Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gnubox, ilgisayar bağlantısını kullanarak Cep Telefonundan İnternete Bağlanma


GE-TA

Öne çıkan mesajlar

Bluetooth aldığımdan beri cep telefonumla bilgisayarım arasında bir network kurmaya çalışıyordum. Telefonun GPRS'i ile internete bağlanıp bilgisayarında bu bağlantıyı kullanabilmesi genelde kullanılan teknik, ama bu olay benim aklıma şu soruyu getirdi. Telefonum neden bilgisayarımın internetini kullanmasın?

Yani tuvalette cep telefonunuz ile GPRS'e ücret ödemeden nette surf yapmak güzel olmaz mı? Ya da, ki amaçlar listemin başında bulunan, cep telefonundan televizyon izlemek. (Neden tuvalet sorusunun cevabı aklın en iyi orada çalışıyor olması :))

Gnubox ile bu network'ü gerçeklemeye çalışırken tanıştım. Sis dosyasına buradan ulaşabilirsiniz.

Bu program ne yapıyor derseniz, GSM data call'ı bluetooth'a yönlendiriyor. Bilen bilir GPRS henüz kullanılmıyorken WAP erişimi için GSM data servisini kullanıyorduk. Tabi GPRS'den daha tuzlu oluyordu ve telefonumuz meşgul görünüyordu. (aah 7110'um huzur içinde yat)

İşte bu program ile oluşturacağımız yeni GSM data call'ı bluetooth ile bilgisayarımıza yönlendirip bilgisayarımıza bağlanıyoruz.

Peki bu nasıl olacak? (Bu ayarlar Nokia'nın symbian kullanan tipleri için geçerli.)

Öncelikle telefonunuzun ayarlarından bağlantı ayarlarına oradan da GPRS'e geliyoruz ve erişim noktasına bilgisayarınızın adını yazıyoruz. (Bilgisayarınızın adına masa üstünden bilgisayarım ikonuna sağ tıklayıp özelliklerini seçince ulaşabilirsiniz) Bu adım önemli ismi aynen göründüğü gibi yazın.

Şimdi ikinci aşama, telefona yeni erişim noktası tanımlama. Yine ayarlardan bağlantı oradan da erişim noktasına gelip yeni oluştur diyoruz ve varsayılan ayarları kullan diyoruz.

Bağlantı adı: Bluetooth
Veri taşıyıcı: GSM data (GPRS değil dikkat)
Çevirmeli bağlantı numarası: 2222
Kullanıcı adı: RasUser
Şifre sorma: Hayır
Şifre: pass
Doğrulama: Normal
Ağ geçidi IPsi: 168.254.1.68
Ana sayfa: herhangi bir wap adresi olabilir misal www.google.com/wml
Veri arması tür vs vs diğerleri olduğu gibi kalabilir.

Ayrıca gelişmiş ayarlardan IP de atayabilirsiniz. (Ancak gerekli değil)

Ayarlar tamamdır, kapatıp çıkıyoruz.

Şimdi gnubox.sis'i telefonumuza kuruyoruz. Kurulum tamamlandıktan sonra programı çalıştırıyoruz. Seçenekler'den 2box direct'i seçiyoruz ve alt menüsünden bluetooth'u seçiyoruz. (Aynı işlem isteğe ve donanım desteğine göre IR'da olabilir. Eğer ki bağlantıyı kızıl ötesinden yapacaksanız.)

Bunu yaptığınızda telefonunuz kapalı ise BT'yi açmak isteyecektir kabul edin. Aygıt aramasında bilgisayarınızı bulacak ve siz de onu seçeceksiniz. Bunu da yapınca programın arka planı mavi renge dönecek. İşlem tamamdır. Geri diyerek gnubox'dan çıkabilirsiniz.

Şimdi deneme yapabiliriz. Misal opera'yı açın ve bir adres girin. Bağlantı seçmenizi istediğinde Bluetooth'u seçin ve telefonunuz bilgisayarınıza bağlansın. (Bunu yaparken telefonunuz bluetooth ile başka bir işlem yapmıyor olmalı. Yani PC suit falan çalışıyorsa kapamalısınız bu işlemden evel.)

Voila. Artık bilgisayarınızın internetini sömürebilirsiniz.

Peki tv nasıl olacak? Şu an üzerinde araştırmaya devam ediyorum. 3gp stream yapan programları inceliyorum. Aslında stream için basit bir program buldum ancak 3gp olmadığı için Real one player sorun çıkardı. Bir diğer programsa bağlantıyı sağladı ancak o da formatı beğenmedi ve bağlantıyı kesti. Ama bulurum yakında, sanırım.

PS: Bu araştırma sırasında bir başka program daha buldum. Adı Mobile Web Cam. Bu ise istediğim olayın tam zıttını yapıyor. Telefonunuzun kamerasından yapılan video kaydını gerçek zamanlı (ehem tamam biraz delay ile) bilgisayara aktarıyor. Bunun linkini veremiyeceğim. Bir italyan sitesine üye olup indirmiştim. Arama yaparsanız bulabilirsiniz sanıyorum. (babelfish sağolsun İtalyanca'mız bile oldu. :))[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
fikri çok beğendim. yaratıcı ve güzel olmuş. artık daha fazla mobil olunabilecek :)
56k ile bağlamayı denedim, biraz yavaştı. ankara'ya dönüp kablonet'ime geçince ilk işim tekrardan bağlamak olucak.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas!|
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Lonely 7710 s90 bir telefon, gnubox s60'larla çalışıyor şu anlık. Yakında tüm seriyi destekleyebilecek bir gnubox ile çıkarlar. Dev'i üzerinde çalışıyordu en son. 7710'da bu programın kullanılabileceği en iyi modellerden biri olsa gerek.

ps: Konu başlığı değiştirilip sabitlenmiş. Bende benim konu nereye gitti diye aradam bir süre. :) Büyük şefler "ilgisayar" nedir yahu? İlgi mi sayıyor?[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
gerçekten güzel olmuş. gidip bir hevestir diye bluetooth dongle aldım. bağladım, yükledim. gnubox'uda yükledim fakat cep telefonum çalıştırmadı. acaba nokia 6680'e uygun bir versiyonu varmıdır gnubox'un?[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas!|
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fastreload, telefonun symbian kullanmıyor, dolayısı ile gnubox'ı kullanamazsın. Java ile gnubox tarzı uygulama geliştirilip seri bağlantı kablosunu kullanmak olası. Ama bu konuda yazılmış bir program var mıdır dersen bilmiyorum denk gelmedim.

Orc_lord, bir iyi bir de kötü haberim var. İyi haber gnubox'ın 6680 için olanı var. Kötü haber beta'sı çalışmıyor. Üzerinde çalışmaya devam ediyor dev.

Telefonlarınıza uygun Gnubox'ları buradan bulup indirebilir, geliştirme evrelerindeki durumlarını kontrol edebilirsiniz.

ps:Lonely 7710'a comming soon demişler. :)[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GE-TA, 29 Ağustos 2005 04:47 tarihinde demiş ki:
... (Bunu yaparken telefonunuz bluetooth ile başka bir işlem yapmıyor olmalı. Yani PC suit falan çalışıyorsa kapamalısınız bu işlemden evel.)
...


Lonelywolf, bu mesajımda da dediğim gibi telefonun BT ile hiçbir işlem yapmıyor olması lazım. Bilgisayarındaki BT'nin hiçbir işlem yapmadan beklemede olduğundan emin ol.

6600 için daha evel verdiğim sitede linkler var. 6600 için bu link verilmiş. 6600 için optimize edilmiş sürüm bu.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bendede aynı hatayı veriyor 7610 nokia telefonu açtım kapadım bluetooth u açtım kapadım olmadı malesef.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

etkileyici....[signature][hline]İmkansız diye Birşey yoktur sadece Zaman alır!!!
Gral Olunmaz Gral Doğulur :)

Kelebeğin kanat çırpışı gibi küçük bir şey,dünyanın yarısını dolaşabilecek bir tayfuna neden olabilir. [ Chaos Theory ]

TREMO, 31 Temmuz 2005 18:55 tarihinde demiş ki:Kızlar kendi düşüncesinde olan insanlarla Arkadaş veya Dost olabilir yada en fazla hoşlanabilirler, ancak onların düşüncesini değiştirebilirsen Aşık hatta Hayran olurlar...


Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cintonik ve LonelyWolf, ayarları yaparken telefonun Bluetooth'u kapalı olsun. Bilgisayarın bluetooth'u ise açık ancak işlem yapmıyor olsun. (Idle yani)

GSM data call ayarlarını yaptıktan sonra Gnubox'a girmeden evel telefonun bluetooth'unu açın sonra gnubox'ı açın. Bilgisayar dahayla idle.

Gnubox'dan 2box direct'den data call'ı seçtiğimizde hemen scan başlıyacak ve etraftaki bluetooth cihazlarını arıyacak. Orada bilgisayarınızı yakalayıp onu seçeceksiniz. Zaten eğer yakalamışsanız bilgisayarınızdaki bluetooth programı sinyal verecektir işte şu cihaz bağlantı kurmak istiyor şeklinde. Orada bu bağlantıyı her zaman onaylayı seçerseniz bilgisayarın olası red ve/veya bloğunun da önüne geçmiş olursunuz. Sonuçta böyle bir bağlantı talebinde sizden onay alıncaya kadar bağlantıyı bloklayacaktır bilgisayar.

Bunun dışında telefonunuzda bluetooth kullanan başka bir program faal ise onu da mutlaka kapatın.

Bunların dışında dökümantasyonlarda bağlantı adı olarak Bluetooth değil de BT yazılmış hep. Pek sanmıyorum sorunun o olacağını ama bir de bağlantı adını BT olarak değiştirip deneyebilirsiniz. Belki program hardcoded şekilde BT isimli bağlantıyı istiyor olabilir. (ama dediğim gibi sanmıyorum)

ps: Cintonik msn'imi istemişsin ama ben herhangi bir IM kullanmıyorum. Daha doğrusu kullanamıyorum. Birşey yapacakken dan dun ekrana mesaj penceresi gelince deli oluyorum. Hele ICQ'nun o aptal sesi. Tabi niye bana invissin, niye sildin triplerini hiç saymıyorum. Bende kullanmayı bıraktım. Sorularınızı buradan PM atarsanız, yine PM olarak ya da konuya cevap olarak atarım. Bunu niye buraya yazdım, daha evel de soranlar olmuştu onlara da olmadığını söyledim. Belki alındılar, belki gücendiler ama gerçek yani kullanmıyorum. Bir nevi manifesto olsun bu da. ;)[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
doğrusu programı çözemedim. şimdi gnubox'u kurdum. bluetooth'u açıp, bilgisayara taktım. bağlantı noktası oluşturdum bluetooth adında. fakat nerede sorun yaptım bilmiyorum doğrusu. web: ağ gecidi cevap vermiyor diye bir hata veriyor.[signature][hline]| ===> orc_lord <=== | leverne vistas!|
|Buddy/Old|Buddy Webpage|Pati Pet|KTB için..|
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GE-TA, 29 Ağustos 2005 04:47 tarihinde demiş ki:
...
Öncelikle telefonunuzun ayarlarından bağlantı ayarlarına oradan da GPRS'e geliyoruz ve erişim noktasına bilgisayarınızın adını yazıyoruz. (Bilgisayarınızın adına masa üstünden bilgisayarım ikonuna sağ tıklayıp özelliklerini seçince ulaşabilirsiniz) Bu adım önemli ismi aynen göründüğü gibi yazın.
...


Orc_lord bu yazdığım adımı yaptın mı? GPRS ayarlarından erişim noktası olarak bilgisayarının adını göründüğü gibi yazman şart.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece GPRS ayarlarında erişim noktası olarak bilgisayarının adını gireceksin, başka ayarlanacak birşey yok orada.

Ancak GSM Data call ayarlarında ağ geçit IP adresi mutlaka var. Telefonun hangi model ve nasıl bir ayarı var bilmiyorum ancak belki gelişmiş ayarlar kısmına koymuş olabilirler.

Mesela benim emektar 3650'de şifre doğrulamanın hemen altında ağ geçit IP adresi.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

N-Gage kullanıcılarının bu kadar kasmasına gerek kalmıyor. Nokia PC Suite kurup mRouter ile gerekli portlar işaretlendikten sonra ek bir şey yapmadan bilgisayarınızın internet bağlantısını kullanabiliyorsunuz.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.

[Bu mesaj Murk tarafından 08 Ekim 2005 13:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Ağ geçidi IPsi: 168.254.1.68

bende böyle bir kısım yok, ne yapıcam
model: 7610

o kısmı atladım programa girdim direct-bluetooth seçiyorum
gnubox: zaten kullanılıyor.
diye hata alıyorum. bluetooth sadece acık bir transfer fln herhangi bir şey de yapmıyorum?

[Bu mesaj taz tarafından 25 Ekim 2005 00:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...