unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2003 said: Sly-One, 13 July 2003 14:26 tarihinde demiş ki: eder de ingiltere hala yay we ok kullanırken osmanlı tüfek kullandığı için ingiltere yerdi belki bi tarafına..[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar o nasi oluyo oyle ya ? ingiltere gecikmedi tufekte topta.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
TheSilver Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2003 orasını bende tam bilmediğim için yorum yapmadım ama benim bildiğim ingilizlerin adamları ise yaramdığı içi :) topları bayağı güçlüydü gemileri victorya filosu falan vardı adamların kocaman kadırlgalar savaş gemileri falan pis herifler hepsi bizim olmalıydı :)
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2003 türklerde daha önceden wardı ama. awrupaya tüfeği türkler soktu zaten.[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2003 silver gene tarihle oynayan tarihci konumundasin viktorya filosu ne ya. neden adamlarin askerleri zayif toplari guclu olsun ac bi yuzyil savaslarini oku bakiim. sly turkler avrupaya tufegi filan sokmadi. ha belki balkanlarda yaygin kullanan ilk turkler oldu o ayri. 1250 lerde avrupada kusatmalarda top gorunmeye baslamisti ilkel de olsa. yuzyil savaslarinda el topu kullandilar iki taraf ta.[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
TheSilver Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2003 tobe tobe ben sana tarih verdimmi Türklerin toplarıyla ilğili bir şeyde söylemedim yada tüfekle ilğili birşey demedim benim aklıma ingiliz dendiğinde bu geliyor diyoru mgüçlü donanmaları vardı öff. [Bu mesaj TheSilver tarafından 13 July 2003 15:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Sly-One Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2003 türklerde tüfek warken ingilizlerde yoktu böyle biliorum ben anlamam gerisini. toptan bahsetmiyorum tüfek diyorum. ayrıca topun da alası wardı türklerde yine avantajlılardı..[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar
TheSilver Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 13, 2003 adamlarını güçsüzlüğüne gelince o benim düşüncem beş para etmezler kanı çekilmiş ölü güvercin kılıklılar.
unity100 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 14, 2003 yannis. avrupada tufegin kullanilmaya baslamasi eszamanlidir. burada bohemyanin ya da alman bavyera dukluklerinin kullanmaya baslamasindan bahsetmiyoruz. balkanlarda daha sovalyeler kosturuyordu 1526 yilinda. en basitinden internetten buldugum su asagidaki bilgi avrupada silahin ortaya cikis tarihini anlatiyor : "..The origin of guns and gunpowder will probably never be known with certainty. Black powder, a 75:15:10 mixture of saltpeter (potassium nitrate, KNO3), charcoal, and sulfur, may have been developed in China, Arabia, Germany, or somewhere else entirely. Guns appeared across Europe early in the 14th century (by 1326 at the latest) and almost every conceivable variation was tried during the next century, although the state of metallurgy and machining was generally inadequate. Terminology was developed, stolen, borrowed, and altered freely...." bu asagidaki ise osmanlida silahin 1400 lerdeki hristiyan baskilari sonucunda girisilen modern savas teknikleri adaptasyon hareketi sonucunda adapte edildigini anlatiyor : "..Islahat yanlısı İslam uleması,silah-araç kavramının sınırlarını ziyadiseyle genişleterek Islam’ın ve İslam topluluğunun devamını ve yararını sağlayan her çeşit aracı, ilim ve tekniği bu kavram içine aldılar. Hemen kaydetmeliyim ki, Osmanlı devleti doğşundan beri, bu prensibe göre,Avrupa kapısında bir acculturation süreci içine girmişti. 1444'te Haçlı istilası karşısında Rumelide gerileme toptan bir kaçış halini almıştı. Osmanlı yöneticileri, o zaman düşman silah ve taktiğini anlamkta tereddüt etmediler. Tüfenk ve tabur-cengi denen Wagenburg savaş taktiği o zaman alındı ve Osmanlı fütuhatının en önemli faktörlerinden biri oldu. Türkler daima batının saldırısını ön cephede göğüslüyen bir İslam toplumu olarak,İslamın savunma ve baka farizasını,çok defa en yüksek vazife saymışlardır.Bazı modern tarihçiler, Osmanlı devletinini Şeirata aykır görünen kanunlarını uyuladığını işaret ederler.Aslında,Osmanlı-Türk tarihi,zaruretler karşısında bir yenilikler ve modernleşme tarihidir. Bu Osmanlı kültür iktibasları olmasaydı,örneğin ateşli silahlar karşısında alınmasaydı yalnız Türkiye değil,İslam alemi bugün batı karşısında bambaşka(s:427) bir duruma düşmüş olurdu. Osmanlılar 16. yy’da,silahlarını ve gemilerini kendiyleri yapacak derecede bir teknoloji potansiyeline sahiptiler........."[hline]referanslar : www.mizzah.com www.tokaci.com(oscommerce customization) turkiye.bookturkey.com aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
godzilla112 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 17, 2003 said: Sam, 16 May 2003 02:24 tarihinde demiş ki: 8 mesajın neredeyse hepsi rivayete dayanmış, rivayetsiz bilgi yok mu bu konuda? :) bu anlattığınız shaolin rahiplerinin duvar dövme antrenmanını hatırlattı, adam hergün vura vura duvarlar çökmüştü.. bir de yumruk hızıyla mum söndürme antrenmanı vardı..[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head! Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!! Police: That's a minigun!!! Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!! eheh National Georaphic te görmüştüm 4 saat fln belgesel yayınladılar adamlar aşmış boyunları kuvvetlensin diye 2 saat boyunca her gün yan olarak(amuda kalkmış bi şekilde) boyunlarına ağırlıklarını veriyolarmış bunu geçenler kendilerini 5 dk fln asıyolarmış boyunlarından (intahar eder gibi aynısı) ayrıca aklıma gelmişken bi filmleri vardı (komedi) Shaolin Futbolu diye türkçe ateş topu diuolar edinin oldukça güzel.[hline]Build your army and Declare war to innocent with me. Happy is the one who says i'ma Turk! |||i=icq||| === |||m=mail|||
Shock_The_Bizkit Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 Ben bi tokatla adamın boynunu kırsam direk gaz olurum zaten.Düşünsene savaş başlıyo sen en öndesin.ya Allah Bismillah diye fırlıyosun düşmana adam tam kılıcını indiricek diğer elinle savuruyosun kılıcı sonra çaat diye indiriyosun tokatı, herif zıbarıyo.İman power budur abi.[hline]ymumcuoglu
fohat Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2003 ewt abı adamlar nasıl oyle savas kazanıyo zannedıyon bıde turklerıon arasında osmanlılardan utanan var
Craven Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 haçlı vs osmanlı zamanından kalma bi iskelet bulmuşlar iskelette hiçbi kırık hiçbişey oykmuş kafatasındaki el şeklindeki göçükten başka:)[hline]I'm back , man...... www.hayalkent.net/freestyle
hella Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 Mesaj tarihi: Ağustos 5, 2003 said: Sam, 17 May 2003 00:26 tarihinde demiş ki: film yazışı değil dediklerim yahu, gerçek belgesellere daynarak söylüyorum. 60 yaşında adam boğazına demir çubuk bastırıyor, ççubuk eğiliyor. mızrak bastırıyor mızrak eğiliyor..[hline]Police: You at the window! Drop your weapon and place your hands on top of your head! Arnie: trrritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotitaritotita!!! Police: That's a minigun!!! Star dublajli Police: Lanet olsun ne biçim silah bu böyle??!!! ordaki mızraklar fiberglassmış. yani tabiiki kolay bişey demek değil bu ama yinede öle abarttığınız gibi değil =) Eğilmesi bi kalasa göre daha çok olan bişey said: Absolut, 26 May 2003 19:07 tarihinde demiş ki: hEPSİNİ OKUMADIM AMA oSMANLI tOKADI YİYEN ADAMIN BİR DAHA İFLAH OLMADIĞINI DUYMUŞTUM. aMA O TOKADI ATMANINDA BİR METODU VAR YANILMIYORSAM YANİ YANAĞA ATILMIYOR :) Caps açık kalmış pardon. Şah damarın deriye yakın olduğu boyun kısmına vuruluyor yanılmıyorsam ve ondan sonrası allah kerim. Bayıltmaktan boyun kırmaya kadar bir sürü etkisi olduğuna inanılıyor. Ayrıca gurur kırıcı kısmıda bonus puanı. Savaş bitmiş kazanmışın ama yüzün sol tarafında eşşek kadar 5 parmak izi ile ne kadar kazandık diyebilir ki :)[hline]Kalplerdeki Kaymak Asli Aynen öyle. Okulun son günlerinde boş olduğumuz bi ara tarih hocasına sorduyduk, anlatmıştı. Savaşta bir yada daha fazla bölüğü oluşturan insanlar. İri kıyım olan adamlar seçiliyo bu bölüklere. Antremanlar vesaireler fln.. Daha sonra savaşta bileğinin içi şah damarının altına gelicek şekilde, baş parmağınızında dibi damarın üstüne gelcek dimi çene kemiğinin altına cuk diye oturtuyosunuz. Bacak kırma diye bi olay yok. Sadece çene altına vuruluyo. Savaş yani bu. Adamı sakat bırakırsan ölürsün. Öldürmen lazım. Boyun kırarak öldürüyolar. İnşallah bunu buraya yazmamın kötü bi sonucu olmaz yani ? Şimdi aklıma geldide. Aman haaa..[hline]G-power a.k.a gehena werewolf uin
forgiver Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 1, 2010 http://foto.gazetevatan.com/newpics/news/010620101607586993258.jpg
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 2, 2010 hahahahahahhahah gerçekmiş, kanıtlandı.
forçen Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 Mesaj tarihi: Haziran 5, 2010 oturdum hepsini okudum meğersem asıl olay son sayfalardaymış :D
Öne çıkan mesajlar