Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayar parça tavsiyesi

mrtolga

Öne çıkan mesajlar

Anakart
EPOX EP-9NPA+ ULTRA (NVIDIA nForce4, GLAN, SATA, RAID,S939) ---139 $+KDV
Ram
KINGSTON DDR400 1024MB Dual Channel Kit (2x512MB) ---105 $+KDV
Ekran Kartı
SAPPHIRE 256MB ATI Radeon X700 Pro ---187 $+KDV
Hdd
SEAGATE 160GB 7200RPM 8MB SATA ---99 $+KDV
İşlemci
AMD Athlon 64 3000+ VENICE (512K,1800MHz,S939) BOX ---160 $+KDV
Kasa
ASUS TA230 300W Beyaz ---52 $+KDV

Sizce bu parçalar iyimidir yoksa bu fiyatlarda daha iyi bişiler bulabilirmiyim ?

[Bu mesaj mrtolga tarafından 07 Kasım 2005 16:59 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sata dediğin anda samsung hariçi yalan bi arkadaşın 2 tane seagate birden yandı bi de seagateleri kurarken bile sorun oluo xpde[signature][hline]Wanqhinox, 29 Temmuz 2005 01:55 tarihinde bana attığı özel mesajda demiş ki:
bu balondan ne zaman kurtuluoz kocum ya yeni damgam ne kadar devam etcek daha ?

geyk.net mizah sitesi - www.geyk.net - MSN:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Sistemin ekran kartı dışında güzel.x700 pro hem eski hemde performansı verdiğin paraya değmez onun yerine o fiyata bulabilirsen 6600gt öneririm sana, Seagate hard-disklere gelince dünyanın en iyi hard-disk üretici(si)lerinden birtanesi ve arkadaşımın hard-diski yandı seagate ler kötüdür gibi hurafelere kanmayalım.Bi defa arkadaşının hard-disk inin yanması ve markasının seagate olması demek seagate hard-diskler kötüdür demek değildir, 2 hard-disk kendiliğinden çok abartı bir durum olmadıkça yanmaz ne biliyorsun belki anakart arızalıydı ve h-d ye de etki etti veya power suply sebep oldu?
En büyük yalanda seagate hard-disk ile win xp kurarken çıkan sorun oluyor sanırım, allah bilir bad sector lu bozuk bir h-d ye kurmaya çalışıyorsun al bakim 0 seagate h-d kur win xp göster bakalım hata çıkıyor mu, tabi 10000tanesinden bir tanesi arızalıdır hata verir?Seagate hard-disklerin tek dezavantajları diğer hard-disklere nazaran sesli çalışmasıdır ama en az patlak veren ve en güvenilir hard-disklerdir, w.digital hard-diskler hızlıdır, samsunglar ise sessizdir sanırım bugünlük bu kadar yeter hayırlı olsun yeni sistemin...

Geceleri vampir dolaşıyor hikayelerine kanmayalım, araştırıp-öğrenelim sonra konuşalım![signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
LorathTauren/Druid @ Sylvanas
-What is done , can not be undone-
Sosyal ağlarda paylaş

Anakart
MSI MS 7125 K8N Neo4-FI (NF4U, SATA, RAID, GLAN, S939) 102 $+KDV
Ram
KINGSTON DDR400 1024MB Dual Channel Kit (2x512MB) 105 $+KDV
Ekran Kartı
GIGABYTE 128MB GeForce 6600GT (PCI-E) 182 $+KDV
Hdd
SAMSUNG 160GB 7200RPM 8MB SATA 98 $+KDV
İşlemci
AMD Athlon 64 3000+ VENICE (512K,1800MHz,S939) BOX 160 $+KDV
Kasa
ASUS TA230 300W Beyaz 52 $+KDV

Arloth'un sessizdir demesi ve dier arkadaşlarında ilk düşündüğüm SEAGATE sorunlar yaşamasından dolayı hdd tercihimi SAMSUNG olarak değiştirdim.
Hem (Janitschar tarafından)tavsiye hemde fiyatın az daha düşük olmasından dolayı anakartı MSI yapim dedim.
Yine Arloth'un ekran kartı olarak 6600gt önermesiyle atiden vaz geçtim.
Arthur_HellsFirein tavsiyesiyle ramleri 533 yapim diye düşündüm ama Fly'ın 'Athlonlarda şu an 533 mhz desteği yok ama.' demesiyle DDR400 olarak bırakmaya karar verdim.
:) Fena bi makina olmıycak gibi sanırım arkadaşlar, başka tavsiye varmı acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

Bir arkadaşımız anlatmak istemiş ancak doğru anlatamamış ddr ram konusunu düzeltmek istiyorum.

*Ddr ram anakart ile ilgili bir olay bir defa athlon lar ile ilgisi yok :), athlon işlemcinin adı.
*Amd anakartlar ddr2 ram desteklemiyor olucaktı doğrusu, 533mhz ile de alakası yok :).
*667mhz ddr2 ram de var, 667mhz ram takınca çalışıyor 533mhz takınca çalışmıyor mu yani anlamadım :)?

Not:amacım ukalalık yapmak değil doğru bilgilendirmek
Not2:Yanlış anlaşılmasın, Samsung diskler tamamen sessiz değil.Piyasadaki en az ses çıkartan aletler, diğer h-d lerden daha sessizler olay bu!

@mrtolga sistemin oldukça güzel bundan iyisi can sağlığı[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...

[Bu mesaj Arloth tarafından 08 Kasım 2005 14:18 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ekran kartı olarak 6600GT artık öldü malesef... Doom3 hariç (ondaki performansı da yazılımsal sadece) her tür karşılaştırmada X800GT artık malesef...

Bir de Samsung sabit disklere girme derim, Seagate ne olursa olsun daha iyi.
Bir iki tane kişinin başına gelmesi bir şey değiştirmez, istisnalar kaideyi bozmaz.
Ayrıca Samsung sabit disklerin ithalatçıdan gelme süresi çok uzun... Benim SATA 200GB sabit disk 29 gün kaldı, gene bozuk geri geldi, tekrar 29 gün kaldı, değiştirme talep ettik kabul ettiler, 22 gündür hala Samsung'da...
Seagate almak için 2 gün bekleyemediğime küfrediyorum...[signature][hline]
Türkiye'nin en geniş anime ve görüntü kalitesi en iyi arşivi için;
Binlerce CD ve yüzlerce DVD tutan arşiv için;

Mail: [email protected]
MSN: [email protected]

Takaslık ve satılık...

3000 oyunluk PC oyun arşivi... O da satılık ya da takaslık...
Sosyal ağlarda paylaş

Öldü derken herhalde şaka yapıyorsun 6600gt ler öyle yada böyle(ayarları kısılarak, çözünürlük düşürülerek) şuanda her oyunu çalıştırabilir.Ayrıca x800gt doom3 hariç diğer oyunlarda performans olarak evet daha iyi ama öyle bir anlatmışsınki sanki aralarında dağ kadar fark varmış gibi pek de öyle değil az bir fark var.

Hard-disk konusuna gelince yine kişisel bir olay anlatılmış yani ne diyim ki almayın abi o zaman hiç bir hard-disk hepsi eninde sonunda bozuk çıkıyor.Hangi foruma gidip okusam biri deseki şu marka hard-diskten alıcam ne düşünüyorsunuz en az 2-3 kişi ben ve arkadaşım o h-d den kullandık bad sector oluştu/yandı/kayboldu/kül oldu birşeyler diyor...
Not:Sözüm genel

Tolga sen hangisi bütçene uygunsa önce ona göre davran mümkünse x800gt olmuyorsa 6600gt al ikiside iyi kart, hard-disk olayına gelincede her hard-diskin bozuk çıkabilme ihtimali var sen sessiz(az ses çıkaran) bir model istiyorsan gidip gönül rahatlığı ile samsung h-d alabilirsin yoksa bu konu hiç bitmez o ram den ben kullandım patladı, o anakarttan ben kullandım biosu çöküyor, uzar-gider bu böyle...[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...