Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Rock & Rap Neden kavga?

zydar

Öne çıkan mesajlar

ben koyu metal dinleyicisiyimdir ama her müzik türünden kafama hoş geleni dinlerim kimseyide enterese etmez ama dedikleri gib ağzında lolipop bi elinde kadının kalçası chavrolet in üstünde neyin savvaşını veriyosun sen yani ? rapçi dediğin fakir olur ezilir falan hiphopçular zengindir bildiim kadarıyla ama rapçiler diil yani :D önemli olan işi iyi yapmak bence dinleyen dinler dinlemeyen dinlemez kişiye kalmış bi olay ... ama kimsede gelip beni " aha sen nie wu tang dinliyosun nie daft punk dinliyosun hede hödö öl sen özenti" fln diyemez her türlü cevabını veririm vermişimdirde bence çok gereksiz bi kavga benim gıcığım sadece ideolojilerine uymamamları olabilir bu noktada ...[signature][hline]You All Stare But You Never See There Is Something Inside Me ...
Sosyal ağlarda paylaş

Su sekilde bi yorum daha yapıyorum.

Rap isyan muzigi, direnis halka yonelik bi muzik olarak dogmustur. Rock ise daha cok özgürlük, barış, düzene karşıtlık gibi degisik temalar uzerine cıkmıstır. Yani rap, cıktıgında sokaktaki adama hitap eden daha kendi icinde bi tür olarak cıkmısken, rock daha genel bi türdür. Bu yüzden bir rapstar olamaz, cunku bu durum rap'in cıkıs nedenlerine cok karsıt bir durumdur. Punkstar gibi bisi bu, garip. Oysa rockstar vardır, cunku rock zaten genel kitlenin bilincini artırmak, insanları daha barıs ve ozgurluk yanlısı yapmak amacındadır. Bunu da en iyisi bir star kıvamındaki insan yapar. Her neyse, demek istedigime gelince:

Bugun rapciler ve ondan türemiş hip-hopcular kendilerine rapstar diyolarsa iste bu bir sorundur. Bir rapci kendi gözümde will smith'in live8'te 2. kere sahneye cıktıgı gibi cıkmaz, cıkmamalı. Cıkıyosa bu rap muziginin nereye geldigini, aslında isyan ettigi seyin bi parcası oldugunu ve en önemlisi anlamını yitirdigini gösterir.[signature][hline]kaleidoscopic 20 Haziran 9:30 sularında Rockistanbulda demiş ki:

Zaten tekerleklere karşı ilgim var...
Sosyal ağlarda paylaş

bencede herkes istediini dinlemeli ama laf atanlar genelde rap dinleyenler oluyo benim gördüğüm kadarıyla....
"örümcek beyin","beyni yıkanmış",vb.....bunlar da şahsen beni çileden çıkarmaya yetiyo.laf atılmadığı sürece rap dinleyenlerle bi sorunum olmaz benim şahsen...[signature][hline]Savaşlardan kimse masum çıkmaz., bazıları ise hiç masum çıkmaz. Sonsuz bozkırların, kıtlığın ve yaşayan hemen her şeyin düşman olduğu bir dünyada ise savaş kaçınılmazdır.
Sosyal ağlarda paylaş

Laf atmakla falan gelişmiş birşey değil bu olay. Ben kendi düşüncemi yazayım:
Rap ve hiphop'ı bir müzik türü olarak görmüyorum,kesinlikle saygı duymuyorum. İğreniyorum diyebilirim. Ha ama ben metalci değilim. Çünkü "metalci,rockçı" gibi kavramlar çok saçma. Nedir ki yani? Tek bir müzik türüne takılıp başka müzik dinlememek mi müzik kültürü? Müzik zevki böyle sınırlı olan birinin durumu hiphop dinleyenlerden daha vahimdir bence. Metal de dinlemek lazım,rock da,Türk Halk müziği de,kaliteli olan pop parçaları da,vesaire...
Aslında biraz da kalite buradaki olay.
Karışık oldu biraz ama anlatabildiysem ne mutlu bana...
[signature][hline]N i g h t w i s h
Kerforn/Night Elf Druid (Invadoria)
Burning Legion

Nerf Shaman!

[Bu mesaj Sensible tarafından 28 Ekim 2005 20:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Hakiki_Portnoy, 25 Ekim 2005 19:41 tarihinde demiş ki:
istisnalar kaideyi bozmayacağına göre ve şu thread'e yazılanların geneline bakarak varsayıdmda bulunursak,ozaman rock/metal/ gibi müzikleri sevenler,dinleyenler rap ve türevlerinden nefret ediyor diyebiliriz.Ben de kendimi bu topluluğa katıyorum.Rap bana çok salak bir müzik tarzı olarak görünüyor.Neden?Çünkü bi kere hep aynı temponun üstüne bıdı bıdı konuşan herifler baya bi gıcık ediyo kulaklarımı.İkincisi ,(ki bu ikinci lafım,türkiyede en ön planda yeralan ve rapçi geçinen arkadaş ceza'ya.)(bana onu savunan kişiyle çok fena tartışırım,sonunda da haklı çıkarım uğraşmasın) forumda bikaç kişinin daha söylediği gibi kendilerince bişeylere direniş gösteriyorlar."Sokağın,isyanın sesi" bilmemne modundalar.LAN AĞZINDA TOPİTOP,ALTINDA CHEVROLET,ARKA KOLTUKTA MANİTAYLA GEZEN VE İSYANCI GEÇİNEN ARKADAŞ?İSYANIN NEYE? CHEVROLET ÇOK MU YAKIYO? LOLİPOPUN MUZLUSUNU MU İSTİYOSUN? Bi de işi gücü yokmuş gibi sağda solda rock'çılara,sabi sübyana küfrediyo.Ne yani hızlı konuşuyo? Bu mu onu iyi rapçi yapan?İyi rapçi dediğin CARTEL gibi olur.davası olur.bişeylere haklı isyanı olur.ezilir.hakkaten ben rapçiler arasında onları tek geçerim.Hem şarkıları da çok güzeldi BAZILARI GİBİ BATI ÖZENTİSİ DEĞİL,ÖZGÜN TÜRK RAP'İ YAPIYORLARDI.Türk Rap'i diye bişey varsa o da Cartel'dir.Diğerleri hep eminem'e bilmemkime özenmektedir.Gözüm görmesin,benden uzak allaha yakın olsunlar.
Üçüncü lafım da,(en tiksindiğim) şu hertarafı altın,gümüş takılarla kaplı,basketbol formasından başka bişey giymek bilmeyen (terleyince ne kadar iğrenç kokuyo o forma biliyon mu he?) ve her şarkıları ayrı iğrenç lyricler içeren zencilere.(madafaka pi ay em pi ne vay a.k. yaa..böyle söz olabilir mi)Zaten artık hareketleri okadar yayvanlaşmış ki,yavşaklık bünyeye oturmuş durumda bu adamların.MTV metallica icon u izlerken bi tane tombalacı tipsiz (adını bilmiyorum bilmek te istemiyorum) çıktı ve sevdiğim şarkılarından biri olan Sad But True'yu bok edercesine rap şeklinde söyledi.Tiksindim.(Adamın yanındaki yavşak tipler ayrı bi iğrenç zaten.)
yatıp kalkıp 50 cent dinleyene direk zaten "kültürsüz,cahil,geliştir biraz ufuğunu" diyorum,kusura bakmayın.acı söylerim.
4. ve son lafım da rap dinleyip metalden nefret eden kişilere.gayet serbestler rock türü müziği sevmemekte.her nasıl ki biz sonuna kadar özgürüz onların müzik/giyiniş/hareket/konuşma tarzlarından nefret etmekte.ama çaplarını bilsinler ve şarkılarında metalci şöyle böyle demesinler,vallaha 18 lik ingiliz anahtarıyla döverim.çok ciddiyim.çok fena yaparım metalciye laf söyleyeni şarkısında.bi şarkı yazarım,zehir zemberek,toplum içine çıkamaz o rapçi şahsiyet.o derece ağır sözler söylerim.yani kavgada söylenmez o derece :)
neyse bugünlük bukadar ayar yeter,sonra devam etcem içimdekileri dökmeye.

abi bu post hoşuma gitti aynen kaydediyorum bi köşeye. hahah hala gülüyorum RAP :tdown:[signature][hline]MyDyingBride, 23 Ekim 2005 18:53 tarihinde bana demiş ki:
angelina jolie nin dudaklari vede kendisinin sexyligi o hatun aglamasada sana bi bakis atsa realden kafayi yer kosturarak atarsin kendini kopruden assa "hayatta artik hic bir derdim yok yasamimin zirvesindeyken öleyim" dierekten :P
Garbage
Sosyal ağlarda paylaş

valla tutamadım kendimi yazıcam...

abicim bu rap rock kavgası amerikada bu kadar buyuk boyutlu bisey deil, sadece bazı sivri kisilere karsı bir nefret var oralarda. ancak turkiyede rockcılarla rapciler birbirlerini kotulemekten baska bi ise yaramıyor. bırakın abicimm bu satasmaları... iki farklı muzik turu, iki farklı zevk.. hangisi daha iyi falan felan die bisey yok!

ama farklı dusunen, tartısırız konuyu isterse
Sosyal ağlarda paylaş

Alın size bir soru

Hem rap hem metal dinleyene ne denir?

ps: ben değilim ha :D
[signature][hline]MyDyingBride, 23 Ekim 2005 18:53 tarihinde bana demiş ki:
angelina jolie nin dudaklari vede kendisinin sexyligi o hatun aglamasada sana bi bakis atsa realden kafayi yer kosturarak atarsin kendini kopruden assa "hayatta artik hic bir derdim yok yasamimin zirvesindeyken öleyim" dierekten :P
Garbage
Sosyal ağlarda paylaş

Herzaman bişiin karşıtı vardır..
bakış açısı bu..

Biri sözü ön plana çıkartır diğeri müziği
tabi metalde ikisini yapanlar var.(Opeth,Dream Theater)
bunlar haywani gruplar tabi

Bence hip-hop sırf ticari amaçlı
bi araba,zenci poposu,adamın ne kadar sevici biri olduğunu göstermesi,para ve bolcana zenci[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten hip-hop, underground zenci kültürü dinlemiyorum. Ceza ve Eminem. Şimdi rapçiler onlar rapçi mi diyecekler? Desinler ama ben onları dinliyorum. Öyle zenci kültürü, para, uyuşturucu, silah kaçakçılığı falan dinleyemem hiç. Sevgilisine o...pu diyen bir kültürün müziğini dinlemem...

Gerçi Eminem'de "Ass Like That" var şimdi ama neyse. :)[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

aşk ve duyguları metal mi iyi anlatıyor? bu arada hiphop demeyin o daha genis bisey, rap diyin. hic dilemma'yı dinleyen var mı? yada 2pactan "dear mama"yı?? 50cent'i yada eminem'i gorup rapi elestirenler; rapin ne oldugunu anlamıyorlar..

eger harbiden rap ne diyorsanız: "brown sugar" adında cok da eski olmayan bir film var, sanırım en iyi o ozetliyor.[signature][hline]"Hırçın sözler, nefret dolu gözler, tıslayan sivri diller, hepsi seni bekler..." d-zac ~ 216
p.s: fellantis - necromancers never die
Sosyal ağlarda paylaş

Brown sugar'ı izledim. Ve çok iyi rock veya metal grupları var duyguları anlatan. Hem duygusal olmasa da en azından sevgililerine o...pu diyip, salla kıçını diye şarkı yapmıyolar.[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...