Zep Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 açıldımı bilmiyorum ama yarım saattir kasıyorum çözmek için kafayı yedim.şimdi şöyle 3 arkadaş beraber biyerde yemek yiyolar hesap 30 milyon olarak geliyo neyse 10ar milyon çıkarıp veriyolar sonra tam çıkarlarken mekanın sahibi yedikleri yemeklerin aslında toplam 25 milyon olduğunu anlıyo.neyse garsonu çağırıyo şu 5 milyonu al adamlara geri ver diyor garson düşünüyo şimdi ben bunu nası 3e bölerim en iyisi 2 milyonu ben alıyım 3 milyonuda 1er milyon şeklinde paylaştırıyım.şimdi sorun şurda adamlar 10ar milyon veriyo ve 1 milyon para üstü alıyo yani kişi başı 9 milyon vermiş oluyolar 2 milyonda garson alıyo kısaca şöyle bi durum çıkıyo ortaya 3x9=27, 27+2(garsonun parası)=29 sorunda burda ortaya çıkıyo 1 milyon nerde?annem sordu bana yarın dersande sınavım var dersi fln bıraktım bunla uğrasıyorum:)ama mantıklı bi açıklaması yokmus sanırım bu sorunun[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-wook Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 ben bir aydır bu soruyu dusunuyorum =) 5 in 3 bolumunden kaynaklanan devirle bi alakası oldugunu sanıyorum ama mantıklı bi acıklamasını bilen biri warsa elini ayagını opem onun =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NoS Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 aynen bence de olay devirde[signature][hline] estranged I knew the storm was getting closer And all my friends said i was high But everything we've ever known's here I never wanted it to die Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 abi nesi var ki şimdi, adamlar 30 milyon veriyo, 3 milyon para üstü alıyolar, 2 milyon da garsona kalıyo?? ps: 3+2=5 [signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people [Bu mesaj sir tarafından 10 Kasım 2005 23:16 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 ilk başta 30 lira cıkmış cepten. 25 i kasada 2 si garsonda 3 üde 3 adamda. ee toplam 30 lira. o 3 adam sanıyolar ki 9 ardan 27 ytl ödedik. e harbidende 27 ödediler ama kasa 25 aldı garson 2 aldı. soruyu soruş şekli ilk başta yanılgıya neden oluyor ve oturup çözmeye çalışıyosun ama ortada kayıp falan yok. daha önce sorulmuştu paticikte bu ama 2 sene önce miii 3 sene önce mii bilemicem =P[signature][hline]FİLTHY PLAY! *********... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Larva Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 En sonki hesaplama işleminde bir şekilde sana o paraların ne yapılması gerektiği yanlış açıklanıyor. Şöle diyeyim şimdi adamlar başta ne kadar ödedi 10X3=30 adamların en son ne kadar ödemiş oluyolar 9X3=27 Ellerine ne kadar para geçti garson geri ödeyince 30-27=3 Hesap ne kadardı 25 E peki bunlar niye 27 ödedi çünkü 27-25=2 yi garson aldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HainPanda Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 lisedeyken hasan diye deli bi almanca hocası sormuştu bu soruyu bize çözümü var herşey bi yanılgı.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 said: sir, 10 Kasım 2005 23:14 tarihinde demiş ki: abi nesi var ki şimdi, adamlar 30 milyon veriyo, 3 milyon para üstü alıyolar, 2 milyon da garsona kalıyo?? böyle düşünürsen doğru çıkıyo ama 10 milyon veriyolar 1 milyon para üstü alıyolar yani dokuz milyon vermiş oluyorlar 3x9=27 bu açıdan düşünürsen olmuyo:)[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 said: Zep, 10 Kasım 2005 23:08 tarihinde demiş ki: 3x9=27, 27+2(garsonun parası)=29 sorunda burda ortaya çıkıyo 1 milyon nerde? ehuehe. garsonun cebindeki para ile 3 adamın cebinden çıkan para neden toplanır? =P zaten adamların cebinden cıkan 27 liranın 2 lirası garsonun cebinde? 2 kere niye toplarsın ? hehe. burda işte mantık hatası.[signature][hline]FİLTHY PLAY! *********... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
can Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 ya işte adamlar 27 milyon verio 25 lokantaya 2 garsona 3 de kendilerine kalıo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 iki kişi açılamış ben hala anlamdım what is the matrix uleeen?[signature][hline]Ayağa kalk, uyumak için önümüzde sonsuzluk var.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 valla 1 liranın bile hesabını yaparım, nası kaybolmuyosa ona göre..siz de dikkatli olun böyle restoranlarda kazıklanmayın falan filan :D[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Eh kayıp ararsan bulamaz kafayı yersin Önce kayıp varmı diye sorucaksın soruyu ondan sonra bakıcaksın:D 30 Milyon var, 25 milyon patronda, 5 milyon garsonda garson 2 milyonu hacıladı, 3 milyonu geri verdi... 25 Milyon Patronda, 2 Milyon Garsonda, 3 Milyon Müşterilerde olur Toplam 30 olur yani para kaybı yok...[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki: hep dedim dinsizlikte bir din olmalı. sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki: "allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 evet diyorumya o şekilde bi sorun yok ama bide benim söylediğim şekilde düşününce yanlış ortaya çıkıyo.sorunun soruluş şekli yüzünden bi mantık hatası ortaya çıkıyo sanırım.kısacası soruda bi sorun yok sanırım yanlız soruluş şeklinde bi kelime oyunu var ve buda mantık hatasına yol açıyor[signature][hline] [Bu mesaj Zep tarafından 10 Kasım 2005 23:25 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 kelime oyunu falan yok söyledikya hatalı yeri alla allaa.. 27+2 diyosun. 27 adamların cebinden cıkan para. (25+2) şeklinde. 27+2=29 ee 1 lira nerde diyosun? 25+2+2 olur mu? 2 kere garsonun parasını topluyorsun.hata burda işte.anladın mı?[signature][hline]FİLTHY PLAY! *********... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Fistan hacıladı o 1 milyonu, çaktırmamak için kafanızı karıştırıyo...[signature][hline][b]Hayatım hayatın için Hayatım ölümün için Ölümüm hayatın için Ölümüm ölümün için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 said: Fistan, 10 Kasım 2005 23:28 tarihinde demiş ki: kelime oyunu falan yok söyledikya hatalı yeri alla allaa.. 27+2 diyosun. 27 adamların cebinden cıkan para. (25+2) şeklinde. 27+2=29 ee 1 lira nerde diyosun? 25+2+2 olur mu? 2 kere garsonun parasını topluyorsun.hata burda işte.anladın mı? valla anlayamadım fistan:)bence sende anlamadın ama neyse yada anlatamıyosun mesela 3 milyon ne oluyor?garson nerde 2 kez alıyo o kısmı anlamadım?[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 27+2=29 diye bi işlem yaparsan (adamların yemek parası+garsonun parası+garsonun parası) işlemi olur. iki kere "garsonun parası" işleme giriyor. neyini anlayamadın hala? abooo[signature][hline]FİLTHY PLAY! *********... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HainPanda Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Bence böyle sorularla beynimizi yıkayanlara teşekkür amaçlı internetten kampanya başlaymalıyız..[signature][hline]Lezzetsiz tosta yumruk atasım gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 neyse bab benim kafam durdu:)daha fazla kasamıycam sende kasma anlatmak için[signature][hline] [Bu mesaj Zep tarafından 10 Kasım 2005 23:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Abi düşünürken yaptığın en büyük hata adamlar birer milyon geri alınca 9ar milyon ödemiş diye düşünmen. Garson 5 milyona el koyuyo adamların imece parası 25 kalıyo sonra Garson diyo bilader kavga çıkmasın alın size birer milyon daha bana 2 yeter . İmece para 28 milyon oluyo 2de garsonda eee daha ne ??[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HainPanda Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 bak en iyi bozuk bir milyonlarla anlarsın bunu topla arkadaşlarını bide garson niyetinde bi kişi daha bulun kendinize, dağıt 10ar tane 1er milyon herkeze, aynı anlattığın olaydaki gibi yap. nasıl oluyor anlıyorsun hemen. bu kadarlada bitmedi bunun artılarıda var hem muhabbet döner "gün havası" yakalarsınız hemde beyin bularsınız =))[signature][hline]Lezzetsiz tosta yumruk atasım gelir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 bu anlattigin hikayeyi is yemeklerinin yendigi masada cok duyarsin . sorunun cevabi ilkokulda okudugun matematikte gizli . islem sirasini dogru yap . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 çok basit bir soru fistan da gayet güzel açıklamış. mantıklı düşünün adamların cebinden çıkan para 27m. 25 kasada 2 de garsonda. sorun nerede ?[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2005 adamlar 9 ar veriyo 27. 2 de garson alıyo 27-2=25=hesap eh[signature][hline]abeo nihilum demonstrere quod abolesco dum te defendoa.k. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar