vb.. milli tkımları sürünüyo olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor son mesajındaki mantık beni benden aldı valla... Ben hiç kendime bakmayım nasıl olsa yabancı sinema yıldızları gelip isteseler bütün kızlarımıza sarkacaklar, ben hiç iş yerinde çalışmayım nasıl olsa benim patronum daha ucuza kaliteli pakistanlı mühendisler bulabilir, Arçelik Vestel falan kasmasın nasıl olsa Sony falan Türk pazarında serbest... abartmayalım lütfen...[signature][hline]rtc
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rewendor, 07 Kasım 2005 14:26 tarihinde demiş ki:
Kalıcak futbolcu nolacak? Kasmayacak, kendini geliştirmeyecek e dolayısıyla da ileride ümidi olmadığı için baştan zaten süper yetenek olma ihtimali bulunan bir oyuncu ya hiç başlamayacak ya da vasat bir oyuncu olacak. E bu da ülke bazında milli takım futbol kalitesini düşürecek. E siz kalite yükselsin diye istemiyo muydunuz yabancı kontenjanı artmasını?

Yaa nıye kasmasın kı?Futbol kalıtesı dusmeyecek cunku alt yapıdan oyuncu oynatma zorunlulugu olacaktır.Pat dıye sınırsız sayıda yabancı olayının olacagını sanmıyorum.[signature][hline]Yeni bir ortam,yeni bir heyecan fly-forum.com
msn
Sosyal ağlarda paylaş

İşte fark o, ispanyayı ele al bak, kaç tane real madrid ya da barcelonalı var kadrosunda? Tüm kadrosu tüm "küçük takımlar"dan gelen oyuncularla kurulu. Exeberria, Fernando Torres vs vs.. Ama onlar çalışmayı bırakmıyo. Neden? Çünkü adamlar istediği parayı o kulüpten de alıyorlar. Daha büyük kulübün karizma ve moral dışında adama bir getirisi yok. Torres yılda 5milyon dolar alıyo. Zaten emeğinin karşılığını alıyor yani. Ama Türkiyede yıldız oyuncuyu küçük takımda oynatırsan parasını veremezsin. Adam da hakkıyla ya başka kulübe gitmeye bakar ya da bu olmuyosa eskisi gibi oynamaz, kendini kasmaz.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

avrupada kalktı ne oldu..
-dünya kupalarında avrupa takımlarının başarısızlığı (türkiye 3. oldu)
-avrupa kupasında da yunanistan gibi kalitesiz defansa yönelik futbol oynayan bir takımın şampiyon olması

ha sonra yabancoıya ne gerek var.. zamanında UEFA kupası kaç yabancıyla alındı?

demek ki iş yabancılarda bitmiyormuş efendim ;)[signature][hline]Akıl defterim (blog)
HeadShot Studios
S.D.N.

Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış;
"-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum"
Bir filminde Şahin K. buyurmuş ki;
Yalayın lan beni allahsızlar!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Smoke, 07 Kasım 2005 14:30 tarihinde demiş ki:
Rewendor son mesajındaki mantık beni benden aldı valla... Ben hiç kendime bakmayım nasıl olsa yabancı sinema yıldızları gelip isteseler bütün kızlarımıza sarkacaklar, ben hiç iş yerinde çalışmayım nasıl olsa benim patronum daha ucuza kaliteli pakistanlı mühendisler bulabilir, Arçelik Vestel falan kasmasın nasıl olsa Sony falan Türk pazarında serbest... abartmayalım lütfen...

Aradaki farkı anlayamıyorsan ne diyeyim ki ben sana? Al bir örnek: Bir film yıldızı gelip senin kız arkadaşınla uğraşmaz, ama bak FB Appiahı Anelkayı BJK Klebersonu Ailtonu getirebiliyor. Ve isteseler bu adamlardan 2-3 tane daha getirebilirler bi iki sene içinde. Kontenjan da olmasa getirecekler yani. Eh böyle bi durumda neden Türk futbolcusu alsınlar? Akıl var mantık var. Gider o kalitede bi adam daha alır.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Odim, 07 Kasım 2005 14:37 tarihinde demiş ki:
futbolu sadece para ıcın oynuyorsa zaten o futbolcudan adam olmaz...lutfen rewo bıraz mantıklı seyler yaz

Kusra bakam ama tabii ki para için oynuyo, ne için oynicak? Senin benim gibi arkadaşlarıyla eğlencesine halısaha maç yapmıyo adam. Profesyönel oyuncu. Kaldı ki maksimum 35 yaşında mesleğini bırakacak, ve eğer t.direktör ya da yorumcu falan olmazsa o adam hayatının geri kalanını garanti altına alacak kadar parayı 35 yaşına kadar kazanmak zorunda. Başka bir sektöre kayan adama kimse 35inden sora iş vermez çünkü. Hem böyle bir zorunluluğu var hem de zaten adam para kazanmak için top oynuyor tabii ki. Zevk için oynayacak değil ya?[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rewendor, 07 Kasım 2005 14:39 tarihinde demiş ki:
said:
Odim, 07 Kasım 2005 14:37 tarihinde demiş ki:
futbolu sadece para ıcın oynuyorsa zaten o futbolcudan adam olmaz...lutfen rewo bıraz mantıklı seyler yaz

Kusra bakam ama tabii ki para için oynuyo, ne için oynicak? Senin benim gibi arkadaşlarıyla eğlencesine halısaha maç yapmıyo adam. Profesyönel oyuncu. Kaldı ki maksimum 35 yaşında mesleğini bırakacak, ve eğer t.direktör ya da yorumcu falan olmazsa o adam hayatının geri kalanını garanti altına alacak kadar parayı 35 yaşına kadar kazanmak zorunda. Başka bir sektöre kayan adama kimse 35inden sora iş vermez çünkü. Hem böyle bir zorunluluğu var hem de zaten adam para kazanmak için top oynuyor tabii ki. Zevk için oynayacak değil ya?

Evet sırf ılerıde rahat bı gelecegı olsun dıye hak ettıgınden fazla para verelım sımartalım ıyıce yere goğe sığdıramayalım dımı?[signature][hline]Yeni bir ortam,yeni bir heyecan fly-forum.com
msn
Sosyal ağlarda paylaş

Hakettiğini bile alamıyorken fazlasını konuşmuyoruz. Yıldız oyuncudan bahsediosun bana. Ben de bir anadolu kulübü yıldız oyuncu alamaz diyorum çünkü hakkını ödiyemez. Ancak Uzanların istanbulspora yatırımı gibi büyük bir dış destek gelir de sergeni aykutu oğuzu getirirler öyle..[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

yabancı sınırlaması kalkmamalı çünkü?

Kalkmamasını neden savunduğunu net bir şekilde ortaya koyamıyor kimse. Çıkıpta türk futbolcusu çalışmayacak nasıl olsa yabancılar oynar demek akıl karı bir iş değild bana göre. Aynı örneği tekrar veriyorum Sony satılmasın Türkiyede, Arçelik ve Vestel'e yazık oluyor. Nestle piyasaya girmesin Türkiyede Eti ve Ülker'e ayıp oluyor. Yabancı futbolcu gelmesin Türkiye'ye bizim çocukların morali bozuluyor Futbola başlamıyorlar... Ne kadar mantıklı allah aşkına?

Tam tersine, yıllarca beyaz eşya diye bize resmen çürük malları satan Arçelik, kendini geliştirip yabancı rakipleri ile kora kor mücadele içine giriyor ve bazı alanlarda onları geçiyor. Olması gereken de, Türk futbolunu ilerde kurtaracak olan da bu. Eğer benim Ümit Özat'ım Fabiano gittikten sonra salıyorsa ben de o salmasın diye Fabiano'yu getirtebilmeliyim. İyi olan, iyi çalışan oynasın. Bu kadar basit.[signature][hline]rtc
Sosyal ağlarda paylaş

Anadolu kulüpleri için de ıyı cunku yabancı sınırı kalkarsa 100 bın 150 bın dolara brezılyadan afrıkadan aldıgı futbolcularla gayet ıyı bır kadro kurabılır.Turk futbolcusuna gelınce forma ıcın savasmayı ogrenır yan gelıp yatamaz nasılsa bu adam benı esek gıbı oynatmak zorunda mantalıtesı kalmaz...Yıne soyluyorum eger yapılırsada altyapıdan kadroda bellı sayılarda oyuncu bulundurmalı bır sıstem gelır.[signature][hline]Yeni bir ortam,yeni bir heyecan fly-forum.com
msn
Sosyal ağlarda paylaş

Yaklaşık 5-6 farklı "yabancı sınırlaması kalksın" sebebi saydım ama tartışmanın başından beri Türk Futbolcusu para kazanamaz o yüzden futbol oynamaz dışında sebeb sayamıyorsun. Saydığın sebeble ilgili açıklama veya savını çürütecek örnek koyduğumda onu iplemeyip "haa ıhı evet" dersen düzgün şekilde tartıştığımızı zaten söyleyemeyiz.[signature][hline]rtc
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...