Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

format /sistem diski/ ?

deathshower

Öne çıkan mesajlar

slm millet pc ye format kaycam daha önce böle bişi demiyosu sistemde diskyoktur. cıkmak için f3 basın falan diyo Serial ata -disketi falan mı war bu işi nasıl halletcem daha önce sormuyodu disket diye bişi bu olayı kaldırıp eskisi gibi cd den format atmam lazım bi yardım etseniz saolun şimdiden ;)
Sosyal ağlarda paylaş

said:
deathshower, 05 Kasım 2005 10:37 tarihinde demiş ki:
slm millet pc ye format kaycam

Kayıcağınız PC NTFS olarak formatlıdır muhtemelen elinizdeki cd de bootable değilse sorabilir yada bi arkadaşınızın makinasından başlangıç disketi oluşturup deneyin 6 disket tutuyo (sistem xp'dir diye 6 disket diyorum).
Sosyal ağlarda paylaş

başlangıç disketi ile format atacaksanız, windows 98se'nin başlangıç disketi, windows xp'ye çok dehşet format atar :D eskiden o şekilde format atardım, sonradan cd ile format atmaya geçtim :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Gokart
[Bu imza zgrw tarafından 02 October 2005 01:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ama belirtmek lazım ki 98 disketiyle atılan format fat32 dosya sistemi oluyo nt sistem kullanıyosan sadece fat32 gereksiz ve ntfs ten kötü ntfs te partitionın kullanım amacına göre hücre hücre büyüklüğünü belirtebiliyosun buda örneğin yedek partitionınıza benim gibi film depolıyor iseniz 512kb gibi bi hücre büyüklüğü ile daha hızlı okuma yazma işleri yapabilmeniz anlamına geliyor ama işletim sisteminin olduğu partitionın ufak yapmak yararınıza çünkü eğer 512 yaptığınızı düşünürsek 10 tane 1 kb lık dosyanız 4 mb civarı yapacaktır[signature][hline]darkening
Sosyal ağlarda paylaş

benim istediğim formatıda geçtim bu sistem disketi sorma olayını nasıl kaldırcam önceden çatır çatır format lıyıp kuruyodum her seferinde böle ugrasamam disket falan cvplar içinde bu arada saolun :)[signature][hline]ansızın dönüp bana baktı..
anladınmı dedi anladım dedim anladım ve o günden sonra bir daha hiç ağlamadım..

[Bu mesaj deathshower tarafından 06 Kasım 2005 12:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...