Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hyper Threading.

GE-TA

Öne çıkan mesajlar

Basit olarak eşzamanlı multi threading denebilir. Yani birden fazla program açtığını varsay. İşlemci tüm programları birbiri ardı sıra açmaz. Arada kendini işaretlerle (thread) durdurup bir diğer işleme geçer. Böylece çok daha fazla program nerdeyse aynı anda çalışıyor gibi görünür. Yeni teknolojide sistemin tek işlemcide nerdeyse birden fazla işlemci varmış gibi davranmasına olanak sağlıyor.

Umarım açıklayıcıdır.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

said:
WaNTeD, 06 Şubat 2003 11:21 tarihinde demiş ki:
açıklayıcıda şöle anladım
hepsini teker teker 2 sn de açıcağına aynı anda açıyo ama toplam 5 programsa 10sn de geliyo hepsi gibi bişimi ?!?
ben anlatamadım galiba[hline]King Of Chaos

Ehehehe, güzel yaklaşım ama programı açma açısından bakma. Gerçi ben örneğimi o şekilde verdim daha basit olsun diye. İşlem olarak düşün. A,B ve C işlemlerin var. A çok uzun bir işlem. B, A'dan kısa ama C'den uzun. Yani A>B>C. Sıradan metodda A'dan başla, sonra B'yi bitir en sonda C. Ama multi threading ile A'dan biraz, sonra B'den biraz, sonra C'den biraz, sonra tekrar A'dan biraz şeklinde ilerle. Sonuçta A bittiğinde B ve C çoktan bitmiş olacak.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

Arcane doğru söylüyorsun da AMD kalesinde de "şu an tam destekli program yok" ile "programlar çıkıncaya kadar AMD'nin pipeline teknolojisi rulz" adlı iki kalecisi var.

p.s: Bence hala RISC işlemciler kral ama...[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test

Sosyal ağlarda paylaş

hangi parçayı alırken ileriyi düşünmüyoruz ki ?
kafama takılan bir soru yüzünden intelin sitesine bakarken görmüştüm hyper threading olayını
merak edip okumuştum herşeyi
bir yandan da amd nin sitesini okudum
para olsa şu an alırım direk 3.06
işin kötü kısmı aşağı hızlarda o teknoloji yok maalesef[hline]Before you die, you see the ring

kings of chaos
Sosyal ağlarda paylaş

Running at 3.06 GHz, the Intel Pentium 4 processor supporting Hyper-Threading Technology gives you the best overall Pentium 4 processor performance available. Hyper-Threading Technology, which was pioneered on Intel's advanced server processors, helps your PC work more efficiently by maximizing processor resources and enabling a single processor to run two separate threads of software simultaneously. The result is greater performance and system responsiveness when running multiple applications at once. So you can multitask like never before.

alıosun bunu multitask ın kralını yapıosun..
istediğim olay budur
peki param varmıdır ? yoktur :)[hline]Before you die, you see the ring

kings of chaos
Sosyal ağlarda paylaş

AMD belirli bir teknolojiyi hemen deveye sokmazsa benzerini AMDye gösterilmiş bir kırmızı kart olur bu hükmen yenik saydırır AMDyi..

Bu arada bizimde işletim sistemleri yok işte işlemci yapıları ile ilgili şu ana kadar gördüğümüz tüm dersleride hükümsüz kılar çok gülerim gülüyorumda :=)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Szasstam, 06 Şubat 2003 12:27 tarihinde demiş ki:
AMD belirli bir teknolojiyi hemen deveye sokmazsa benzerini AMDye gösterilmiş bir kırmızı kart olur bu hükmen yenik saydırır AMDyi..

Bu arada bizimde işletim sistemleri yok işte işlemci yapıları ile ilgili şu ana kadar gördüğümüz tüm dersleride hükümsüz kılar çok gülerim gülüyorumda :=)

Hocam niye gördüğün dersleri yalancı çıkarsın anlıyamadım?[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

suanki 2 ht belki on sene sonra 100 ht 1000 ht gibisinden terimleri duyabiliriz tomshardwareda bu htli p4un bi videosu var ilgilenenler bakabilir dehset bisey harbi herif ayni anda en baba programlari acti banamisin demedi islemci hatirladigim kadariyla ayni anda actigi program sunlardi
photoshop,sysmark,unreal tournament 2003,winace ile bir dosyayi sikistirdilar,3dstudiomax ve daha bir kac program dehset bir islemci harbi[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

ya şimdi AMD'nin bunun gibi bi teknoloji çıkarması, hem pazar payını düşürür (malum aynı fiyata intel ve amd warsa insanlar intel'e güvenip onu alıyor). bekler biraz, intel $500+ dan kilit noktaya geldiğinde, 300$ dan girer piyasaya, silip süpürür ortalığı. eğer golleri sayıyosanız, amd daima öndedir, intel başka microsoft'la iş yaptığı için, amd'nin attığı her gol x2 durumunda.
Sosyal ağlarda paylaş

Siz olayı sadece ev kullanıcısı olarak görüyorsunuz oysa sizin evlerinizin dışında dönen koskocaman bir pazar var ki adamların para kazandığı nokta orası. Senden kazandığının kat kat üstünü ordan kazanıyor. Yani intel bu işlemci ile server makine olarak kurulacak bir makinede AMD nin önünde bence. Ki bir sürü web server game server makinesi bu işlemciye upgrade edilebilir.[hline]One ring to rule them all
One ring to find them
One bring them all
and in the darkness bind them.
Sosyal ağlarda paylaş

bir cok program intelin cikartacagi programla yeniden derlencek ve bu derlenmeden sonra gercek anlamda bir ziplama olucaktir yani normalde outlooka bakarken normal hizinda olacaktir
zamanla bu islemci icin optimize edilmis oyunlar gelecek ve buda performans artisina sebeb olacak mesela cmde bayagi bi fark eder sanirim ayni anda cok islem[hline]
Sosyal ağlarda paylaş

simdi ne demek bone suc atmayalim adam bizim gibi kullanicilar kendi gibi kullanicilar icin konusuyor.
Aranizdan kaciniz ole server kurmus ole manyak balantiya sahip soyleyinde bilelim ona gore konusalim.
Sizde bone un bahsettigibi (cogunuz) gruba giriyorsunuz,
Su anda piyasada amd ler gunluk kullanicilara yonelik intelde microsoftlan beraber asil para kazanacalari server & sirket bla bla olaylari icin calisiyor.
E ozaman gidip o islemciyi alinca senin eline ne gecicek?[hline]Just click.
Sosyal ağlarda paylaş

Doğrusunu isterseniz bu konuyu açarken, oyuncu, ev kullanıcısı, uzaman kullanıcı ayrımı yapacak bir şekilde açmamıştım. Zaten işlemcinin böyle işler için sınıflandırılması çok kısa sürer. Örnek mi, işte size bir örnek. Eski iş yerinde 95-96 yıllarında kullanılanilan server'in işlemcisi P100 idi. Şimdi kaçınız P100 kullanıyor? Yada bir başka örnek pentium pro işlemciler. Çoğu kişi iş istasyonlarında yada serverlerinde uzun süre kullandılar, ama bir süre sonra ev kullanıcılarınında bilhassa oyuncuların favorisi olmuştu.

Oyunlarda hiçbir fark yapmayacak diyen arkadaşlara da bir örneğim var. Editörlerin ilk testlerinde Quake Arena 1.16 ile aynı işlemci hyper threading açık ve kapalı olarak deneniyor. İkisinin arasındaki fark 4 kare/sn. Ki bu oyun hyper threading özelliğini kullanmaya yönelik olarak tasarlanmadı.

Ha birde bu yeni teknolojiye saat hızı farkı gibi bakan arkadaşlara da söyleyeceğim birşey var. Bu olay okadar basit birşey değil. Bu yenilik AMD'nin 3DNow yada intel'in MMX teknolojisi gibi bir yenilik.

Aynı zamanda bu birşeyi daha gösteriyor saat hızında fiziksel limite oldukça yaklaşıldı. Yani saat hızını daha fazla arttıramıyorsan bir tekrardaki işlem sayısını arttırmak size performans olarak dönecektir. Intel bu yola yöneldi, AMD ne yapacak merak konusu.

Yani 2-3 ay sonra AMD aynı teknolojiyi çok daha ucuza sunacak demek biraz hayal perestlik yada dünyaya pembe gözlükle bakmak. Bu tarz yenilikler çabuk ve kolay bulunsaydı saat hızı artımına hiç yönelmezlerdi. Kaldı ki AMD böyle bir kapasiteye sahip bir firma olsaydı Intel'i çoktan ezmişti.

Ama gerçekten merak ediyorum AMD nasıl bir strateji izleyecek.[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...